Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΟΠΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΣΑΦΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΟΒΑΡΟ.

1. Το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που αναφερόταν σε κλοπές όπλων από σπίτια αστυνομικών ήταν εξαιρετικά ανησυχητικό. Ακόμη περισσότερο ανησυχητική ήταν ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Η ανακοίνωση λέει ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξαν τρεις διαρρήξεις σε σπίτια αστυνομικών και πέντε σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, απ’ τα οποία εκλάπησαν πιστόλια και περίστροφα.

2. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο. Είναι χειρότερο να έχουν συμβεί οκτώ κλοπές σε σπίτια αστυνομικών, ή είναι χειρότερο, την ώρα που, όπως λέει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, πέντε αστυνομικοί εν ενεργεία κάνουν μια ανάληψη σε ATM, να κλέβονται μέσα απ’ τα αυτοκίνητά τους τα υπηρεσιακά τους περίστροφα;

3. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και γίνεται ακόμη σοβαρότερο από το έγγραφο-ομολογία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (που αποκαλύπτει σήμερα η ίδια εφημερίδα) στο οποίο χαρακτηρίζει το φαινόμενο ως «άκρως επικίνδυνο». Περιμένουμε πραγματικές εξηγήσεις από την Ελληνική Αστυνομία και όχι εξηγήσεις μέσω δελτίων Τύπου γεμάτα ασάφειες που προκαλούν επιπλέον ερωτήματα.

4. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν χθες ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητείται απ’ τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παυλόπουλο, να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για το τι ακριβώς συμβαίνει. Ζητάμε να ενημερωθούν οι πολίτες για το αν η Αντιτρομοκρατική ενημερώθηκε για το ζήτημα ή εάν η ΕΛ.ΑΣ. τα θεωρεί απλώς ως ενέργειες του κοινού Ποινικού Δικαίου, χωρίς καμιά σύνδεση μεταξύ τους.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΧΩΡΙΣ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

1. Ο σημερινός πρωθυπουργός πηγαίνει στο Συμβούλιο Κορυφής χωρίς εθνική ατζέντα. Ζητά συναίνεση, αλλά δεν έχει προηγηθεί ούτε η ελάχιστη διαβούλευση για τα εθνικά θέματα που θα έπρεπε να θέσει, να συζητήσει, να διεκδικήσει.

2. Το ΠΑΣΟΚ θέτει μια σειρά από ζητήματα, που θεωρούμε ότι πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να φέρει στο τραπέζι του Συμβουλίου Κορυφής. Θέματα που θα έθετε μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ:

  • Πρώτον το ζήτημα της μετεξέλιξης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για να δοθεί έμφαση στις αναπτυξιακές επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Δεύτερον, την έκδοση ευρωομολόγου με ευρωπαϊκούς πόρους για να μπορέσουν χώρες όπως η Ελλάδα να δανειστούν με ευνοϊκότερα επιτόκια.
  • Τρίτον, την αύξηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπάρξουν μεγαλύτερες επενδύσεις στην οικονομική και κοινωνική συνοχή μεταξύ των κρατών-μελών.
  • Τέταρτον, πρέπει να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την Ε.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλία για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, κάτι που βέβαια αφορά ιδιαίτερα τη χώρα μας, εξαιτίας και της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών στις χώρες αυτές.
  • Πέμπτον, πρέπει να θέσει η ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα του πλαισίου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως και της πιο αποτελεσματικής εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των διασυνοριακών χρηματιστηριακών συναλλαγών.
  • Έκτο, να ζητήσει την προώθηση μιας σειράς προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τα 5 δις ευρώ για το ευρωπαϊκό πακέτο ανάπτυξης του περασμένου Νοεμβρίου, και το πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων των 6 δις ευρώ, προγράμματα που πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα.
  • Έβδομο, πρέπει η Ε.Ε. να δει μια σειρά από άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, για χώρες όπως η Ελλάδα, όπου η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός, να αναληφθούν πρωτοβουλίες, αντίστοιχες με αυτές που ζητούν μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, για τις δικές τους βαριές βιομηχανίες, που είναι τα αυτοκίνητα.

3. Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν πρέπει να συμφωνήσει σε διμερείς διακανονισμούς ή διμερή επιτήρηση. Τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά, στο πλαίσιο της Ε.Ε., και όχι με επιβλαβείς, για τα εθνικά μας συμφέροντα, διμερείς συμφωνίες με άλλα κράτη μέλη..

