Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών με άξονα την Πράσινη Ανάπτυξη

Με μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, τήρησε την δέσμευση του και πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

«Το καλοκαίρι του 2007, η περιοχή έζησε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές. Θυμάμαι καλά - γιατί ήμασταν και τότε μαζί - ότι η ανησυχία σας ήταν ότι μόλις φύγουν οι κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας, η Πολιτεία θα σας ξεχάσει» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η σημερινή επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμάκιου και του διακεκριμένου χωροτάκτη, κ. Ασεμπιλιο, αποτελεί ένα μικρό δείγμα της προσπάθειας για κινητοποίηση και σε διεθνές επίπεδο για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κατά την διάρκεια της συζήτησης με τις Δημοτικές Αρχές και τοπικούς φορείς ανακοινώσε ότι μετά από διαβούλευση θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της περιοχής με άξονα ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, την πράσινη ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα θα προχωρήσει η μελέτη για να καταστεί η Ολυμπία πρότυπη πόλη αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης.

Με τη ίδρυση μιας νέας Σχολής Αθλητισμού Ολυμπισμού Πολιτισμού. Θα πρόκειται για μια διεθνή σχολή που μπορεί να αναπτυχθεί και σε ένα διεθνές πανεπιστήμιο, με ένα διεθνές πρότυπο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο για την εκπαίδευση σε τομείς αθλητισμού, αλλά και την διοργάνωση εκδηλώσεων και αγώνων. Με την ανάπτυξη του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ώστε να καταστεί αυτός ο συμβολισμός ακόμη πιο έντονος και η Ολυμπία να είναι πραγματικά το επίκεντρο πρωτοβουλιών για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγές στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, επισημαίνοντας ότι «το νομοσχέδιο αυτό θα συνδυαστεί με θεσμικές αλλαγές, που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, για την αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια και την αποκέντρωση, οι οποίες θα δώσουν πνοή σε όλη την Ελλάδα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:35 μ.μ.- 11/10/2009

Οι φωτογραφίες και η δέσμευση...

Από τον Τριαντάφυλλο Καρατράντο.

Η συμβολική, αλλά και ουσιαστική, πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ηλεία είχε ένα τρομερό κοντράστ, ένα κοντράστ που είχε στο επίκεντρο του τον άνθρωπο, την ασφάλεια, τη ζωή μας. Τον κύριο Παπανδρέου πλησίασαν οι συγγενείς των πρώτων νεκρών από τις δολοφονικές πυρκαγιές του 2007 και του παρέδωσαν ένα φάκελο με τις φωτογραφίες των νεκρών. Δεν ζήτησαν τίποτε, μόνο δικαίωση και η δικαίωση έρχεται με την απόδοση των ευθυνών και τη μη επανάληψη αντιστοίχων συμβάντων, στο σημείο που αφορά τη μη ετοιμότητα της κρατικής μηχανής και του αρμού της πολιτικής προστασίας.
Θέλω να πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τη στιγμή που έβλεπε τις φωτογραφίες θα ένιωσε το βάρος της ευθύνης για την προστασία του πολίτη, ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του.
Στον αντίποδα των συγγενών θα πρέπει να αναφέρουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, για την απόδοση των ευθυνών που ακόμη δεν έχει γίνει, αλλά και για την μη επανάληψη αντιστοίχων καταστροφών, δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα εποπτεύσει ο ίδιος την πυροπροστασία.
Είναι βαρυσήμαντες οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αλλά είναι και μονόδρομος, το κράτος θα πρέπει να σκύψει και πάλι πάνω στον πολίτη, να αναλάβει την ασφάλεια του και την απελευθέρωση του από τον φόβο, αυτή είναι η λογική και η πρακτική της ανθρώπινης ασφάλειας.
από [ press-gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:20 μ.μ.- 11/10/2009

Σε ήρεμο κλίμα συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή της νέας δημοκρατιας

από [ makakasgr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:13 μ.μ.- 11/10/2009

Εντολή του υπουργού στην αστυνομία:Μήν ακουμπάτε τους πολίτες!!

από [ makakasgr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:10 μ.μ.- 11/10/2009

Άρχισαν τα «όργανα» !!!

ΒοND Girl !!!
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:06 μ.μ.- 11/10/2009

Έπασχαν από τον ιό της σαύρας !!!

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας έδωσε την απαραίτητη εξήγηση για την εξαφάνιση των τηλεφώνων !!!

