Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια


(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
...Τους πάτησε το τραίνο
(και όσους δεν πάτησε ελπίζουμε να τους πατήσει)
[ massmedia-gr.blogspot.com ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:30 μ.μ. - 05/09/2009

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΕΙΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ...


Άλλα γράφει στο Βήμα της Κυριακής, άλλα έλεγε πριν από λίγο στο Mega. H "αυτοδυναμία είναι εφικτή" είναι ο τίτλος στο άρθρο του στο Βήμα που κυκλοφορεί αύριο (πατήστε κλικ). "Δύσκολη η αυτοδυναμία" έλεγε πριν από λίγο στο Mega. Το σκεπτικό του ρεπορτάζ και της ανάλυσης πως βγαίνει κύριε Πρετεντέρη; Ανάλογα με τα αφεντικά; Ή ανάλογα με την... τσέπη;
[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:14 μ.μ. - 05/09/2009

ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ...


Ο εγκληματίας της κοινωνίας, ο παρατρεχάμενος της Νατάσας έχει το θράσος να μιλάει για "εγκληματίες του λευκού κολλάρου που απομυζούν το δημόσιο". Ποιός τα λέει αυτά; Ο Στυλιανίδης που δεν έχει κόψει ούτε ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών στη ζωή του. Ο υπουργός που δεν έχει δουλέψει ποτέ. Το παράσιτο της πολιτικής το οποίο με τους... σπόνσορες απέκτησε χρήματα και διαμένει το βλαχαδερό στο Four Seasons στο Παρίσι. Στυλιανίδη έχεις μεγάλο θράσος...
[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:05 μ.μ. - 05/09/2009

Ο αγρότης στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης


Μονοδρομος η ηττα για την Ν.Δ.

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:28 μ.μ. - 05/09/2009

Οι ντιντήδες των Βορείων Προαστίων.....

(κλικ)
Η συνέντευξη Πάγκαλου στν Κ.Ε.

ΤΟΥΣ ΡΕΖΙΛΕΨΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ. Την κοπάνησε μέσα από το περιπολικό...

Το ψάχνουν σ' ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Αναμένετε ΕΔΕ...
Χαράμι του'γινε. Χαράμι.
Το δώρο του καραγκιόζη Νομάρχη έκανε φτερά.
"Δραπέτευσε".
Όπως έβαζαν τα 2 παπαγαλάκια με το κλουβί μέσα στο περιπολικό, οι αστυνομικοί που...

είχαν επιφορτισθεί για την μεταφορά του δώρου, άνοιξαν το πορτάκι για να τα δουν Αυτό ήταν. Το ένα, προφανώς φοβούμενο ότι πάει για ανάκριση, το'σκασε από την μισάνοιχτη πόρτα του περιπολικού.
Δεν είναι καλαμπούρι. Άρχισε η καταδίωξη. Ενημερώθηκε αμέσως ο Τσιατούρας (ο οποίος πολύ πιθανόν να διατάξει ΕΔΕ), κι άρχισαν να το αναζητούν σ' όλες τις ρούγες και τα σοκάκια της συμπρωτεύουσας. Τίποτα.
Πέταξε το πουλί...
[ nonews-NEWS ]

ΨΗΛΑ Ο ΠΗΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ...

Την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η οποία τον στήριξε καθαρά και χωρίς να παίζει βρώμικα παιχνίδια, επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου για να δώσει την πρώτη προεκλογική του συνέντευξη σε Κυριακάτικη εφημερίδα. "Λιγότεροι υπουργοί και υφυπουργοί με αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων" (μακάρι να δημιουργήσει μια τέτοια κυβέρνηση) υπόσχεται ο...Παπανδρέου στην συνέντευξη που παραχωρεί. Πολύ ενδιαφέρουσα και η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βάζει εμπόδιο στη Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει "με τον Καραμανλή ότι και αν συμβεί". Ενδιαφέρουσα επίσης και η συνέντευξη του Πάγκαλου που τα χώνει άσχημα σε ορισμένους "ντιντήδες" του Συνασπισμού!
[ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:33 μ.μ. - 05/09/2009

ΚΑΘΑΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ!

Εξαιρετική η πολιτική ανάλυση του Έθνους της Κυριακήςστις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας. Το Έθνος αναλύει όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και τα ενδεχόμενα που ίσως προκύψουν την Κυριακή των εκλογών για να καταλήξει στο πολύ λογικό συμπέρασμα ότι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είναι εφικτή. Τα φαινόμενα αποσύνθεσης από τα αριστερά και τα δεξιά του ΠΑΣΟΚ οδηγούν με αυτόματο πιλότο τον Γιώργο Παπανδρέου.
[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:27 μ.μ. - 05/09/2009

Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΜΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΟΛ...

