Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ !!!....


Ο καθηγητής στάθηκε μπροστά στους φοιτητές της τάξης του, της φιλοσοφικής σχολής, έχοντας μπροστά του κάποια αντικείμενα.

Όταν η τάξη ησύχασε, χωρίς να πει τίποτα, πήρε ένα μεγάλο βάζο του γλυκού και άρχισε να το γεμίζει με μπαλάκια του τένις. Όταν πλέον δεν χωρούσε άλλο, κοίταξε τους μαθητές του και τους ρώτησε αν το βάζο γέμισε και εκείνοι συμφώνησαν.

Τότε ο καθηγητής πήρε χαλίκια και άρχισε να τα ρίχνει στο βάζο κουνώντας το και αυτά πήγαν στα κενά ανάμεσα στις μπάλες του τένις. Όταν πια δεν χωρούσαν άλλα χαλίκια ρώτησε τους μαθητές αν το βάζο ήταν γεμάτο και αυτοί κάπως σαστισμένοι είπαν πως είναι.

Ο καθηγητής στη συνέχεια πήρε άμμο και αφού την έριξε στο βάζο,γέμισε όλα τα κενά ανάμεσα στα χαλίκια και αφού ρώτησε τους μαθητές πάλι αν το βάζο ήταν γεμάτο αυτοί ανταπάντησαν με ένα ομόφωνο ΝΑΙ.

Τότε ο καθηγητής έσκυψε και πήρε... κάτω από το γραφείο δυο κούπες καφέ και τις έριξε στο βάζο ενώ οι μαθητές πλέον γελούσαν απορημένοι.
«Τώρα», λέει ο καθηγητής. «Θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. Οι μπάλες του τένις είναι τα πλέον ιερά και μεγάλα πράγματα στη ζωή σας, όπως η πατρίδα, η οικογένεια, τα παιδιά σας, οι φίλοι σας και οι αγαπημένες σας ασχολίες, πράγματα που ακόμα και όλα τα άλλα να χαθούν, αυτά είναι ικανά να γεμίσουν την ζωή σας. Τα χαλίκια αντιπροσωπεύουν πράγματα σημαντικά όπως τη δουλειά σας, το αυτοκίνητό σας, ένα σπίτι. Η άμμος είναι άλλα μικρότερα πράγματα. Αν γεμίσετε το βάζο πρώτα με άμμο, δεν θα υπάρχει χώρος για να βάλετε τα χαλίκια και τις μπάλες του τένις. Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή σας. Αν ξοδέψετε την ώρα σας και την ενέργειά σας για μικρά πράγματα δεν θα έχετε χρόνο και δύναμη για μεγαλύτερα και σημαντικότερα για σας πράγματα. Φροντίστε τα μπαλάκια του τένις πρώτα και μετά τα χαλίκια . Τα υπόλοιπα είναι άμμος»

Ένας μαθητής σήκωσε το χέρι και ρώτησε, τι αντιπροσώπευε ο καφές. Ο καθηγητής χαμογέλασε και είπε: «Ο καφές είναι για να σας δείξει πως όσο γεμάτη και να είναι η ζωή σας, πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα καφέ με κάποιο φίλο».

apnea.gr μέσω anergoidimosiografoi
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
TA ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ.....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ
Η κατρακύλα του Χ.Α. 

Η κατρακύλα του Χ.Α συνεχίζεται και δυστυχώς οι αρμόδιοι κοφεύουν κοινώς κάνουν την "πάπια" ! Σήμερα έκλεισε στις Γ.Δ. 1.603,80 μειωμένος κατά-5,19% !!! Στα χαμηλότερα της 7 ετιας έκλεισε όπως μπορείτε να δείτε στό διπλανό διάγραμμα!! Επι Σημίτη οι κότες φώναζαν, τώρα...
κάνουν ΤΟΥΜΠΕΚΙ! γιατί άραγες;;
Υπενθυμίζω επι των ημερών τους όπως βλέπετε στο διάγραμμα είχε φτάσει στις 5280 μόναδες, εκεί αγόρασε κόσμος. τι θα γίνουν αυτοί κύριοι αρμόδιοι;; πού είναι η φιλευσπλαχνία σας;;

Σοκ στον πολιτικό κόσμο....

