Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Δηλώσεις, Διάγγελμα , η Μήνυμα Καραμανλή?...



Έμμεση απάντηση στην πρόκληση του Γιώργου Παπανδρέου που το μεσημέρι ζήτησε, 
εκλογές εδώ και τώρα, έδωσε ο πρωθυπουργός πριν απ' ολίγο.
Ακριβώς την ώρα που τα περισσότερα κανάλια ξεκίναγαν το κεντρικό τους δελτίο ειδήσεων, με απευθείας σύνδεση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κώστα Καραμανλής μίλησε στους (τηλεθεατές) υποψήφιους ψηφοφόρους του. Την ομιλία σίγουρα θα αναλύσουν στην συνέχεια οι παρουσιαστές και οι...
πανελίστες-σχολιαστές των τηλεοπτικών σταθμών (με εξαίρεση την Πετρούλα). Πάντως από τους υπότιτλους γίνεται αντιληπτό ότι οι διευθυντές ειδήσεων, έχουν διαφορετική άποψη για το χαρακτηρισμό της ομιλίας.
Είναι "
Διάγγελμα Καραμανλή", "Δηλώσεις για την οικονομία του Καραμανλή",η απλώς"Μήνυμα Καραμανλή"?...

ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ...

απο ankyr.blogspot.com/
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η δικαίωση του Γκαίτε..1749-1832..!!

Οι Κυβερνητικοί κομματικοί διοπτροφόροι της τελευταίας πενταετίας δίνουν την εντύπωση ότι είναι χειρότεροι όλων των προηγουμένων δικαιώνοντας απόλυτα τον Γερμανό ποιητή, πεζογράφο, και λόγιο Γκαίτε , τόσο πολύ ώστε σε κάνουν να πιστεύεις ότι έγραψε ειδίκα γι αυτούς το (Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την επιθετική βλακεία )! Και τούτο διότι ένω δεν υπάρχει όμοιο προηγούμενο στην πολιτική Ιστορία μας , όπου σέναν χρόνο (2008) ναχουν γίνει 12 σκάνδαλα !, εκτός εκείνων των golden boy τους! να τάχουν κάνει ρημαδιό σχεδόν σε όλα κατομολογία δικών τους στελεχών βλ.Τατούλη.. Μανώλη.. Πουπάκης..κ.α ! και αυτοί τυφλωμένοι και φορτωμένοι με κόμπλεξ Αφρικανού δούλου, να λοιδωρούν όποιον έκφράζει οπιαδήποτε αντίθετη αποψη, παραγνωρίζοντας ότι όλοι μας ζούμε σε μια χώρα που ανήκει σε όλους, και θεωρόντας υπεροπτικά τρομάρα τους, ότι αυτοί έχουν στείλει στην εξουσία τους πιο ικανούς και τίμιους, που δεν έχουν ανάγκη ουδεμίας συμβουλής ή κρητικής! Τους υπευθυμίζω < ταπεινά και σεμνά > ότι ο θυμόσοφος λαός μας πριν κάποια χρόνια τους είχε στο <ράφι>απόπου κατέβηκαν με την βοήθεια μερικών ΗΛΙΘΙΩΝ του ΠΑΣΟΚ που εύχομαι και πιστεύω απόλυτα ότι ο Γ.Παπανδρέου τους γνωρίζει ! ...
diaporon-bl/
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
μετά από εισηγήσεις των συμβούλων επικοινωνίας....


Απόψε στις 8 το βράδυ θα μεταδοθεί διάγγελμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την Οικονομία και τον Προϋπολογισμό. Προφανώς, μετά από εισηγήσεις των συμβούλων επικοινωνίας, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να μεταφέρει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε αυτά που θα πει ο ίδιος και όχι σε αυτά που είπε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Βγενόπουλος για την εξαγορά της Ολυμπιακής. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η επιλογή της ώρας. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι το διάγγελμα του Κώστα Καραμανλή, να πάρει μαζική επικοινωνιακή και ειδησεογραφική διάσταση μέσα από την απευθείας σύνδεση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ε, κλείσ' τον και φυλακή να τελειώνουμε!

Του 'ριξες χημικά...
τον κόβεις και στον αέρα...
ε, κλείσ' τον και φυλακή να τελειώνουμε με σένα!

