Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Οι «άθλιοι» της Νέας Διακυβέρνησης


Φέσωσαν τη χώρα, ΕΚΟΨΑΝ και τους μισθούς. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν τις «αστοχίες» της Νέας Διακυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, κάτω από τον πανικό της δημοσιονομικής κατάρρευσης στέλνει τον λογαριασμό της αποτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής σε 2.500.000 μισθωτούς και συνταξιούχους, τους οποίους σπρώχνει στην ανέχεια.

Από το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και την επιβολή κεφαλικού φόρου στους ειλικρινείς φορολογούμενους που δηλώνουν πάνω από 60.000 ευρώ, το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα εξοικονομήσει περίπου 350 εκατ.ευρώ ποσό που είναι σταγόνα στον ωκεανό του ελλείμματος, δεν αρκεί ούτε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα έσοδα του πρώτου διμήνου, που αγγίζει τα 600 εκατ.ευρώ.

Την ίδια ώρα...
 εξαιτίας της παράλυσης του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, οργιάζει η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και δεν εισπράτονται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και βεβαιωμένους φόρους.

Παράλληλα, έχουν προσφέρει απλόχερα φοροελαφρύνσεις στους έχοντες και έχουν διαγράψει πρόστιμα και προσαυξήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή.

Ορίστε οι «ΑΘΛΟΙ» της Νέας Διακυβέρνησης:

1. Ληξιπρόθεσμα χρέη. Το Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει ακόμη και τους βεβαιωμένους φόρους από τους ελέγχους της εφορίας, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για καταλογισθέντα ποσά φόρων, τελών και λοιπών δημοσίων εσόδων την περίοδο 2003-2007.
35 δις ευρώ η μαύρη τρύπα

2. Φόροι που δεν εισπράχθηκαν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει ούτε τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Τώρα γίνεται προσπάθεια με τη συνδρομή συμβούλων ιδιωτών να εισπραχθεί κλάσμα του ποσού (1.8 δις. ευρώ).
20 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

3. Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Ο φοροελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός είναι παράλυτος, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο να οργιάζουν.
10 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

4. Φορορουσφιέτα στο κεφάλαιο. Από την μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 35% στο 25% που υλοποίησε ο Γ. Αλογοσκούφης, το Δημόσιο είχε απώλειες 5.1 δις. ευρώ. Άλλα 3.5 δις. ευρώ υπολογίζεται το «δώρο» από τις δύο περαιώσεις εκκρεμών υποθέσεων 40.000 εταιριών με τζίρο από 1-9 εκατ. ευρώ.
8,6 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

5. Δώρα στους μεγαλοϊδιοκτήτες. Η κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που απάλλαξε από την φορολογία περίπου 50.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων και από την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς για μεγάλες περιουσίες.
400 εκατ. ευρώ η μαύρη τρύπα

Αυτά είναι ένα μικρό μέρος της «επανίδρυσης» του κράτους…

από GreekBlock

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τρίτη πρωί, 7 Απριλίου,



-Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Αποκλειστικό: Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου

http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Την Τρίτη το πρωί, 7 Απριλίου, και για περίπου μισή ώρα, στην έδρα του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, θα γίνει δεκτός από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο κύριο Βαρθολομαίο (όπως βλέπετε, από πρωτόκολλο πάμε καλά).

Η επίσκεψη του νέου πλανητάρχη Ομπάμα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θα γίνει με αφορμή την παρουσία του πρώτου στην δεύτερη διάσκεψη για την Συμμαχία των Πολιτισμών, που θα πραγματοποιηθεί στην κάποτε βασιλεύουσα την ίδια ημέρα και στην οποία θα συμμετάσχουν οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας, Ισπανίας και κάπου 100 αξιωματούχοι άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με την υπουργό Εξωτερικών.