Σοκ στον πολιτικό κόσμο από τον θάνατο του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΓιώργου Παπαδημητρίου. Θλίψη στο Κίνημα για την απώλεια του εξαιρετικού επιστήμονα. Θλίψη και σε εμάς που τον γνωρίζαμε από τα συγγράμματά του και κυρίως για τις εξαιρετικές πανεπιστημιακές και επιστημονικές του ικανότητες. Θλίψη γιατί τον γνωρίζαμε και προσωπικά. Ήταν πραγματικός κύριος. Ταξιδεμένος και με μεγάλη αγάπη στην Γερμανική και την Γαλλική Παιδεία. Την έδρα του αποβιώσαντος αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ,Ηλίας Μπεριάτος.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
τυφλό χτύπημα κατά του Alter

Απίστευτη εξέλιξη πριν από λίγο με τυφλό χτύπημα κατά του Alter. Γαζώθηκαν αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό. 4 άτομα όλα οπλισμένα έστρεψαν τα αυτόματα στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα πετώντας μασούρι με εκρηκτική ύλη, η οποία ευτυχώς δεν ανατινάχθηκε!
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ....


ΜΠΟΣΤΑΝΙ




ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...


ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΞΥΤΑΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

1. Το 2004, η ΝΔ δεσμεύθηκε προεκλογικά για 6μηνη θητεία, πλην όμως, μετεκλογικά, οργιάζουν η κομματικοποίηση και τα ρουσφέτια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι μειώσεις θητείας έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με σχέδιο και προγραμματισμό, ώστε να μην υποβαθμίζεται η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και η άμυνα της χώρας.

2. Σήμερα, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πάλι την θητεία, που αφορά χιλιάδες νέους και τις οικογένειές τους, ως προεκλογικό πυροτέχνημα. Η θέση μας είναι καθαρή.

  • Η μείωση της θητείας μπορεί και πρέπει να γίνει, αλλά προϋποθέτει άλλη δομή δυνάμεων για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με κατάργηση μονάδων, συγκέντρωση δυνάμεων, αλλαγή στην εκπαίδευση και μεγάλη αύξηση των επαγγελματιών οπλιτών.
  • Ο δε περιορισμός των αναβολών, με κατάταξη μέχρι την ηλικία των 24 ετών, είναι εθνικά επιζήμιος και επικίνδυνος για την επιστημονική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων, όσο και για την προοπτική ανάπτυξης της χώρας.

3. Η μικροκομματική προσέγγιση της σημερινής κυβέρνησης στις Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται και από τη στάση της στο ζήτημα του στεγαστικού προβλήματος των στρατιωτικών. Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν χθες βουλευτές του Κινήματος «στις κυβερνητικές εξαγγελίες της Ν.Δ., για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, περιλαμβάνονταν και υποσχέσεις για “Επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος των μόνιμων στελεχών προσεγγίζοντάς το με μεγαλύτερη ευελιξία απ’ ότι στο παρελθόν, κατασκευή κατοικιών (ΣΟΑ), επιδότηση ενοικίου για τις ιδιαίτερα δυσμενείς φρουρές, μίσθωση κατοικιών, όπου είναι δυνατό, μέσω εταιρειών leasing και παράλληλη αξιοποίηση της περιουσίας ΤΕΘΑ”». Πέντε χρόνια μετά δεν υπάρχει καμία επιδότηση ενοικίου, καμία μίσθωση με leasing ενώ πρόσφατα αύξησαν κατά 42,8% το μηνιαίο μίσθωμα στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών - Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων!.

Βλ. περισσότερα: http://www.pasok.gr/portal/gr/koin-omada/77/73721/7/7/1/showdoc2.html )

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ «ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ»; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΤΗΝ…ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, «ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ» ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΗ;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε χθες το ΠΑΣΟΚ για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση στοιχείων στην Οικονομία, σε σχέση με το δημόσιο χρέος, τα επιτόκια, την ανεργία. Προκαλούμε λοιπόν το οποιοδήποτε καλόπιστο κυβερνητικό στέλεχος να διαψεύσει τα παρακάτω:

α) Για το δημόσιο χρέος. Λένε τα γνωστά. Ότι για την χρεωμένη χώρα φταίει το ΠΑΣΟΚ.

