Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗ. ΤΩΡΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ…

«Σας καλώ να υπερψηφίσετε το νέο προϋπολογισμό, σας καλώ να πείτε «ναι» στον Προϋπολογισμό του 2009. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, στο δρόμο της σιγουριάς και της ασφάλειας. Ζητώ ένα ξεκάθαρο μήνυμα σταθερότητας. Ζητώ να πείτε «ναι» στην υπευθυνότητα. «Ναι» στην προοπτική». Κ. Καραμανλής, ομιλία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2009, 21/12/2008.

1. Τι έλεγε από τότε το ΠΑΣΟΚ; Ότι ο προϋπολογισμός του κ. Καραμανλή για το 2009 δεν αξίζει ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο τυπώθηκε. Ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που ζούνε οι Έλληνες πολίτες, που ζούμε όλοι μας.

2. Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας και επιβεβαιωνόμαστε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προβλέπει σχεδόν μηδενική αύξηση στην Ελλάδα για το 2009 και έλλειμμα στο 3,7%. Η καταρρέουσα κυβέρνηση αναζητεί μέσα στον πανικό της οικονομικής της αποτυχίας επιχειρήματα…

  • Λέει ότι και άλλες χώρες έχουν δημοσιονομικά προβλήματα. Αυτό είναι σωστό για το 2008 και το 2009. Η Ελλάδα, όμως είχε δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από 3% από το 2007. Αυτό σημαίνει πως η κατάσταση είχε ξεφύγει πριν ξεκινήσει η διεθνής κρίση.
  • Λέει ότι η Ελλάδα «αντέχει» και σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είμαστε καλύτερα. Ένα μόνο στοιχείο: το 2003, την τελευταία χρονιά διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ενώ στην Ευρωζώνη είχαμε μεγάλη επιβράδυνση της ανάπτυξης (μόλις 0,8%), στην Ελλάδα, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 5,6%. Το 2010, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωζώνη θα έχει 0,4% ρυθμό ανάπτυξης, περίπου τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης που είχε το 2003. Στην Ελλάδα, όμως, ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να είναι 0,9%. Με άλλα λόγια, σχεδόν το ίδιο με την Ευρωζώνη. Με απλά λόγια σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εξαφανίστηκε όλο το αναπτυξιακό απόθεμα που είχε η ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

3. Δεν είναι μόνο όμως το ότι οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση. Είναι ότι δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο να αντιμετωπίσουν την κρίση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Ενδιαφέρονται μόνο για την εκλογική τους διάσωση. Την ώρα που η μέση ελληνική οικογένεια βυθίζεται στην ανασφάλεια, η κυβέρνηση Καραμανλή:

  • Οργανώνει προεκλογικά σχέδια εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, είτε με τους πόρους του ΟΑΕΔ, είτε με τις πανελλήνιες εξετάσεις είτε ακόμη και με τη στρατιωτική θητεία. Έχουν το θράσος να παίζουν προεκλογικά παιχνίδια ακόμη και με τον πόνο των ανέργων, ακόμη και με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, ακόμη και με την άμυνα της χώρας.
  • Σκηνοθετούν συναντήσεις, δήθεν για να πιέσουν τους τραπεζίτες, την ώρα που οι τράπεζες, παρά τα 28 δις, αρνούνται επίμονα να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
  • Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι…ενδιαφέρονται για τους ασθενέστερουςΑυτοί που απέρριψαν όλες τις προτάσεις νόμου που καταθέσαμε για τους δανειολήπτες, το επίδομα θέρμανσης (4 συνεχόμενα χρόνια), για το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αυτοί που δήλωναν ότι προτιμούν να είναι «χρήσιμοι παρά πρόσκαιρα ευχάριστοι». Αυτοί που χάρισαν δις ευρώ σε επιχειρήσεις, που κατάργησαν τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που φορολόγησαν ακόμα και εισοδήματα στα όρια της φτώχειας με την κατάργηση του αφοροολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες, που αύξησαν τον ΦΠΑ, που καθιέρωσαν το χαράτσι του ΕΤΑΚ, που εξαπέλυσαν κατά κύματα τις φοροεπιδρομές στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα όλα αυτά τα χρόνια…

5. Όλα στο βωμό της εκλογικής τους διάσωσης. Είναι μια κυβέρνηση με μόνη πυξίδα τη δική της διάσωση, που όμως σέρνει μαζί της στο βάραθρο και τη χώρα. Όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Κινήματος από τα Τρίκαλα: «Η χώρα, βρίσκεται μια ανάσα πριν από την ύφεση. Αλλά, δεν θα το επιτρέψουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, για να δώσει στον τόπο λύση και διέξοδο. Το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο και υπεύθυνο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την οικονομική ανάκαμψη».

