Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Επικοινωνιακές σαχλαμάρες

Περιμένατε ότι θα έλεγε κάτι περισσότερο χθες ο Καραμανλής; Υποθέτω πως όχι. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που τον περιμέναμε κάτι να πει, αλλά αυτός δεν είπε τίποτα. Πάντα έτσι συμβαίνει. Οπως, επίσης, συμβαίνει και κάτι άλλο: να μας πλασάρουν τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια του σενάρια που ξέρουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να εφαρμοστούν ποτέ.

Παράδειγμα το σενάριο που έχει να κάνει με όσους εξέθεσαν με συμπεριφορές ή πράξεις το κόμμα και την κυβέρνηση. Υποστηρίζεται, λοιπόν, κάθε τόσο και το ίδιο ξανακούγεται τις τελευταίες μέρες ότι ο Καραμανλής θα τους αφήσει εκτός ψηφοδελτίων. Φυσικά ο ίδιος δεν το είπε ποτέ. Και ούτε πρόκειται να το πει. Για έναν πολύ απλό λόγο: επειδή ποτέ δεν θα το κάνει.

Για σκεφτείτε το λίγο. Αυτό που ουσιαστικά μας λέει ο επικοινωνιακός μηχανισμός του πρωθυπουργού είναι ότι ο Κ. Καραμανλής κυβερνά με τις ψήφους όλων αυτών -πέντε, δέκα, όσοι κι αν είναι- και σχεδιάζει να κυβερνά και άλλα δύο χρόνια αν του δοθεί η δυνατότητα, αλλά στο τέλος της τετραετίας θα τους πετάξει έξω από τους συνδυασμούς για να προστατεύσει το ήθος της παράταξης. Αν αυτό το σενάριο δεν απευθύνεται σε ηλίθιους, δεν βλέπω ποιους άλλους μπορεί να έχει ως αποδέκτες.

Αλλά δυστυχώς έτσι κυβέρνησε ως τώρα ο Καραμανλής και έτσι θα συνεχίσει να κυβερνά για όσο διάστημα παραμείνει στην εξουσία. Αποφεύγοντας την πραγματικότητα, κρυπτόμενος από την αλήθεια και προσδίδοντας στα γεγονότα την εικόνα που τον βολεύει. Ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τα σκάνδαλα, στα οποία κυρίως διακρίθηκαν υπουργικά και άλλα στελέχη του.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι επιμελώς φροντίζουν οι κυβερνώντες ν αποφύγουν αυτές τις μέρες την όποια αναφορά στα σκάνδαλα ως έναν από τους λόγους της αποχής από τις κάλπες την περασμένη Κυριακή. Μέχρι που άκουσα προχθές τον Σπηλιωτόπουλο να παπαγαλίζει την κομματική ανοησία ότι ο κόσμος φεύγει από την πολιτική επειδή δεν αντέχει την ενασχόληση με τα σκάνδαλα, ενώ συμβαίνει το αντίθετο: φεύγει γιατί δεν αντέχει την αθλιότητα της συγκάλυψης των σκανδάλων στην οποία επιδίδεται ο Κ. Καραμανλής.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

από www.ethnos.gr

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:50 μ.μ. - 10/06/2009

Firewall στο νομοσχέδιο Σαρκοζί για το παράνομο downloading

Το Συνταγματικό Συμβούλιο, που επιβλέπει τη νομιμότητα των γαλλικών νομοθετημάτων, απέρριψε σήμερα τη βασική διάταξη του νομοσχεδίου κατά του παράνομου «κατεβάσματος» μουσικής και ταινιών από το διαδίκτυο, που είχε εγκριθεί τον περασμένο μήνα και προέβλεπε την διακοπή της πρόσβασης στο Ιντερνέτ των υπότροπων χωρίς δικαστική εντολή.

Το Συμβούλιο αποφάνθηκε πως η ελευθερία στην επικοινωνία και στην έκφραση που απορρέει από τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι συνυφασμένη με «την γενικευμένη ανάπτυξη του Ιντερνέτ» και την «ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στις δικτυακές επικοινωνιακές υπηρεσίες».