Και όπως λέει και το σχόλιο του 
radio.pasok.gr που αναμετέδιδε live την συνέντευξη:
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : “…γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια άλλη ελπίδα ένα άλλο δρόμο και μια άλλη συμπεριφορά κράτους απέναντι στους πολίτες”
ΕΡΤ : …ΚΛΙΚ …. 



Τόσο μεγάλος είναι ο πανικός της πρωθυπουργάρας που χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί για να κόψει την φόρα του Παπανδρέου προς την μεγαλειώδη νίκη;

Γιατί, για να πιστέψει κανείς ότι η ΕΤ1 είναι τόσο σοβαρό κανάλι που ακολουθεί το πρόγραμμά της με εβλάβια... θα πρέπει να έχει IQ ραδικιού.

Εκτός και αν το "Ατίθασα Νιάτα" έχει τόσο μεγάλη τηλεθέαση που επιφέρει πακτολό χρημάτων από τις διαφημίσεις... (στην φωτό αριστερά το φοβερό πρόγραμμα της ΕΤ1)

Εκτός και αν τσατίστηκαν τόσο πολύ εκεί στην ΕΡΤ με την βούληση του Παπανδρέου να υπαχθούν όλα τα κρατικά κανάλια στο Υπουργείο Πολιτισμού...

Μα, καλά... δεν καταλαβαίνουν ότι τα κάνουν χειρότερα τα πράγματα για αυτούς με τέτοιες τακτικές; Και βέβαια καταλαβαίνουν. Αλλά... τι να κάνουν!!!

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω παιδιά... πάρτε το χαμπάρι....

ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

1. ο υπουργός Οικονομίας και πρώην υφυπουργός του κ. Αλογοσκούφη ανακοίνωσει σήμερα την επαναφορά του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, παρακαλούμε πολύ να μας εξηγήσει τι άλλαξε από τις 7 Σεπτεμβρίου 2008 στη Δ.Ε.Θ. όπου ο πρωθυπουργός δικαιολογούσε την κατάργηση του αφορολογήτου λέγοντας ότι είναι δική του απόφαση και κοινωνικά δίκαιο μέτρο: «Όταν έρχεται η ώρα να πάρεις δύσκολες αποφάσεις, μεσούσης μιας διεθνούς κρίσης…. καλείσαι να επιλέξεις- εκλήθην αν θέλετε ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ, ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος να αντιμετωπιστεί…Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν λαμβάνονται φορολογικά μέτρα…Όταν λοιπόν συμβαίνει αυτό, πρέπει να το κάνεις με όσο γίνεται δικαιότερο κοινωνικά τρόπο».

2. Επαναλαμβάνουμε: η επαναφορά του αφορολόγητου είναι μία μεγάλη νίκη για όλους εμάς, κόμματα και ελεύθερους επαγγελματίες που αντιταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην κατάργησή του. Είναι ταυτόχρονα μία τεράστια ομολογία πολιτικής χρεοκοπίας μίας κυβέρνησης που αυτοαναιρείται, όχι γιατί νοιάζεται, αλλά για να αποφύγει τη συντριβή.

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

1. Δηλώσεις…

α) Κ. Καραμανλής μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Σεϊχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani στο Κατάρ, 26/10/2008: «Η επίσκεψή μας στο Κατάρ αφορά μεταξύ των άλλων και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας μας. Ένας από αυτούς μπορεί ασφαλώς να είναι και η Ολυμπιακή…Αυτό μπορώ να πω, είναι ότι η Qatar Airways είναι στον κατάλογο των επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή».

β) Κ. Χατζηδάκης, πρώην υπουργός Μεταφορών, για τη διαδικασία εκποίησης της Ολυμπιακής, 13/11/2008:«Οι εξελίξεις είναι θετικές».

γ) Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας Qatar Airways, 12/1/2009: «Ποτέ δεν καταθέσαμε προσφορά. Η προσφορά έφθασε στην εταιρεία από την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς η Qatar να έχει εκδηλώσει προηγουμένως κάποιο ειδικό ενδιαφέρον».

δ) Κ. Χατζηδάκης, πρώην υπουργός μεταφορών, μετά την καταγγελία από το ΠΑΣΟΚ του απίστευτου πρωθυπουργικού φιάσκου με την Qatar Airlines, 15/1/2009: «Η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής συνεχίζεται κανονικά. Αυτό που δεν συνεχίζεται κανονικά είναι η λειτουργία του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση».