το Μποστάνι

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ: «Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ»

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και χθες κοντά στους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας και στους αγρότες, παρουσιάζοντας το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και την αντιμετώπιση της ύφεσης.

  • Επανέλαβε τις 4 βασικές προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: αποφασιστική στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος, αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους, δημιουργία νέου πλούτου και θέσεων εργασίας με επένδυση στην «πράσινη ανάπτυξη» και ένα δίκαιο και ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος δικαίου.
  • Προσδιόρισε και πάλι τις 5 συγκεκριμένες δέσμες μέτρων του ΠΑΣΟΚ για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Μέτρα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, των ασθενέστερων στρωμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών.

2. Ο Γ. Παπανδρέου, μετά τις Σέρρες, παρουσίασε και στα Τρίκαλα την πρόταση του για μία νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας - Αγροτών που περιλαμβάνει 10 συγκεκριμένες δεσμεύσεις: α) Η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για τη βελτίωση της διαχείρισης νερού και ποιότητας των προϊόντων, β) Η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά με αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, γ) Η προώθηση νέων, σύγχρονων, ισχυρών συλλογικών δομών με τομές στη λειτουργία των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, δ) Η συνεχής και αποτελεσματική επιμόρφωση των αγροτών για όλες τις τεχνολογικές και παραγωγικές εξελίξεις, ε) Η καθιέρωση στην πράξη του Μητρώου Αγροτών κι ενός πραγματικού Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, στ) Ο χωροταξικός σχεδιασμός και καθορισμός των χρήσεων γης με ευνοϊκούς όρους χρήσης ενοικίασης γης για τον αγρότη, ζ) Η αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται και οι νέοι κίνδυνοι που προκαλούν οι κλιματικές αλλαγές, η) Σύγχρονο δίκτυ κοινωνικής προστασίας με αγροτικά ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Βοήθεια στο Σπίτι: αυτά θα είναι τα νέα μεγάλα έργα της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η) Αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη και της αγρότισσας, ώστε να διαμορφωθεί στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι, και θ) Σταδιακή εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αγροτών, με εκείνα των ασφαλισμένων των άλλων Ταμείων, σε ό,τι αφορά προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και όρια ηλικίας. Ενδεικτικά, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, και οι αγρότες να έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στο 60ό έτος, όπως συμβαίνει και στα άλλα Ταμεία.

3. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε τέλος στα 10 άμεσα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την άμεση στήριξη του εισοδήματος των αγροτών απέναντι στην επαπειλούμενη ύφεση:

α) Ένα δις ευρώ, από τα 28 δις ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα, β) Άμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής περίοδος χάριτος δύο ετών, γ) Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια, χωρίς δόσεις κεφαλαίου, τόκους υπερημερίας και ανατοκισμό των τόκων, δ) Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις υγιών και δυναμικών Συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, ε) Άμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, στ) Αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, ζ) Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, σε ποσοστό 4% επί του συνολικού ύψους των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων με βάση τα στοιχεία του 2007, η) Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης από 300 έως 500 ευρώ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θ) Κατάργηση του ενιαίου τέλους ακίνητης περιουσίας (ΕΤΑΚ)ι) Αύξηση της επιδότησης του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές και τις νησιωτικές περιοχές.


το Μποστάνι

Ο Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε την Πυργιώτη παπαγαλάκι του Ρουσόπουλου...




Ένας χαμός. Η δημοσιογράφος Πυργιώτη του ΑΝΤ-1 και της REAL NEWS, που απόψε ήταν προσκεκλημένη στην εκπομπή ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ της ΝΕΤ, με το Γιάννη Πολίτη διέκοπτε συνεχώς το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την ώρα που αναφερόταν στην εικόνα που είχε η χώρα το 2004. "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κόστισαν τρεις φορές επάνω" , είπε η Πυργιώτη. Ο Χρυσοχοϊδης το προσπέρασε, έκανε πως δεν το άκουσε. Η Πυργιώτη το επανέλαβε και τότε αυτός της την αμόλησε. "Αυτό είναι σύστημα Ρουσόπουλου" . Κόκαλο ο παρουσιαστής της εκπομπής, Πολίτης. Κέρωσε η Πυργιώτη. "Τα παπαγαλάκια του Ρουσόπουλου εκλείπουν";           Ο παρουσιαστής δεν ήξερε πως να διορθώσει τα πράγματα. Έκανε απλώς μια ήπια παρατήρηση στο Χρυσοχοϊδη "Ας μη λέμε τέτοια πράγματα" . Η Πυργιώτη έχασε τη μιλιά της. Μιλάμε για φάση...