Επίσης, κρίνει πως μόνον οι δικαστές και όχι μία διοικητική αρχή, έχει την εξουσία να αποφασίσει την κατάργηση της σύνδεσης, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε την 13η Μαΐου. Συνεπώς μετά τη γνωμοδότηση αυτή, ο νόμος, που καθιστούσε τη γαλλική νομοθεσία ως μία από τις αυστηρότερες χώρες στην Ευρώπη για τον συγκεκριμένο τομέα, δεν έχει πλέον νομική ισχύ.

Το Συνταγματικό Σαυμβούλιο γνωμοδότησε έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσαν στις 19 Μαΐου σοσιαλιστές βουλευτές, που ζήτησαν να ακυρωθεί ο νόμος και να προστατευθεί η δημιουργία στο Ίντερνετ.

από enet.gr

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:13 μ.μ. - 10/06/2009


Έδεσαν, φίμωσαν και λήστεψαν 44χρονο στην Καβάλα

Ένας 44χρονος στην Καβάλα έπεσε θύμα ληστείας, ζώντας έναν εφιάλτη στα χέρια των δραστών. Οι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα του θύματός τους, σπάζοντας την πόρτα και αφού ακινητοποίησαν τον 44χρονο, στη συνέχεια τον έδεσαν και τον φίμωσαν, ενώ ψάχνοντας βρήκαν και πήραν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.
από newsblog
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:31 μ.μ. - 10/06/2009

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, αφού… “έλυσε” το ζήτημα με τα φωτοβολταϊκά, προχωρά στην “αβαθή γεωθερμία”

Στο Υπουργείο Ανάτυξης, αφού επί μήνες ουσιαστικά άφηναν να διαρρέει ότι θα επιχορηγήσουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες και στα μπαλκόνια των κατοικιών, στη συνέχεια ανέτρεψαν όλο το σκηνικό με μία Υπουργική Απόφαση. Για να δικαιολογήσουν αυτή την αναδίπλωση από την αρχική άποψη, οι ιθύνοντες επικαλέστηκαν το … αυξημένο κόστος που θα είχε η υποβολή μίας μελέτης για τη λήψη επιδότησης - επιχορήγησης (!), το οποίο ισχυρίζονται ότι θα βαρύνει τον καταναλωτή. Αποτέλεσμα; Ελάχιστοι είναι αυτοί που διαθέτουν σήμερα τα χρήματα για να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στο σπίτι τους, ενώ θα μπορούσε να υπάρχει μία τρομακτική εξοικονόμηση ενέργειας από τους ιδιώτες καταναλωτές. Τόσο τρομακτική εξοικονόμηση, που μπορεί να “τρόμαξε” και την ίδια τη ΔΕΗ. Ενώ λοιπόν, οι ελπίδες και τα σχέδια εκατοντάδων ιδιωτών έσβησαν, ήρθε και πάλι το Υπουργέιο Ανάπτυξης να μας μιλήσει για την αβαθή γεωθερμία, μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο η θέμρμανση, αλλά και η ψύξη μίας κατοικίας. Το αστείο είναι, ότι και πάλι οι ιθύνοντες δείχνουν να εθελοτυφλούν, καθώς χωρίς οικονομική βοήθεια δεν υπάρχει κανένας που θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός τέτοιου συστήματος. Πολύ απλά, το Υπουργείο δίνει ως κόστος τις 13.500 ευρώ, νούμερο που όχι απλώς απέχει χιλιόμετρα από τις πραγματικές τιμές της αγοράς, αλλά αποδεικνύει ότι πολλά πράγματα μπορεί να ωραιοποιούνται για να φτάνουν στα αυτιά και τα μάτια των πολιτών ως εφικτοί στόχοι. Τα συστήματα αβαθούς γεωθερμίας, που εκμεταλλεύονται τη θερμοκρασία του υπεδάφους για να θερμάνουν ή για να ψύξουν, κοστίζουν περίπου 25.000 ευρώ, με μέσες τιμές. Μαζί με την τιμή όμως, αυξάνεται και το κόστος απόσβεσης του συστήματος, για την οποία απόσβεση το υπουργείο και την τιμή που δίνει υπολογίζει σε 6-8 χρόνια, υπολογισμός που ξεπερνά τα όρια της αισιοδοξίας, ενώ με την πραγματική τιμή της αγοράς, η απόσβεση θα απαιτήσει διπλάσιο χρόνο αν όχι υπερ-διπλάσιο χρόνο. Τρομερός σχεδιασμός….
από newsblog
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:26 μ.μ. - 10/06/2009

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Δίστομο


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:47 μ.μ. - 10/06/2009

ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ !...

