Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 09/07/09

1. Γ. Παπανδρέου: Αναξιόπιστη και με έλλειψη νομιμοποίησης η κυβέρνηση Καραμανλή


Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν χαμένος πλούτος για την οικονομία, χαμένος κόπος για τον Έλληνα, χαμένος χρόνος για την Ελλάδα. Περισσότερα...

2. ΙΚΑ: Καμία επικοινωνιακή παράσταση δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα

Παρέλαβαν τον οργανισμό με πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ και μέσα σε πέντε χρόνια κατάφεραν να δημιουργήσουν ελλείμματα 4,4 δισ. Ευρώ. Περισσότερα...

3. Σκάνδαλο SIEMENS: Στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης

Συζητά τώρα την πρόταση του Γ. Παπανδρέου την οποία είχε χαρακτηρίσει επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Έτοιμο για την ανάληψη της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας το ΠΑΣΟΚ. Περισσότερα...

ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.......


MONO ΣTO PRESSMME

Πολλά ακούγονται και γράφονται για τον Χρ. Καλογρίτσα. Ένα δεν επεσήμανε κανείς. Σύμφωνα με τον επίσημο διαδικτυακό τόπο

του ΕΣΡ (http://www.esr.gr/) η οικογένεια Καλογρίτσα είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO!!! Ξέρετε εσείς.... Mega, Πρετεντέρης, Θεοδωρικάκος και σια! Μπείτε και δείτε το και εσείς :http://www.esr.gr/arxeion-xml/pages/esr/esrSite/view?section=b29ac3b96ab71e7983571826e98263e5&categ=250f9b5c6ab81e7983571826e98263e5&last_clicked_id=link3

[ pressmme ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:27 μ.μ. - 9/07/2009

στο facebook....

[ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:05 μ.μ. - 9/07/2009

ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ;;;...

[ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:59 μ.μ. - 9/07/2009

Αγνή παρθένα κρατική διαφήμιση…

[ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:54 μ.μ. - 9/07/2009

Συντρόφια καπνιστές... σε λίγο εκεί μας βλέπω να καπνίζουμε...

[ φωτό από ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:49 μ.μ. - 9/07/2009

Τα γυρναει η Ν.Δ.

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:44 μ.μ. - 9/07/2009

Αγριοι ναι, μαλακες οχι!!!!

Δυο κανίβαλοι, εμπρός ο πατέρας και ξωπίσω ο γιος, κουβαλάνε στους ωμούς βιαστικά μια ημίγυμνη καλλονή δεμένη χειροπόδαρα σε μακρύ ευλύγιστο μονόξυλο.
Σε κάποια στιγμή ρώτησε ο μικρός τον μεγάλο:
-Μπαμπά τι θα την κάνουμε αυτή, θα την φάμε;
-Όχι παιδί μου, είπε αυτός, θα την πάμε σπίτι και . . .
θα φάμε τη μαμά!

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:41μ.μ. - 9/07/2009

Ηρθε ο Νιμιτς και μαλλον παμε για διπλη ονομασια……..

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:38μ.μ. - 9/07/2009

Καταργούν τις δημοσκοπήσεις για να μην ...φαίνεται η διαφορά με την οποία θα χάσουν!


Άλλο ένα "σημάδι" ότι πάμε ολοταχώς
για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.
Στη "μαύρη αγορά" θα βγαίνουν τα γκάλοπ
.
Από τον Γιάννη Δαίδαλο
.
H κυβέρνηση επαναφέρειμε τροπολογία, μέσα στο καλοκαίρι, το προηγούμενο καθεστώς για τις δημοσκοπήσεις, δηλ. τη διεξαγωγή τους μόνο έως 15 μέρες πριν από την ημέρα των εκλογών.
Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι...
"η πρόσφατη εμπειρία των ευρωεκλογών απέδειξε ότι η ρύθμιση που άφηνε ελεύθερες τις δημοσκοπήσεις δεν απέδωσε τα αναμενόμενα" και ότι "είναι προτιμότερο –και για λόγους ποιότητας της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα – να ξαναγυρίσουμε στα καθεστώς το οποίο ίσχυε δηλαδή οι δημοσκοπήσεις να γίνονται μόνο μέχρι δεκαπέντε μέρες πριν από την ημέρα των εκλογών».
Μολονότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος υποστήριξε ότι η νέα ρύθμιση δεν είναι ούτε αιφνιδιαστική, ούτε σηματοδοτεί κάτι συγκεκριμένο και ότι «αντιθέτως, γίνεται σε ανύποπτο χρόνο, τη στιγμή που δεν υπάρχει ημερομηνία, ορίζοντας εκλογών, ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές», η κίνηση αυτή ενισχύει το σενάριο των πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο. Και η κυβέρνηση θέλει αυτές να γίνουν χωρίς δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν -κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες- ότι χάνει και πόσο χάνει. Για τον απλούστατο λόγο ότι μετά από κάθε τέτοια δημοσκόπηση η διαφορά θα μεγαλώνει υπέρ του ΠΑΣΟΚ...
Δημοσκοπήσεις θα γίνονται βέβαια, αλλά θα κυκλοφορούν στη "μαύρη αγορά"!