ε) Ευ. Στυλιανίδης, νέος υπουργός Ανάπτυξης, για τη διαδικασία εκποίησης της Ολυμπιακής, 26/1/2009: «Όλα θα πάνε καλά».

στ) Κ. Χατζηδάκης, πρώην υπουργός Μεταφορών που…ασχολείται ακόμα με την Ολυμπιακή (που είναι ο Ευριπίδης;), 4/2/2009: «Οι προσφορές που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε ήταν κατώτερες των προσδοκιών».

ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ: «Αναφέρομαι στην εξαιρετικά θετική εξέλιξη του Σχεδίου μας για οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της Ολυμπιακής. Η υποβολή, σε πρώτη φάση, 38 επενδυτικών προτάσεων δικαιώνει τη μεθοδική προσπάθεια που γίνεται και αναδεικνύει το έντονο διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Χώρα μας». Κ. Καραμανλής, 25/11/2008, Ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

2. Καλά για τον κ. Χατζηδάκη, ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει ταυτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία, από τότε που ήταν ευρωβουλευτής, με το κλείσιμο της Ολυμπιακής. Αλλά για τον πρωθυπουργό τί να πιστέψουμε; Ότι έλεγε συνειδητά ψέματα ή απλά δεν είχε ιδέα τι γίνεται; Και ποιο από τα δύο είναι χειρότερο;

3. Ευθύνες για την πορεία της Ολυμπιακής έχουν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Αλλά το Μάρτιο του 2004, δεν παρέλαβαν μία χρεοκοπημένη Ολυμπιακή Αεροπορία, αλλά τις Ολυμπιακές Αερογραμμές που είχαν μια προίκα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ξεκινούσαν από το μηδέν. Και τι έκαναν; Τίποτα. Επί πέντε χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2008, άφησαν τα πράγματα εκεί, ακίνητα.

  • Έβγαινε ο κ.Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη και έλεγε ότι η εταιρεία κλείνει και θα υπάρξει εκκαθάριση της εταιρείας, μετά το πήρε πίσω μετά και στη συνέχεια αφήσανε την εταιρεία στον αυτόματο πιλότο. Έγκλημα. Και ξαφνικά ξεκίνησαν τη διαδικασία εκποίησης.
  • Σήμερα η Ολυμπιακή είναι στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, αφού, σε μία πενταετία, τριπλασίασαν τα ελλείμματα, διπλασίασαν τα χρέη και χρησιμοποίησαν την εταιρεία για ρουσφέτια, ακόμη και τώρα. Μέχρι το τέλος.

4. Η αποχωρούσα κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες:

  • Αν παρά την πενιχρή συμμετοχή στο διαγωνισμό, θα προχωρήσει, εκποιώντας όσο-όσο την εταιρεία, σε κάποιον ή σε κάποια απ’ τις δύο τελικά εταιρείες που συμμετείχαν και με το όποιο τίμημα
  • Αν θα προχωρήσει στην εκχώρηση της εταιρείας έναντι μόλις - όπως γράφεται - 20 εκατ. ευρώ, αν θα επαναλάβει τον ατελή διαγωνισμό ή αν θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση.
  • Ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων, μονίμων και συμβασιούχων, εφόσον δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης.

5. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, είχε πει κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2008, στις 20/12/2007: «Όταν αναλάβατε την κυβέρνηση, είχατε τρεις επιλογές: είτε να την πουλήσετε, είτε να την κλείσετε, είτε να την αναπτύξετε σε ένα μικτό σχήμα, με συμμετοχή δημοσίων αλλά και ιδιωτικών κεφαλαίων.Εμείς, προτείναμε το τρίτο σχήμα….Εμείς, προτείναμε τη διαμόρφωση ενός σχεδίου συνεχούς εξυγίανσης και την σύναψη, μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις, κοινωνικού συμβολαίου, στο οποίο όλοι οι συντελεστές θα συμβάλλουν. Τι κάνατε εσείς, κύριοι της κυβέρνησης; Εσείς, δεν επιλέξατε κανένα σχήμα. Για τέσσερα χρόνια, απαξιώσατε την Ολυμπιακή, την χρεώσατε με νέα χρέη και, σήμερα, μιλάτε για το κλείσιμο του Εθνικού Αερομεταφορέα…»

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΜΠΕΛΑ «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

1. Με το Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, η αποχωρούσα κυβέρνηση έχει απλώσει πάνω από ολόκληρη τη χώρα ένα τεράστιο πανό, που γράφει «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Πρόκειται για μία άνευ όρων εκχώρηση όλης της φυσικής ομορφιάς της χώρας, σε μεγαλοκατασκευαστικά συμφέροντα, πρόκειται να καταβαραθρώσει τον ελληνικό τουρισμό.

2. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς, υπέστησαν μία δεινή ήττα θεσμικού χαρακτήρα. Εννέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου καταψήφισαν την πρόταση του υπουργού και μόλις επτά μέλη την υπερψήφισαν, μεταξύ των οποίων, τρία μέλη είναι διορισμένα από τον ίδιο τον υπουργό. Και όλα αυτά, παρά το βράδυ όργιο πιέσεων από υψηλότατο θεσμικό παράγοντα του Υπουργείου..

3. Η κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή. Να αποσύρει αμέσως το εκτρωματικό κείμενο, του Χωροταξικού για τον Τουρισμό. Η επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έτσι κι αλλιώς, δεσμεύεται πολιτικά ότι θα το αποσύρει.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΟΣΤΑΝΙ

ΑΛΛΟΙ 570.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟ 2008. ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΙΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΣΧΕΔΙΟ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

1. Άλλοι 570.0000 Έλληνες, αριθμός που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της Πάτρας και της Λάρισας μαζί,προστέθηκαν το 2008, στον αριθμό όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της καθημερινότητας τους. Συνολικά, ο αριθμός των πολιτών που κινούνται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε τους 2.120.408, δηλαδή το 24% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Ένας στους 5 Έλληνες. Επίσης:

  • Ένας στους δύο Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν μια εβδομάδα διακοπές.
  • Τέσσερις στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αναγκαίες αλλά έκτακτες δαπάνες.
  • Ένας στους πέντε Έλληνες δεν μπορούν να δαπανήσουν για ικανοποιητική θέρμανση στα σπίτια τους.
  • Η φτώχεια ακουμπάει περισσότερο τους αγρότες (36%) τους συνταξιούχους (36%), ενώ στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα το ποσοστό φτάνει το 42%
  • Ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας τρέμει το αναπάντεχο. Οι Έλληνες σε ποσοστό 42% δηλώνουν πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν σε μη προγραμματισμένες οικογενειακές δαπάνες.
  • 3,1 εκ. Έλληνες (ήταν 2,3 εκ. το 2007) δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή λογαριασμών νερού, ρεύματος και θέρμανσης.

2. Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά, η μέση ελληνική οικογένεια, εμπεριέχονται στην ετήσια έκθεση της εταιρείας VPRC. Τα πράγματα είναι απλά: αυτοί οι 570.000 Έλληνες και τα υπόλοιπα συγκλονιστικά στοιχεία που προαναφέραμε είναι αποτέλεσμα της κρίσης στην οποία οδήγησε την Ελλάδα η κυβέρνηση Καραμανλή, πριν τη διεθνή κρίση. Η διεθνής κρίση μόνο προς το τέλος του 2008 άρχισε να αγγίζει τη χώρα μας.

3. Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικονομία, η χώρα, χρειάζονται επειγόντως σχέδιο εξόδου από την κρίση και αντιμετώπισης της απειλής της ύφεσης. Ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί ομολογούν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο.

4. Οι πολίτες στρέφουν και πάλι τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στα ευχολόγια, τις αοριστολογίες και τα αποσπασματικά μέτρα της αποχωρούσας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει σήμερα το συγκεκριμένο σχέδιο του Κινήματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Τις συγκεκριμένες προτάσεις μας, τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις μας, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί το νέο συμβόλαιο που θα υπογράψουμε με την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες και το οποίο θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την επόμενη των εκλογών.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

O λόγος μας …πράξη!


Μετά το “υπάρχει καλύτερη Ελλάδα” και το “οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη” το επόμενο προεκλογικό σύνθημα της Ν.Δ σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές θα είναι το “οι δεσμεύσεις μας πονάνε”. Άλλωστε όποιος αγαπάει πονάει…ε

από Hakis 
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Διαβάστε για τα δακρυγόνα των ΜΑΤ

Ψάξαμε και βρήκαμε για τα δακρυγόνα, διαβάστε για να καταλάβετε τι ρίχνουν σε αγρότες, παιδιά και γενικά όλους τους διαδηλωτές...

