Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ κ. ΒΑΓΓΕΛΑ



Μετοχές στην "Βιβλιοθήκη" του Κολωνακίου έχετε; Κάθε πρωί εκεί την βγάζετε. Κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι στην Αράχωβα. Καθίστε και μια φορά στο υπουργείο σας...





από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Εφαγε τα μούτρα της...


ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ; ΄Ερχονται με το ...κάρο !...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ANTE και μερικά ευτράπελα για καληνύχτα....













ΜΠΟΣΤΑΝΙ

χωρίς λέξη....










ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο ελληνικός Κώδικας Οδικής κυκλοφορίας


  1. Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.
  2. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
  3. Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.
  4. Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα "STOP". Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδραση σας, με αποτέλεσμα να καρφωθούν» πάνω σας.
  5. Ποτέ μην κλείσετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι. Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.
  6. Το φρενάρισμα πρέπει να γίνετε όσο πιο αργά μπορείτε για να σιγουρέψετε την καλή λειτουργία του ABS, το οποίο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρωτικό μασάζ του ποδιού σας. Για τους μη κάτοχους ABS είναι μια ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.
  7. Ποτέ μην προσπερνάτε από αριστερά όταν μπορείτε να το κάνετε από δεξιά. Είναι μια ευκαιρία να γελάσετε καθώς ο οδηγός του οχήματος που μόλις προσπεράσατε τρομάζει.
  8. Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εκτελέσιμα στην Ελλάδα.
  9. Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό. Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκετε ακριβώς από πίσω σας, ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα πάει καλύτερα από εσάς, αν ήταν στην θέση σας.
  10. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός, ελαττώνει πάντα ταχύτητα για να περιεργαστεί οτιδήποτε του κινήσει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι από βιτρίνα μέχρι και γκόμενα (εντός πόλεως) και από ατύχημα μέχρι και αλλαγή λάστιχου (εκτός πόλεως).
  11. Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Χάρις στον υπουργό συγκοινωνιών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.
  12. Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι ακόμα και αν είστε πρώτος σ' αυτό.
  13. Ποτέ μην κάνεις χώρο σε αντίθετα διερχόμενο όχημα όταν κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο. Ο οδηγός του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον παράλληλο μονόδρομο, άρα για να κινείτε στον ίδιο δρόμο με εσάς μάλλον το κάνει επίτηδες.
  14. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός κάθε Έλληνα οδηγού είναι να φτάσει πρώτος και θα κάνει ότι χρειαστεί γι' αυτό.
  15. Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε. Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στον δρόμο σας δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.
  16. Οι Ελληνίδες γυναίκες οδηγοί, μπορούν να πλένουν, μαγειρεύουν, πλέκουν, να κάνουν sex, να μιλούν στο τηλέφωνο αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν.
  17. Το προστατευτικό κράνος φοριέται στον αγκώνα για ανεξακρίβωτους ακόμα λόγους. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε και εσείς τη μόδα.
  18. Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες. Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι χιλιάδες crash test κάνουν λάθος. Άμα είναι γραπτό σου, θα πας κι ας φοράς ζώνη...
  19. Ανεξαρτήτως άσματος, το στερεοφωνικό του οχήματος σας πρέπει να παίζει στο φουλ. Με αυτό τον τρόπο διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν υπομονετικά πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν την διάβαση.
  20. Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών, διότι καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα και διασχίζουν τους δρόμους αναγκάζοντας τα διερχόμενα οχήματα να ελαττώσουνε ταχύτητα.

ΑΔΩΝΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ .......

ΠΑΤΡΙΣ, 
ΘΡΗΣΚΕΙΑ, 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

















ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΜΑΣ WITH LOVE.........












ΤΌΟΟΟΟ....  ΜΠΟΣΤΑΝΙ

έτσι βγαίνουν τα κέρατα ;;;;









ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Σπρώξε Αλέκα.....










μπορεί κα να τη βγάλει την ανηφόρα ....
λέμε τώρα.... 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΩΡΑ για λίγο γέλιο ...

μοντέρνο
dessigne

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ....

ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ «ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ». ΚΩΦΕΥΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ…

1. Ακούσαμε χθες τον υπουργό Ανάπτυξης να λέει: «η κυβέρνηση άκουσε τη φωνή της κοινωνίας» και κατέθεσε νομοσχέδιο για τις λεγόμενες εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών. 
2. 
Έχουμε μία απορία, πέρα από το περιεχόμενο του νομοσχέδιου που θα εξετάσουμε προσεχτικά και θα επανέλθουμε: τη φωνή της κοινωνίας δεν την άκουγαν τον Μάιο του 2008 όταν καταθέσαμε πρόταση νόμου για την προστασία των δανειοληπτών και την απέρριψαν; Δεν την άκουγαν τον προηγούμενο Οκτώβριο, όταν στο νομοσχέδιο-παρωδία της κυβέρνησης για τους δανειολήπτες, καταθέσαμε συγκεκριμένη τροπολογία για να αλλάξουν οιπρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών;

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ

1. Το ΠΑΣΟΚ ευθύς εξαρχής είχε επισημάνει ότι  η Ακρόπολη, το κορυφαίο μνημείο του Ελληνικού Πολιτισμού, πρέπει να είναι ανοικτή.
2. Επί περίπου τρεις μήνες, το Υπουργείο Πολιτισμού καθυστερούσε αδικαιολόγητα να δεσμευτεί συγκεκριμένα για τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων. Διαμορφώθηκε έτσι, όχι αδικαιολόγητα, η εντύπωση ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους. 
Σήμερα, η Ακρόπολη εισπράττει τα αποτελέσματα αυτής της ολιγωρίας. Παρά ταύτα, η θέση του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερή. Θέλουμε η Ακρόπολη να είναι ανοικτή.

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Η ΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

1. Στο ζήτημα της διαφαινόμενης πρόθεσης της κυβέρνησης να επιβάλλει χαράτσι για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη:
-    
Αν θέλουμε να αλλάξουμε επιτέλους τη νοοτροπία του κράτους, αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα κράτος που λειτουργεί για τον πολίτη, πρέπει να βάλουμε κανόνες που θα τηρούν όλοι. Και πρώτο το ίδιο το κράτος.
-    
Η εκ των υστέρων νομιμοποίηση αυθαίρετων πράξεων δίνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Δίνει το μήνυμα «κάντε παρανομίες σήμερα, θα νομιμοποιηθούν αύριο». Δεν πρόκειται να διορθώσουμε ποτέ τα κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα, αν συνεχίσουμε έτσι. Εάν θεωρούμε ότι οι πράξεις δεν έπρεπε να είναι αυθαίρετες, ας αλλάξουμε το νόμο.
-    Αυτό το μέτρο έχει αφετηρία και ουσιαστική κατάληξη το εισπρακτικό. 
Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με μόνο γνώμονα την είσπραξη.
-    Το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει, στη βάση συγκεκριμένων κανόνων που πρέπει να διέπουν ένα ευνομούμενο κράτος, ένα πλήρες και συνεκτικό πλαίσιο και για τη Δημόσια Διοίκηση και τη Χωροταξία και για την Πολεοδομία. 
Θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως οι ημιυπαίθριοι με ένα τρόπο δίκαιο, ο οποίος δεν στέλνει λάθος μηνύματα στην κοινωνία.
-    
Στο παρελθόν και οι δικές μας κυβερνήσεις έχουν στείλει λάθος μηνύματα στην ελληνική κοινωνία. Πήραμε το μάθημα. Για παράδειγμα, κι εμείς ως κυβέρνηση κάναμε φορολογικές περαιώσεις. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: οι περαιώσεις δεν βοηθούν. Δημιουργούν λάθος φορολογικά κίνητρα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ…


