Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΙ !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:28 μ.μ.- 26/1/2010

ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !

Άμεση στήριξη στην ελληνική οικονομία προσφέρει ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόσεφ Στίγκλιτς με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Guardian.

Στο άρθρο του, ο βραβευμένος οικονομολόγος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ αγνοεί το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ανάμεσα στους ισχυρούς και στους ασθενείς της Ευρωζώνης. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι, όταν το έλλειμμα της Γαλλίας ξεπέρασε το όριο του 3% επί του ΑΕΠ, έγιναν μόνο φραστικές επιπλήξεις.

Ο κ.Στίγκλιτς κατηγορεί εμμέσως τους ευρωπαίους ηγέτες, επειδή αντί να υποστηρίξουν την Ελλάδα, ενίσχυσαν τα προβλήματά της, στέλνοντας στα ύψη το κόστος χρήματος και δυσχεραίνοντας περαιτέρω τη μείωση του ελλείμματος.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος ζητά από τους Ευρωπαίους να υποστηρίξουν τη νέα κυβέρνηση, την οποία και επαινεί για την ειλικρίνεια της, σε αντίθεση με τους προκατόχους της. Μάλιστα, συγκρίνει τον Γιώργο Παπανδρέου με το Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι καλείται να διαχειριστεί μια οικονομική κατάσταση για την οποία δεν είναι υπαίτιος.

Τέλος ολοκληρώνει το σχόλιό του τονίζοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου και να μην γυρίσει την πλάτη της στον ελληνικό λαό.

Από τo NEWSIT

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής (Μονή Βατοπεδίου).


Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, υπερψήφισε την πρόταση 128 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει εκ νέου την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βιστωνίδας.
Η Ολομέλεια υιοθέτησε την πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, να συγκροτηθεί η Επιτροπή από 19 βουλευτές με σύνθεση κατ’ αναλογία του μεγέθους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων και με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της την 15η Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
Η πρώτη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής σε σώμα, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.