Επέστρεψε η αποστολή από τη Γάζα

 "Είχα την τύχη να συνομιλήσω με τον αρχηγό της αποστολής εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου στην Λωρίδα της Γάζας κ. Άρη Μουσιώνη. Συγκινητικό να ακούει κανείς ανθρώπους που είχαν τα κότσια να πάνε εκεί να διηγούνται με τόση απλότητα τόσο σημαντικά πράγματα. Η συνομιλία είναι αρκετά μεγάλη (32min) αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να κόψω κάτι από όσα άκουγα!"


Ακούστε εδώ:   http://ttassos.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html

Μόνο ο Τατούλης παρών...

...και τάσσεται υπέρ της διερεύνησης ευθυνών για τους πρώην υπουργούς στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Μόνο ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης είναι, από το χώρο της ΝΔ, παρών στη συζήτηση που ξεκίνησε στη Βουλή σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του ο βουλευτής θα ταχθεί υπέρ της διερεύνησης ευθυνών για τους πρώην υπουργούς.

Η άλλη είδηση που έχει προκύψει μέχρι στιγμής είναι η δήλωση του Δημ. Σιούφα ότι εφόσον γίνει ψηφοφορία (θα είναι μυστική) στο τέλος, ο ίδιος και οι τρείς προερχόμενοι από τη ΝΔ αντιπρόεδροι της Βουλής (Σούρλας, Παπαδημητρίου, Νεράντζης) θα συμμετάσχουν σε αυτήν.

Αλογο-rebus

 Όσο για την τραγική κατάσταση στην οικονομία… από Δευτέρα στα βάσανα ο νέος υπουργός Οικονομίας, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο αναθεώρησης του κρατικού προϋπολογισμού…

από Drseeng

Φουλ της απαγωγής...

Αυτές τις μέρες, την τιμητική της έχει η λέξη «απαγωγή». Αυτά που επακολουθούν, είναι τα ίδια: παραφιλολογίες, τηλε-δικαστήρια, ντοκουμέντα, μαρτυρίες που σοκάρουν κτλ. Και φυσικά οι «αγιογραφίες» σε όλα τα κανάλια, για το ποιόν του απαχθέντα επιχειρηματία. Γερός να είναι ο άνθρωπος, μακάρι να μην επιβαρυνθεί η ήδη κακή του υγεία και όλα να λήξουν σύντομα και ανώδυνα, αλλά έλεος πια με τις μαλακίες που ακούμε αριστερά και δεξιά. Τα λίτρα για την απαγωγή της λογικής, ποιος θα τα πληρώσει;

από Drseeng

ΦΠΑ στις απαγωγές...

Όσοι έχετε κερδίσει μικροποσά σε τυχερά παιχνίδια (ΛΟΤΤΟΤζόκερκτλ.), μην πάτε στα πρακτορεία να τα εισπράξετε. Όπου να’ναι θα καταβληθούν τα λίτρα στους απαγωγείς του επιχειρηματία και κάπως πρέπει να «ξεπλυθούν» τα χρήματα αυτά. Να κάνετε καλά παζάρια. Για ένα δελτίο που έχει κερδίσει πχ. 5.000 ευρώ, τα 7.000 είναι μια καλή τιμή εκκίνησης.

από Drseeng

Από την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη

 και από εκεί στη Θήβα για τα λύτρα

 του Περικλή Παναγόπουλου.


     Εάν είναι αληθείς οι πληροφορίες, τα λύτρα που τελικά καταβλήθηκαν στους απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου έκαναν ένα μεγάλο “γύρο” μέσα στην Ελλάδα. Από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Θήβα, όπου και έγινε τελικά η παράδοση των χρημάτων. Το τελικό ποσό που καταβλήθηκε σους απαγωγείς παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ιδιωτική κλινική στην Αθήνα, βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να προβεί στον πρώτο έλεγχο της υγείας του κ.Παναγόπουλου.

