Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Οι καθαρές εθνικές θέσεις της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη είναι αναγκαίες & επίκαιρες όσο ποτέ για τη χώρα.


Ο Γ. Παπανδρέου, είναι αλήθεια ότι εξέπληξε τους πάντες μετά την χθεσινή τοποθέτησή του στο ΕΡΖΕΡΟΥΜ. Πήγε μετά από μια φιλική πρόσκληση, σε μια γενική συνέλευση των τούρκων διπλωματών και μίλησε έξω απ΄τα δόντια για τις προκλήσεις της γείτονος κατά της Ελλάδας, δηλαδή για τις υπερπτήσεις των ελληνικών νησιών, για το casus beli στο Αιγαίο, για το Κυπριακό κ.α.
Όλα τα ΜΜΕ, ντόπια και διεθνή, έγραψαν και μίλησαν για πρωτοφανή και καθοριστική παρέμβαση του έλληνα πρωθυπουργού, στη χρόνια ελληνοτουρκική σκακιέρα, ενώ η αρνητική αντίδραση των τούρκικων μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσε, έμμεσα πλην σαφέστατα, το ορθό της ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΗΣ συμπεριφοράς.
Και θα έλεγε κάποιος καλόπιστος Έλληνας ως εδώ καλά και μπράβο αφού αφορούν την Πατρίδα μου και βλέπω την επάξια εκπροσώπησή της.
Έλα όμως που οι μικρόψυχοι της Ρηγίλλης, βγήκαν δια του «κυρίου τίποτα», (ο Πάγκαλος εκτός από μαλακίες, έχει πει κι έχει δώσει και αρκετούς σωστούς χαρακτηρισμούς…), να μηδενίσουν, πριν καν πληροφορηθούν τι ακριβώς έγινε στο Ερζερούμ και πριν, καν, καταλάβουν τι σήμαινε η επίσκεψη και – κυρίως – η ομιλία του Παπανδρέου, εκεί.
Στην πανηγυρική εκδήλωση – μάζωξη των τούρκων διπλωματών στην πόλη της ανατολικής Τουρκίας, ο έλληνας πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία και την τόλμη, να παρουσιάσει, με σταράτα λόγια, το δίλλημα που έχει ορθωθεί μπροστά στους γείτονες, σε σχέση με την πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Αυτό το δίλλημα έχει συνδέσει απόλυτα, αυτή την πορεία, με την ικανοποιητική, για την Ελλάδα, επίλυση όλων των προβλημάτων που κατά καιρούς δημιούργησαν ή σκαρφίστηκαν οι τουρκαλάδες απέναντι στον ελληνισμό και τα συμφέροντά του.
Και βέβαια το περιστατικό θεωρήθηκε και είναι πρωτοφανές και καθοριστικό, μιας και ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε τις ΕΘΝΙΚΕΣ θέσεις για τα ελληνοτουρκικά, όχι στον Ερντογάν ή σε κάποιον υπουργό, αλλά απ΄ ευθείας στους διπλωμάτες του τουρκικού κράτους, που πήγαν στο Ερζερούμ, από κάθε γωνιά του πλανήτη !
Οι όποιες καλόπιστες – γκρίνιες ή επικρίσεις, για την μυστικότητα των συνομιλιών με τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό, είναι έωλες και αστήρικτες, μετά την ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση του Παπανδρέου.
Θα ήταν ευπρόσδεκτες και ξεκάθαρες μόνο στην περίπτωση που στις ανοικτές του ομιλίες υπήρχαν κενά, μασημένα λόγια και παράξενες αποσιωπήσεις, μόνο τότε θα ήταν δικαιολογημένες οι υπόνοιες, τα ερωτηματικά και οι αμφισβητήσεις.
Μακάρι όλα αυτά να σημάνουν την επιστροφή στις καθαρές και εθνικές πολιτικές θέσεις της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέβρη που για τη χώρα είναι τόσο επίκαιρες όσο ποτέ.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:00 μ.μ.- 8/1/2011------Ger
(Για σχόλια κάντε κλικ στον τίτλο και συμπληρώστε την φόρμα)

Οι ΟΤΑ στην Ελλάδα του 2011...


Ο ένας Δήμαρχος χάρισε από τον υπερχρεωμένο του Δήμο στο ΚΚΕ 10.000 ΕΥΡΩ,
ο άλλος Δήμαρχος χάρισε από τον μες τα σκουπίδια Δήμο του ένα απορριματοφόρο στην Ελαφόνησο...

Τελικά τι συμβαίνει με τους ΟΤΑ και τι συμβαίνει και με τα απορριματοφόρα;
Ακούει κανείς;

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:00 π.μ.- 8/1/2011------Ger
(Για σχόλια κάντε κλικ στον τίτλο και συμπληρώστε την φόρμα)