Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τα δομημένα ομόλογα έστειλαν τον Καπράνο φυλακή. Τα λεγόμενα τοξικά ...έφεραν μόνο 1,8 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό !!!!


Προφυλακίστηκε χθες το βράδυ ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δ. Καπράνος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή για την υπόθεση του «αμαρτωλού» ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προμηθευτεί το Ταμείο. Το ΤΣΠΕΑΘ το είχε αγοράσει με «καπέλο» 39 εκατομμυρίων ευρώ επενδύοντας σε αυτό περίπου το 1/5 των αποθεματικών του Ταμείου.
Αμέσως μετά την απόφαση της προφυλάκισης του για λόγους υγείας ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προφυλάκιση του αποφασίστηκε μετά την διαπίστωση εισαγγελέα και ........
ανακριτή ότι προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για τέσσερα κακουργήματα και συγκεκριμένα της απιστίας, της απάτης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας του μεγάλου σκανδάλου των δομημένων ομολόγων προκύπτει οτι σε λογαριασμό του κ. Καπράνου στην Ελβετία βρέθηκαν κατατεθημένα 1,8 εκατομμύρια ευρώ τα οποία εμφανίζονται ως προϊόντα εγκλήματος σε αντάλλαγμα της αγοράς του ομολόγου.
Στην ίδια δικογραφία περιγράφεται κινηματογραφικό, σχεδόν, περιστατικό με την ελβετική αστυνομία να κατάσχει δέμα στο οποίο ήταν στοιβαγμένα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία προορίζονταν για τους λογαριασμούς δυο εκ των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του ΤΣΠΕΑΘ.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται μάλιστα κατάθεση του οδηγού του φορτηγού ο οποίος περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό και κατονομάζει τους αποδέκτες του πολύτιμου πακέτου.