Ο λαός, με την ψήφο του, καταπόντισε τον Καραμανλή και τη νεοδεξιά πολιτική του, συνοδεύοντας το σφουριχτό «χαστούκι» και με την συνηθισμένη φράση – ξεφωνητό :
«…άντε πάγαινε από δω, ρε άσχε-τε, ανίκανε !...».
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, αποτύπωσε και στην κάλπη το «πέρασμά του μπροστά», πλην όμως, στο «ναι» που πήρε, υπάρχει και «αλλά»… Και δικοί του ψηφοφόροι προτίμησαν να μείνουν μακριά από την κάλπη κι όχι όλοι, και μόνο, για λόγους σχετικούς με το τριήμερο.

Η επιλογή έχει, κατ΄ αρχήν, γίνει, και το Κίνημα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, οδεύει προς τις κυβερνητικές ευθύνες. Υπάρχουν, όμως, πολλά ζητήματα ακόμα, που πρέπει να αντιμετωπισθούν, απόψεις και προτάσεις, που πρέπει να διευκρινιστούν και να επικοινωνηθούν, με σαφήνεια και ενάργεια, έτσι ώστε να καταστούν εύληπτες από τον μέσο πολίτη.
Υπάρχει, παράλληλα και μια, θεμελιακή, ανάγκη : το προφίλ, που έχει αποκτήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα της ηθικής, της διαφάνειας, της εντιμότητας και της ειλικρίνειας, να το αποκτήσει – στα μάτια του λαού - και όλο το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος, που θα κληθεί αύριο να δουλέψει σε κυβερνητικές θέσεις. Πρόκειται, σαφώς, για ουσιαστικό, αλλά λεπτό και ευαίσθητο, θέμα, που απαιτεί προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις.

Πολύ σωστά, λοιπόν, η νίκη στις ευρωεκλογές, ευχαρίστησε, αλλά δεν συνεπήρε και δεν οδήγησε σε υπερφίαλους ενθουσιασμούς και άκρατους πανηγυρισμούς. ΄Εγιναν πολλά, υπήρξε μια πρώτη αναγνώριση, μέχρι την επάνοδο του Κινήματος στη διακυβέρνηση της χώρας, πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα, με εντεινόμενο ρυθμό και προσεκτικότερα βήματα. ΄Αλλωστε, είναι γνωστό και δεδομένο, πως «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή !...».
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:57 π.μ. - 10/06/2009

ΑΓΡΙΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ...


Άγριο μπλέξιμο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αργά το βράδυ συνέλαβαν τον Διονύση Δενδρινό πρώην κορυφαίο στέλεχος της Siemens. Πριν από από περίπου ένα χρόνο η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και ο Τύπος της Κυριακής στις 8 Ιουνίου 2008 (πατήστε κλικ) είχαν αποκαλύψει ότι η πρώην σύζυγος τουΚυριάκου Μαρέβα Μητσοτάκη είχε αγοράσει μια μεγάλη έκταση στην Τήνο από κοινού με τον Χριστοφοράκο και τον Διονύση Δενδρινό μαζί με off shore εταιρεία με έδρα τον Άγιο Βικέντιο! Άγριο μπλέξιμο. Έχει να γίνει πάλι χαμός...
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:48 π.μ. - 10/06/2009

AΝΕΚΔΟΤΑ... Σαν μωρο……

Δυό γέροι συνταξιούχοι κάθονταν παρέα.
-Μήτσο είμαι 73 ετών και είμαι όλο πόνους και προβλήματα.
Νομίζω ότι και εσύ στην ίδια ηλικία είσαι. Πως αισθάνεσαι;
-Τι να σου πω; εγώ αισθάνομαι σαν νεογέννητο μωρό.
-Έλα ρε !!! Σαν μωρό;;;
-Ναι, χωρίς μαλλιά, χωρίς δόντια, και μόλις χέστηκα πάνω μου.

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:48 π.μ. - 10/06/2009

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:31 π.μ. - 10/06/2009