Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Βίντεο 6-2-10)


Μοιραστείτε

Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Η Καβάλα επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές, κερδίζοντας με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στο αυτογκόλ του Ηλία Κώτσιου στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι "αργοναύτες" επέστρεψαν στις νίκες, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς στο ντεμπούτο του Άαντ Ντε Μος στον πάγκο της ομάδας.

Βέβαια τον Ολλανδό τεχνικό "βοήθησε" ένας παίκτης του ΠΑΣ, καθώς το γκολ της Καβάλας προήλθε από αυτογκόλ του Ηλία Κώτσιου στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν πάνω από 1-2 ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ιτανς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Ευθυμιάδης (Πιερίας)
4ος: Μανιάτης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Σκουφίτσας (Αθηνών)

Καβάλα(Ντε Μος): Ιτανς, Μουρ, Ντικροκ, Ντουγκλάο, Γκζντοβένοβιτς, Ντιέ, Ορούμα(Σμολάρεκ 62'), Μεντί(Ρινκόν 71'), Σιόντης, Ονουάτσι, Σουλτανίδης(Ντομπρασίνοβιτς 55').

ΠΑΣ Γιάννινα:(Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος(Ρόβας 77'), Μενδρινός, Σκορντοβέλι, Σίσιτς, Μαϊστόροβιτς(Τζάνης 70'), Σαϊτιώτης, Ντιμπαλά(Μπακαγιόκο 63').

Κίτρινες: Σμολάρεκ(69' Καβάλα), Ντομπρασίνοβιτς(81' Καβάλα), Σμολάρεκ(90' Καβάλα), Τζάνης(90' ΠΑΣ).
Κόκκινες: Σμολάρεκ (90' Καβάλα).

από [ SPORT 24 ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:03 μ.μ.- 6/2/2010

Μοιραστείτε

Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΕΒ - ΓΣΕΕ.

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:47 μ.μ.- 6/2/2010

Μοιραστείτε

ΕΓΩ, ΡΕ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ !...

. από τα ΜΜΕ :
«Kανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ακεραιότητα, αλλά και την προσφορά του Κώστα Καραμανλή στην πατρίδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Παναγιωτόπουλου : Δεν κουράστηκαν ορισμένοι - και δεν αναφέρομαι σε στελέχη της ΝΔ, αναφέρομαι στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ - να προσπαθούν για λόγους δημιουργίας επίπλαστων εντυπώσεων να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα και το ήθος ενός σημαντικού ηγέτη, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή;».
. ΕΓΩ ρέ ! . . . ΕΓΩ ! . . .
. Εγώ αμφισβητώ και την ακεραιότητα, και την προσφορά ( προσφορά ; αυτή την λέξη δεν την ξέρει κάν ! ) και το ήθος και τον πατριωτισμό του.
. Δεν μάς τρελλάνανε όταν ήταν Κυβέρνηση, και με το σύστημα Ρουσόπουλου και τα διασκορπισμένα σε όλα τα πουλημένα ΜΜΕ ακριβοπληρωμένα τους παπαγαλάκια λέγανε αδιάντροπα ότι θέλανε.

. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ! ! !

. Εγώ λοιπόν αμφισβητώ και την προσφορά τους και την ακεραιότητά τους και το ήθος τους !

Σ - Υ - Λ - Ο - Γ - Ι - Κ - Α !... >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:37 μ.μ.- 6/2/2010

Μοιραστείτε

Τα παρατούν οι αγρότες. Κατάντησαν γραφικοί.