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης και Κομοτηνής Αλεξ/πολης


"Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης και Κομοτηνής Αλεξ/πολης, αλλά και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στα διόδια των Μαλγάρων (Κλωστήρια Ναούσης) από τις 11.45 έως τις 13.20 το μεσημέρι και σε μερικό αποκλεισμό ( ως ένδειξη διαμαρτυρίας) του δρόμου, προχώρησαν εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας». Οι εργαζόμενοι των εργοστασίων κάποια από τα οποία υπολειτουργούν και άλλα έχουν σταματήσει να λειτουργούν από τον Ιούλιο,έχουν να πληρωθούν από τον Σεπτέμβριο 2008!!! αναμένουν χρηματοδότηση για να τεθούν σε λειτουργία. «Ζητούμε μέχρι αύριο Τρίτη το μεσημέρι από το ΥΠΕΘΟ 
όπως έχει υποσχεθεί να μας απαντήσει γραπτώς τι πρόκειται να γίνει και πότε θα δοθούν από τις τράπεζες τα 25 εκ. ευρώ για να αγοραστεί πρώτη ύλη και να δουλέψουν οι εργαζόμενοι περίπου 1000 σε όλη την Ελλάδα ». Σε περίπτωση που δεν δοθεί απάντηση οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν να μεταβούν στην Αθήνα την Πέμπτη, όπου προτίθενται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Περνάς την Αίγυπτο με το χουντικό καθεστώς και πατάς τη γη της λευτεριάς και της δημοκρατίας

Αδούλωτος ΛΑΟΣ!

Η Αντίσταση βρίσκεται παντού! Για πατρίδα και λευτεριά!

Αυτοί είναι «τρομοκράτες»!

Περήφανος λαός, παιδιά που χαμογελούν, ελπίζουν στο μέλλον, αντιστέκονται…

Επιστρέψαμε σήμερα από την αδούλωτη Γάζα!


Εκατοντάδες τρακτέρ προς τη Λάρισα...

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ.

Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες τρακτέρ από την Καρδίτσα, αφού συγκεντρώθηκαν πρώτα στο χωριό Ιτέα, οδεύουν πλέον για τη Λάρισα.Η συγκέντρωση των αγροτών όλης της Θεσσαλίας έχει ορισθεί για τον κόμβο της Νίκαιας. Αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες τρακτέρ από όλη τη Θεσσαλία.Ίσως και σήμερα η εθνική οδός θα κλείσει λίγο πριν τη Λάρισα.


Φόβος και φυγή

Του Γιώργου Χρ. 
Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 19 Ιανουαρίου 2009
Στην αρχή- τον Σεπτέμβριο λέμε τώρα- όχι μόνο δεν υπήρχε σκάνδαλο γι΄ αυτόν, αλλά κι όποιος το έβαζε (ως σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου) το έκανε γιατί ήταν εκ συστήματος και πεποιθήσεως συκοφάντης, ψεύτης και άτομο φθονερό που ζήλευε την «καταλληλότητά» του να κυβερνά τον τόπο. Στη συνέχεια όταν δύο υπουργοί του, ο ένας δεξί του χέρι, ο άλλος εκ των στενότερων συνεργατών του, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν υπό το βάρος των αποκαλύψεων, το σκάνδαλο ήταν μια απλή «υπόθεση», στο πλαίσιο της οποίας «το νόμιμο ήταν και ηθικό». Κατόπιν, όταν τον πήραν από κάτω οι δημοσκοπήσεις και έγινε φανερό ότι στο εξής θα τρώει τη σκόνη του Γιώργου και του ΠΑΣΟΚ, έστησε μια ολόκληρη θεατρική παράσταση για έναν ρόλο στη διάρκεια της οποίας ομολόγησε ότι «έκανε λάθος», δικαιολογήθηκε ότι του έκρυβαν την αλήθεια και παραδέχτηκε πως το σκάνδαλο ήταν... σκάνδαλο! 
Σήμερα, που έχει τη μοναδική ευκαιρία να ξεπλυθεί ο ίδιος και η παράταξή του από την ντροπή που αντιπροσωπεύει το σκάνδαλο, επιλέγει τη φυγή και το κουκούλωμα. Αλήθεια, ο Κ. Καραμανλής πρέπει να φοβάται πολύ, μα πάρα πολύ, τις αποκαλύψεις για να μη μετέχει στη συζήτηση...