Αυτός δεν ήταν ιός, πανδημία ήταν αφού σε μια μέρα τον «άρπαξαν» όλα τα τηλέφωνα και όλοι οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών σε όλα τα υπουργεία !!!
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:02 μ.μ.- 11/10/2009

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ 5-2 ... τα γκόλ.

Σκληρός ο αγώνας για τη διαδοχή !!!

από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:07 μ.μ.- 11/10/2009

TALENT SHOW !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:50 μ.μ.- 11/10/2009

Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα... Αυτή είναι η εξήγηση για την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη!


Ο Μανώλης Ρασούλης έβγαλε «είδηση» πριν από λίγο στην εκπομπή του στον ραδισταθμό 105,8! Η μητέρα της νέας και αντικομφορμίστριας υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, είναι ηΣούλα Μπιρμπίλη!
Όπως είπε και ο Ρασούλης, μια καταπληκτική φωνή!

Τραγούδησε σε μπουάτ τις δύσκολες πολιτικές εποχές εκείνης της περιόδου, είχε μια σύντομη, αλλά καταπληκτική καριέρα!
Λοιπόν, ήταν ποτέ δυνατόν η κόρη της να μην «έπαιρνε» κάτι από αυτή την καταπληκτική γυναίκα;
Έτσι, κανένας δεν πρέπει να «παραξενεύεται’ από το λουκ και τη συμπεριφορά μιας νέας υπουργού που διαταράσσει την καθεστηκυία πολιτική «τάξη»…
Καλή δύναμη κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και να χαίρεσαι τη μάνα σου! Σε πάμε για το στυλ σου! Ας απολαύσουμε μια καταπληκτικές ερμηνεία της μητέρας Μπιρμπίλη:

από [ sibilla-gr-sibilla ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:04 μ.μ.- 11/10/2009

Ντορίτος!!!!

από [ makakasgr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:40 μ.μ.- 11/10/2009

Το δόλωμα...


Η Μαριάννα Μπερερή, πριν συλληφθεί με την κόκα, έκανε γυμνές φωτογραφίσεις για τα περιοδικά Penthouse και Maxim.

Οι έμποροι ναρκωτικών την
χρησιμοποιούσαν για δόλωμα.

Παλιά ιστορία, όσο και τα ναρκωτικά...

από [ nonews-news ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:34 μ.μ.- 11/10/2009

Ο στόχος του ….

… είναι να υπάρξει μόνο μία υποψήφια !!!
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:30 μ.μ.- 11/10/2009

Ποιόν είπε θα στηρίξει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης !!!

Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε στο Mega:
«Δεν πάω να εκλεγώ. Ξέρω τις σημαδεμένες τράπουλες. Πρέπει κάποιοι να ακουστούν, να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Όποιος μπορεί να φέρει την ελπίδα θα τον στηρίξω».

Γιατί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι κοιτούν ψηλά στον ουρανό;
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:24 μ.μ.- 11/10/2009

Στον Παράδεισο

από [ blog85100 ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:21 μ.μ.- 11/10/2009

Καβάφης

από [ blog85100 ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:15 μ.μ.- 11/10/2009

Αυτά κάνε Κε Πρωθυπουργέ!!!

Κε Πρωθυπουργέ, (πλέον, γιατί αυτό το κείμενο γράφτηκε μήνες πρίν...)
Αν εφαρμόσεις τα παρακάτω μέτρα θα βαρεθείς να είσαι πρωθυπουργός!!!
Είναι γραμμένο απο έναν τυπικό εκπρόσωπο του μέσου Ελληνα που δόξα τω Θεώ μέχρι τώρα στη ζωή του δεν ζήτησε ΚΑΜΜΙΑ κομματική «εξυπηρέτηση» απο κανέναν και εύχεται να μην το κάνει ποτέ, και που πιστεύει οτι το προσωπικό του καλό και συμφέρον θα προέρθει μέσα απο την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας.
Επι πλέον είναι και παλιοσειρά σου εκεί στην Αλεξανδρούπολη και στα σκηνάκια του Εβρου τω καιρώ εκείνω.

1. Προσοχή στα λαμόγια της τελευταίας στιγμής που οσμίζονται τον νικητή και πάγια προσκολώνται στο κόμμα που έχει το ρεύμα ώστε κάθε Δευτέρα μετά τις εκλογές να είναι ΠΑΝΤΑ με τους νικητές για να φάνε οτι τους καθήσει

2. Φύτεψε 10 μουριές συμβολικά σε εμφανή χώρο και δήλωσε οτι εκεί θα κρεμάσεις εικονικά τα 10 πρώτα λαμόγια του κόμματός σου ή όποιους άλλους που θα βάλουν έστω και το μικρό δαχτυλάκι τους στο κρατικό μέλι.
από [ endexomenos.blogspot.com ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:03 μ.μ.- 11/10/2009

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥ !...

