Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες 26/6


ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Post: Kostas

Τα 7 επικίνδυνα κόλπα της Τουρκίας. Η ανικανότητα ή και το ξεπούλημα της δεξιάς;


7 τουρκικά κόλπα στο Αιγαίο
Προσπάθεια της Άγκυρας να επιβάλει την ατζέντα της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Λουκάς Δημάκας
Επτά επικίνδυνες και ανησυχητικές στρατιωτικές τακτικές εφαρμόζει με επιμονή το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα σε Αιγαίο και Έβρο, με στόχο να ενισχύσει τις διεκδικήσεις της κατά της Ελλάδας και να επιβάλει την ατζέντα της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η καταγραφή των νέων αμιγώς στρατιωτικού χαρακτήρα προκλήσεων...
Η συνέχεια στα "ΝΕΑ", 26 Ιούνη 2009

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ....


Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης

Έχουν χάσει την αίσθηση με την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Όχι μόνο επιτείνουν το αίσθημα της αναξιοπιστίας που έχει ο πολίτης για αυτούς, όχι μόνο αποδομούν την μεσαία τάξη που αποτελούσε και αποτελεί σε...
μεγάλο βαθμό την κοινωνική ραχοκοκκαλιά της νέας δημοκρατίας αλλά στέλνουν και ένα ηχηρότητα μήνυμα πολιτικής και μεταρρυθμιστικής ανικανότητας. Ομολογία ήττας της πολιτικής είναι τα φορομπηχτικά μέτραΠαπαθανάσιου. Ομολογία ανικανότητας να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση στις στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία Οι νέοι φόροι θα είχαν νόημα αν ήταν κοινωνικά δίκαιοι και συνοδεύονταν από μια ισχυρή δόση μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Περίμενα ότι δεν θα έχουν πάρει το μήνυμα των Ευρωεκλογών. Απλά δεν ανέμενα ποτέ ότι θα πάσχουν από τόσο έντονο πολιτικό αυτοκτονικό ιδεασμό ή αν προτιμάς πολιτική ανικανότητα.
από pressmme

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη !!!


Σ΄ αυτό το όχημα θα επιβληθεί έκτακτος φόρος;
από ΤΟ ΓΡΕΚΙ.

ο υπεχωδικός


Εξαιτίας της επικείμενης ανακοίνωσης των ρυθμίσεων για τους ημιυπαίθριους χώρους το ρεπορτάζ του ΥΠΕΧΩΔΕ ...έχει πάρει φωτιά. Οι ημιυπαίθριοι και τα αυθαίρετα "πουλάνε" και θα διαβάσουμε πολλά "μυθιστορήματα" μέχρι να κλείσει το θέμα.
Πάντως, επειδή ο Σουφλιάς είναι παλιά ¨καραβάνα" δεν πιστεύουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει μόνο ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους.
Είναι πολύ πιθανόν να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει παρουσιάζοντας ένα σχέδιο νόμου
το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους + τις αλλαγές στην πολεοδομική νομοθεσία που είχε υποσχεθεί παλαιότερα + αλλαγές στις πολεοδομίες + αλλαγές στον τρόπο έκδοσης των αδειών δόμησης.
Μην αποκλείουμε, δηλαδή, ο Γιώργος Σουφλιάς, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις για τους ημιυπαίθριους να "ανοίξει" πολλά και σημαντικά θέματα μαζί παρουσιάζοντας ένα "πολυνομοσχέδιο-σκούπα".
Για να δούμε...
από kourasmenos.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:40 μ.μ. - 26/06/2009

Φόροι, φόροι, φόροι !



Θυμάστε τι έκραζαν εκείνα τα παπαγαλάκια; «Φόροι, Φόροι, Φόροι!». Και τώρα τι να πει κανείς για τον πρωθυπουργό που αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική φούσκα τουλάχιστον στην Μεταπολίτευση; Είναι για γέλια; Είναι για κλάματα;
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:37 π.μ. - 26/06/2009

ΣΠΡΩΧΝΕ ΑΛΕΚΑ....

