Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009


ImageShack

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


ΚΑΛΟ ΤΣΙΚΝΟΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ....

ImageShack

απο ΑΣΗΜΩΝΗΣ &

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ...ΔΟΥΛΕΙΑ
Ένας νέος δικηγόρος, μόλις έχει εγκατασταθεί στο καινούριο του γραφείο και περιμένει μπας και έρθει κανένας πελάτης. Κάποια στιγμή, ακούει χτύπημα στην πόρτα..
- Περάστε λέει ενώ ταυτόχρονα σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου του προσποιούμενος πως μιλάει με κάποιον.
- Ναι ναι, κύριε Κόκκαλη. Θα αναλάβω την υπόθεσή σας, αλλά ξέρετε, από βδομάδα, γιατί τώρα πνίγομαι. Εντάξει; Καλή σας μέρα κύριε Κόκκαλη..και κατεβάζοντας το ακουστικό απευθύνεται στον τύπο που στέκεται μπροστά του.
- Καλημέρα, πως μπορώ να σας βοηθήσω;
- Από τον Ο.Τ.Ε. είμαι, ήρθα να συνδέσω το τηλέφωνό σας!!!

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ImageShack

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

«τελεσίγραφο» Σέχτας Επαναστατών 
Οι τρομοκράτες κλιμακώνουν τις απειλές σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξή τους και προαναγγέλλουν μπαράζ νέων χτυπημάτων (φωτό από την επίθεση  στο Αlter)
Χτύπημα - «τελεσίγραφο» προς όλους τους δημοσιογράφους χαρακτηρίζει την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών στην προκήρυξή της στα «ΝΕΑ» με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη. Η οργάνωση προαναγγέλλει νέα χτυπήματα και στοχοποιεί κάθε δημοσιογράφο. «Ο καιρός που είσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε», αναφέρουν χαρακτηριστικά. ...........

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΗΝ ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΕΞΑΡΘΡΩΝΕΙ ΤΗ 17Ν.

1. Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση να μας πει έχει σκοπό να κάνει για να μειώσει την ανασφάλεια του πολίτη, που πληροφορείται από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ ότι η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει εκτροχιαστεί. Που βλέπει την τρομοκρατία να επιστρέφει περισσότερο αποκρουστική από ποτέ.

2. Αλλά η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της επέλεξε και πάλι να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ. Και αποφάσισε την ημέρα που η κοινή γνώμη της χώρας πάγωνε όταν αντιλαμβανόταν τι ακριβώς θα σήμαινε η έκρηξη 60 κιλών εκρηκτικών, να πει ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κινδυνολογούν με την τρομοκρατία, ελεεινολογούν και ότι τα παραδίδει «στη χλεύη των Ελλήνων πολιτών».

3. Εμείς παραδίδουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την κυβέρνησή του στη μνήμη των πολιτών. Γιατί έχουν και μνήμη και κρίση. Θυμούνται πολύ καλά ποιος εξάρθρωσε την τρομοκρατία στη χώρα μας. Θυμούνται πολύ καλά ποια ήταν η κατάσταση Αστυνομίας το 2004.

4. Σημειώνουμε επίσης, ότι η χλεύη των πολιτών εισπράχθηκε από αυτούς που την δικαιούνταν. Από αυτούς που ταύτιζαν το ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία. Τους ξέρει καλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μοιράζονται την ίδια κομματική στέγη.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΑΣΟΚ: ΝΑ ΕΠΙΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ. 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Στην υπόθεση της Κ. Κούνεβα επιβάλλεται η ταχύτατη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών, αλλά και των ηθικών αυτουργών. Παράλληλα, η Πολιτεία οφείλει να τιμήσει και να αναγνωρίσει έμπρακτα τον αγώνα που έδινε και δίνει η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Να μεριμνήσει ώστε να μη δημιουργηθούν ξανά οι προϋποθέσεις για ανάλογες καταστάσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χθες 7 συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η επικήρυξη των δραστών και των ηθικών αυτουργών, το να πολιτογραφηθεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα Ελληνίδα με τη διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης κ.α. Το ΠΑΣΟΚ επίσης κατέθεσε 10 συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση του εργασιακού μεσαίωνα που υπάρχει σήμερα στην αγορά εργασίας, και οφείλεται και στην ανοχή της κυβέρνησης και στην απαξίωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Βλ. περισσότερα: http://www.pasok.gr/portal/gr/3/73992/7/7/1/showdoc.html