Από http://ixnos1.blogspot.com
Aναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτικών Συλλόγων που συνεδρίασε στη Βέροια. Οι αγροτοσυνδικαλιστές, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα, θα αναφερθούν την Κυριακή με λεπτομέρειες στην απόφαση τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις. Οι αγρότες αναμένεται να πουν ότι αποχωρούν απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης και να δώσουν «περίοδο χάριτος» για να πραγματοποιήσει τις θεσμικές εξαγγελίες της. Νωρίτερα, την απόφασή τους να αποχωρήσουν από
τον κόμβο Στρυμονικού πήραν οι αγρότες των συλλόγων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) και της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ). Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στην εθνική οδό, Σερρών - Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κίνηση. Kλειστός παραμένει, για όλα τα οχήματα, ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα. Το πρωί της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, αγρότες έκαναν πορεία με τρακτέρ στις εγκαταστάσεις της έκθεσης «Agrotica», ζητώντας χωρίς αποτέλεσμα να συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθούν παροχές.
Και μετά φωνάζουν ότι τους γράφει η εκαστοτε κυβέρνηση στα αρχ…… της. Τέτοιοι «καλοπερασάκηδες» και ριψάσπιδες που είναι, πολύ καλά τους κάνει. Οι αγροτικές διεκδικήσεις κύριοι δεν κερδίζονται στις καντίνες και στην καλοπέραση, ούτε με το να γίνεται κλόουν της Μπατζελη. Δεν έχετε καταλάβει ότι ο λαός λέει πλέον ,έλα μωρέ οι γραφικοί, θα φωνάξουν μερικές μέρες, θα πάρουν κανένα «ξεροκόμματο» και θα βγάλουν τον σκασμό, δίπλα στο… τζάκι τους.

από [ Ιχνος ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:07 μ.μ.- 6/2/2010

Μοιραστείτε

Κοίτα ποιοι μιλάνε για την φοροδιαφυγή στην…. Ελλάδα !!!....

Οι Γερμανοί ήταν από καιρό παγκόσμιοι πρωταθλητές σε πολλούς οικονομικούς τομείς: στις εξαγωγές, στον τουρισμό, στις πράσινες τεχνολογίες. Τώρα έγιναν «πρώτοι και καλύτεροι» και στη φοροδιαφυγή. Όπως αποκαλύφθηκε σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας γερμανοί φοροφυγάδες έχουν καταθέσει τουλάχιστον 300 δισ. ευρώ- δηλαδή σχεδόν όσο ολόκληρο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για το αν η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει, ή όχι, 2,5 εκατ. ευρώ σε «καταδότη» για να αγοράσει CD με ονόματα 1.300- 1.500 γερμανών υπηκόων που έχουν φοροδιαφύγει σε τρεις τράπεζες εγκατεστημένες στην Ελβετία: στην Credit Suisse, στην Julius Βaer και στην ΗSΒC. Ύστερα από απόφαση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ η πλάστιγγα τελικά έγειρε υπέρ της αγοράς. Οι διαφυγόντες φόροι υπολογίζονται σε 400 εκατ. ευρώ, ποσό τετραπλάσιο από εκείνο που είχε εκτιμηθεί αρχικά (100 εκατ. ευρώ). Ήδη πέντε άτομα έσπευσαν να μηνύσουν εαυτούς στην Εφορία για να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου περί φοροδιαφυγής. Και ο υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους υπόλοιπους παραβάτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των «μεταμεληθέντων» οι οποίοι, όπως τόνισε, αποκλείεται να τύχουν επιείκειας μετά την αποκάλυψη των ονομάτων τους μέσω του CD.

η ΦΩΝΑΚΛΟΥ Γερμανία μας οφείλει:

1. 1. Την καταβολή του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αξίας περίπου 275 εκατομμυρίων ευρώ!

1. 2. Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας, ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων του 1946, που η σημερινή τους αξία υπολογίζεται σε περίπου 5 δις ευρώ!

1. 3. Την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού «Δανείου» που πήρε η Γερμανία από την Κατεχόμενη και ανήμπορη να αντιδράσει Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές του 1944, σημερινής αξίας περίπου 14 δις ευρώ!

1. 4. Τις Επανορθώσεις των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές του 1946, που υποχρεώθηκε από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας πληρώσει, για τις τεράστιες ζημιές και πολλαπλάσιες βλάβες που προξένησε στην Ελληνική Οικονομία, που κλονίζεται σήμερα, με τιμητή μάλιστα τη Γερμανία! Η σημερινή αξία των κατοχυρωμένων αυτών Επανορθώσεων, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 51 δις ευρώ!

