Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ


Είσαι νέος που σκόπευε να βρει δουλειά στο Δημόσιο; Σκέψου το ξανά! Για πολλοστή φορά, στο πλαίσιο μίας ακόμη μεταρρύθμισης, καλείσαι να θυσιαστείς για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Χτες ήταν το ασφαλιστικό, σήμερα είναι το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου. Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να μειώσει το έλλειμμα που η ίδια γιγάντωσε, ταΐζοντας τις ευνοημένες κοινωνικές ομάδες και την εκλογική πελατεία της στο κράτος, ανακοίνωσε πριν από μερικές βδομάδες ότι θα καταρτίσει ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους Δημόσιους Υπαλλήλους (ΔΥ). Τα εξής δύο: ένα δυσμενές μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους κι ένα δεύτερο για όλους τους υπόλοιπους.......

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου | 17.7.2009


Παλιο αλλα κορυφαιο!

Ανδρόγυνο κάθεται στον καναπέ. Ο άνδρας λέει στη σύζυγο:

- Πάω στοίχημα πως δεν μπορείς να μου πεις μια φράση που να με κάνει ταυτόχρονα ευτυχισμένο και δυστυχισμένο!

Και η γυναίκα απαντά:

- Την έχεις μεγαλύτερη από τον υδραυλικό. . .

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:38 μ.μ. - 17/07/2009

Οπως το βλεπει ο καθενας…..

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:33 μ.μ. - 17/07/2009

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ !...

[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:21 μ.μ. - 17/07/2009

Του Πάνου Μαραγκού (Γελοιογραφία)

[ εθνος ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:55 μ.μ. - 17/07/2009

ΕΘΝΟΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

H επανάληψη της απελπισίας

Γράφει ο ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι δέκα μήνες τώρα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που βουλευτές, στελέχη, αλλά και υπουργοί της Δεξιάς επισημαίνουν κάθε τόσο την ανάγκη να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε μέτρα και πρωτοβουλίες... «E» 17/7...»

Πολίτης «έρμαιο» των μηχανισμών!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι κυβερνώντες, για να καλύψουν τη διαχειριστική αποτυχία τους, παρακάμπτουν νομοθετικά τη συνταγματική προστασία της ιδιωτικής ζωής, των προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου των επικοινωνιών... «E» 17/7 ...»

[ ΕΘΝΟΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:47 μ.μ. - 17/07/2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Οι ευθύνες για τα Ταμεία.

ΕΙΝΑΙ γνωστές οι μεγαλοστομίες που συνοδεύουν την κυβερνητική επιχειρηματολογία για τις «μεταρρυθμίσεις», όπως αυτάρεσκα βαφτίζουν ο Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του τα όποια μέτρα λαμβάνουν. Μόνο που η πράξη άλλα αποδεικνύει. Και ειδικά στον τομέα της ασφάλισης αποκαλύπτει μια τραγική πραγματικότητα, για την οποία υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και οι πρακτικές της.

ΠΡΩΤΗ ευθύνη της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι το χρέος του Δημοσίου προς τα Ταμεία έχει φτάσει στα 12,6 δισ. ευρώ από τα 2 και κάτι, που ήταν το 2003. Δεύτερη ευθύνη της κυβέρνησης το γεγονός ότι η εισφοροδιαφυγή έχει εκτοξευτεί στα ύψη και ότι στα χρόνια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης δεν έγινε τίποτα για να περιοριστεί το κακό. Και τρίτη ευθύνη της κυβέρνησης το γεγονός ότι οι δαπάνες για φάρμακα διπλασιάστηκαν στα χρόνια αυτά, δημιουργώντας ακόμη μία «μαύρη τρύπα» στο σύστημα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σ' όλα αυτά η περσινή κυβερνητική «μεταρρύθμιση» όχι μόνο δεν πρόσφερε κάτι θετικό, αλλά οι αρνητικές παρενέργειές της συνέβαλαν σε αδιανόητα αποτελέσματα. Οπως, για παράδειγμα, η συγχώνευση των Ταμείων που έγινε για να περιοριστούν οι διοικητικές δαπάνες, έφτασε να οδηγήσει τελικά στην αύξησή τους, και μάλιστα με θεαματικό τρόπο.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ κατά συνέπεια μπροστά στον κίνδυνο σοβαρής κρίσης στον τομέα της ασφάλισης και η ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή για την κατάσταση αυτή είναι αυτονόητη. Και μόνο τις υποχρεώσεις του κράτους έναντι των Ταμείων να είχε τηρήσει ή τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής να είχε επιδιώξει, τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα και πάντως δεν θα δημιουργούσαν την εντύπωση ότι είναι πιθανή η κατάρρευση του συστήματος.