Και για τα μέτρα της Κυβέρνησης πάλι το ΠΑΣΟΚ φταίει;;;;
Έλεος!!!...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:20 π.μ. - 26/06/2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/6

(ΚΛΙΚ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:08 π.μ. - 26/06/2009

ΤΑ ΝΕΑ - 26/6

(ΚΛΙΚ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:03 π.μ. - 26/06/2009

ΕΘΝΟΣ - 26/6

(ΚΛΙΚ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:58 π.μ. - 26/06/2009

ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ...

Του Πάνου Μαραγκού

από ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:47 π.μ. - 26/06/2009

Αμφίρροπες εκλογές στην Αλβανία

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Βουλευτικές εκλογές γίνονται στην Αλβανία μεθαύριο και η τελική έκβασή τους είναι δύσκολο να προβλεφθεί αυτή τη φορά. Περί αξιόπιστων δημοσκοπήσεων δεν είναι καν δυνατόν να γίνει λόγος στις αλβανικές συνθήκες. Με πολιτικά κριτήρια, το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Σοσιαλιστικό του Εντι Ράμα είναι σήμερα περίπου ισοδύναμα σε εκλογική επιρροή, με κάποιο προβάδισμα της Δεξιάς του Μπερίσα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, καθώς αν το Δημοκρατικό Κόμμα δεν πάρει αυτοδυναμία -περίπτωση που θεωρείται δύσκολη- δεν αποκλείεται καθόλου να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αυτή τη φορά μάλιστα, τουλάχιστον προεκλογικά, παρατηρούνται τάσεις συσπείρωσης των μικρών κομμάτων γύρω από τους σοσιαλιστές του Ράμα. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το κόμμα που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα, το οποίο εγκατέλειψε τον Μπερίσα και τώρα τάσσεται με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.....
από ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:41 π.μ. - 26/06/2009

Πολιτεύεται με ψέματα

Θυμάστε, ασφαλώς, τις διαβεβαιώσεις που έδινε ο Κ. Καραμανλής πριν από τις ευρωεκλογές ότι δεν εξετάζουν αυτός και οι συνεργάτες του το ενδεχόμενο να μας καπελώσουν με φόρους. Υπήρχε κανένας που να έτρεφε τότε την ψευδαίσθηση ότι δεν μας έλεγε ψέματα; Νομίζω πως όχι. Είχαμε ήδη εξοικειωθεί με την ιδέα ότι δεν θα πρέπει να πιστεύουμε τα όσα λέει και τα όσα υπόσχεται πως θα κάνει ή δεν θα κάνει.

Απλώς τώρα έχουμε την επιβεβαίωση ότι ψευδόταν με τον πιο ασύστολο τρόπο, πιστεύοντας ότι έτσι θα περιόριζε τις διαστάσεις της εκλογικής ήττας του. Και ασφαλώς ξέρουμε πως αν τον ξαναρωτούσαμε αυτές τις μέρες αν θα έρθουν νέα μέτρα τον Οκτώβριο, πάλι ψέματα θα μας πει. Ετσι έμαθε να πολιτεύεται επί πέντε χρόνια, έτσι εξακολουθεί να πολιτεύεται και έτσι θα συνεχίσει να πολιτεύεται για όσο διάστημα παραμείνει στην εξουσία.

Με τα ψέματα, όμως, ούτε προβλήματα λύνονται, ούτε κρίσεις αντιμετωπίζονται. Και μπορεί να επιτρέπουν σε κάποιους να παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, αλλά δεν αποτελούν αποτελεσματική μέθοδο διακυβέρνησης κρατών και αυτός είναι και ο λόγος που πάμε από το κακό στο χειρότερο όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν αντιλαμβάνονται, βλέπετε, οι κυβερνώντες ή, μάλλον, δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ένα κράτος είναι να έχουν οι πολίτες μια στοιχειώδη εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις τους. Και αυτό είναι άσχετο με το αν και κατά πόσο συμφωνούν ή όχι με την ασκούμενη πολιτική τους.

Αλλά να δίνει ο πρωθυπουργός μια διαβεβαίωση για το ένα ή το άλλο ζήτημα και να αποδεικνύεται ύστερα από δύο ή τρεις βδομάδες ότι έχει πει ψέματα είναι κάτι το αδιανόητο για μια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα και σίγουρα κάτι που δεν συμβάλλει ώστε να εκτιμά και να σέβεται έστω ο απλός πολίτης τον πρωθυπουργό του.