Τα ρέστα του για να πείσει ότι το Βήμα της Κυριακήςμπορεί και διαμορφώνει ακόμα και σήμερα το πολιτικό κλίμα μιας εκλογικής αναμέτρησης παίζει οΣταύρος Ψυχάρης. Η εφημερίδα δημοσιεύει τη δημοσκόπηση με την μεγαλύτερη διαφορά που έχει εμφανιστεί μέχρι... σήμερα (η τέταρτη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα). Στο γκάλοπ της Κάπα Research δίνει διαφορά 6,7 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ο Σταύρος Ψυχάρης βλέπει αυτοδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου κλείνοντας το άρθρο του στη σελίδα 2 της εφημερίδας γράφοντας ότι "η αξιοπιστία τηςΠροοδευτικής Παράταξης θα της χαρίσει αυτοδύναμη εξουσία".
[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:19 μ.μ. - 05/09/2009

Ζήτησε να καταψηφιστεί

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Γενική ήταν η εκτίμηση μετά το προχθεσινό πρωθυπουργικό διάγγελμα ότι πολλά είπε ο Καραμανλής, αλλά εκείνο που δεν είπε ήταν για ποιο λόγο θα πρέπει να τον (ξανα)ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Μόνο που τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι, γιατί, αντίθετα, ο Κ. Καραμανλής είπε κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους το εκλογικό σώμα θα πρέπει να τον στείλει στο σπίτι του.

Ηταν σαφής ως προς τα μεγάλα προβλήματα που θα πρέπει ν αντιμετωπιστούν: η φοροδιαφυγή, το κακό και πολυέξοδο κράτος και οι μεταρρυθμίσεις. Και μόλις τα ξεστόμισε όλοι έσπευσαν να υπογραμμίσουν πως αν ήθελε να κάνει κάτι για όλα αυτά, είχε πεντέμισι χρόνια στη διάθεσή του και δεν τα αξιοποίησε.

Μόνο που το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι τα όσα δεν έκανε ο Καραμανλής για τα οποία θα πρέπει να καταψηφιστεί, αλλά για τα όσα έκανε. Και δεν ήταν λίγα. Πρώτα απ όλα για τη φοροδιαφυγή. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν την κυνήγησε και δεν την περιόρισε. Είναι ότι την ενθάρρυνε, ότι την υπέθαλψε, ότι έφτασε ακόμη και στο σημείο να νομοθετήσει για να προστατεύσει τους απατεώνες που διώκονταν επειδή είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά τιμολόγια.

Και μετά το κακό και πολυέξοδο κράτος. Ενα σωρό προσπάθειες είχαν γίνει για να συμμαζευτούν κάπως τα ασυμμάζευτα, αλλά ήρθε ο Καραμανλής, εξαπέλυσε τις ορδές των παρατρεχάμενών του και δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Ο άνθρωπος που κορόιδευε τον κόσμο ότι θα εξοικονομεί δέκα δισ. ευρώ τον χρόνο περιορίζοντας τις σπατάλες, αύξησε κατακόρυφα τα έξοδα για να βολευτούν φίλοι, κουμπάροι, συγγενείς και ψηφοφόροι.

Κι αν πάμε και στις μεταρρυθμίσεις, εκεί κι αν είναι που κατάφερε ν ακούμε οι Ελληνες τη λέξη «μεταρρύθμιση» και ή να βρίζουμε ή να γελάμε. Εξευτέλισε τον όρο, βαφτίζοντας «μεταρρυθμιστικό» το κάθε μέτρο που έπαιρνε, απλώς και μόνο επειδή και ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήταν ανίκανοι να προχωρήσουν στις τομές που πραγματικά χρειάζεται η χώρα.

Προχθές ο Κ. Καραμανλής είπε στους Ελληνες γιατί δεν πρέπει να τον ψηφίσουν.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:10 μ.μ. - 05/09/2009

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ..... Του Γιάννη Ιωάννου

























[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:01 μ.μ. - 05/09/2009

ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ...

Θα τα πει όλα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Γ. Βλάχος. Θα καταγγείλει ανοιχτά τους τραμπούκους. Οι πολιτικές συντάκτες που ήταν μπροστά στο επεισόδιο, έχουν αποφασίσει να θέσουν τουλάχιστον μια ερώτηση αύριο στον πρωθυπουργό. Πριν από λίγο ο Γ. Ανδριανός παρακαλούσε να μη βγει το θέμα στη δημοσιότητα. Παρακαλούσε αλλά υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο. Και εμάς δηλαδή και τον Γιώργο Βλάχο...
[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:42 μ.μ. - 05/09/2009

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η ηττοπάθεια και η απογοήτευση των έμμισθων τραμπούκων (προσοχή όχι των απλών Νεοδημοκρατών) τους έχει φέρει εκνευρισμό ξυπνώντας μνήμες του παρελθόντος. Πριν από λίγο, κρατικοδίαιτα λαμόγια της Ν.Δ. και έμμισθοι τραμπούκοι της Ρηγίλλης, εμφανίστηκαν ως δήθεν ψηφοφόροι της Ν.Δ. και χτύπησαν το δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο του Alpha. Τον χτύπησαν (ευτυχώς ελαφρά), τον έβριζαν χυδαία και τον έφτυναν στο πρόσωπο! Το επεισόδιο... έγινε μέσα στον χώρο της ΔΕΘ. Στο επεισόδιο μπήκαν στη μέση οι δημοσιογράφοιΚοτταρίδης του ΑΝΤ1 και Παπαδημητρίου του Mega με αποτέλεσμα να απειληθεί γενική σύρραξη. Στον τόπο έφτασε η Αστυνομία πριν από λίγο. Ντροπή τους. Ντροπή και σε αυτούς που βάζουν τους τραμπούκους να χτυπάνε τους ανθρώπους των ΜΜΕ...
[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:36 μ.μ. - 05/09/2009

Το Πολιτικό Αποτύπωμα Ενός Περιβαλλοντολόγου

Αποκλειστική Συνέντευξη του Σπύρου Κουβέλη στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.