1. Πρώτα άφησαν τους κερδοσκόπους να στήσουν πάρτι, σε βάρος των καταναλωτών. Μετά ανακοίνωσαν τα περίφημα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας, που εξελίχθηκαν στο πιο αγαπημένο ανέκδοτο των κερδοσκόπων.
2. 
Από χθες αποφάσισαν να γίνουν ανέκδοτο 1 και οι ίδιοι. Βγήκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και μίλησε γενικά και αόριστα για επιχειρηματίες που απειλούν με απολύσεις σε περίπτωση που γίνουν έλεγχοι για υψηλές τιμές. Μας είπε δηλαδή ότι η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια αλλά φοβάται ότι αυτό θα επιφέρει αύξηση της ανεργίας! Οπότε ας διαλέξουν οι πολίτες τι θέλουν: Ακρίβεια ή ανεργία. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι η κυβέρνηση συντηρώντας την ακρίβεια ασκεί κοινωνική πολιτική αφού  έτσι δεν αφήνει τους «κακούς» να κάνουν απολύσεις! Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε ο κ. Χατζηδάκης που απείλησε με μποϊκοτάζ των προϊόντων των εταιριών που κερδοσκοπούν! Πάλι καλά που δεν απείλησε και με απεργία πείνας έξω από τα γραφεία τους!
3. 
Οι κυβερνήσεις δεν εκλέγονται ούτε για να κάνουν ακτιβισμό ούτε για να προβαίνουν σε αόριστες καταγγελίες ούτε για να προσπαθούν με θεατρικές παραστάσεις να καλύψουν την αποτυχία τους στον τομέα της καταπολέμησης της ακρίβειας. Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να εφαρμόζουν τους νόμους και να δίνουν λύσεις.
4. Αν η κυβέρνηση είναι όμηρος επιχειρηματιών που την εκβιάζουν, αυτό είναι δικό της πρόβλημα και δεν είναι πρόβλημα των πολιτών. 
Και αν είναι όμηρος εκβιασμών να καταθέσει διευθύνσεις και ονόματα.
5. 
Αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από υπεκφυγές. Θέλει η κυβέρνηση να καταπολεμήσει την ακρίβεια; Ας εφαρμόσει το νόμο περί ανταγωνισμού, όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Και ας προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ούτως ώστε οι τιμές στη χώρα να πέσουν 8 με 10%, άμεσα. Αλλά δεν το κάνει.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

28 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ:

 ΟΤΑΝ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕ  

1. 
Γ. Παπανδρέου, 20/11/2008, ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο δίνονται 28 δις στις τράπεζες: «Το ΠΑΣΟΚ λέει ένα καθαρό «όχι» στο νομοσχέδιο, που σήμερα συζητάμε. Γιατί; Από αντιπολιτευτικό μένος ή διάθεση, όπως διατείνεται η αποχωρούσα κυβέρνηση; Όχι, κύριοι συνάδελφοι. Είναι διότι αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει τα ελάχιστα εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Διότι δεν αντιμετωπίζει, ούτε ορθά, ούτε δίκαια, τα προβλήματα. Διότι δεν παρέχει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, αντιθέτως, δίνει απλώς μια λευκή επιταγή στις τράπεζες».
2. 
Κ. Καραμανλής, 21/12/2008, ομιλία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό: «Ψηφίσαμε και θέσαμε σε εφαρμογή νομοθετικό πλαίσιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της Οικονομίας…Κυρίως, μάλιστα, για να υποστηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η απασχόληση, η χορήγηση στεγαστικών δανείων. Σε όλα αυτά, η Αντιπολίτευση απάντησε με σύγχυση, αντιφατικότητα και ακραίο λαϊκισμό. Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν αβάσιμα και ανεύθυνα ότι, τάχα «χαρίζονται δισεκατομμύρια». Και αυτό την ώρα που ήξεραν -και ξέρουν- ότι δεν χαρίζεται ούτε ένα ευρώ. Και ρωτώ: Δεν υπάρχει όριο ανευθυνότητας; Δεν υπάρχει όριο στο λαϊκισμό; Είναι δυνατόν να επιδιώκετε το φανατισμό, να επιδιώκετε κοινωνικό διχασμό, διαστρεβλώνοντας τα πάντα;»
3. 
Συμπέρασμα: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποιούσε, ο σημερινός πρωθυπουργός καθύβριζε.
4. 
Τρεις μήνες μετά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της ασφυξίας. Χρήμα στην αγορά δεν διοχετεύεται. Όλοι σήμερα παραδέχονται ότι η κυβέρνηση έδωσε στις τράπεζες λευκή επιταγή 28 δις χωρίς να διασφαλίσει ότι θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία. Εμείς, ήμασταν ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή:
-    
Είπαμε ότι το «πακέτο» των 28 δις δεν πρόκειται να φτάσει στις επιχειρήσεις και στους κλάδους που πλήττονται. Σχεδιάστηκε για να καλύψει κυρίως τις επισφάλειες και τα ανοίγματα των τραπεζών.
-    
Προτείναμε στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα Ειδικό Ταμείο Αναχρηματοδότησης, συνδέοντας τηνπαροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες, με την παροχή εκ μέρους τους, ως εξασφαλίσεων, νέων ή αναχρηματοδοτούμενων δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
5. 
Η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις μας. Το ίδιο έκανε και με τη σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου. Προτείναμε τη συμμετοχή και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, που θα έχουν άποψη για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, και όχι κομματικών στελεχών. Η κυβέρνηση δεν μας άκουσε. Το μόνο που διασφαλίζει το σημερινό Εποπτικό Συμβούλιο είναι ο διακοσμητικός του ρόλος στα Δ.Σ. των τραπεζών. Η έλλειψη αξιοπιστίας της κυβέρνησης και η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης της πραγματικής οικονομίας γενικεύει την ανασφάλεια και βαθαίνει την κρίση.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΟΝΤΙΙ


Τον Σάββα Τσιτουρίδηκατονομάζει ως "πολιτικό ρεμάλι" ο Επαναστατικός Αγώνας, ο οποίος εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στα ΝΕΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...