  • Αλλά δεν μας λένε πώς γίνεται κάθε φορά που είναι η Ν.Δ. στην εξουσία, η χώρα να μπαίνει σε ύφεση. Οι ρυθμοί ανάπτυξης παίρνουν τον κατήφορο. Συνέβη την τριετία Μητσοτάκη, συμβαίνει στην πενταετία Καραμανλή.
  • Όσο για το χρέος, στην αρχή της πρώτης διακυβέρνησης της Ν.Δ., της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το παρέλαβαν στο 70% του ΑΕΠ. Τρία χρόνια μετά, το πήγαν στο 110% του ΑΕΠ. Και μάλιστα χωρίς να ασκήσουν ούτε τη στοιχειώδη κοινωνική πολιτική, ενώ οι παλιότεροι θυμόμαστε την…περίφημη εισοδηματική πολιτική του 0+0=14%!!
  • Το 2004 το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μικρότερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ από αυτό που παρέλαβε το 1993, παρά την οικονομική επιβάρυνση των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2004 το χρέος ανεβαίνει 16 δις ευρώ κάθε χρόνο, και θα ήταν υψηλότερο και ως ποσοστό του ΑΕΠ αν δεν είχε μεσολαβήσει η «αναθεώρηση» του ΑΕΠΚάθε Έλληνας και Ελληνίδα έχει χρεωθεί επιπλέον 8.000 ευρώ σε 5 χρόνια. Και μάλιστα χωρίς να κάνουν έργα, χωρίς να επενδύουν στην υγεία, στην παιδεία, στην περιφέρεια, πουθενά. Που πήγαν λοιπόν τα λεφτά; Και ποιος χρέωσε τη χώρα;

β) Για τα επιτόκια. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι τα επιτόκια στην Ελλάδα είναι χαμηλότερα από την υπόλοιπη Ε.Ε. Οι πολίτες όμως που πληρώνουν τα σημερινά επιτόκια, ξέρουν ότι, στις πιστωτικές κάρτες για παράδειγμα, η συνολική επιβάρυνση είναι συνήθως πάνω από 20%.

  • Ποιον προσπαθούν να πείσουν συνεπώς; Και γιατί τέτοια προσπάθεια να είναι αρεστοί στους τραπεζίτες; Γιατί δεν θέλουν να βάλουν την παραμικρή προϋπόθεση, ώστε η χρηματοδότηση την οποία παίρνουν οι τράπεζες να περνάει στην πραγματική οικονομία; Τόσο πολύ φοβάται η κυβέρνηση τους τραπεζίτες;

γ) Για την ανεργία. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονότονα ότι η ανεργία έχει μειωθεί. Άς το πουν αυτό στους ανέργους και τις οικογένειες τους. Και ας σταματήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα.

  • Ένα απλό παράδειγμα: Μέχρι το 2004, όποιος έκανε μέχρι 12 ημερομίσθια το μήνα, μπορούσε να καταγραφεί ως άνεργος. Από το 2004 και μετά, όποιος έχει τουλάχιστον ένα ημερομίσθιο το μήνα δεν μπορεί να καταγράφεται ως άνεργος. Αυτό και μόνο το παράδειγμα δείχνει τι έχει συμβεί με τα στοιχεία της ανεργίας από το 2004 και μετά.

δ) Για την ακρίβεια. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι καταπολεμά την αισχροκέρδεια. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης.

  • Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς έχουν πέσει κατακόρυφα και στην Ελλάδα συμπληρώθηκαν 6 εβδομάδες συνεχών ανατιμήσεων στην τιμή της αμόλυβδης. Από τις αρχές του 2009 η τιμή έχει αυξηθεί κατά 10%!…

2. Να αφήσουν επιτέλους κατά μέρους τα παραμύθια. Και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο και τους πολίτες. Έχουν ένα δρόμο. Να δώσουν το δικαίωμα στους πολίτες να απαλλαχθούν από την παρουσία τους. Να δώσουν το δικαίωμα στους πολίτες να βάλουν τέλος στο θλιβερό κύκλο μιας ακόμη καταστροφικής για τον τόπο διακυβέρνησης τους.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΦΟΥ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕN ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΕΙ; ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ; ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ;

1. «Έχουμε σχέδιο και το εφαρμόζουμε», είπε χθες ο σημερινός πρωθυπουργός μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. (Επί τη ευκαιρία: την ώρα της ομιλίας του σημερινού πρωθυπουργού, οι ασφαλιστικές εταιρείες ανακοίνωσαν αυξήσεις 10%-14% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων για το β’ εξάμηνο του 2009…)

2. Την ίδια ώρα η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαίωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη σοβαρή επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και τις μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των εκτιμήσεων της κυβέρνησης και της πραγματικής κατάστασης. Επιβεβαίωνε την απουσία αξιόπιστου κυβερνητικού σχεδίου, που θα πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις διεθνείς αγορές για την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί και να υπερβεί την κρίση.

