Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Τα «γερά χαρτιά» … καταρρέουν !!!


Με τη βοήθεια της ενημέρωση μέσω του διαδικτύου.

[ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ;;;;

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:28 μ.μ. - 1/07/2009

Οι νέες αντιστοιχίες των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Έρευνα του Χρήστου Κάτσικα

Η γνώση του λαβύρινθου των αντιστοιχιών είναι απαραίτητη για εκείνους τους υποψηφίους, οι οποίοι στοχεύουν σε μετακινήσεις από μια πόλη σε άλλη αλλά και από ένα τμήμα σε άλλο μέσω μετεγγραφής.

Σημειώνουμε ότι οι αντιστοιχίες τμημάτων ισχύουν αφενός μόνο για τα τμήματα που εδρεύουν σε διαφορετικές πόλεις και αφετέρου μόνο για μετεγγραφές φοιτητών εσωτερικού που έχουν εισαχθεί ή θα εισαχθούν με τις πανελλήνιες εξετάσεις Γενικού Λυκείου (και όχι από τα ΤΕΕ ή την κατηγορία 10%).

Η αντιστοιχία των τμημάτων ισχύει μόνο για μετεγγραφές φοιτητών εσωτερικού, οι οποίοι έχουν εισαχθεί ή εισάγονται κατά περίπτωση σε πανεπιστημιακό τμήμα ύστερα από επιτυχή συμμετοχή τους σε εξετάσεις μαθημάτων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, και μόνο για τμήματα που εδρεύουν σε διαφορετικές πόλεις. Τα τμήματα που θεωρούνται αντίστοιχα μεταξύ τους και εδρεύουν στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αττικής και Θεσσαλονίκης δεν υπάγονται στις διατάξεις για μετεγγραφή φοιτητών................

συνέχεια :

Οι νέες αντιστοιχίες των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Άναψε τσιγάρο !!!


Λιάνα, μη σκύβεις το κεφάλι, αντίσταση και πάλι !!!

[ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

Το Ηρωδειο απερριψε τον Βασιλη Παπακωνσταντινου!!!

Οι «σοφοί» του Ηρωδείου , λίγες μόνο μέρες αφού έδωσαν το πράσινο φως σε «όλες τις τσούλες της γης» της κυρίας Βίσση να ακουστούν στο Ηρώδειο, απέρριψαν συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντινου τον Σεπτέμβριο! Απέρριψαν έναν καλλιτέχνη που φέτος κλείνει 35 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι . Έναν καλλιτέχνη που τον εμπιστεύθηκαν δημιουργοί όπως ο Μάνος Λοιζος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νικόλας Ασιμος και τόσοι άλλοι. Έναν καλλιτέχνη που τα τραγούδια του έχουν γίνει σύμβολα κοινωνικών αγώνων. Μια από τις σημαντικότερες φωνές που αποτελεί κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού. Τον καλλιτέχνη που επέλεξαν οι Scorpions για την συναυλία της δεκαετίας στις 6 Ιουλιου στο στάδιο Καραϊσκάκη. Και μη μου πείτε πως δεν «ταιριάζει» στο Ηρώδειο. Η συναυλία που έδωσε εκεί το 2005 τα λέει όλα. Συγχαρητήρια κύριοι για τις επιλογές σας! Είστε άξιοι της μοίρας σας!

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

Φίλοι Καβαλιώτες το παιδί μίλησε.....


"Πούλησε τους Λοχαγούς. Μας πούλησε όλους. Εμείς τον κάναμε πολιτικό παράγοντα και εμείς τον παρουσιάσαμε στον Καραμανλή. Ο Αλογοσκούφης είναι αχάριστος. Εκτέθηκε πολύ άσχημα και με την κωλοτούμπα που έκανε. Εκεί που ασκούσε κριτική στον Καραμανλή στην συνέχεια άρχιζε να τον υμνεί. Αστεία πράγματα". Τάδε έφη για τον πρώην υπουργό Οικονομίας πριν από λίγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Καλαντζής, ένας από τους πιο στενούς φίλους του Αλογοσκούφη τα τελευταία χρόνια.

[ pressmme ]

"Αυτομήνυση" το πιο δυνατό όπλο του Χριστοφοράκου για να μην εκδοθεί...


Ο κ. Χριστοφοράκος επιδιώκει να ασκηθεί δίωξη εναντίον του στη Γερμανία, προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα...
Ο Γερμανικός ποινικός κωδικας προβλέπει ακόμα και την Αυτομηνυση....