ΑΛΛΑ φυσικά τίποτε απ όλα αυτά δεν έκαναν ο Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του. Το μόνο που τους απασχολούσε ήταν να επιβαρύνουν το σύστημα, φορτώνοντας στα Ταμεία χιλιάδες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, γιατί έτσι εξυπηρετούνταν -και ακόμη εξυπηρετούνται- οι οικονομικές ακροβασίες τους για την ευκολότερη εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων.

[ εθνος ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:44 μ.μ. - 17/07/2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 17/07/09

1. Γ. Παπανδρέου: Η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να γίνει ο νέος στόχος της Ελλάδας


Οι πέντε στόχοι που διασφαλίζει και διασφαλίζουν την πράσινη ανάπτυξη. Περισσότερα...

2. Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, αποδιοργάνωσε το ευνομούμενο κράτος και κομματικοποίησε τα πάντα

Ο πολίτης βομβαρδίζεται καθημερινά απο αποκαλύψεις διαφθοράς. Περισσότερα...

3. Στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 60 ετών οι ασφαλιστικοί φορείς της χώρας

Αποτέλεσμα της πολιτικής του "άρπα-κόλλα" αυτής της κυβέρνησης και στο ασφαλιστικό. Κακοπληρωτής και αρωγός της εισοφοροδιαφυγής, η κυβέρνηση του "κόλπου των δομημένων ομολόγων". Περισσότερα...

Μόνο για κακουργήματα

Του Κώστα Χρυσόγονου

Σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απόφαση της 2/8/1984, Α. 82 και άλλες) τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας- όπως είναι μεταξύ άλλων ο αριθμός τηλεφώνου και η ταυτότητα του συνδρομητή- υπάγονται κατ΄ αρχήν στην έννοια του απορρήτου της «αλληλογραφίας» κατά την έννοια του αρ. 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το ίδιο πρέπει να γίνει δεκτό και σε σχέση με το άρθρο 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος, δηλαδή ότι τα ανωτέρω εξωτερικά στοιχεία υπάγονται στη συνταγματικά προστατευόμενη σφαίρα του απορρήτου. Κατά συνέπεια, η γνωστοποίηση από τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των ανωτέρω εξωτερικών στοιχείων στην Αστυνομία μπορεί να γίνει μόνο με τη διαδικασία που προβλέπεται στο Π.Δ. 47/2005, δηλαδή με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και όχι με απλή εισαγγελική παραγγελία. Σε κάθε περίπτωση, εξάλλου, η άρση του απορρήτου μπορεί να αφορά μόνο τη διάπραξη «ιδιαιτέρως σοβαρών εγκλημάτων» κατά το άρθρο 19 παράγραφος 1, εδάφιο β του Συντάγματος και τέτοια εγκλήματα είναι μόνο τα κακουργήματα και μάλιστα όχι όλα. Άρα δεν νοείται άρση του απορρήτου για πλημμέλημα.

●Ο Κώστας Χρυσόγονος είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

[ τα νεα ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:29 μ.μ. - 17/07/2009

Ο Μητσοτάκης και «η πόρνη της Μεσογείου»

Του Α. Λυκαύγη

Νομίζοντας ότι με τον Μακάριο απεβίωσε και η μνήμη, ο αρχιερέας της Ιουλιανής αποστασίας του ΄65 απαντά σε όσα δι΄ εγγράφου απεκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» για τον επαχθή ρόλο του και στο Κυπριακό, επικαλούμενος «τη φιλία του με τον Μακάριο»! Ο οποίος τον είχε μάλιστα προσκαλέσει (μαζί με τον Π. Κόκκα) στην Κύπρο.