Οι προετοιμασίες για την ημίωρη συνάντηση στην έδρα του Πατριαρχείου έχουν αρχίσει ήδη, με τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας να επισκιάζουν και αυτό ακόμα το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, εντύπωση θα προκαλέσει το δώρο που θα προσφέρει ο Βαρθολομαίος στον Ομπάμα.
από Andreas Papageorgopoulos
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κτύπησαν μπιέλα οι “ευαίσθητες χορδές” του καταλληλότερου


Έγραψαν τα "ΝΕΑ" στην ευρηματική-τελευταία σελίδα για τον μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό της Ελλάδας:

"Όλη μέρα εργασία, κούραση κι ορθοστασία..."
Το δίστιχο του Αλέκου Σακελλάριου έτσουξε, σε βαθμό εγκαύματος, όχι μόνον τον καταλληλότερο αλλά όλους όσους σταβλίζονται στο Μαξίμου. Μάλιστα τους πόνεσε περισσότερο κι από το πρωτοσέλιδο...
Και δεν θέλουμε αμφισβητήσεις, γιατί έχουμε από πρώτο χέρι την πληροφόρηση...
Καλή ξεκούραση στον ακούραστο, εργατικό, μεταρρυθμιστή, που νομίζει ότι πρωθυπουργεύει!

τον χρειάζεται η πατρίδα!!!....


Σαρώνει η ομάδα. Σούπερ σταρ η Κάτια Μακρή. Σε ρόλο... Braveheart οΓιώργος Χουδαλάκης. Οι μόνοι που σχολίασαν την... κόπωση του Καραμανλή. "Κουράστηκε οπρωθυπουργός, αλλά το 75% των Ελλήνων πιστεύουν ότι εργάζονται περισσότερο από τον Καραμανλή", είπε η Κάτια Μακρή, η οποία έβγαλε την είδηση στην συνομιλία της με τον βουλευτή Γ. Καλαντζή. Δεν ήξερε τι έλεγε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. "Δεν θα τον αφήσουμε να φύγει, γιατί τον χρειάζεται η πατρίδα!", είπε χαρακτηριστικά. Και το ερώτημα το θέτουμε εμείς : θα τα λέει και μετά τις εκλογές όλα αυτά τα οποία λέει ο Γ. Καλαντζής, ή θ' αρχίσει να γλύφει τη νέα ηγεσία της Ν.Δ.; Στις τούμπες άλλωστε δεν παίζεται ο πρώην υπουργός...
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Το ανέκδοτα της ημέρας!!!


1.  Ο τοτός προσεύχεται το βράδυ στο σπίτι και τον ακούει η μητέρα του :
"Θεέ μου, κάνε να γίνει το μιλάνο πρωτεύουσα της Ιταλίας"
Μπαίνει απορημένη μέσα και τον ρωτάει:
-"Γιατί παιδί μου θέλεις να γίνει το μιλάνο πρωτεύουσα της Ιταλίας;"
-"Γιατί έτσι έγραψα στο τεστ γεωγραφίας"


2.  Πάει ο Τοτός στην Αννούλα και λέει :
-Έλα σπίτι μου να ακούσουμε μουσική.
-Γιατί?
-Έλα μωρέ, και αν δεν σου αρέσει ντύνεσαι και φεύγεις...


3.  Και ακόμη ένας αναγνώστης έστειλε : Ο γάμος είναι ο μόνος πόλεμος στον οποίο κοιμάσαι με τον εχθρό.

Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ !...


Oι εφημερίδες γράφουν


Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινων, Οικονομικών, Αθλητικών

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών για τη Super League.


 από Ατσάραντος 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Φόρεσε πλερέζες η Ντόρα.


 από Ατσάραντος 

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η Γελοιογραφία της ημέρας


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η έκτακτη εισφορά


Οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη απόφασης για την έκτακτη εισφορά !!!

Κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση
από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κούραση



Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 

papachristos@dolnet.gr


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Καραμανλή δεν του αρέσει ούτε η όπερα ούτε η κλασική μουσική. Του αρέσουν τα λαϊκά τραγούδια. Κι ανεξάρτητα από το αν το γνωστό «Κουράστηκα για να σε αποκτήσω» ανήκει στα αγαπημένα του, είναι σίγουρο ότι το πρωί της 9ης Μαρτίου του 2004 που έμεινε μόνος στους 4 τοίχους του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου θα το ψιθύρισε, ικανοποιημένος για την επιτυχία του. Και ήταν πράγματι επιτυχία: 7 χρόνια πάλεψε σκληρά για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, ίδρωσε πραγματικά. Έκανε μια υποδειγματική πολιτική εκστρατεία, και επιτέλους (για εκείνον, και δυστυχώς για τη χώρα...) τα κατάφερε. Τώρα μαθαίνουμε ότι κουράστηκε. Κι ότι κουράστηκε τόσο που όταν θα χάσει, θα φύγει. Αυτό το τελευταίο είναι και αναπόφευκτοαφού θα χάσει, πώς μπορεί να παραμείνει στην εξουσία; Το άλλο είναι το θέμα μας. Ότι «κουράστηκε». Είναι περιττό να επισημάνουμε ότι σε μια περίοδο που η χώρα βυθίζεται καθημερινά και πιο βαθιά στην κρίση, και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, το τελευταίο που θα ήθελε να έχει είναι έναν κουρασμένο πρωθυπουργό. Έναν πρωθυπουργό που βαριέται να κάνει τον πρωθυπουργό. Σημασία έχει να πούμε ότι αφού κουράστηκε, γιατί δεν παραιτείται; Να πάει σπίτι του, να ησυχάσει, και να μην του κολλάμε κι εμείς που ενώ ο κόσμος καίγεται από την κρίση, αυτός το μόνο που κάνει είναι να βλέπει- και αν - έναν υπουργό την ημέρα, και μετά να απομονώνεται στη Ραφήνα... 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Το ριάλιτι της Τζούλιας



Όπως όλα δείχνουν σε λίγο καιρό έρχεται το ριάλιτι που θα παρουσιάζει η 
Τζούλια Αλεξανδράτου στον Alpha, με τίτλο "Julia... εκτός ελέγχου"!!

Πρόταση έκανε και ο 
ΑΝΤ1, η οποία ήταν πολύ πιο φθηνή για τα μάτια....και όχι μόνο,της Τζούλιας!

Φέσωσαν τη χώρα, ΕΚΟΨΑΝ και τους μισθούς.



Η κυβέρνηση, κάτω από τον πανικό της δημοσιονομικής κατάρρευσης στέλνει τον λογαριασμό της αποτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής σε 2.500.000 μισθωτούς και συνταξιούχους, τους οποίους σπρώχνει στην ανέχεια.


Από το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και την επιβολή κεφαλικού φόρου στους ειλικρινείς φορολογούμενους που δηλώνουν πάνω από 60.000 ευρώ, το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα εξοικονομήσει περίπου 350 εκατ.ευρώ ποσό που είναι σταγόνα στον ωκεανό του ελλείμματος, δεν αρκεί ούτε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα έσοδα του πρώτου διμήνου, που αγγίζει τα 600 εκατ.ευρώ.


Την ίδια ώρα εξαιτίας της παράλυσης του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, οργιάζει η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και δεν εισπράτονται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και βεβαιωμένους φόρους.


Παράλληλα, έχουν προσφέρει απλόχερα φοροελαφρύνσεις στους έχοντες και έχουν διαγράψει πρόστιμα και προσαυξήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή.


Ορίστε οι «ΑΘΛΟΙ» της Νέας Διακυβέρνησης:

1. Ληξιπρόθεσμα χρέη. Το Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει ακόμη και τους βεβαιωμένους φόρους από τους ελέγχους της εφορίας, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για καταλογισθέντα ποσά φόρων, τελών και λοιπών δημοσίων εσόδων την περίοδο 2003-2007.

35 δις ευρώ η μαύρη τρύπα

2. Φόροι που δεν εισπράχθηκαν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει ούτε τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Τώρα γίνεται προσπάθεια με τη συνδρομή συμβούλων ιδιωτών να εισπραχθεί κλάσμα του ποσού (1.8 δις. ευρώ).

20 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

3. Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Ο φοροελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός είναι παράλυτος, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο να οργιάζουν.

