Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξη Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Ρωσικό Πρακτορείο RIA – NOVOSTI (15 Φεβρουαρίου)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, ποιος ο λόγος της επίσκεψής σας στη Ρωσία και ποια θέματα θα συζητήσετε στη Μόσχα;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Επιδιώκουμε τη σύσφιξη των σχέσεών μας με τη Ρωσία, μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών μας επαφών, πέραν των υφιστάμενων ισχυρών θεμελίων συνεργασίας στον ενεργειακό και οικονομικό τομέα, ενώ και τα ζητήματα αυτά θα βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Υπάρχει περιθώριο εμβάθυνσης των οικονομικών μας σχέσεων, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και η μεταποίηση. Συνεργαζόμαστε επίσης για τον εορτασμό του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδος στη Ρωσία, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Σότσι το 2014.

Πρόκειται να συζητήσουμε και ζητήματα αυξημένου περιφερειακού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες, όπως τα Βαλκάνια, η Τουρκία και οι εξελίξεις στην Κύπρο, δεδομένου κυρίως του ρόλου της Ρωσίας ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Και θα συζητηθούν βεβαίως οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τον ΟΑΣΕ. Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, ξεκινήσαμε τη Διαδικασία της Κέρκυρας, η οποία αποτελεί το κύριο forum συζήτησης των προτάσεων της Ρωσίας, σχετικά με την ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας. Η Ελλάδα συμμετέχει στην τρόικα του ΟΑΣΕ και επιθυμούμε τη συνέχιση της πρωτοβουλίας αυτής..... συνέχεια : http://www.primeminister.gr/2010/02/16/923

Μοιραστείτε

ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ...ΓΥΨΟ !

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:47 μ.μ.- 16/2/2010

Μοιραστείτε

Συνάντηση Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin - Δηλώσεις.



Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin.

Στην αρχή της συνάντησης, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

V. PUTIN: Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, είναι χαρά μου να σας χαιρετίζω εδώ. Ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα υπάρχουν καλές, θα έλεγα, φιλικές και δυναμικά αναπτυσσόμενες στον οικονομικό τομέα σχέσεις.

Υπολογίζουμε στο ότι η Κυβέρνησή σας, η οποία εξελέγη το φθινόπωρο, θα υποστηρίξει ό,τι καλύτερο έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στις διμερείς μας σχέσεις.

Από τη δική μας πλευρά φυσικά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δώσουμε νέα ώθηση στις σχέσεις μας.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πράγματι, οι σχέσεις μας έχουν ένα βάθος χρόνου, παράδοσης, ιστορίας και πολιτισμού. Αλλά και η πολιτική και οικονομική μας συνεργασία έχουν αναπτυχθεί ιδιαιτέρως. Πιστεύω ότι αυτή την στρατηγική συνεργασία, για την οποία έχουμε κατά καιρούς μιλήσει, θα πρέπει να την κάνουμε πιο πρακτική, αποτελεσματική και ουσιαστική.

Η παράδοση των κυβερνήσεων της Ελλάδας, της χώρας μου, είναι μια παράδοση και της σημερινής Κυβέρνησης, και των παλαιότερων κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχα, πάντα μια έμπρακτη προσπάθεια και βούληση για την στενότερη δυνατή συνεργασία με τη Ρωσία. Και αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα το επιβεβαιώσουμε και σε αυτές τις συνομιλίες.

Μοιραστείτε

Οι καλύτεροι φετινοί καρναβαλιστές... είναι Ευρωπαίοι. !!!

Φέτος τους τίτλους του καλύτερου βασιλιά Καρνάβαλου και της κορυφαίας βασίλισσας της Αποκριάς κέρδισαν με την αξία τους οι γνωστοί ευρωπαίοι καρναβαλιστές, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet και η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Dorothea Merkel.
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:34 μ.μ.- 16/2/2010

Μοιραστείτε

Πολυ χιονι!!!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:21 μ.μ.- 16/2/2010

Μοιραστείτε

Οταν κοιτας απο ψηλα ……

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:12 μ.μ.- 16/2/2010

Μοιραστείτε

Ο πρόεδρος έδωσε ελπίδες για έξοδο από την κρίση.

από [ atsarantos ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:03 μ.μ.- 16/2/2010

Μοιραστείτε

Νωρις νωρις η πιτα!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:51 μ.μ.- 16/2/2010

ΑΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ !...