Το δακρυγόνο είναι χημικό αέριο που προσβάλλει τους βλεννογόνους ιστούς του αναπνευστικού συστήματος και κάνει τα μάτια να δακρύζουν.Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο διαδηλώσεων. Παλιότερα χρησιμοποιήθηκε και στο πεδίο της μάχης, αλλά η χρήση του στον πόλεμο είναι πλέον απαγορευμένη κατά τη Συνθήκη για τα Χημικά Όπλα.
Είδος Δακρυγόνων που χρησιμοποιείται
CS (Orthochlorobenzalmalononitrile): Αντικατέστησε το ευρέως διαδομένο CN για δύο λόγους........ 
η συνέχεια στο blog του Φοιτητή
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Την αγοράζω όπως είναι (επιπλωμένη) 200 εκατομμύρια...


Συνέντευξη στο RealFM. "Ε, κάποια αεροσκάφη, μπορεί να τα βαφτίσουμε, Δομάζο, Βαζέχα, κ.λ.π...
Στα 200 εκατομμύρια υπολογίζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι θα κοστίσει στην MIG η αγορά ολόκληρης της Ολυμπιακής. Στη συνέντευξη που έδωσε στη Κάτια Μακρή και Γιώργο Χουδαλάκη, ξεκαθάρισε πως την αγορά θα την κάνει αφού...

πρώτα γίνει η εκκαθάριση και η απαλλαγή της Ολυμπιακής από τα χρέη και τις υποχρεώσεις της. Επίσης ζητάει διακομματική συναίνεση, γιατί όπως είπε"δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε δυσάρεστες εμπειρίες (αναφερόταν στον ΟΤΕ) ότι αγοράζουμε ασημικά φθηνά".
Επίσης ο Μr MIG είπε ότι την απόφαση την πήραν ξαφνικά σήμερα το πρωί, εντυπωσιασμένοι από την έκκληση της Κυβέρνησης, προς τους Έλληνες επιχειρηματίες.
Δεν είχαν σκεφθεί ποτέ στο παρελθόν στην MIG μια τέτοια επένδυση (οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι τομέας που γνωρίζουν), αλλά δεν τους άρεσε κιόλας η ιδέα να μπουν στην χώρα μας ξένα επενδυτικά κεφάλαια.
Στον Βγενόπουλο δεν άρεσε επίσης το καλαμπούρι των παρουσιαστών της εκπομπής, να μετονομάσει την Ολυμπιακή σε "Παναθηναϊκή". Μόλις όμως του ζήτησαν ταπεινά συγνώμη, δέχτηκε να επεκτείνει το καλαμπούρι λέγοντας.
"Ε, κάποια αεροσκάφη μπορεί να τα βαφτίσουμε Δομάζο, Βαζέχα, κ.λ.π...

GEORGE N. PAPANIKOLAOU, LIFE AND CANCER, THE WAY TO THE PAP TEST

Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2008 μεταφρασμένο στα αγγλικά, το βιβλίο της Μαρίας Παπανικολάου Κόκκορη: «Γεώργιος Παπανικολάου, μέσα από την ζωή και το έργο του», (Κέδρος 1985).
Η μετάφραση έγινε από την κα Μ. Κασσομενάκη, ο αγγλικός τίτλος του βιβλίου είναι “
George N. Papanicolaou, Life and Cancer, The way to the Pap Test” και την έκδοσή του επιμελήθηκε ο δραστήριος σύλλογος “Hellenic Medical Society of New York”.
* Η Κύμη είναι η πατρίδα του Γ. Παπανικολάου.
Επιπροσθέτως, ο ελληνικός αποικισμός ξεκίνησε από την Κύμη και η πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση(περίπου το 750 π.Χ.), είναι η ιταλική Cuma-Κύμη.

Ο Βγενόπουλος θέλει την Ολυμπιακή...