10 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

4. Φορορουσφιέτα στο κεφάλαιο. Από την μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 35% στο 25% που υλοποίησε ο Γ. Αλογοσκούφης, το Δημόσιο είχε απώλειες 5.1 δις. ευρώ. Άλλα 3.5 δις. ευρώ υπολογίζεται το «δώρο» από τις δύο περαιώσεις εκκρεμών υποθέσεων 40.000 εταιριών με τζίρο από 1-9 εκατ. ευρώ.

8,6 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

5. Δώρα στους μεγαλοϊδιοκτήτες. Η κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που απάλλαξε από την φορολογία περίπου 50.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων και από την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς για μεγάλες περιουσίες.

400 εκατ. ευρώ η μαύρη τρύπα


Αυτά είναι ένα μικρό μέρος της «επανίδρυσης» του κράτους…

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι συνεργάτες του Ιερώνυμου.


www.GreekAmericanNewsAgency.com
Δεν πίστευαν στ’ αφτιά τους οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου όταν κατά τη διάρκεια μιας πρωινής σύσκεψης άκουσαν από τα χείλη του το περίεργο αίτημα που είχε:

«Θέλω να μου δίνετε το μισθό μου σε χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ», τους είπε και εκείνοι άρχιζαν να τον κοιτάζουν απορημένοι. Μόνο ένας κατάλαβε. Οσοι γνωρίζουν από παλιά τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ξέρουν ότι συνηθίζει να «μοιράζει» μυστικά μεγάλο μέρος του μισθού του σε ανήμπορους ανθρώπους. Οχι ότι τα λεφτά τού περισσεύουν. Οι αποδοχές του μόλις που φτάνουν τις 2.000 ευρώ, ενώ οι τραπεζικές του καταθέσεις είναι πενιχρές. Ωστόσο, ο Ιερώνυμος θέλει να.......
έχει πάντοτε στην τσέπη του χρήματα. Το δόγμα του Αρχιεπισκόπου, ένα χρόνο από τότε που εξελέγη στο αξίωμά του, είναι απλό: «Λιγότερη σπατάλη και λιγότερα έξοδα για τον εαυτό μας, περισσότερα χρήματα, περισσότερη έγνοια για τους οικονομικά αδύναμους».

Επί μακαριστού Χριστόδουλου τα έξοδα διαβίωσης και οι δαπάνες ξενίας έφταναν τις 130.000 ευρώ ετησίως. Ο κ. Ιερώνυμος έδωσε εντολή για τη δραστική περικοπή τους, ώστε να φτάσουν τις 10.000 ευρώ ετησίως.

- Πούλησε δύο από τα πέντε αυτοκίνητα που διέθετε η Αρχιεπισκοπή, μάρκας BMW.
- Αρνήθηκε να διαμείνει στην οικία του Αρχιεπισκόπου στο Ψυχικό και κοιμάται στο Συνοδικό Μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης, το οποίο χτίστηκε, όπως ανακάλυψε δηλώνοντάς το στο Κτηματολόγιο, το 1896.
- Εδωσε εντολή για την πλήρη μηχανογράφηση των δαπανών, την πορεία των οποίων παρακολουθεί μέσα από τα e-mail που φτάνουν καθημερινά στο λάπτοπ που του δώρισαν οι συνεργάτες του.
Πώς αξιοποιούνται οι 120.000 ευρώ που εξοικονομήθηκαν;

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε εντολή να στηρίζονται, όταν είναι επιτρεπτό, ανήμποροι άνθρωποι. Πρόσφατα η Εκκλησία έσωσε το σπίτι μιας γυναίκας στη Ζάκυνθο, το οποίο κινδύνευε με πλειστηριασμό από τράπεζα. Με απόφαση του μακαριότατου βοηθούνται επίσης κατά καιρούς με διάφορα ποσά νέοι που σπουδάζουν, μοναχικοί υπερήλικες κ.ά., οι οποίοι με βάση τη φορολογική τους δήλωση ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η κοινωνική πολιτική είναι ο πρώτος άξονας της πολιτικής που ακολουθεί ο αθόρυβος αυτός ηγέτης της Εκκλησίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τα οποία γενικώς δεν τα πάει καλά.

ΑΙΧΜΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Την Πολιτεία σε συνεργασία με την Εκκλησία κάλεσε, από τη Λαμία, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μεταξύ των παραδειγμάτων που ανέφερε, ήταν και η συνεισφορά της εκκλησίας στον αγώνα του 1821 «όταν τα μοναστήρια με εγκύκλιο του επισκόπου Ιωσήφ συγκέντρωσαν περισσότερες από 800 οκάδες χρυσού και τα προσέφεραν στον αγώνα σώζοντας έτσι την επανάσταση του 1821».

Ο αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε τη συνάντηση του με τον υπουργό οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, ωστόσο, όμως, άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα που έχουν σχέση με την υπαγωγή της εκκλησίας σε χρηματοδοτήσεις από προγράμματα της ΕΕ.

«Κάνουμε αγώνα, μεγάλο αγώνα για να πάρουμε και εμείς ως εκκλησία το μερίδιο των επιδοτήσεων της ΕΕ», υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια αντιφώνησης σε γεύμα που δόθηκε στη λέσχη αξιωματικών της Λαμίας, για να προσθέσει στη συνέχεια, διευκρινίζοντας ότι «το δήλωσε ξεκάθαρα η ιεραρχία. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε επιχειρήσεις ούτε έργα φιγούρας. Είναι έργα αγάπης και επικοινωνίας. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας και για μας σήμερα να υπάρχουν κατάκοιτοι και εγκαταλελειμμένοι και να μην έχουν στέγη. Η εκκλησία αυτό θέλει να κάνει».

Ο αρχιεπίσκοπος, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση σχετικά με τη συμμετοχή της εκκλησίας στα κοινοτικά προγράμματα, είπε με έμφαση: «Είναι ντροπή να μπορούν όλοι να προχωρούν και η εκκλησία να μένει στο τέλος, με κίνδυνο να μην μπει μέσα σε αυτά τα προγράμματα».

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι αυτό είναι ένα από τα κορυφαία σημεία τα οποία καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ της πολιτείας και της εκκλησίας, τονίζοντας με έμφαση ότι «πρέπει να αναζητήσουμε το πνεύμα που μας ενώνει», συσχετίζοντας ταυτόχρονα αυτές τις εξελίξεις με την ελπίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Λίγο αργότερα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μακαριότατος αποσυνέδεσε την συνεισφορά της εκκλησίας στην αντιμετώπιση της κρίσης από τις εξελίξεις γύρω από τη συμμετοχή της εκκλησίας στα προγράμματα της ΕΕ, προβάλλοντας την «συνεργασία με όλους και για όλα».

Ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε τις κατευθύνσεις που έχει δώσει για να βοηθήσουν οι μητροπόλεις προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης, σημειώνοντας ότι «όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν», ενώ αντίθετα διέψευσε ότι έχουν δοθεί εντολές για περιστολή των δαπανών της αρχιεπισκοπής.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία της εκκλησίας με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. «Με όλους καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και θα καθόμαστε», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι «χρειάζονται οι πάντες. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συνεργασία για το καλό του τόπου».

Στο κήρυγμά του στη Μητρόπολη της Λαμίας περιέγραψε τις σχέσεις μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας σε ένα δύσκολο επίπεδο, αναφέροντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δεν αποφασίζει μόνος του. Οπως και ο υπουργός δεν αποφασίζει μόνος του. Ο υπουργός είναι υπηρέτης του λαού».

Επίσης, ζήτησε, εκ νέου προσανατολισμό των σχέσεων με την εκκλησία, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία χωρίς εκκλησία αλλά ούτε εκκλησία χωρίς κοινωνία», κάνοντας όμως ένα σαφέστατο διαχωρισμό μεταξύ της εκκλησίας και της διοικούσας εκκλησίας.

Ο αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στη Λαμία για τον εορτασμό της Κυριακής των Φθιωτών Αγίων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη μητρόπολη της Λαμίας έχει μεταφερθεί κομμάτι ξύλου από τον Τιμίου Σταυρού από τη Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Ορους. Στο συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριότατου ήταν παρόντες ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος και οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Λευκάδας και Ιθάκης Θεόφιλος και Κέρκυρας Νεκτάριος.

απο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