Φυσικά δεν διατείνομαι ότι όλα αυτά είναι πράγματα που δεν τα καταλαβαίνει ο Κ. Καραμανλής. Το αντίθετο συμβαίνει. Απλώς ισχύει αυτό που προανέφερα. Ετσι αντιλαμβάνεται την πολιτική και έτσι ενεργεί. Αλλον τρόπο δεν ξέρει.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

από ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:33 π.μ. - 26/06/2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Φορο-επιδρομή και αλχημείες

ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΗ στις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις της αποδείχθηκε χθες η κυβέρνηση με την εξαγγελία των φορολογικών μέτρων, για τα οποία ρητά είχε διαβεβαιώσει πριν από τις ευρωεκλογές ο Κ. Καραμανλής ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιβάλει. Και δικαίωσε απόλυτα όσους είχαν προβλέψει ότι θα είχαν ως κύριο στόχο τα μικρομεσαία εισοδήματα, όπως συστηματικά κάνει η συγκεκριμένη κυβέρνηση στις συχνές περιπτώσεις νέων ή έκτακτων φόρων.

ΠΡΩΤΗ επισήμανση, κατά συνέπεια, η επίρριψη και πάλι των φορολογικών βαρών στα μικρομεσαία εισοδήματα και στους ειλικρινείς φορολογουμένους. Από τις τσέπες τους μάλιστα θα προέλθουν, μέσω αυξημένης φορολογίας καυσίμων και κινητών, και τα περισσότερα από τα προβλεπόμενα έσοδα, μια και είναι αβέβαιο αν και κατά πόσον τα έσοδα από σκάφη και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού θα αποδειχθούν τόσο «αποδοτικά» όσο θέλει να τα εμφανίζει το υπουργείο.

ΔΕΥΤΕΡΗ επισήμανση, λοιπόν, και εξίσου σημαντική με την προηγούμενη, η πρόβλεψη ότι από τη στιγμή που τα μέτρα δεν θα αποφέρουν τα προβλεπόμενα έσοδα, τα αναμενόμενα τον Οκτώβριο νέα μέτρα δεν θα είναι απλώς και μόνο απολύτως αναγκαία για την κυβέρνηση, αλλά και πολύ σκληρότερα, αφού δεν θα έχει καλυφθεί το επιδιωκόμενο ποσοστό του ελλείμματος.

ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ επισήμανση το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να καταφεύγει ανενδοίαστα ακόμη και σε χονδροειδείς λογιστικές λαθροχειρίες, εμφανίζοντας μειωμένες κατά 1,3% του ΑΕΠ -ή κατά 3 δισ. ευρώ- τις ανάγκες της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ως εάν να απευθυνόταν σε αφελείς, ο υπουργός Οικονομίας έλαβε ως βάση των υπολογισμών του την προϋπόθεση ότι το έλλειμμα θα ανέλθει το 2008 σε 3,7% του ΑΕΠ, ενώ το αναθεωρημένο πρόγραμμα το έχει εκτοξεύσει στο 5% και ο ΟΟΣΑ το υπολογίζει να φτάσει ακόμη και στο 6%.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι οι προσπάθειες των κυβερνώντων να βάλουν μια τάξη στα δημοσιονομικά αδιέξοδα που δημιούργησαν είναι προκαταβολικά καταδικασμένες σε αποτυχία.

από ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:24 π.μ. - 26/06/2009

Δεν έπρεπε να προσκληθεί ο Ερντογάν.

Θόδωρος Πάγκαλος :

«Οι Τούρκοι έχουν ένα ιδιότυπο χιούμορ. Πιστεύω ότι ο Ερντογάν έκανε την εξής πλακίτσα στους εδώ κυβερνώντες. Ανακάλυψε το πρωί ότι είχε πίεση και εδώ που τα λέμε δεν έπρεπε να προσκληθεί ο Ερντογάν. Οι Οθωμανοί δεν τα πουλήσανε στους Εγγλέζους τα αρχαία τότε;».
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:12 π.μ. - 26/06/2009

Γελοιότητες...

