Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Η Βάσω Παπανδρέου το είπε και το έκανε.


Κατατέθηκε πριν από λίγο η επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τους βισματούχους στρατευμένους, οι οποίοι υπηρετούν στα... χαρτιά, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στα σπίτια τους. Η Βάσω Παπανδρέου το είπε και το έκανε. Και απέδειξε ότι έχει συνέπεια. Απέδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από πιέσεις και εκβιασμούς. Και επιβεβαίωσε ότι δικαίως οΓ. Παπανδρέου την έχει δίπλα του και θα της εμπιστευτεί τα κλειδιά τουΥ.ΕΘ.Α. Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι :
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Βάσω
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Βασίλης
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος
ΓΕΙΤΟΝΑΣ Κωνσταντίνος
ΕΥΘΥΜΙΟΥ Πέτρος
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ Μιχάλης

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΠΙ, ΠΑΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

1. Το 1985, πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκης, επιχείρησε να δελεάσει τους ψηφοφόρους υποσχόμενος φθηνότερα αυτοκίνητα. Τότε, από άκρο σε άκρο της χώρας, ακούστηκε το σύνθημα «καλύτερα παπάκι παρά το Μητσοτάκη»...

2.  Ως γνωστόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Διαβάζουμε σήμερα στον τύπο ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει στις κάλπες των ευρωεκλογών υποσχόμενη...φθηνότερα αυτοκίνητα! Προγραμματίζει μείωση του ειδικού τέλους ταξινόμησης, ως ένα ύστατο μέτρο να δελεάσει κάποιους να την ψηφίσουν...Η κυβέρνηση αυτή που διακρίθηκε για την κατάφορα άδικη και ανερμάτιστη πολιτική της και βρίσκεται αντιμέτωπη με τη λαϊκή δυσφορία, θεωρεί ότι μπορεί να την κατευνάσει εξαγγέλλοντας «φτηνά αυτοκίνητα». Το «καλύτερα παπί παρά Καραμανλή» είναι το σύνθημα που θα ακολουθήσει και αυτή την εξαγγελία.

3. Πέρα από την πλάκα υπάρχουν και τα σοβαρά. Ποιος θα πάρει αυτοκίνητο; Ο χαμηλόμισθος με την βοήθεια του 1,5 ευρώ την ημέρα; Ο «υψηλόμισθος» των 1700 ευρώ που παγώνει ο μισθός του;  Επί τη ευκαιρία. Πήρε χαμπάρι η κυβέρνηση, ότι η τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε και πάλι κατά 0,2%, την ώρα που οι τιμές διεθνώς μειώνονται και την ώρα που στην Ελλάδα ήταν ήδη υψηλότερες;    

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ:

ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

1. Ο υπουργός Οικονομίας προχώρησε χθες σε ανακοινώσεις για τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων στη χώρα μας. Ανακοινώσεις που θα άρμοζαν περισσότερο σε μία περίοδο όπου η χώρα μας και οι εξαγωγικές μας επιχειρήσεις δεν έχουν την κρίση που έχουν σήμερα.

2. Ο υπουργός Οικονομίας παρουσιάζει ως επίτευγμα τα αυτονόητα. Γιατί είναι αυτονόητη η στήριξη με 10 εκατ. ευρώ των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ή μέτρα όπως «να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του ΕΛΚΕ». Αυτοί οι δύο  Οργανισμοί  εποπτεύονται από το ίδιο Υπουργείο, απ' τον ίδιο υπουργό. Επομένως, δεν μπορούμε να καταλάβουμε  γιατί χρειάζεται μία βαρύγδουπη κυβερνητική ανακοίνωση, για να συνεργαστούν καλύτερα σε όφελος των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

3. Μία σειρά από προτάσεις που είχαν κάνει οι ίδιοι οι εξαγωγείς, που είχε κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, όπως τη βελτίωση του καθεστώτος επιστροφής του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ, ή την κατάργηση της εισφοράς του 0,6% του νόμου ή την κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, κάτι το οποίο  έχει προτείνει και το ΠΑΣΟΚ,όλα αυτά δεν ήταν στις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας.

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ GPO-MEGA....





















από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

δημοσκόπηση της GPO


Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο στη δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε ο Γιάννης Πρετεντέρης η διεύρυνση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε κατά 0,6%, επιβεβαιώνοντας ότι τα περί κόπωσης που είπε ο πρωθυπουργός του έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά...
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τράπεζα της Ελλάδας ....


Πάρα πολύ άσχημα τα νέα που έρχονται από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας και αφορούν το συνολικό εξωτερικό χρέος του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας στη διάρκεια του 2008. Ειδκότερα την τελευταία τετραετία επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή το χρέος ξέφυγε από κάθε πρόβλεψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία το χρέος αγγίζει το 150% του ΑΕΠ, εξέλιξη η οποία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία λόγω της παγκόσμιας κρίσης που πλήττει άμεσα και την ελληνική οικονομία.
Αλματώδης είναι επίσης η αύξηση του ακαθάριστου εξωτερικού χρέους της χώρας στα τελευταία χρόνια, αφού από το
 112,6%του ΑΕΠ που ήταν το 2004 αυξήθηκε στο 117,4% του ΑΕΠ το2005, στο 135% του ΑΕΠ το 2007 και έφτασε στο 148% τουΑΕΠ το 2008.

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