Από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης στις 2-9-1944, όπου οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί έκαψαν ζωντανούς μέσα σε φούρνο 149 Έλληνες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ακόμη και βρέφη, ενώ κατέστρεψαν ολόκληρο το μαρτυρικό χωριό, παραδίδοντάς το στις φλόγες. Το Σύνολο των παραπάνω οφειλών (με ένα ελάχιστο επιτόκιο της τάξης του 3%), υπολογίζεται σε σημερινή αξία να ισοδυναμεί - όπως φαίνεται και παραπάνω - με τουλάχιστον 70 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Εκ των οποίων η Γερμανία έχει καταβάλει μόνο το απειροελάχιστο ποσό, των μόλις 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960. Σημειώνεται πως στα παραπάνω ποσά, δεν περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για τα θύματα (που μόνο για το Δίστομο ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς το 1997 σε 9,5 δις δραχμές ή περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ), αλλά ούτε και για την ανυπολόγιστη καταστροφή και κυρίως κλοπή αρχαιολογικών και θρησκευτικών μας θησαυρών, που πρέπει να επιστραφούν!

από [ Ιχνος ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:57 π.μ.- 6/2/2010

Μοιραστείτε

Δουλειες με φουντες!!!

Ένας νέος δικηγόρος, μόλις έχει εγκατασταθεί στο καινούριο του γραφείο και περιμένει μπας και έρθει κανένας πελάτης. Κάποια στιγμή, ακούει χτύπημα στην πόρτα..
- Περάστε λέει ενώ ταυτόχρονα σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου του προσποιούμενος πως μιλάει με κάποιον.
- Ναι ναι, κύριε Κόκκαλη. Θα αναλάβω την υπόθεσή σας, αλλά ξέρετε, από βδομάδα, γιατί τώρα πνίγομαι. Εντάξει; Καλή σας μέρα κύριε Κόκκαλη..και κατεβάζοντας το ακουστικό απευθύνεται στον τύπο που στέκεται μπροστά του.
- Καλημέρα, πως μπορώ να σας βοηθήσω;
- Από τον Ο.Τ.Ε. είμαι, ήρθα να συνδέσω το τηλέφωνό σας!!!
Μοιραστείτε

Τι να σκεφτει το παιδι….

Το σπίτι του χωρικού επισκέπτονται διάφοροι καθημερινά, που ενδιαφέρονται για την αγορά της αγελάδας. Την παρατηρούν, την χαϊδεύουν, την αγκαλιάζουν με το ένα χέρι και με το άλλο χέρι πιάνουν τα μαστάρια της. Ο μικρός προσέχει τις κινήσεις των ξένων και ρωτά τον πατέρα του:

- Γιατί μπαμπά όλοι αυτοί χαϊδεύουν, αγκαλιάζουν και πιάνουν τα μαστάρια της αγελάδας μας;

- Διότι παιδί μου την αγελάδα θα την πουλήσω και κατ` αυτόν τον τρόπο εκτιμούν την αξία της.

Ο τετραπέρατος μικρός κατάλαβε αμέσως τι συμβαίνει και αρκετά στεναχωρημένος βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά της μαμάς του.

Λίγες ημέρες αργότερα, επιστρέφοντας ο μικρός από το νηπιαγωγείο, βλέπει τη μαμά αγκαλιασμένη με τον γείτονα και να της χαϊδεύει τα βυ*ιά. Βάζει τα κλάματα και με το που επιστρέφει ο μπαμπάς από τη δουλειά με ύφος αυστηρό του λέει:

- Μπαμπά την αγελάδα την πούλησες, αλλά τη μαμά δεν θέλω να την πουλήσεις.

Μοιραστείτε

Σε μια κλωστή κρέμεται η ασφαλιστική αγορά - Για λουκέτο πάει και η commercial value

Άλλη μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, η commercial value που σχετίζεται με αυτό τον 'καθαρό' άνθρωπο που λέγεται Παύλος Ψωμιάδης πάει για λουκέτο και μένουν στον αέρα πάνω από 500.000 ασφάλιστρα. Η εποπτική αρχή δεν βλέπει φως στον ορίζοντα θεωρεί ότι οι Ρώσοι φερόμενοι επενδυτές θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Και τελικά η εταιρεία θα έχει την τύχη που είχε η "ΑΣΠΙΣ". Το ντόμινο θα είναι τεράστιο και αυτό να το θυμηθούμε στην ασφαλιστική αγορά που κρέμεται σε μια κλωστή.