Επιμέλεια: Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Ήταν πριν 4 ημέρες στο γραφείο του Βουλευτή Επικρατείας και Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον που ήρθε αυτή η συνέντευξη. Γράφω ήρθε γιατί ήταν απροσδόκητη, δεν την είχαμε κανονίσει και για αυτό και έχει και πολλές ερωτήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Ελληνικό Καφενείο για τη φιλοξενία, αλλά και το Σπύρο Κουβέλη για την εξόχως ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχα μαζί του.
Ζητώ συγγνώμη για την έκταση, αλλά θεωρώ ότι δεν έπρεπε να κόψουμε ούτε τελεία από τα 19:24 λεπτά της μαγνητοφώνησης.
Ούτε Επαγγελματίας ακτιβιστής, ούτε επαγγελματίας πολιτικός. Ποιος είναι τελικά ο Σπύρος Κουβέλης;

Δεν μπορείς να είσαι επαγγελματίας ακτιβιστής και δεν πρέπει να είσαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν είναι σωστό, έτσι χάνεται το νόημα. Το ζήτημα είναι να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις, και ο δικός μου στόχος είναι η Ελλάδα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το περιβάλλον και την αναπτυξιακή της πολιτική. Αυτός ο στόχος έχει μέσα του το ακτιβιστικό στοιχείο, για να μπορέσεις να τον επικοινωνήσεις στην κοινωνία, και το πολιτικό, τον χώρο μέσα από τον οποίο μπορούν να προέλθουν οι αλλαγές. Ο Σπύρος Κουβέλης είναι ακριβώς στο μεταίχμιο, όπως το έθεσες, ούτε επαγγελματίας ακτιβιστής, ούτε επαγγελματίας πολιτικός......

[ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:21 μ.μ. - 05/09/2009

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ !...


ΩΧ !!!

[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:29 μ.μ. - 05/09/2009

ΓΙΑΤΙ, ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

Κύριε Καραμανλή, καλό θα ήταν να μας απαντήσετε στην παρακάτω ερώτηση : Είναι ή όχι ένοχοι οι υπουργοί και βουλευτές σας που αναμείχθηκαν στο σκάνδαλοΒατοπεδίου; Η ερώτηση είναι επίκαιρη και σημαντική μιας και αν κρίνουμε από το πόρισμα των δικών σας εξεταστικών επιτροπών και την τότε στάση σας ωςΠρωθυπουργού, τα στελέχη σας είναι αθώα... Το μεγάλο όμως ζήτημα προκύπτει από το γεγονός ότι ενώ τους αθωώσατε... αρχίσατε τώρα να κόβετε τα στελέχη αυτά από ενδεχόμενη παρουσία τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ (πρόσφατα Βουλγαράκης) με το έμμεσο σκεπτικό ότι αναμείχθηκαν στο σκάνδαλο Βατοπεδίου (ή και σε άλλα σκάνδαλα). Άρα τώρα μας τους παρουσιάζετε ως ενόχους! Η βάση της ΝΔ σίγουρα συμφωνεί με την καρατόμησή τους, έστω πολύ καθυστερημένη, όμως γιατί στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχατε το πολιτικό θάρρος που χαρακτηρίζει τους μεγάλους και σημαντικούς πολιτικούς να βγείτε και να μας πείτε την αλήθεια; Γιατί, κύριε Καραμανλή;
[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:24 μ.μ. - 05/09/2009

"ΕΞΑΕΡΩΝΕΤΑΙ" Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 6,5% ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)
ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση δημοσιεύει αύριο το Έθνος της Κυριακής. Σύμφωνα με το γκάλοπ, το ΠΑΣΟΚ διευρύνει την ψαλίδα της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου. Η διαφορά εκτινάσσεται στο 6,5% με ποσοστά που εάν κάνουμε την αναγωγή των αναποφάσιστων δίνουν αυτοδυναμία. Το ποσοστό των...αναποφάσιστων (το οποίο δεν φαίνεται στην κάρτα) ανέρχεται στο 19,1%. Όπως βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει οριακά με 3,1% στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι σε συνθήκες πόλωσης για τον δικομματισμό θα μείνει έξω από τη Βουλή διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο το πρώτο κόμμα να προσεγγίσει την αυτοδυναμία. Να σημειώσουμε επίσης ότι για πρώτη φορά σε μέτρηση της Marc, ο Γ. Παπανδρέου προηγείται και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.
[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:17 μ.μ. - 05/09/2009