4. Δυστυχώς, δεν έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για την παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνήθως, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρίσταται ως θεατής, δεν συνεισφέρει, η ελληνική κυβέρνησηδεν προσέρχεται με θέσεις και προτάσεις. Αυτό, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει συνολική άποψη ούτε για την Ε.Ε., ούτε για το που πρέπει να πάει η χώρα…

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Εξωτερική πολιτική...



Σέ καλό κλίμα ή συνάντηση
Ντόρας-Χίλαρι.

Ο "Ιούδας" την κοπάνησε υπέροχα...


Μεταγραφή στη MIG του υπ' αριθμόν 1 στελέχους της AEGEAN...

Ο Βασιλάκης αποκάλεσε τον κύριο Σιμιγδαλά Ιούδα. Όμως, ο "Ιούδας" με τα τριάκοντα(τρεις φορές επάνω ο μισθός του) του Βγενόπουλου δεν μπορούσε να αντισταθεί. 

Όπερ σημαίνει ότι η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ πέρασε στα χέρια του mister MIG. 

Δεν θα μπορούσε να πάρει ποτέ ο Βγενόπουλος τέτοια απόφαση αν δεν είχε τελειώσει το θέμα της αγοράς της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. Γιατί; Απλόν, απλούστατον. Ο Σιμιγδαλάς, το υπ' αριθμ. 1 στέλεχος της AEGEAN, είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που ξέρει τι σημαίνει αεροπορική επιχείρηση.
Κυρ Αντρέα, καλορίζικη...

Ας δώσουμε μια ελπίδα στην 17χρονη Ελπίδα


Καλπάζουσας μορφής διαγνώστηκε προ ολίγου σε 17χρονο κορίτσι από την Καρυά Λευκάδος.
Οι γονείς παρακαλούν όσους μπορούν να δώσουν αίμα ή αιμοπετάλια να μεταβούν άμεσα στο Νοσοκομείο Λευκάδας ή σε οπουδήποτε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.
Το όνομά της είναι Βλάχου Ελπίδα και νοσηλεύετε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Ας δώσουμε όλοι μας μια ελπίδα στην 17χρονη Ελπίδα δεν μας κοστίζει τίποτα.
από σίβυλλα 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γκόλντεν λαϊκισμός



Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 27 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ των μεγάλων λόγων βρήκε νέο παιχνίδι για να παίξει. Λέγεται «γκόλντεν μπόις», αλλά δεν είναι ηλεκτρονικό. Επικοινωνιακό είναι. Ως άλλος αρχάγγελος Μιχαήλ έκοψε με τη ρομφαία στη μέση τους μισθούς των παλικαριών που εκείνος διόρισε στις ΔΕΚΟ, τις κρατικές τράπεζες και τους εποπτευόμενους οργανισμούς του Δημοσίου (και φέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ την ευθύνη των επιλογών του). Γιατί το κάνει τώρα; Προφανώς για να μας κλείσει τα μάτια. Για να μας πείσει ότι παλεύει ο άνθρωπος να περιστείλει τις δαπάνες, ότι κάνει οικονομίες, ότι πολεμάει την κρίση. Παραμύθια. Το 2004, μας έλεγε ότι από την «περιστολή των δαπανών» θα εξοικονομεί κάθε χρόνο 10 δισ. ευρώ. Δεν κατάφερε να εξοικονομήσει ούτε ένα (αριθμός 1) ευρώ, όχι δισεκατομμύρια! Πρόκειται λοιπόν για άκρατο λαϊκισμό, όχι για απόφαση ουσίας. Αφήστε δε που περιστέλλοντας τους μισθούς αυτών που στελεχώνουν τις ΔΕΚΟ κ.λπ. στην ουσία τους σπρώχνουν προς τη διαφθορά. Γιατί, για ποιο λόγο θα πάει αύριο κάποιος διοικητής ας πούμε στη ΔΕΗ, αν στο πίσω μέρος του μυαλού του δεν έχει ότι θα αναπληρώσει τον ισχνό μισθό που προβλέπεται για τη θέση του με «δουλίτσες»; Και μη μας πει κανείς ότι τα «γκόλντεν μπόις» της κυβέρνησης Καραμανλή δεν κάνουν τέτοια, γιατί θα του θυμίσουμε ότι στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. έχουν εξαναγκαστεί να παραιτηθούν περίπου 70 κουμπάροι, φίλοι, κολλητοί του Μαξίμου, που είχαν πιαστεί «με τη γίδα στην πλάτη»... 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά :


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