3. Εμείς, κάνουμε ένα πολύ απλό ερώτημα στον σημερινό πρωθυπουργό: Ποιο είναι το σχέδιο αυτό; Μπορεί κάποιος να μας το πει; Έχει την καλοσύνη η κυβέρνηση να το καταθέσει στην Βουλή και να το συζητήσουμε;

4. Φοβόμαστε όμως ότι ο κ. Καραμανλής, όταν μιλάει για σχέδιο, αναφέρεται στο «Επικαιροποιημένο» Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόγραμμα που στην ουσία έχει ήδη απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρείται εκτός τόπου και χρόνου ακόμα και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρόγραμμα τόσο «Επικαιροποιημένο» που περιλαμβάνει τα έσοδα από την κατάργηση του αφορολογήτου στους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο η κυβέρνηση σύρθηκε και επανέφερε! Αυτό το «Επικαιροποιημένο» Πρόγραμμα ο κ. Καραμανλής το χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» στη χθεσινή του ομιλία. Σημειώνουμε την ημερομηνία: 16 Φεβρουαρίου 2009. Από χθες μετράμε το χρόνο μέχρι την ημέρα που ο κ. Καραμανλής θα δηλώσει «δεν ήξερα, δεν είχα καλή ενημέρωση, δικό μου λάθος».

5. Σχέδιο δεν έχει ο κ. Καραμανλής. Το ομολογούν ακόμη και υπουργοί τουΤο βλέποντας και κάνοντας και το άρπα-κόλα μόνο σχέδιο δεν είναι. Και με αυτή τη λογική πορεύεται ο σημερινός πρωθυπουργός. Αυτό εξηγεί το ότι τη μια εμφανίζεται να ζητά συναίνεση και από την άλλη ο ίδιος να θεωρεί – και ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος να καθυβρίζει – αυτούς από τους οποίους ζητά να συναινέσουν, ως υπεύθυνους για όλα τα κακά αυτού του τόπου που κυβερνούν τα τελευταία 5 χρόνια.

6. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη υποκρισία. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη και άλλων θεατρικών παραστάσεων. Δεν έχει ανάγκη από ένα πρωθυπουργό που άλλοτε εμφανίζεται «χρήσιμος και όχι ευχάριστος» άλλοτε «κοινωνικά ευαίσθητος και άλλοτε «συναινετικός».

7. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πορείας για μία διακυβέρνηση που βάζει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, για μία ανθρώπινη κοινωνία. Χρειάζεται ένα πακέτο άμεσων μέτρων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και μεγάλες τομές για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Ένα κράτος, που θα νοιάζεται τον πολίτη.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδημητρίου .

Πέθανε πριν από λίγη ώρα, από εμβολή, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και καθηγητής του Πανεπιστημίου Γιώργος Παπαδημητρίου ο οποίος έπασχε από καρκίνο.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


[ ΓΝΩΜΗ ] Ενταφιασμός και Ερινύες

Της Μαρίας Δαμανάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 17 Φεβρουαρίου 2009
Κανένα σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης δεν κάνει θαύματα. Δεν έκανε ποτέ, τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή. Πολύ περισσότερο, αυτό ισχύει στην εποχή μας. 

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν μειονεκτήματα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας. Όταν όμως στηρίζονται σε σαφές σχέδιο και δεσμεύσεις έχουν και πλεονεκτήματα. Εξασφαλίζουν ευρύτερο κοινωνικό έλεγχο (λιγότερη αλαζονεία και σκάνδαλα) και ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις (αληθινές συναινέσεις και όχι τις επικοινωνιακές που θυμήθηκε στα πολιτικά στερνά του ο κ. Καραμανλής). Για την Ελλάδα και την πείρα μας τα οφέλη είναι προφανή. 