Εαν σε κατηγορούν για κατι ή ακόμα και κατι φημολογειται μπορεις να κανεις αυτομηνυση για αυτό προκειμένου να αποδειξεις την αθωότητα ή ακόμα και την ενοχή σου σε κατι στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστε να δικαστει στη Γερμανία και να μην εκδοθεί στην Ελλάδα.

[ news24gr ]

Δηλώσεις Μαρίας Καρακλούμη προς τους Πολιτικούς Συντάκτες


Τα μικρά... του Μικρού Φωκίωνα - Εκτός η βίζα, εντός η μίζα


• Κατηγορούν διάφοροι κακοπροαίρετοι τον καταλληλότερο – υπευθυνότερο και βαθύτατα ειλικρινή αν και κουρασμένο ότι βάζει νέους φόρους ενώ προεκλογικά είχε δηλώσει ότι δεν είναι στις προθέσεις του κάτι τέτοιο
• Να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους
• Πρώτον, αυτό που είπε ακριβώς ο πρωθυπουργός είναι: δεν είναι στις προθέσεις μου ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ να βάλω νέους φόρους
• Και πράγματι εκείνη την στιγμή από ότι θυμάμαι δεν έβαλε κανένα φόρο
• Που είναι το ψέμα;
• Αλλά έτσι είστε πασοκόμορφοι κουμμουνιστοσυριζίτες
• Ενώ ο σύντροφος Μαυροτζαφέρης τον καταλαβαίνει
• Και συγκυβερνά
• Σε cd έχει δώσει τα στοιχεία για την Μιζενς ο Μιζοφοράκος σε δύο συμβολαιογράφους
• Αναζητείται κομιστής να τα παραδώσει στο Μαξίμου............

[ καβατζα ]

Για το καλό μου!

Αρχίζει λοιπόν απο τις 1 Ιουλίου και στην "απείθαρχη" Ελλάδα, η 'καθ' όλα ύποπτη και περίεργη' τσιγαροαπαγόρευση.

Θα μου πεί κάποιος ίσως, γιατί την θεωρώ καθ' όλα ύποπτη και περίεργη σαν απαγόρευση, την στιγμή που είναι για το καλό μου; Μήπως δεν κάνει κακό στην υγεία το τσιγάρο; Ας αφήσουμε την τσέπη, που έρχεται δεύτερη.
Κι όμως αδέρφια, δεν μου το βγάζει κανένας απο το νού, πως κάτι άλλο, πολύ μεγάλο και άσχημο παίζει πίσω απο όλα αυτά, και πως όλα αυτά είναι απλά το προπέτασμα του καπνού.

Ψέμα 1ον. "Είναι εντολή της ΕΟΚ"
Η απαγόρευση του καπνίσματος, ξεκίνησε απο Αμερική και Καναδά. Άρα, είναι εντολή "άνωθεν" και όχι Ευρωπαϊκή. Τουτέστιν, η δήθεν ενωμένη Ευρώπη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποχείριο των Αμερικανών.

Ψέμα 2ον. "Είναι για το καλό μου"
_Αν ενδιαφέρονταν για το καλό μου, θα έδιναν δωρεάν τα -πανάκριβα κατά τα άλλα- υποκατάστατα/βοηθήματα/θεραπείες, για να κόψω το κάπνισμα.............

συνέχεια :

Για το καλό μου!

[ nikos63 ]

Οι παπαγάλοι ξαναχτύπησαν ;

Μας έλεγαν αυξήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, γι αυτό ανέβασαν την τιμή της βενζίνης. Τώρα που η τιμή του αργού πετρελαίου είναι στο μισό (χθες ήταν 73,50 δολάρια το βαρέλι) την πληρώνουμε ακριβότερα και αυτό γιατί μετά την πρόσφατη αύξηση του ΕΦΚ, η τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται σήμερα από 1,08 έως 1,50 ανάλογα με την περιοχή.
Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στις 21-12-2008 στη βουλή «είπαμε και επιμένουμε, νέοι όροι δεν πρόκειται να επιβληθούν» .
Τι έγινε, πάλι οι παπαγάλοι ξαναχτύπησαν;

[ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

Ο Μπάρμπα Μήτσος στο … Ε9 !!!

[ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

Έφτασαν οι «καπνοφύλακες !!!

Καμία ανοχή δεν θα δείξει το νεοσυσταθέν σώμα των καπνοφυλάκων.
Θα εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος.
Εξαιρούνται οι παρακάτω περιπτώσεις: Αποδοχή 1 εκατομμυρίου μάρκων, μεταφορά χρημάτων από επιχειρηματίες στα ταμεία του κόμματος και δωροδοκίες πολιτικών όπου επιτρέπεται το "Γερμανικό κουκούλωμα".
Αν συλληφθείς να καπνίζεις ούτε με ισόβια δεν την βγάζεις καθαρή !!!

[ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

Λόγω ημέρας.....Το τσιγάρο (Έλλη Πασπαλά)


Στίχοι: Ελένη Ζιώγα
Μουσική:
Ευανθία Ρεμπούτσικα
Πρώτη εκτέλεση:
Γιάννης Κότσιρας


Χάραξε και δε νυστάζω,
σκέφτομαι τι μου πες χθες
άσε με να σε κοιτάζω
κι άμα ξημερώσει ό,τι θες.

Γύρισε να σ' αγκαλιάσω,
τώρα ξέρω πως δε φταις
άσε με να σε χορτάσω
κι άμα βγει ο ήλιος ό,τι θες.

Στο τσιγάρο που κρατώ,
στον ένα μου Θεό
να μη δώσει να ξημερωθώ

Στο κορμί αυτό το αγγελικό
στο στόμα που φιλώ
έτσι μια ζωή θα σ' αγαπώ

Στο κορμί αυτό το αγγελικό
στο στόμα που φιλώ
έτσι μια ζωή θα σ' αγαπώ

Ξάπλωσε να σε κρατήσω
κλείσαν όλες οι πληγές,
άσε με να σε κοιμήσω
κι αύριο για σένα ό,τι θες.

Γύρισε να σ' αγκαλιάσω,
τώρα ξέρω πως δε φταις
άσε με να σε χορτάσω
κι άμα βγει ο ήλιος ό,τι θες.

Στο τσιγάρο που κρατώ,.....

Ο Πελέ ‘προσκυνητής’ στην Ολυμπία


Ο κορυφαίος για πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο γνωστός μας Βραζιλιάνος Έντσο Αράντες ντο Νασιμέντο, ή κατά κόσμον Πελέ, βρέθηκε χθες στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία.Ο Πελέ, που διοργανώνει κρουαζιέρα στην Ιταλία, την Κροατία και την Ελλάδα, με το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο «Costa Serena», κατάπλευσε στο λιμάνι του Κατακόλου, περίπου στις 11 το πρωί και κατόπιν με εκατοντάδες συμπατριώτες του, ανάμεσα τους και ο επίσης γνωστός παλαίμαχος παίκτης Ζαιρζίνιο, μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ξεναγήθηκαν σε αυτόν και θαύμασαν τις Ελληνικές αρχαιότητες.
Με την είσοδο του Πελέ στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, δεκάδες ήταν οι θαυμαστές του που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του και να πάρουν ένα αυτόγραφο.
εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ της Ηλείας

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ !...


Πεπεισμένοι απόλυτα για την ορθότητα της οικονομικής τους πολιτικής, οι της κυβέρνησης, προχωρούν, με γρήγορους ρυθμούς, στη λήψη νέων φορομπηχτικών μέτρων, για να καλύψουν τις τρύπες τους…
Στη νέα φάση της δράσης τους, εμπλουτίζουν την όλη διαδικασία, μ΄ αυτό που ο υπουργός Παπαθανασίου ονόμασε χθες,
«επιδίωξη ευρύτερης συναίνεσης» στην οποία κάλεσε, όχι μόνο τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τον λαό !...

Καλείται, λοιπόν, κάθε έλληνας, πατριώτης, νομοταγής και με αρκετή δόση μαζοχιστικών τάσεων,
να συμβάλλει με τις προτάσεις του, στην διαμόρφωση ενός καλύτερου, ουσιαστικότερου και, γιατί όχι, σκληρότερου, πακέτου μέτρων, που θα μας έρθει κατακέφαλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα…

[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

Nέα απίστευτη δήλωση του Αλογοσκούφη...

Πρίν λίγο στο ραδιόφωνο του Alpha και στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο πρώην Υπουργός οικονομικώνκύριος Αλογοσκούφης είπε πράγματι την αλήθεια (του ξέφυγε βεβαίως....).
Είπε συγκεκριμένα σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την περίπτωση αμνηστίας του κυρίου Χριστοφοράκου εφόσον εκείνος δώσει τους πολιτικούς που τα πήραν, οτι είναι αντίθετος σε κάτι τέτοιο και οτι «και στην Γερμανία το σκάνδαλο Siemens κουκουλώθηκε ... !»
Αυτή η πρόταση του πρώην Υπουργού ήταν όλα τα λεφτά και βεβαίως ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν δηλαδή και στην Ελλάδα θα το κουκουλώσουμε... κοινώς τον ρούμπωσε !
Alexandros F.

[ press-gr ]