Δουλεύεις περίεργες ώρες (Σαν τις πουτάνες...)
Πληρώνεσαι για να κάνεις τον πελάτη ευτυχισμένο (Σαν τις πουτάνες...)
Ο πελάτης πληρώνει πολλά, αλλά το αφεντικό τα παίρνει (Σαν τις πουτάνες...)
Πληρώνεσαι με την ώρα, αλλά το ωράριό σου είναι μέχρι να τελειώσει η δουλειά (Σαν τις πουτάνες...)
Ακόμα και εάν είναι καλό, δεν είσαι πάντοτε περήφανος γι' αυτό που κάνεις (Σαν τις πουτάνες...)
Αμείβεσαι για να ικανοποιείς τις φαντασιώσεις των πελατών σου (Σαν τις πουτάνες...)
Είναι δύσκολο να έχεις και να συντηρείς οικογένεια (Σαν τις πουτάνες...)
Οι φίλοι σου απομακρύνονται από εσένα και μένεις μόνο με τύπους σαν κι εσένα (Σαν τις πουτάνες...)
Για να αποδείξεις τις ικανότητές σου πρέπει να περάσεις περίεργα τεστ (Σαν τις πουτάνες...)
Ο πελάτης θέλει πάντα να πληρώσει λιγότερα και εσύ πρέπει να κάνεις θαύματα (Σαν τις πουτάνες...)
Όταν σηκώνεσαι το πρωί λες "Δε θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά για όλη μου τη ζωή" (Σαν τις πουτάνες...)
Εάν κάτι δεν πάει καλά, είναι πάντα δικό σου λάθος (Σαν τις πουτάνες...)
Είσαι σίγουρος ότι δεν δουλεύεις σε Μπουρδέλο;

από pressmme

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Xωρίς λόγια




















ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου - Κώστα Σημίτη


Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σημίτης. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες και ότι δεν υπήρχαν πάγοι για να λιώσουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να βοηθά το κίνημα, διατηρώντας όμως σε κάποιο βαθμό την αυτονομία του.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σημίτης επισήμανε πως θα συνεχίσει να βοηθάει το ΠΑΣΟΚ με ομιλίες και γραπτές παρεμβάσεις και πάντα με τους τρόπους που ο ίδιος κρίνει σκόπιμο και που πιστεύει ότι εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας.

Όπως ανέφερε στη συνάντηση επί τάπητος τέθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις σε σχέση με την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και με τα ελληνικά προβλήματα.

Κάνοντας αναφορά στο δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παρακολουθεί αμήχανη και άπρακτη.

Κατά τη συζήτησή τους οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη την οικονομική κρίση και ότι πρέπει να ακολουθήσει πολιτικές οι οποίες υπερβαίνουν πολλά πράγματα.

Ο κ. Σημίτης συμφώνησε με τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου για μετεξέλιξη του Συμφώνου Σταθερότητας, καθώς και με την έκδοση ευρωομολόγου.

Επίσης συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει ένα διπλό πρόβλημα, το πρώτο είναι πώς θα βγει από την οικονομική κρίση και το δεύτερο πού θα πάει μετά. Και στο σημείο αυτό συζητήθηκε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Πάντως κατά τη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του τέως πρωθυπουργού στο ευρωψηφοδέλτιο. Ο ίδιος ο κ. Σημίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν συζητήσαμε για την Ευρωβουλή και ούτε υπήρχε θέμα να συζητήσουμε κάτι τέτοιο.

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γελοιογραφίες


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τα πρωτοσέλιδα...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωϊνών, Οικονομικών, Αθλητικών και Ξένος Τύπος

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ !!!....



Συγχαρητήρια,  να σε χαιρόμαστε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και κυρίως οι δικοί σου.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ...