( ΤΑ ΝΕΑ )
ΕΙΔΕΣ Ο ΣΟΥΦΙΑΣ ;;;...

Τελικά ο Γιώργος Σουφλιάς είναι πιο ξύπνιος από ότι θέλει να δείχνει. Όταν τον ρώτησαν τι έγινε με τον ανασχηματισμό του Καραμανλή έδωσε την πιο σοφή απάντηση.
Μα είναι η πραγματικότητα με άλλα λόγια.
Είπε ο σοφός Γ.Σουφλιάς:

"Πήγε η κόρη να ρωτήσει την μάνα τι βρακί να φορέσει την πρώτη νύχτα του γάμου. γαλάζιο ή κόκκινο; και απαντάει η μάνα: Ότι βρακί και να βάλεις παιδί μου, θα σε πηδήξει ο γαμπρός!"
Ε, καταλάβαμε όλοι τι ήθελε να πει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ
(ΠΑΡΟΝ)

ΓΑΛΑΖΙΑ "ΚΟΚΕΤΑ"!

Φόρεσε την γαλάζια σατέν μπλούζα της η οποία ταιριάζει με το μαργαριταρένιο κολλιέ της και ξεκίνησε την καθιερωμένη ανάλυση για τις δημοσκοπήσεις. Το συμπέρασμα σε όλες τις φράσεις της ήταν ότι "η Νέα Δημοκρατία θα ανατρέψει εύκολα την διαφορά στις δημοσκοπήσεις". Δεν θα μπορούσε, άλωστε να κάνει διαφορετικά. Πως θα δικαιολογήσει τα 5.000 ευρώ που εισπράτει από την κρατική ΕΡΤ για να παρουσιάζεται ως σχολιάστρια και αναλύτρια των πολιτικών γεγονότων;
από pressmme

....δεν το κάνει για την ίδια δηλ. αλλά για ... την καημένη τη μανούλα της....

Οι εφημερίδες σήμερα...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Η ύφεση χτυπάει την πόρτα μας.
Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Κομισιόν - Σήμερα το «ραντεβού λιτότητας» με Βρυξέλλες
Σήμερα κληρώνει στις Βρυξέλλες για την ελληνική οικονομία.

ΤΑ ΝΕΑ:Λιτότητα μισθών και σαφάρι φόρων.
Αυξήσεις κάτω από 3% ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στους μισθωτούς του Δημοσίου και εξαπολύει σαφάρι για την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Ανεκδοτο


Δυο φίλοι συζητούν:
- "Ήξερες ότι τα κοκόρια λαλούν όταν κάποιος λέει ψέματα;"
- "Τότε γιατί λαλούν το πρωί;"
- "Επειδή εκείνη την ώρα τυπώνονται οι εφημερίδες."

Παιδεία στα κάρβουνα...

Το αληθινό μενού του Άρη...


Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης

Ανέλαβε τον τομέα της παιδείας κάνοντας εργολαβία και διατυπωνοντας πολιτικό όραμα ή έστω πραγματοποιόντας μια στοιχειώδη πολιτική διαχειρισή. Να εξηγηθώ. Όχι εργολαβία συμφερόντων. Αλλα μετριότητας και μιζέριας. Ανέλαβε να διαχειριστεί με επικοινωνιακό και μίζερο τρόπο μια πραγματικότητα που δεν γίνεται μόνο δυσβάσταχτη για τον μέσο πολίτη αλλά προσλαμβάνει και επικίνδυνες διαστάσεις για το ίδιο το μέλλον της χώρας. Γιατί αν στον τομέα του τουρισμού η επικοινωνιακή διαχείριση του τίποτα μπορεί να προσλάβει και διαστάσεις πολιτικού άθλου, στον κρίσιμο πεδίο της Παιδείας ειναι καταστροφική.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επιβεβαίωνει το κανόνα ότι ολοι οι πολιτικοί άνδρες καθίστανται θύματα των μικροαστικών τους καταλοίπων. Για αυτο και τον αντιμετώπιζω με συγκατάβαση. Δεν με ενοχλεί ο μάγειρας . Μου επιβεβαιώνει την ματαιόδοξια του πολιτικού άνδρα. Με ενοχλεί και με εξοργίζει το επικοινωνιακό μαγειρίο που στήνει στο Υπουργείο Παιδείας. Για τον απλούστατο λόγο ότι στο μενού περιέχεται και το μέλλον μου...