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:45μ.μ. - 9/07/2009


Tου Πάνου Μαραγκού ( ΕΘΝΟΣ )

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:34 μ.μ. - 9/07/2009

ΕΘΝΟΣ : ΑΡΘΡΟΓΡΑΦOI

Εφημερίδες και ενημέρωση (3)

Γράφει ο ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Λέγαμε χθες για εφημερίδες που είναι άγνωστο ποιος τις στηρίζει οικονομικά. Και δεν είναι ούτε μία ούτε δύο. Είναι οι περισσότερες. Είναι εφημερίδες που πωλούν μερικές εκατοντάδες ή ελάχιστες...«E» 9/7 ...»

Καταστροφικές δεσμεύσεις...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Είναι προφανές ότι ο περιορισμός του ελλείμματος στο 3,7%, ως στόχος, για το 2009 είναι εκτός πραγματικότητας. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Δούκας είχε κάνει πρόβλεψη για... 7%! Και βέβαια ούτε... «E» 9/7 ...»

Δύσκολη η σύγκλιση ΗΠΑ - Ρωσίας

Γράφει ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Επίσκεψη γνωριμίας και επίδειξης καλών προθέσεων το ταξίδι του Ομπάμα στη Μόσχα «E» 9/7 ...»

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:18 μ.μ. - 9/07/2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Τα μέτρα και τα «βαρίδια»

ΑΠΟ ΤΗ στιγμή που είναι δεδομένη η επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να επιτύχει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, εύλογο είναι να αναμένεται ότι θα ενισχύει συνεχώς την επιχειρηματολογία του με νέες απόψεις, που θα έχουν ως στόχο να καταδεικνύουν την ανάγκη ικανοποίησης του αιτήματός του και να αποδυναμώνουν τα κυβερνητικά αντεπιχειρήματα. Και η νέα θέση που προέβαλε χθες στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου ανταποκρίνεται απόλυτα στην προσδοκία αυτή.

ΗΔΗ από την περίοδο της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη είχε διατυπωθεί ο προβληματισμός κατά πόσο θα ήταν δυνατό να κυβερνά η Νέα Δημοκρατία με κοινοβουλευτική δύναμη 151 βουλευτών, όταν σε αυτή θα περιλαμβανόταν και ο (ηθικά και πολιτικά) αποδοκιμασμένος από τους συναδέλφους του Αρ. Παυλίδης. Από χθες αυτός ο προβληματισμός έχει προσλάβει ευρύτερες διαστάσεις.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο η συμμετοχή του Παυλίδη που θέτει σε αμφισβήτηση την ηθική νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Δυστυχώς για τους κυβερνώντες είναι περισσότερα, πολύ περισσότερα του ενός, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που η εμπλοκή τους στη διάρκεια της κυβερνητικής πενταετίας σε υποθέσεις σκανδάλων δημιουργεί προβλήματα ηθικής τάξης. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο που πολλοί από τους βουλευτές της ΝΔ έχουν χαρακτηρίσει «βαρίδια» τα συγκεκριμένα στελέχη και έχουν ζητήσει τον αποκλεισμό τους από τα ψηφοδέλτια για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εύστοχος ήταν, όμως, ο συνδυασμός της συγκεκριμένης «ιδιαιτερότητας» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με το συζητούμενο νομοσχέδιο για τη φορολογική λαίλαπα, την οποία εξαπέλυσε η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τα δημοσιονομικά ελλείμματα που η ανικανότητά της έχει δημιουργήσει.

ΔΙΟΤΙ πολύ σωστά θύμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι η υπερψήφιση αυτών των μέτρων θα γίνει από βουλευτές που προκλητικά ομολογούσαν ότι φοροδιαφεύγουν μέσω offshore εταιρειών και συνέβαλαν με πράξεις και παραλείψεις τους στην απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία οι φορολογούμενοι καλούνται τελικά να καλύψουν. Οπως και τώρα.

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:02 μ.μ. - 9/07/2009

ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ MEGA ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ!