Το δεδομένο είναι πως ως χώρα και ως λαός είμαστε χρεωμένοι εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ευρώ, (το ακριβές νούμερο παίζει από 300, το δημόσιο, μέχρι και 800, το συνολικό), δηλαδή μερικές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δραχμές, (από 102 έως 273…).
Το χρέος αυτό δεν δημιουργήθηκε, ούτε χθες, ούτε προχθές, έρχεται από πολύ μακριά, είναι, όμως, γεγονός, πως μεγάλωσε, κατά πολύ, απ΄ όταν άρχισε το νταβαντούρι μας με την Ευρώπη, την ΕΟΚ πρώτα, την Ε.Ε. μετά και την ΟΝΕ τελευταία.

Την σημερινή λαίλαπα, που σαρώνει την Ελλάδα, την προκάλεσε η εκτίναξη του ελλείμματος, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη των λογιστικών αλχημειών, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια. Οι «κουτόφραγκοι» ψυλλιάστηκαν τη δουλειά και μας έβγαλαν στη σέντρα.

Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με το «δασκαλίστικο» ύφος και την επιτιμητική συμπεριφορά των εταίρων μας και το κατά πόσο το δικαιούνται. Κατά πόσο, δηλαδή, αυτά που λέγονται και προσάπτονται στην Ελλάδα, ισχύουν μόνο γι αυτήν κι όχι για άλλους, ακόμα και γι αυτούς τους ίδιους, τους «δασκάλους» - τιμωρούς.

Κατ΄ αρχήν,
στο Έλλειμμα, αν εξαιρέσουμε το έτος – μπάχαλο της καραμανλικής θητείας, το οποίο έδωσε και το δικαίωμα για τις, πρωτοφανείς, επιθέσεις κατά της χώρας μας, στα υπόλοιπα χρόνια, μετά το 2000, οι «ισχυροί» εταίροι μας δεν είχαν και τόσο καλύτερες επιδόσεις : σε μέσα επίπεδα η ευρωζώνη είχε, 2,5% το 2002, 3% το 2003, 6,2% το 2009 και αναμένεται ένα 6,7 για το 2010…

Μεμονωμένα, υπάρχουν χώρες, που σε διάρκεια 10ετίας, κινήθηκαν, στο έλλειμμά τους, με ρυθμούς παραπλήσιους, ακόμα και ανώτερους, από εκείνους της Ελλάδας.
Είναι χαρακτηριστικό, πως και οι άλλοι επικριτές μας, οι της απέναντι πλευράς του ατλαντικού, (ΗΠΑ), μας συναγωνίζονται στα …ίσια, με ελλείμματα 3,7,% το 2002, 4,8% το 2003, 12,5% το 2009 και γύρω στο 10% το 2010 !...

Πηγαίνοντας στο
Χρέος, το οποίο είναι και το δακτυλοδεικτούμενο, οι επικριτές – «προστάτες» μας το επικαλούνται και φωνάζουν, αφού, όμως, το αντιμετωπίζουν με λογιστική …πουστιά !
Βάζοντας σε πρώτο πλάνο το έλλειμμα του δημοσίου, βγάζουν τη χώρα μας μπροστά, αποκρύπτοντας το γεγονός, πως εδώ υπάρχει μια πιο εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα του κράτους, απ΄ ότι στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Το σωστό του υπολογισμού και της αναφοράς στο συνολικό χρέος κάθε χώρας, (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), δεν προτάσσεται, καθότι οι συγκρίσεις δεν συμφέρουν !
Στο συνολικό χρέος, λοιπόν, που η Ελλάδα «τρέχει» με 178%, οι …σωστοί ευρωπαίοι – της ευρωζώνης, παρακαλώ…- «τρέχουν με …175%, δηλαδή, δίπλα μας ! Υπάρχουν, δε, χώρες, των οποίων οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ, βγάζουν, κάθε τόσο χολή κατά της Ελλάδας, που στο συνολικό χρέος τους είναι ασυναγώνιστες : Ολλανδία 234%, Ιρλανδία 222%, Βέλγιο 219%, Ισπανία 207%, Πορτογαλία 197%, Ιταλία 194% κλπ.

Όλα δείχνουν πως η δραματοποίηση της κατάστασης, αναφορικά με την «χρεοκοπημένη» Ελλάδα και τους «απατεώνες» έλληνες, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε, προκειμένου τα κοράκια και οι τοκογλύφοι της διεθνούς κερδοσκοπίας να προσανατολιστούν προς αυτήν κα να μην ασχοληθούν με τους υπόλοιπους !