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:02 π.μ. - 26/06/2009

Απελπισία... [ ΡΙΠΕΣ ] από ΤΑ ΝΕΑ

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ δεν γίνεται. Ο λόγος φυσικά για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών που αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα από ό,τι περιμέναμε. Για πολλούς λόγους.
ΠΡΩΤΟΝ, γιατί είναι άδικα. Επιβαρύνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχεδόν όλους τους φορολογουμένους ανεξαρτήτως εισοδήματος- με την αύξηση για παράδειγμα στα καύσιμα ή τον φόρο στα κινητά.
Η κυβέρνηση βέβαια επιχείρησε να δώσει έναν αέρα προοδευτικότητας με την έκτακτη εισφορά στα σκάφη και στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
Πρόκειται όμως για εφάπαξ μπαλώματα που προκαλούν και αυτά αντιδράσεις καθώς αποτελούν μορφή διπλής φορολογίας.
ΠΟΣΟ μάλλον που μόλις λίγους μήνες πριν η ίδια κυβέρνηση έδινε φορολογικά πριμ για την αγορά αυτοκινήτων και μάλιστα μεγάλου κυβισμού.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, γιατί είναι αντιαναπτυξιακά. Οι νέες τεχνολογίες υποτίθεται πως θα διευκόλυναν και θα μείωναν το κόστος σε μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες.
ΜΕ την επιβολή φόρου στα κινητά, στην πραγματικότητα επιτυγχάνεται το αντίθετο καθώς πλήττονται περισσότερο οι επαγγελματίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάλογους φόρους μόνο σε χώρες του Τρίτου Κόσμου συναντά κανείς.
ΤΡΙΤΟΝ, γιατί είναι αναποτελεσματικά. Και για να είμαστε ακριβείς μετά τα χθεσινά μέτρα η επιβολή δεύτερου πακέτου το φθινόπωρο καθίσταται αναπόφευκτη καθώς από τα 1,9 δισεκατομμύρια που προγραμματίζει να εισπράξει το υπουργείο σχεδόν τα 1,3 δισεκατομμύρια προέρχονται από εφάπαξ εισφορές.
Και μόνο το ότι η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων- που ελπίζει το υπουργείο να συνεισφέρει 1,15 δισ. στον προϋπολογισμό- περιλαμβάνεται στα μέτρα οικονομικής πολιτικής δείχνει το μέγεθος της σύγχυσης και της απελπισίας της κυβέρνησης.
ΑΛΛΑ βέβαια και τον πρωτοφανή εκβιασμό που επιχειρείται εις βάρος εκατομμυρίων πολιτών!
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:53 π.μ. - 26/06/2009

Το αρπακτικό

Τoυ Γιώργου Κανελλόπουλου


Σε περιόδους οικονομικής αναταραχής, όπως αυτή που ζούμε, ένας χρυσός κανόνας λέει ότι το κράτος λειτουργεί σαν την κλώσσα που βάζει τα μικρά κάτω από τις φτερούγες της για να τα προστατεύσει από τα αρπακτικά. Αμέσως μετά την εκδήλωση της κρίσης, σε ολόκληρο τον πλανήτη τα κράτη άνοιξαν τις φτερούγες τους για να καλύψουν κάτω από αυτές επιχειρήσεις και πολίτες. Μία από τις φτερούγες γράφει στην πάνω πλευρά «μείωση των φόρων» και η άλλη «μείωση των επιτοκίων». Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Αγγλία μείωσαν τις φορολογικές επιβαρύνσεις και το κόστος δανεισμού για τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία.
Το δικό μας κράτος, με την καθοδήγηση των κ.κ. Καραμανλή, Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου, αντίθετα με την παγκόσμια τάση, όχι μόνο δεν απλώνει δίχτυ προστασίας πάνω από τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα, αλλά λειτουργεί ως μέγα αρπακτικό. Ένα φορολογικό μέτρο μπορεί να είναι δίκαιο ή άδικο, μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο αποτελεσματικό.
Η κυβέρνηση όμως δεν παίρνει καν φορολογικά μέτρα. Απλά βάζει στόχους και κάνει αρπαχτές. Δεν φορολογεί τα εισοδήματα, αλλά εισπράττει από ό,τι κινείται στη δημόσια ζωή. Με λύπη μου παρατηρώ ότι οι στόχοι είναι πάντα μονομερείς.
Οι αρπαχτές πέφτουν στο κεφάλι των καταναλωτών τών 500 ή των 800 ευρώ, είτε με την αύξηση του ΦΠΑ είτε με τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα οινοπνευματώδη είτε με τον φόρο κατοχής μικρής έως ασήμαντης περιουσίας (το γνωστό ΕΤΑΚ) είτε με το Κτηματολόγιο ή τους ημιυπαίθριους.
Όταν πρόκειται για ελαφρύνσεις, πίσω από την κουρτίνα είναι οι τράπεζες, τα καζίνα, τα ΚΤΕΛ, γενικά οι Α.Ε., η Εκκλησία, η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Καιρός είναι να αλλάξει πλευρό η ζυγαριά, γιατί υποφέρουν πολύ οι πολλοί ενώ οι λίγοι καθόλου.

