Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η Κυβέρνηση θα το πληρώσει ακριβά αν δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα:-----------Ο μάστορας κάνει το εργαλείο;

Αφορμή για το παραπάνω ερώτημα στάθηκε η σημερινή ειδησεογραφία και συγκεκριμένα :
Σε πλήρη ρήξη οδηγήθηκαν υπουργείο Υγείας και φαρμακοποιοί. Οι δύο πλευρές διαφώνησαν στα περισσότερα θέματα, με σημεία αιχμής τα πληθυσμιακά κριτήρια για να ανοίξει ένα φαρμακείο και το ωράριο λειτουργίας.
Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη και ότι το πληθυσμιακό κριτήριο από ένα φαρμακείο προς 1.500 κατοίκους, γίνεται ένα προς 1.000 κατοίκους.
Εμείς λέμε με σταράτα λόγια :
Ούτε η μείωση της πληθυσμιακής αναλογίας από 1500 σε 1000 κατοίκους σημαίνει άνοιγμα του επαγγέλματος, ούτε η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας. Τα δύο πραγματικά κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα σήμερα, του Συμβολαιογράφου και του Φαρμακοποιού, ΠΡΕΠΕΙ να απελευθερωθούν άμεσα. Και όταν λέμε απελευθέρωση, εννοούμε πως όποιος έχει τα απαραίτητα προσόντα και επιθυμεί να επιχειρήσει, να μπορεί να το κάνει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Διαφορετικά θα πούμε ότι των παρελθόντων ετών ερώτημα μόνο ρητορικό μπορεί να είναι.
Και εξηγούμαστε:
Πρωταρχικά: Ποιος είναι μάστορας;
Ο Λοβέρδος ή ο Παπακωνσταντίνου είναι μάστορες, που δεν μπορούν να βιδώσουν μια βίδα χωρίς να την καταστρέψουν;
Από την άλλη ο διάλογος θέλει κι αυτός τα εργαλεία του.
Έτσι κ Λοβέρδε και κ Παπακωνσταντίνου;
Αλλιώς μιλάς με τους κωλο-συνταξιούχους, αλλιώς με τα λαμόγια των ΔΕΚΟ, αλλιώς με τους κοπρίτες του δημοσίου, αλλιώς με τους παλιο-εργάτες του ιδιωτικού τομέα, αλλιώς με τις βδέλες των δημοσίων ταμείων τους πολύτεκνους, αλλιώς με τους ανάπηρους μεγαλο-συνταξιούχους του ΙΚΑ των 590 ευρώ χωρίς ΕΚΑΣ κλπ
Και άλλα εργαλεία χρειάζεσαι όταν μιλάς στους αξιοπρεπείς Φαρμακοποιούς (που σας καρφώσαν και στην ΕΕ ότι τους χρωστάτε 450 εκ ευρώ ενώ εσείς είχατε διαβεβαιώσει ότι τους πληρώσατε),δικηγόρους, μηχανικούς.
Αλλιώς επίσης όταν συνομιλείς με τους αξιοσέβαστους τραπεζίτες και τους μεγαλοπρεπείς εφοπλιστές και βιομηχάνους.
Βέβαια στην καθημερινότητά μας αποδίδουμε την έκφραση ΜΑΣΤΟΡΑΣ καθ υπερβολή στον κάθε ένα, και επομένως λέγεται για όλους.
Και επειδή ως προς το ερώτημα του τίτλου έχουμε κατά πως φαίνεται χάσει την μπάλα τελευταία στη χώρα μας , θα σας λέγαμε χρησιμοποιώντας τον παλιό ορισμό που μας έμαθαν οι μπαρμπάδες μας.
Μάστορας είναι ο .......κώλος της κατσίκας που κάνει τις μπίλιες ίδιες.
ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 21:45 μ.μ.- 14/1/2011------Ger
(Για σχόλια κάντε κλικ στον τίτλο και συμπληρώστε την φόρμα)