Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Παλι τα ίδια τερτίπια με τα επιδόματα-βοηθήματα;

Από όλους τους συνταξιούχους όλων των ταμείων έχουν κόψει το ΕΚΑΣ και τους ζητάνε δικαιολογητικά τα οποία λένε θα ελέγξουν και μετά από πέντε μήνες θα το πάρουν όσοι δικαιούνται αναδρομικά.
Και αναρωτιέμαι γιατί τα ταμεία δεν έστειλαν πέντε μήνες πριν μια επιστολή να ζητάνε τα δικαιολογητικά έτσι ώστε να κόψουν μόνο από όσους δεν το δικαιούνται και οι υπόλοιποι να το πάρουν κανονικά χωρίς πρόβλημα;
Ρωτήσανε τους συνταξιούχους των 400 – 600 ευρώ πώς θα ζήσουνε πέντε μήνες ; Ας μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνος γιατί έγινε έτσι η διαδικασία . ΄Η μάλλον σε τι εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία;
Μήπως για να μην φαίνονται αυτά τα χρήματα ότι έχουν πληρωθεί στο τέλος του έτους; Μα τότε να κόψουν από τους βουλευτές τον μισθό τους που είναι περισσότερα από των συνταξιούχων.
Οι γονείς τους και οι ίδιοι μπορούνε να ζήσουνε με 400 και 500 ευρώ τον μήνα; Χειρότεροι από την Ρουμανία καταντήσαμε .
Θα βγάλουμε τα γηρατειά να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε; Υπάρχει κανείς από το Υπουργείο να απαντήσει ή όλοι κρύβονται; Ακούει κανείς …………

Αφήστε επιτέλους το σάπιο σύστημα των εκδοτών να καταρεύσει. Μαζί τους και τις ορντινάτσες τους. !!!

Εμείς σας τα λέγαμε κύριοι δημοσιογραφοκάφροι πριν λίγες μόλις μέρες. Αλλά εσείς βουτηγμένοι στο μέχρι πρότινος μέλι που σας παρείχε το ξεπούλημα της υπογραφής σας δεν μας ακούσατε.
Συγκεκριμένα σε άρθρο που αναρτήσαμε στο Blog μας στις 19-11-2010 ξεκινούσαμε με την φράση: Αφού λοιπόν εθελοντικά συμμετέχετε σε ελεϊνά, ανιστόρητα και βαθύτατα υβριστικά διλήμματα, σας επιστρέφουμε το ίδιο ακριβώς φύλλο της τράπουλας αγαπητοί δημοσιογράφοι και καταλήγαμε ως εξής:
Αν μας πυροβολήσετε σήμερα, αύριο μπορεί και να μη ζούμε καν για να σας στηρίξουμε, ακόμη κι αν θέλαμε να ξεχάσουμε τον εκτελεστή μας.
Βάλτε λοιπόν το λιγοστό σας μυαλουδάκι να δουλέψει !!!!
Σήμερα σας λέμε ότι πιστεύουμε να καταλάβατε ότι:
Το τέλος των «ευγενών» συντεχνιών, των ρετιρέ της εξουσίας και των εκπροσώπων τους, εργοδοτικών εργατοπατέρων, έχει έλθει εδώ και καιρό και τώρα πλέον σφραγίζεται και το φέρετρο. Τον ίδιο επιθανάτιο ρόγχο βγάζει και το κρατικοδίαιτο Μεταπολιτευτικό σύστημα των ΜΜΕ, το οποίο οικοδόμησαν διαπλεκόμενοι μεγαλοεπιχειρηματίες <<εκδότες>>.
Αυτοί που τώρα σπρώχνουν όλη την Ελλάδα ολοένα βαθύτερα στο βούρκο του μνημονίου, και ζητούν από τους εργαζόμενους να πληρώσουν το κόστος. Λες και «μαζί φάγαμε» στα σκάνδαλα, στα περισσότερα εκ των οποίων είναι μέσα η πλειοψηφία των εκδοτών.
Αλήθεια ποιος από σας έχει λόγο να υπερασπιστεί αυτούς τους «τελειωμένους»;
Κανείς, εκτός από τις ορντινάτσες τους. Έχουν όμως, όλοι οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, κάθε λόγο να αγωνιστούν για να ξαναγίνει η δημοσιογραφία όπλο στα χέρια του λαού και για τον λαό.
Πολύ περισσότερο, να μην επιτρέψουν στους διαπλεκόμενους εκδότες να περάσουν τη δημοσιογραφία στην «εποχή του μνημονίου», με τους όρους που θέλουν αυτοί.
Η δημοσιογραφία δεν είναι εμπόρευμα. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι υπηρέτες των συμφερόντων του λαού. Η ύστατη μάχη που κρίνεται η έκβαση του πολέμου εργαζομένων-πάσης φύσεως εργοδοτών (κρατικών η μη) , είναι οι συλλογικές συμβάσεις. Ας κερδηθεί αυτή και τα υπόλοιπα θα είναι περίπατος στις πλάτες του σάπιου συστήματος που καταρρέει.
Και σήμερα πάλι σας λέμε:
Βάλτε λοιπόν το λιγοστό σας μυαλουδάκι να δουλέψει !!!!
Ger

Και όπως πάντα ακτύπητος ο Ιωάννου στις γελιογραφίες του

Είναι καλά τώρα κ δημοσιογραφοκάφροι (σας τάλεγα) που χτύπησε και σε εσας το τηλέφωνο να περάσετε απο τη Διεύθυνση;


Η ποιότητα των νέων μέτρων....έρχεται μετά την ψήφο σας.

Αλλο ένα σοσιαλιστικό μέτρο.....και φωνάζετε;