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος είναι πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:42 π.μ. - 26/06/2009

Κοροϊδία

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ, τελικά, το φορολογικό τσουνάμι η κυβέρνηση Καραμανλή, και για πολλούς ήταν αναμενόμενο: με τέτοια χάλια που έχει η ελληνική οικονομία (έργο αποκλειστικά του διδύμου Καραμανλή - Αλογοσκούφη), λογικό ήταν να επιβληθούν κι άλλοι φόροι. Όμως ποιος πληρώνει ξανά τη νύφη; Οι πολλοί, αυτοί που δεν έχουν και πλήττονται βάναυσα από την οικονομι- κή κρίση. Οι έχοντες και κατέχοντες έμειναν, ω του θαύματος, και πάλι απ΄ έξω. Ούτε που ίδρωσε τ΄ αυτί τους από την επιβολή αυτών των φόρων. Και δεν πρόκειται να ιδρώσει, εδώ που τα λέμε, όσο στην εξουσία βρίσκεται η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Σαρξ εκ της σαρκός της όλοι αυτοί, φυσικό είναι να τους προστατεύει.
Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως. Το θέμα μας είναι, για πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τις κυβερνητικές φοροεπιδρομές και τη λιτότητα.
Υπάρχει βεβαίως και ένα παρεμπίπτον θέμα:
τα νέα ψέματα του Πρωθυπουργού. Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες διαβεβαίωνε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιβάλει φόρους μετά τις εκλογές. Χθες αποδείχθηκε ότι κορόιδευε χοντρά- και πάλι - τον κόσμο. Ο άνθρωπος, στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία, έχει διακόψει κάθε σχέση με την αλήθεια!
Έλεος πια...
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:30 π.μ. - 26/06/2009

Απεβίωσε Ο Μάικλ Τζάκσον σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες από ανακοπή καρδιάς

λίγα λόγια για των βασιλιά

Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον, γεννημένος στις 29 Αυγούστου του 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα, είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος.
Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το1971. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.
Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».
από tvstarnews24
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:15 π.μ. - 26/06/2009

Οι επιπτώσεις των νέων φορολογικών μέτρων.

από ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:55 π.μ. - 26/06/2009

Γυρνα σελιδα η Κυβερνηση !!!...

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:46 π.μ. - 26/06/2009

Τσακ στη μεση….


Παει ενας τυπας στην καφετερια να πιει ενα καφεδακι με την παρεα του και φωναζει τον σερβιτορο:

-Φιλαρακι, να σου πω,θελω εναν καφε οχι πολυ γλυκο αλλα ουτε πολυ πικρο,τσακ στην μεση.

-Εγινε,λεει ο σερβιτορος.

-Που σαι που σαι φιλαρακι ο τυπος,οι φουσκαλες να μην ειναι ουτε πολυ μεγαλες ουτε πολυ μικρες,τσακ στην μεση.

-Μαλιστα λεει γεματος υφος ο σερβιτορος.

-Και που σαι που σαι φιλαρακι κατι τελευταιο,το ποτηρι να μην ειναι ουτε πολυ μεγαλο ουτε πολυ μικρο,τσακ στην μεση.

-Οτι πειτε,λεγοντας θυμωμενος ο σερβιτορος.

Περνανε 1,2,3 ωρες και ο τυπος εμεινε μονος του και ετσι ρωταει τον σερβιτορο.

-Ρε φιλαρακι να σου πω,εκεινος ο καφες που λεγαμε?

-Φιλε δεν σε γραφω ουτε αριστερα ουτε δεξια,τσακ στην μεση!!!!!!!!!!!

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:43 π.μ. - 26/06/2009