Παρ΄ όλ΄ αυτά, που ακούγονται σαν παρηγοριά στον …άρρωστο, το πρόβλημα για την Ελλάδα υπάρχει, έχει φτάσει στο απροχώρητο και χρειάζεται, συνειδητοποίηση και αντιμετώπιση.
΄Ισως, η άγαρμπη και προκλητική παρέμβαση των ευρωπαίων, να συντελεί και σε κάτι θετικά : στο τέλος του ωχ αδερφισμού και της αναβλητικότητας και στο άμεσο ξεκίνημα μιας νέας – ειλικρινούς και στοχευμένης αυτή τη φορά – εθνικής προσπάθειας, για την σταθερότητα και την ανάπτυξη της χώρας !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:08 μ.μ.- 16/2/2010


Μοιραστείτε

ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ !

Φυσικά και είναι απόλυτο κι αναφαίρετο – στις δημοκρατίες – δικαίωμα των εργαζόμενων, η προσφυγή στο μέτρο της απεργιακής κινητοποίησης, κάθε φορά που θίγονται τα συμφέροντά τους. Η εποχή που διανύουμε είναι μια τέτοια φορά και οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων είναι δικαιολογημένες.
Σ΄ αυτά τα πλαίσια, τίθενται και οι απεργίες των εφοριακών και των τελωνιακών, πλην όμως δεν μπορεί να μην επισημανθούν οι διαβολικές καταστάσεις που δημιουργούνται, στην περίπτωσή τους
Ανέκαθεν, οι κινητοποιήσεις αυτών των δύο κλάδων των δημοσίων υπαλλήλων, θίγουν το κράτος και τα δημόσια έσοδα. Στο παρελθόν, η συνηθισμένη αντίδραση των κυβερνητικών αρμοδίων, έλεγε, περίπου, «άστους να κάνουν την απεργία τους, ό, τι δεν εισπράξουν τις μέρες αυτές, θα το εισπράξουν αργότερα…».
Δυστυχώς, τώρα, το αργότερα δεν διορθώνει τα πράγματα και η όποια καθυστέρηση στην είσπραξη των εσόδων, κινδυνεύει ν΄ αποβεί μοιραία, για όλους !

Όπως είναι γνωστό, οι επιτηρητές της Ε.Ε. φαγώθηκαν να επιβάλλουν τη λήψη κι άλλων, επιπλέον, σκληρών μέτρων λιτότητας και η μόνη παραχώρηση που έκαναν, είναι για τις 16 του Μαρτίου, όταν και θα εξετάσουν την απόδοση των ήδη ληφθέντων μέτρων. Φυσικά, εκείνο που θα μετρήσει, σ΄ αυτό το τσεκ – απ, θα είναι η πορεία των δημόσιων οικονομικών, τους δύο πρώτους μήνες του 2010, με δεδομένο, όμως, πως τα κύρια μέτρα πάρθηκαν αφού ο Ιανουάριος είχε παρέλθει, ουσιαστικά η κρίση θ΄ αφορά το Φεβρουάριο, τον κουτσουρεμένο μήνα των 28 ημερών.


Είναι που είναι το όλο σκηνικό τραβηγμένο από τα μαλλιά, (έλεγχος για ένα μήνα κουτσό, με τα μέτρα να μην έχουν, σχεδόν, εφαρμοστεί ακόμα…), έρχονται και οι απεργίες των εφοριακών και των τελωνιακών, για να δώσουν τη χαριστική βολή στα έσοδα και να κάνουν, από τώρα, βέβαιη την διαπίστωση των επιτηρητών : δεν απέδωσαν τα μέτρα σας, πάρτε κι άλλα !...

Είναι από τις στιγμές, που τίθενται σε σύγκρουση συμφέροντα, αλλά και δικαιώματα, θεμελιακού, μάλιστα χαρακτήρα. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, κάθε άποψη, κάθε προτροπή, έχει τα υπέρ, αλλά και τα κατά της και καλό είναι, να διατυπώνεται, μεν, αλλά όχι με την απόλυτη κατηγορηματικότητα, καθώς τα επιχειρήματα φαντάζουν, ένθεν και ένθεν, ισχυρά. (Μην ξεχνάμε πως οι εργαζόμενοι αυτών των κλάδων υφίστανται μια μεγάλη, άνω από το 30%, μείωση των αποδοχών τους !...).

Η εμπειρία λέει, πως η μετωπική αντιπαράθεση, σε παρόμοιες καταστάσεις, δυσκολεύει, αντί να διευκολύνει το πρόβλημα και η όποια λύση δεν μπορεί να προέλθει, παρά μόνο από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, με ωριμότητα και υπευθυνότητα…

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:55 μ.μ.- 16/2/2010

Μοιραστείτε