από [ troktiko ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:47 π.μ.- 6/2/2010

Μοιραστείτε

Η ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

Ανατρέχοντας στα χειροπιαστά νούμερα και τα στοιχεία, θα περίμενε κανείς, να βρεθεί μπροστά στην δικαιολόγηση του θορύβου, που προκλήθηκε, εξ αιτίας της ανακοίνωσης, από τον πρωθυπουργό, των δύο σκληρών, αντιλαϊκών κα αντεργατικών μέτρων : το πάγωμα των μισθών και την αύξηση των ορίων ηλικίας για την συνταξιοδότηση.
Κι όμως, οι αριθμοί είναι τόσο μικροί, που μοιάζουν ασήμαντοι, μπροστά στο πρόβλημα και οι ωφέλειες τόσο λίγες, που φαντάζουν μηδαμινές, μπροστά στις ανάγκες.

Ο υφυπουργός Σαχινίδης, προσδιόρισε το ποσόν, που θα εξοικονομήσει το δημόσιο από το καθεαυτό πάγωμα των μισθών, στα 150 με 200 εκατομμύρια €. Αν ληφθεί υπ΄ όψη, πως το πρόγραμμα προβλέπει και στοχεύει, για φέτος, στην εξοικονόμηση 12 δισεκατομμυρίων €, περίπου, γίνεται αντιληπτή η …τεράστια συμβολή αυτού του σκληρού μέτρου, στη μείωση του ελλείμματος !
Από την άλλη, η εφαρμογή του άλλου μέτρου και η αύξηση του γενικού ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 χρόνια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, που έχουν γίνει, κατ΄ επανάληψη, δίνει στο ασφαλιστικό σύστημα παράταση ζωής, για ένα τρομερό χρονικό διάστημα, που μπορεί να φτάσει, ακόμα και τους …7 μήνες !!! Δηλαδή, αν η κατάρρευση του συστήματος πρόκειται να επέλθει, π.χ. τον Μάρτη του 2020, το πολυθρύλητο αυτό μέτρο, θα την παρατείνει, μέχρι τον …Οκτώβρη του ίδιου έτους !...

Φαίνονται για πράγματα τρελά, όλ΄ αυτά ; Μα, είναι ! Είναι φως φανάρι, πως τα μέτρα αυτά δεν λαμβάνονται για το εύρος τους και την αποτελεσματικότητά τους και η ζημιά που προκαλούν σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, δεν αντισταθμίζεται, ούτε κατά διάνοια, από την όποια οικονομική ωφέλειά τους.
Τότε γιατί λαμβάνονται ;


Παρ΄ όλο, που μπορεί ν΄ αναφερθούν πάρα πολλές ερμηνείες του φαινομένου, σε οικονομικό επίπεδο, η κύρια και ουσιαστικότερη, νομίζουμε, προσέγγιση, δεν είναι δυνατόν, παρά να είναι ιδεολογικοπολιτική : η λιτότητα και τα μέτρα που συνεπάγονται οι εφαρμογές της, είναι το σήμα κατατεθέν της πολιτικής, η οποία κατ΄ εξοχήν και προνομιακά στοχεύει στη διάσωση και τη συντήρηση του καπιταλιστικού συστήματος και δεν είναι άλλη από τον νεοφιλελευθερισμό.
Ακόμα και το, εκ πρώτης όψεως, ανώφελο πλήγμα, κατά της εργατικής τάξης και των άλλων οικονομικά δυσπραγούντων τάξεων, είναι απαραίτητο και κυρίαρχο στοιχείο της, ως άνω, πολιτικής, ως ένδειξη κυριαρχίας και αποφασιστικότητας.

Η νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε κάθετη και ανυποχώρητη στην εφαρμογή του δόγματος και στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (!), προκειμένου να δώσει το μήνυμα, πως άλλοι δρόμοι κι άλλες πολιτικές, δεν είναι ανεκτές, ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον από κυβερνήσεις και ηγέτες χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έρμαια των διεθνών πιστωτών – τοκογλύφων !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:08 π.μ.- 6/2/2010

Μοιραστείτε

Μπατζελη-αγροτες, σημειωσατε 1!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:55 π.μ.- 6/2/2010

Μοιραστείτε