Βουλιάζει και σήμερα η μετοχή της εταιρείας τουΜπ. Βωβού, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και με τα δάνεια τα οποία έχει πάρει και οι τράπεζες τα ζητάνε πίσω. Οι εξελίξεις είναι πολύ αρνητικές, καθώς α
ντισυνταγματικές έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις πολεοδομικές ρυθμίσεις στον Ελαιώνα. Συγκεκριμένα το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επεξεργάστηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε πολεοδομικές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ελαιώνα Αττικής (μετατόπιση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, κατάργηση και έγκριση οδών και πεζοδρόμων, δημιουργία νέων οικοδομικών γραμμών κ.λπ.). Στην περιοχή είχε προγραμματισθεί να ανεγερθεί εμπορικό κέντρο από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός, το γήπεδο του Παναθηναϊκού, δημαρχιακό κτίριο κ.α.

από pressmme

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" Ή "ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ"


"Υπάρχουν πραγματικές κυρίες στη δημοσιογραφία οι οποίες ανέβηκαν με την αξία τους"!
Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
από pressmme

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ...


Από το :http://paramme.wordpress.com/
Η Παναγιωταρέα δε κατάφερε να γίνει καθηγήτρια σήμερα και το γεγονός αυτό καταγράφεται αν μην τι άλλο ως νίκη! Και αυτό επιτεύχθηκε όχι μόνο με τη δράση μας, αλλά και με τη δυναμικότατη παρουσία πολλών καθηγητών της σχολής μας. Η φιλοδοξία της για την ανέλιξη της στη βαθμίδα της καθηγήτριας στο τμήμα Δημοσιογραφίας κ ΜΜΕ απέτυχε παταγωδώς.

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Το άσμα του Ψωμιάδη


από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ξεκίνησε ο ...«διάλογος» για την Παιδεία


Για τον «διάλογο για την Παιδεία», έχω ξαναγράψει 
Σήμερα, ωστόσο, είχαμε συνάντηση του υπουργού Αρη Σπηλιωτόπουλου με τους εκπροσώπους των κομμάτων, κατά την πρώτη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής. Σ’ αυτόν τον δήθεν διάλογο συμμετέχουν το Πα.Σο.Κ και ο Λα.Ο.Σ., ενώ απουσιάζουν ο Συ.Ριζ.Α. και το Κ.Κ.Ε.

Ούφο


Τoυ Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
 gpapachristos@dolnet.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 12 Μαρτίου 2009
ΛΟΙΠΟΝ, το πρόβλημα της χώρας είναι η αβεβαιότητα και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην περιστολή της σπατάλης και των δημοσίων δαπανών. Επίσης είναι η δημοσιονομική προσαρμογή που δεν προσαρμόζεται με τίποτα. Είναι και το δημόσιο έλλειμμα, όπως είναι και το δημόσιο χρέος! Ποιος τα λέει αυτά; Αμέτοχος τρίτος; Ξένος τουρίστας που παρεπιδημεί στη χώρα και διαβάζει εφημερίδες; Έλληνας του εξωτερικού που ακούει τηλεοράσεις και ραδιόφωνα στη χώρα όπου διαβιοί; Επισκέπτης από άλλη ήπειρο, που στάλθηκε στην Ελλάδα να μελετήσει το οικονο- μικό της πρόβλη- μα; Ούφο από άλλον πλανήτη; Όχι, υπουργός, τέως για την ακρίβεια, της κυβέρνησης Καραμανλή κάνει τις διαπιστώσεις! Το πράγμα δε προσλαμβάνει διαστάσεις κανονικής κωμωδίας καθ΄ ότι ο πρώην υπουργός που κάνει τις παραπάνω διαπιστώσεις- παρατηρήσεις ονομάζεται Γιώργος Αλογοσκούφης και μόλις προ διμήνου διαχειριζόταν τις τύχες της ελληνικής οικονομίας. Τώρα, με περισσή θρασύτητα, ωσάν να σβήστηκε από το μυαλό μας η περίοδος που ήταν υπουργός Οικονομίας, διεκδικεί δημόσιο λόγο, αλλά, φευ, χωρίς μια συγγνώμη για όσα διέπραξε εις βάρος της χώρας και της οικονομίας! Ογδόντα δισ. ευρώ επισώρευσε στο δημόσιο χρέος με τις πολιτικές του στα πέντε χρόνια που ήταν υπουργός, κι ας αφήσουμε πόσο κόστισε και θα κοστίζει στους πολίτες η εγκληματική απογραφή που πεισματικά επιδίωξε το 2004. Αντί λοιπόν να σιωπά, ευελπιστώντας στη δημόσια λήθη, μιλάει κι από πάνω. Σύμπτωμα των καιρών, κι αυτό...
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ...ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ !


΄Ολοι στην κυβέρνηση της NΔ, με πρώτους τον ίδιο τον Kαραμανλή και τον Aλογοσκούφη υπήρξαν από τους πιο ενθουσιώδεις οπαδούς του "ιρλανδικού θαύματος", καθώς το μέγεθος της Iρλανδίας τους έκανε να νομίζουν πως, αυτό το μοντέλο, μ΄ αυτή την ξέφρενη ανάπτυξη, ταίριαζε και σε μια χώρα όπως η Eλλάδα.

Ο κ. Καραμανλής δεν είχε κρύψει ποτέ πως θαύμαζε την πορεία της Ιρλανδίας και την είχε ως πρότυπο της πολιτικής του. Να τι έλεγε το 2004, αμέσως μετά τη δημιουργία της κυβέρνησής του, μιλώντας στο ΣΕΒ : «…Σε αντίθεση με τη χώρα μας, η Iρλανδία είχε το θάρρος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και πέτυχε να αυξήσει το κατά κεφαλήν εισόδημα από το 84,1% του μέσου κοινοτικού όρου το 1994 στο 120,6% το 2003».
Στην ομιλία του εκείνη, ο φρέσκος, τότε πρωθυπουργός, εξήγησε πως εκεί, στην Ιρλανδία, είχαν εφαρμοστεί πολιτικές, που διαμόρφωσαν ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία. Mε γνώμονα το ιρλανδικό παράδειγμα, ο κ. Καραμανλής, είχε περιγράψει τις βασικές αρχές της νέας οικονομικής πολιτικής, που θα εφάρμοζε από το φθινόπωρο του 2004 και την οποία παρουσίασε να "…στηρίζεται σε μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, με μείωση των φορολογικών συντελεστών σε 25% για τις μεγάλες επιχειρήσεις και σε 20% για τις μικρές, με νέο αναπτυξιακό νόμο, με λιγότερο κράτος…".

Παράλληλα με τον αρχηγό και ο ιθύνων νους της οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ. κ. Αλογοσκούφης, δεν έχανε ευκαιρία να μην εκθειάζει τις εξελίξεις στην Ιρλανδία τονίζοντας, (εκδήλωση στον ΙΟΒΕ, 11/4/2006 ), πως «…η Ιρλανδία είναι πολύ κατάλληλο υπόδειγμα για την Ελλάδα… και η πολιτική της Κυβέρνησης σε μεγάλο βαθμό έχει στόχο, μέσα στα ελληνικά πλαίσια βεβαίως, να αξιοποιήσει διδάγματα από το ιρλανδικό μοντέλο. Γι' αυτό και οι μεταρρυθμίσεις μας έχουν να κάνουν με την μείωση των δημοσίων δαπανών, με τον έλεγχο των ελλειμμάτων και τη μείωση της φορολογίας….».

Με το που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση το καλοκαίρι, που μας πέρασε, η ιρλανδική οικονομία κατέρρευσε πλήρως, αποδεικνύοντας ότι επρόκειτο για μια... «χώρα-φούσκα» σαν την Ισλανδία ! Το έλλειμμα του προϋπολογισμού στη χώρα …θαύμα, ανήλθε το 2008 στο... 6,3%, ενώ η Κομισιόν προβλέπει πως το 2009 θα κατρακυλήσει στο βάραθρο του 11% και το 2010 στην άβυσσο του 13% !!!

Πως προσεγγίζουν, σήμερα, τα γεγονότα στη χώρα – μοντέλο τους, οι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ; Απολαυστικός ο διάλογος στο πρεςς-ρουμ, πρόσφατα, ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ : «…η ιρλανδική οικονομία είναι η μόνη που βρίσκεται σε πιο επώδυνη θέση σε σχέση με την ελληνική, μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών κοινοτικών κρατών. Στην Ιρλανδία αποφασίζεται ένας τύπος μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, για τον οποίο θα ήθελα το σχόλιο της κυβέρνησης και βεβαίως τη βούλησή της να εφαρμόσει ανάλογα μέτρα…».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ : «…Κάθε χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Έχει τις δικές της εσωτερικές δομές, έχει τη δική της διαδρομή την οποία έχει ακολουθήσει τις τελευταίες δεκαετίες… εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να συγκρινόμαστε με καμία άλλη χώρα…».

Μ΄ άλλα λόγια, δηλαδή, «…δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις…».
Πρόκειται, σαφώς, για σοβαρότητα που σπάει κόκαλα !
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