Το ΠΑΣΟΚ (προς τιμήν του - και αυτό δεν έγινε χωρίς κόστος) επέλεξε σταθερή πολιτική συνεργασιών ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Προέβαλε την πολιτική αυτή και όταν υπήρχαν κακές γι΄ αυτό και τώρα που υπάρχουν καλές δημοσκοπήσεις. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάροντας (με τη βοήθεια των δημοσκοπήσεων) με την ιδέα ότι θα γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτει σταθερά τη συνεργασία. Όχι με προγραμματικά επιχειρήματα (διότι στα προγράμματα μπορεί να βρεθεί κοινό έδαφος), αλλά με την προσφιλή τακτική της εξομοίωσης του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. Ο «γερασμένος δικομματισμός» είναι εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική της ισοπέδωσης των αντιπάλων επιτρέπει να φεγγοβολούν η αρετή και η μοναδικότητα του νέου και ωραίου και να περιχαρακωθεί το κομματικό ποσοστό. 

Τι θα γίνει όμως μετά; Οι πολίτες- υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης και εργασιακής αποδιάρθρωσης- ζητούν λύσεις. Η άρνηση της συνεργασίας ενισχύει την προοπτική της αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει και θα διαχειριστεί αυτή την προοπτική. Ο ενταφιασμός της συνεργασίας του ευρύτερου προοδευτικού χώρου όμως δεν είναι πια δική του ευθύνη. Οι Ερινύες θα κυνηγούν άλλους. Η Μαρία Δαμανάκη είναι πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Του καφενείου

Του Γιάννη Λ. Πολίτη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 17 Φεβρουαρίου 2009
Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ετοιμότητα βοηθά τους αξιωματούχους να μη χαλαρώνουν με την απόλαυση των ηδονών της εξουσίας. Αυτή την αρχή φαίνεται να συμμερίζεται η Φεβρωνία Πατριανάκου, διάδοχος του Νίκου Καραχάλιου που εκπαραθυρώθηκε από τη Ρηγίλλης εν μια νυκτί και ακόμα ψάχνει να μάθει τον πραγματικό λόγο. Η νέα γραμματέας Πολιτικού είναι επιμελής και ενημερώνει με λεπτομερή σημειώματα βουλευτές και στελέχη για τα «ψέματα» του ΠΑΣΟΚ και τις «αλήθειες» της Ν.Δ. ώστε να έχουν επιχειρήματα - προφανώς όταν βγαίνουν στο καφενείο. Γιατί επιχειρήματα του τύπου: πέφτει ο πληθωρισμός κατόπιν ενεργειών της κυβέρνησης που μείωσε τις τιμές σε 2.213 προϊόντα, είναι κουβέντες του καφενείου. Κάποιος πρέπει να πει πάντως στην κυρία Πατριανάκου, για να μην εκτίθεται, ότι ο πληθωρισμός αυτό τον καιρό δεν πέφτει από καλό και ότι ο νέος κίνδυνος δεν είναι πλέον ο υψηλός πληθωρισμός αλλά ο αποπληθωρισμός. 

ΥΓ: Συγγνώμη, πολύ το σοβάρεψα, για κουβέντες του καφενείου μιλούσαμε. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Στοίχιση  δεξιά
Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Παπανδρέου προς Παπούλια:
«Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης»

Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2009 15:11
«Η χώρα έχει άμεση ανάγκη αλλαγής πορείας με μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με απόφαση του ελληνικού λαού», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, αναλύοντας την πρότασή του για εκλογές.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΛΟΓΩ ΤΡΙΩΔΙΟΥ ΚΑΙ .... ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ....

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά :


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Περίοδος μεταγραφών και......
Αριστερά πάνω : Φοίβος,Γιώργος Παπανδρέου(c),Πύρρος Δήμας,Διονύσης Σαββόπουλος
Αριστερά κάτω : Τάκης Κουβατσέας,Παναγιώτης Γιαννάκης(κοουτς),Σταμάτης Μαλέλης

μποστάνι
καλνύχτα ...
του μπουστάν...
ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ...
...
όχι ποντικοκούρ@δ@
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΙ ΤΟ BLOG....
ΚΑΙ ΤΟ BLOG....
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ....
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ομάδα ΜΗΔΕΝ του facebook

ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑΑΑΑ...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