Αλλ΄ ο Μακάριος (και γράφω μετά λόγου γνώσεως) ουδέποτε λησμόνησε (και ποτέ δεν συγχώρησε) όσα περί «πόρνης της Μεσογείου» και ο πρώτος και ο δεύτερος διετύπωναν δημοσίως. Προάγοντας αποδόμηση της Ελλαδο-Κυπριακής συμπαρατάξεως. Και διασπείροντας εθνικό διχασμό.

Ο Μητσοτάκης ουδέποτε «χώνεψε» τον Μακάριο. Ιδιαιτέρως λόγω των στενότατων δεσμών του με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στον οποίο κατά κύριο λόγο είχε στηριχθεί, για την αντιμετώπιση έωλων διχοτομικών σχεδιασμών και την αποτροπή πραξικοπηματικών ενεργειών από αποστάτες στην Αθήνα.
πηματικών ενεργειών από αποστάτες στην Αθήνα.

[ τα νεα ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:21 μ.μ. - 17/07/2009

Τζόγος

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου


ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ - επί του παρόντος τουλάχιστον- που δημιουργεί ανησυχία σε σχέση με τη γρίπη, αυτό δεν είναι ούτε η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, ούτε η απειλή μιας πανδημίας από το φθινόπωρο. Είναι η απόφαση της κυβέρνησης να χειριστεί το όλο θέμα με όρους επικοινωνιακούς και με εμφανή την προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το γεγονός για την αποκόμιση μικροκομματικών οφελών. Οι άνθρωποι, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη συνεχή υποχώρηση της εκλογικής τους απήχησης, τζογάρουν πολιτικά με ένα θέμα που μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό κίνδυνο για όλους. Δεν είναι καινούργια αυτή η τακτική. Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, επιτυχώς είναι αλήθεια, με τις φωτιές του 2007. Ποιος ξεχνάει ότι δεν δίστασαν να στήσουν κάλπες πάνω στα αποκαΐδια;

Αλλά εδώ, στην περίπτωση της γρίπης, είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση. Κι επειδή και ο κίνδυνος της πανδημίας είναι υπαρκτός, και ο πανικός που μπορεί να προκληθεί επίσης ορατός, καλόν είναι η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για πολιτική εκμετάλλευση της γρίπης και να αφήσει τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτοί μπορούν να ενημερώσουν υπεύθυνα την κοινή γνώμη και να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες στον πληθυσμό. Οι πολιτικοί μόνο το πώς θα αλλάξουν το κλίμα για την κυβέρνηση ενδιαφέρονται...

[ τα νεα ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:12 μ.μ. - 17/07/2009


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων τιμά τον Βασίλη Βασιλικό (ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΗ)


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων "Το κάστρο" τιμά τον κορυφαίο Θάσιο λογοτέχνη Βασίλη Βασιλικό, μέσα από μια τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στα Μεταλλεία των Λιμεναρίων.
Όπως είπε στην "Ε" ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Βλαστάρης, το αφιέρωμα το οποίο θα παρακολουθήσει από κοντά ο κ. Βασιλικός, περιλαμβάνει την παρουσίαση της ζωής και του έργου του από την φιλόλογο Μένη Καρατζαφέρη καθώς και ανάγνωση από την Χριστίνα Γερακούδη κειμένων που ο Βασιλικός έγραψε για τη Θάσο.
...κορύφωση της εκδήλωσης θα αποτελέσουν τόσο η προβολή της κλασικής πια ταινίας του Κώστα Γαβρά "Ζ", όσο και η ομιλία του κ. Βασιλικού.
Άγγελος ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ

Αυτή δεν είναι Κυβέρνηση.... Τυφώνας είναι...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:09 μ.μ. - 17/07/2009

Ανοιχτές είναι οι πόρτες χρόνια τώρα. Θα μπούν τουλάχιστον Κανόνες ;;;....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:03 μ.μ. - 17/07/2009

"Πανί με πανί" ... και τα Ταμεία και όχι απλά "μείον"...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:56 μ.μ. - 17/07/2009