Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Αδιέξοδο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 25 Φεβρουαρίου 2009
Η απόδραση Παλαιοκώστα ήταν χωρίς αμφιβολία το πιο εντυπωσιακό σύμπτωμα διάλυσης της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ήταν το μόνο. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η κυβέρνηση χάνει σιγά σιγά τον έλεγχο της κατάστασης σε κρίσιμους τομείς. 

Η τρομοκρατία και οι αλλεπάλληλες τυφλές επιθέσεις εναντίον μιας σειράς στόχων αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου η κυβερνητική αδράνεια όλα αυτά τα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να επανέλθει και μάλιστα με μεγαλύτερη ίσως οξύτητα ένα πρόβλημα που νομίζαμε ότι είχε αντιμετωπιστεί. 

ΑΝΑΛΟΓΟ κλίμα διάλυσης φαίνεται ότι επικρατεί και στην υγεία, με τα νοσοκομεία να αδυνατούν πλέον να προμηθευτούν τα αναγκαία υλικά καθώς τα χρέη τους έχουν απλώς αφεθεί να διογκώνονται από χρόνο σε χρόνο ενώ και οι γιατροί μετά την κοροϊδία με τις εφημερίες έχουν ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις. 

ΔΕΝ είναι καλύτερα τα πράγματα στην παιδεία και κυρίως στα πανεπιστήμια, όπου οι κινητοποιήσεις του Δεκεμβρίου έχουν αφήσει βαθιές πληγές. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι καινούργιο, μέχρι στιγμής ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εκτονώσει την ένταση. 

ΟΣΟ για την οικονομία, το νέο επιτελείο δεν έχει ακόμα καταφέρει να πείσει κανέναν ότι έχει τα πράγματα υπό έλεγχο. Τα έσοδα πάνε από το κακό στο χειρότερο και η κυβέρνηση άγεται και φέρεται μεταξύ Κομισιόν, τραπεζιτών και δημοσκοπήσεων χωρίς κατευθυντήρια γραμμή και σαφείς προτεραιότητες. 

ΟΛΑ αυτά βέβαια συνθέτουν ένα σκηνικό κρίσης που όμοιό του δεν έχουμε ζήσει από τη μεταπολίτευση. Κι όσο η κυβέρνηση δεν το αντιμετωπίζει τόσο οι πρόωρες εκλογές θα φαίνονται η μοναδική διέξοδος!
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