Την ώρα που τα μέλη της νέας κυβέρνησης προσπα-θούν να βρουν καρέκλες για να καθίσουν στα υπουργικά γραφεία, (για τηλέφωνα, fax και computers, δεν γίνεται, καν, λόγος…), κι ορισμένοι, π.χ. οι των Οικονομικών είναι υποχρεωμένοι να εκμεταλλευτούν ακόμα και το δευτερόλεπτο, το σύστημα της γκρίνιας, της κριτικής και της ξερόλικης έπαρσης, έχει, ήδη, συγκροτηθεί και λειτουργεί στο φουλ.

Τα φασιστοειδή, κάθε μορφής και λεοντής, ανακάλυψαν, κιόλας, εθνικές προδοσίες, οι ακαμάτηδες, αργόσχολοι, σχολιαστές, προδίκασαν την αποτυχία, πριν, καν, παρθούν μέτρα και αποφάσεις, οι εραστές της φουστανέλας, ( με τη φούντα στο μυαλό…), σε συμμαχία με τους σύγχρονους «γραμματείς και φαρισαίους», έκριναν αντίθετα με την ελληνοχριστιανική παράδοση, τα πάνινα παπούτσια της υπουργού περιβάλλοντος, την οποία και έσπευσαν να χαρακτηρίσουν βλάσφημη, ενώ βρήκαν την ατράνταχτη απόδειξη της αθεϊας του Γ. Παπανδρέου, στο γεγονός, πως φοράει τη …βέρα στο αριστερό του χέρι !!!…

Ταυτόχρονα και παράλληλα μ΄ όλ΄ αυτά, να κι ο Αντωνάκης ο Σαμαράς, ξεκινώντας τη νέα του προσπάθεια για τη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, (μιας και αρχηγία δεν πρόκειται να δει…), βρήκε λαθεμένο και επικίνδυνο το νέο σχήμα των υπουργείων και αμολάει μύδρους εναντίον του, κάνοντας τον πολύξερο και τον …έμπειρο, για να δείξει αντιΠΑΣΟΚ πρόσωπο και να συσπειρώσει τις εφεδρείες της φανατίλας της ψόφιας νεοδημοκρατίας !...

΄Ολος ο θίασος, λοιπόν, της ελληναρίας και του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε !...», σκαρφαλωμένος, ήδη, στην πίστα, άδει και ρολάρει, με τα μέλη του να καμώνονται, πάντα, τους υπερασπιστές της χώρας και του λαού ! Κι αυτό, λίγες, μόλις, ημέρες μετά το χέσιμο, που έφαγαν απ΄ αυτόν και με τους περισσότερούς τους, είτε γιατί άργησαν να πλυθούν, είτε γιατί δεν πλύθηκαν καλά, να εξακολουθούν να βρωμάνε σκατίλα !...

Οι εναπομείναντες φορείς του βλαμμένου γονιδίου της φυλής, αυτό του κομπλεξισμού, νομίζουν, πως κάτι κάνουν και κάτι θα καταφέρουν… Είναι ακριβώς η περίπτωσή τους, που έβγαλε τη ρήση : τους φτύνουν κι αυτοί νομίζουν πως βρέχει !...

Υ.Γ. Στα παραπάνω, δεν συμπεριλήφθηκαν οι χρόνια πάσχοντες από τη βαριά ψυχονευρωτική πολιτική ασθένεια, τη «σταλινίαση», καθώς, εδώ, πρόκειται για πολιτική ανάλυση κι όχι για ιατρική γνωμάτευση…
από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:50 π.μ.- 11/10/2009

Παπανδρέου με στιλ Αντρέα

Το μοντέλο που εφάρμοσε ο πατέρας του το 1981 θεωρεί ως το πλέον ενδεδειγμένο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για τις 100 πρώτες μέρες και της δικής του διοίκησης.

Στο μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι οι εναρκτήριες κινήσεις θα έχουν σαφή φιλολαϊκό προσανατο-λισμό, για να φανεί αμέσως ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και για να δημιουργηθούν οι όροι για ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις που θ' αντέξουν στο χρόνο. Οπως υπενθυμίζει με νόημα στην «Κ.Ε.» συνομιλητής του πρωθυπουργού, «η γενναία αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων, το 1981, εξασφάλισε στο ΠΑΣΟΚ μια πλατιά συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων που κράτησε πολλά χρόνια και η δυναμική της οδήγησε στη νίκη μας ακόμη και στις εκλογές του 1985».