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΗ Ν.Δ…

1. Χθες, έκλεισε ένας ακόμη κύκλος κινητοποιήσεων στην Υγεία. Δεν κλείνει, δυστυχώς ο κύκλος των προβλημάτων. Οι πολίτες βιώνουν με το χειρότερο τρόπο, τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία. Έχουμε αναστολή παράδοσης υλικού και, απ’ την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν και νέα προβλήματα σε σχέση με το υλικό που υπάρχει στα νοσοκομεία. Οι προσλήψεις που έχουν αναγγελθεί επανειλημμένα από τον υπουργό Υγείας, η τελευταία για 5,5 χιλιάδες νοσηλευτές, είναι όπως μαθαίνουμε εντελώς στον αέρα.

2. Την ίδια ώρα στη Βουλή, η κυβέρνηση παλινωδεί. Κάθε μέρα, αλλάζει το νομοσχέδιο για την υγεία. Κάθε μέρα, ακυρώνει αυτά που μας έλεγε χθες.

3. Η θέση του ΠΑΣΟΚ και ως προς τα αιτήματα των νοκοκομειακών γιατρών όλης της χώρας, που απήργησαν τις δύο τελευταίες μέρες είναι ξεκάθαρη. Πρέπει:

  • Να σεβόμαστε τις συλλογικές συμβάσεις που είναι υπογεγραμμένες και να τιμούμε τις υπογραφές. Αυτό σημαίνει να δοθούν όλα τα συμφωνημένα ποσά.
  • Να αποδεσμευτεί το μισθολογικό από το βαθμό και απ’ την εξέλιξη και να δοθούν τώρα οι αποδοχές της ανώτερης βαθμίδας σε όσους έχουν την απαραίτητη προϋπηρεσία.
  • Να υπάρξει πολυδιευθυντικό σύστημα, ανοιχτό, με διαφανή διαδικασία, με διαρκή αξιολόγηση και με επιβράβευση αυτών που κάνουν καλά τη δουλειά τους

4. Το ερώτημα είναι, για πόσο καιρό ακόμα θα βιώνει ο πολίτης μία κατάσταση διάλυσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που ο Υπουργός Υγείας ασχολείται περισσότερο με τη διαδοχή στη Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός αδυνατεί να τον ελέγξει…

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΟ 2004 ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ. ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 16 ΔΙΣ. ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΜΕ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ 2007. Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ 3,5-4 ΔΙΣ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ…

1. Χθες ανακοινώθηκε νέα, πρωτοφανής, αύξηση στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών: + 8% το 2008. Τι σημαίνει αυτό; Εξάγουμε ακόμη λιγότερα προϊόντα, εισάγουμε ακόμη περισσότερα. Αυτό σημαίνει ότι η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας εν τέλει, βυθίζεται ακόμη περισσότερο.

2. Παρόλα αυτά, ο υπουργός Οικονομίας της αποχωρούσας κυβέρνησης και πρώην υφυπουργός του κ. Αλογοσκούφη, δήλωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «θα μας βγάλει από την κρίση» και ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την περιστολή των κρατικών δαπανών: π.χ. κόψιμο εξόδων σε φως, νερό, τηλέφωνα, υπερωρίες στο δημόσιο και άλλα τέτοια…

3. Και ο κάθε πολίτης αναρωτιέται: Μας κοροϊδεύουν; Πέντε χρόνια τώρα, τι έκαναν; Οι ίδιοι άνθρωποι δεν ήταν υπεύθυνοι για τη συλλογή των εσόδων, για τις δαπάνες; Ο κ. Παπαθανασίου δεν ήταν μέρος του ιδίου οικονομικού επιτελείου ως υφυπουργός; Μόνο το 2007, με μία απλή αναζήτηση, βρήκαμε δύο εγκυκλίους με τις υπογραφές των κυρίων Δούκα και Λέγκα, στις οποίες έλεγαν τα ίδια ακριβώς πράγματα για περιστολές δαπανών!

Τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτές τις αυστηρές εγκυκλίουςΓιατί δεν υπήρξε αυτή η συγκράτηση εξόδων;Και τι μας κάνει να πιστεύουμε, ότι αυτό που δεν έγινε στον περσινό προϋπολογισμό, ο οποίος ξέφυγε εντελώς, θα γίνει στον προϋπολογισμό του 2009;

4. Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε επίσης ότι θα περικοπούν κατά 10% οι συμβάσεις έργου στο δημόσιο. Αυτή τη στιγμή οι συμβασιούχοι έργου υπολογίζονται σε 50 χιλιάδες. Ερώτημα και περιμένουμε απάντηση. Θα απολύσουν 5 χιλιάδες συμβασιούχους;

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ 28 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΜΑΣ ΚΑΘΥΒΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟ. ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ…

1. Όταν ανακοίνωσαν το πακέτο των 28 δις, τους προειδοποιούσαμε ότι έδιναν λευκή επιταγή, αφού τίποτα δεν υποχρέωνε τις τράπεζες να μεταφέρουν τη ρευστότητα στην αγορά. Τι μας απαντούσαν;

  • Κ. Καραμανλής, συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2009, 21/12/2008«…Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν αβάσιμα και ανεύθυνα ότι, τάχα «χαρίζονται δισεκατομμύρια». Και αυτό την ώρα που ήξεραν -και ξέρουν- ότι δεν χαρίζεται ούτε ένα ευρώ. Και ρωτώ: Δεν υπάρχει όριο ανευθυνότητας; Δεν υπάρχει όριο στο λαϊκισμό;»

2. Χθες, μετά από 3 μήνες από την ψήφιση του πακέτου των 28 δις, πανικόβλητοι, κατέθεσαν τροπολογία γιατί διαπίστωσαν ότι δίνονται δις στις τράπεζες και αυτές δεν μεταφέρουν τίποτα στην αγορά. Αφού χάιδευαν επί τρεις και πλέον μήνες τις τράπεζες, τώρα εμφανίζονται και πάλι δήθεν «σκληροί» σκληροί απέναντί τους. Κυβέρνηση μηδενικής αξιοπιστίας.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ «ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΓΥΑΛΑΣ». ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ…

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στις 12.00,σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, παρουσία και εκπροσώπων κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, με θέμα: «Πέντε εθνικοί στόχοι: Το σχέδιο μας για την χώρα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στoν Πολυχώρο «Αθηναΐς».

2. Όλοι οι πολίτες, όλοι μας, θέτουμε ορισμένα βασικά ερωτήματα, εκφράζοντας την αγωνία μας για το σήμερα και το αύριο. Ερωτήματα όπως «πού θέλουμε να πάμε ως χώρα;», «πώς θα αποφύγουμε την ύφεση;», «τι θέλουμε να παράγουμε 5, 10 χρόνια από τώρα;». Αυτή την ώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, ξεκάθαρη γραμμή πλεύσηςΞεκάθαρο όραμα. Συγκεκριμένοι εθνικοί στόχοι που το στοίχημα της κατάκτησης τους, θα κινητοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας μας, ολόκληρου του ελληνισμού. Αυτούς του νέους εθνικούς στόχους, θα παρουσιάσει και θα θέσει υπόψη και στην κρίση της κοινωνίας, ο Γ.Παπανδρέου. Ώστε ο κάθε πολίτης να γνωρίζει από σήμερα τι να περιμένει από την επόμενη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

3. Την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου απευθύνεται στην κοινωνία, ο πρωθυπουργός επέλεξε άρον-άρον ένα κλειστό κομματικό ακροατήριο για να επαναλάβει αοριστίες και μεγάλα λόγια. Επέλεξε, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, την κομματική γυάλα. Για την ακρίβεια αναγκάστηκε να το κάνει, γιατί κάτι έπρεπε να κάνει. Αυτό τον συμβούλεψαν. Να κάνει κάτι για να «απαντήσει» στις συνεχείς πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, είναι πρωτοβουλίες ουσίας. Απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι πρωτοβουλίες του κ. Καραμανλή είναι πρωτοβουλίες επικοινωνιακής απελπισίας.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