Σάλος έχει προκληθεί από χθες το βράδυ για την τηλεοπτική παρουσία του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στο Μεγάλο Κανάλι. Σήμερα σε όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια πρώτο θέμα συζήτησης τα όσα είπε ο Π. Καμμένος. Από χθες το βράδυ είναι ο μόνος εν ενεργεία υπουργός ο οποίος διέσυρε το Mega καταγγέλλοντας σκευωρία του διευθυντή ειδήσεων και της δημοσιογραφικής ομάδας του Μεγάλου Καναλιού το οποίο όπως κατήγγειλε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας "είχεπροαποφασίσει να τον εκθέσει από την σύσκεψη που προηγήθηκε του δελτίου"!
Ο Καμμένος είπε και άλλα. Κατήγγειλε το Mega γιατί δεν αναφέρει τίποτα για τον Βαρδινογιάννη ο οποίος "είχε δώσει εντολή εκτελέσεως σε μπράβο της νύχτας"! " Στον μέτοχο του Mega γιατί δεν αναφέρεστε;" ρώτησε ο Π. Καμμένος. Και φυσικά... απάντηση δεν πήρε.

Διαπλοκή

Τoυ Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


Άναυδη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις αναφορές της συμμορίας των δολοφόνων σε στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή. Όχι πως οι κυβερνώντες δεν μας είχαν προϊδεάσει εγκαίρως για τις προνομιακές και «ευαίσθητες» σχέσεις τους με τον υπόκοσμο (ξεχνάει κανείς τους «κουμπάρους» ή τα Ζωνιανά;), αλλά μέχρις αυτού του σημείου; Ούτε η πιο ζωηρή φαντασία θα μπορούσε να το περιγράψει.

Η διαπλοκή και η διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο: συμμορίτες, κυβερνητικά στελέχη, κομματικά στελέχη, υπόδι- κοι, κατάδικοι, όλα «δικά μας» παιδιά, αποκαλύπτουν έναν κόσμο, κάτω και πίσω από τον κόσμο. Έναν αδιανόητο συρφετό, ο οποίος χορεύει σφιχταγκαλιασμένος γύρω από μια εξουσία που καταρρέει και αδυνατεί να τον ελέγξει. Και επίσης αδυνατεί να καταλάβει τι ακριβώς (της) συμβαίνει. Δηλαδή δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτή η άθλια διαπλοκή οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικών υπερβαίνει κάθε όριο ανοχής από μια κοινωνία η οποία έτσι κι αλλιώς έχει απαξιώσει το πολιτικό σύστημα. Γι΄ αυτό επιβάλλεται σήμερα κιόλας, ο Πρωθυπουργός να κάνει το ελάχιστο: να αποφασίσει την άμεση απομάκρυνση από την κυβέρνηση όσων φέρονται να διαπλέκονται με τους συμμορίτες, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Αλλιώς αναλαμβάνει αυτοδικαίως το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί...
[ ΤΑ ΝΕΑ ]

από γαλάζια χώρα γίναμε ... "ρόζ";;; α πα πα αυτά τα διαδίδουν ... οι κομμουνιστές του Τσίπρα (όχι της Αλέκας, μη μπερδευτούμε),

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:24 π.μ. - 9/07/2009

Μπλέκουν και υπουργούς;;;... και δε ντρέπονται τα παληόπαιδα;;;.... άκου Υπουργούς!!!...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:13 π.μ. - 9/07/2009

Διάβρωση ;;; και παντού;;; έλααααα ;;;;.... πλάκα μας κάνετε...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:05 π.μ. - 9/07/2009

Πάλι καλά που δεν πήρε τη γυναίκα του ... Κουρασμένου να της πεί το και το !!!...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:46 π.μ. - 9/07/2009

ίνα πληρωθεί το ρηθέν : "έβαλα τα χεράκια μου κι έβγαλα τα ματάκια μου" ....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:38 π.μ. - 9/07/2009

Είδες η Αυριανή

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:26 π.μ. - 9/07/2009


Γίνονται αυτά "υπό σεμνή και ταπεινή διακυβέρνηση" ;;;...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:18 π.μ. - 9/07/2009

Τσιγάρο Ατέλειωτο


Πρωινό Τσιγάρο


Μουσική: Νότης Μαυρουδής~ Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
Πρωτη εκτλεση: Ανδρική Χορωδία (Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Μεράντζας, Ανδρέας Μικρούτσικος, Σάκης Μπουλάς, Θανάσης Νικόπουλος, Γιάννης Σαμσιάρης)

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:08 π.μ. - 9/07/2009