Πλήρες θέμα...

από [ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:44 π.μ.- 11/10/2009

Ο Τύπος σήμερα - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:34 π.μ.- 11/10/2009

Τι να πεί στην μαμά της η Ζέτα...


Της το είπε ο Κύρτσος το πρωί στη ΝΕΤ.
Η Ζέτα ετάχθη υπέρ της ανοιχτής ψηφοφορίας γιατί η μαμά της της είπε "θέλω να ψηφίσω και εγώ το νέο Αρχηγό. Γιατί
μόνο εσύ?".
Κι εδώ παρενέβη ο Κύρτσος. "Να πείτε στη μαμά σας , τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.
Ο νέος αρχηγός που θα βγάλετε δεν θα' ναι σαν το Γιώργο Παπανδρέου (δεν θα γίνει σε δυο χρόνια Πρωθυπουργός). Θα έχει μπροστά του ένα Γολγοθά, και την καρέκλα του Πρωθυπουργού θα την δει σε 10 χρόνια".
Πήγε να πάθει εγκεφαλικό η Ζέτα και ευτυχώς, υποθέτουμε, τόσο πρωί δεν θα την έβλεπε και η μαμά της...
από [ nonews-news ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:24 π.μ.- 11/10/2009
Περισσότερα... [ σχόλια..... σύνδεσμοι ... ]

Τα μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος

.
Τον Ιανουάριο του 2010 θα ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα λάβουν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.500 ευρώ.
Η δεύτερη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χορηγηθεί στους δικαιούχους τον Απρίλιο του νέου έτους. Στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου στη Βουλή θα προβλέπεται η καταβολή έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης με τη μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης 500 έως 1.300 ευρώ.
Το εισοδηματικό κριτήριο των 10.500 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ στην περίπτωση που ο αρχηγός ή μέλος της οικογένειας είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Επίσης, το εισοδηματικό κριτήριο θα προσαυξάνεται κατά 1.500 για κάθε παιδί ή εξαρτώμενο μέλος. Ειδικότερα:
α) Ενήλικας με εισόδημα έως 10.500 ευρώ, επίδομα ύψους 500 ευρώ, ενώ εάν πρόκειται για οικογένεια το ποσό των 700 ευρώ.
β) Ενήλικας με ένα παιδί ποσό 650 ευρώ, ενώ οικογένεια με ένα παιδί 850 ευρώ.
γ) Ενήλικας με δύο παιδιά ποσό ύψους 800 ευρώ, ενώ οικογένεια με δύο παιδιά 1.000 ευρώ.
δ) Ενήλικας με τρία παιδιά ποσό ύψους 950 ευρώ, ενώ για οικογένειες με τρία παιδιά το ποσό αυξάνεται στα 1.150 ευρώ.
ε) Ενήλικας με τέσσερα παιδιά 1.100 ευρώ, ενώ οικογένεια με τέσσερα παιδιά 1.300 ευρώ.
Στο νομοσχέδιο του Νοεμβρίου πιθανόν να συμπεριληφθεί η διάταξη που προβλέπει την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, ενώ θα προβλεφθεί και αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατ’ αποκοπή συντελεστής θα αυξηθεί στο 11%.
Οσον αφορά την εισοδηματική πολιτική οι αυξήσεις θα είναι οριακά πάνω από τον πληθωρισμό (ο οποίος εκτιμάται ότι θα κλείσει στο 1,1% για φέτος).
Στην περίπτωση που οι αυξήσεις ανέλθουν στο 1,5- 2% το όφελος για έναν δημόσιο υπάλληλο (Υ.Ε.) θα κυμαίνεται μεταξύ των 11 ευρώ τον μήνα έως 24 ευρώ τον μήνα.
Ταυτόχρονα το κυβερνών κόμμα πρόκειται να «παγώσει» τα τιμολόγια της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και των μεταφορών για το 2010. Τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος περιλαμβάνουν:
– Αυξήσεις μισθών και συντάξεων που καλύπτουν τον πληθωρισμό
– Χορήγηση του έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς και αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.
– Δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
– Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.
– Το επίδομα ανεργίας σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού.
– Ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα.
από [ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:17 π.μ.- 11/10/2009