Σας παραθέτουμε ολόκληρη τη σημερινή ανακοίνωση της MIG :

"Στη σημερινή κρίσιμη για την πατρίδα μας οικονομική συγκυρία η συνέχεια της λειτουργίας της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ είναι αποφασιστικής σημασίας για τον τουρισμό, την απασχόληση, την ψυχολογία όλων μας και το κύρος της Ελλάδας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είναι ένα κομμάτι τις ιστορίας μας και της ζωής μας και θέλουμε να υπάρχει και να μας ξανακάνει υπερήφανους.

Γι΄αυτούς τους λόγους η MIG αποφάσισε σήμερα να ανταποκριθεί στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμη να προσέλθει σε απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις ώστε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Εφ΄όσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ σε χρονικό διάστημα μέχρι και 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Η σημερινή μας απόφαση ελπίζουμε να αντιμετωπισθεί σε αντιστοιχία με τις πραγματικές μας προθέσεις και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε έτοιμοι και να συμπράξουμε στην διαδικασία αυτή, με οποιοδήποτε άλλο υγιή επιχειρηματικό ή επενδυτικό όμιλο επιθυμεί, αλλά και να αποσυρθούμε, εάν κάποιος άλλος Έλληνας σοβαρός ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιθυμεί τη δική μας συμμετοχή.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων την τελική απόφαση για την απόκτηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, σταθμίζοντας μεταξύ άλλων και την επίτευξη ή μη της επιθυμητής διακομματικής συναίνεσης, αλλά και την κοινωνική αποδοχή για τις εξελίξεις αυτές στον εθνικό μας αερομεταφορέα".   
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ



Επτωχεύσαμε

Δημήτρης Δανίκας , ddanikas@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 5 Φεβρουαρίου 2009
ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥΜΑ για να καταδείξω την απόλυτη χρεοκοπία της Νέας Δυστυχίας. Για να τη συνειδητοποιήσετε δεν έχετε παρά να μεταφράσετε. Είπε «καθημερινότητα» αλλά εννοούσε παράνοια και συγκρουόμενα ανθρωπάκια. Είπε «ασφάλεια», αλλά εννοούσε ξεχαρβάλωμα στην Αστυνομία. Είπε «νοικοκύρεμα στην οικονομία», αλλά εννοούσε σπατάλη, χρέος και επαιτεία. Είπε «σεμνά και ταπεινά», αλλά εννοούσε λαμογιά με κόλπα χοντρά. Είπε «πόλεμος στη διαφθορά», αλλά εννοούσε Βουτα-πέδια και άλλα σκάνδαλα εξωφρενικά. Είπε «λαϊκή ευαισθησία», αλλά εννοούσε «περισσότερο χρήμα στην πλουτοκρατία». Ποτέ άλλοτε και σε τόσο σύντομο διάστημα δεν έγινε τέτοια ολική κατεδάφιση προς κάθε μεριά. Και ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι πολιτικοί και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν έφεραν τόση δυστυχία με τόση απέραντη αναλγησία. Και από τη στιγμή που τους ανεχόμαστε, δεν έχουμε παρά ως πολίτες, ψηφοφόροι και Έλληνες πατριώτες μαζί μ΄ αυτούς το εξής να παραδεχόμαστε: 

Δυστυχώς επτωχεύσαμε! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
5 Φεβρουαρίου 2009

Κουταλιά

Τoυ Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 5 Φεβρουαρίου 2009
Είναι καταπληκτικό το πώς σ΄ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει μέρα που να μη συμβεί κάτι, και μάλιστα πολύ κακό. Η ατυχία μας, και η ατυχία της χώρας φυσικά, είναι πως η κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, αλλά η ανικανότητά της επιτείνει τις επιπτώσεις των όσων συμβαίνουν. Με δυο λόγια, δεν υπάρχει χειρότερο. Να πέφτουν πάνω σου λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, και να ΄χεις και μια κυβέρνηση που να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, και φυσικά να μην κάνει τίποτε! Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που δεν επιτρέπεται καμιά παρανόηση: η ανυπαρξία της κυβέρνησης Καραμανλή μπορεί να δώσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στο παραμικρό πρόβλημα. Γι΄ αυτό αν αισθάνονται πραγματικά ότι διαθέτουν έστω και ελάχιστη ευθύνη απέναντι στον λαό και τη χώρα, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να πάνε σε εκλογές το συντομότερο, για να σταματήσει πια αυτός ο καταστροφικός κατήφορος. Δεν τους αντέχει η χώρα, και όσο μένουν στην εξουσία μόνο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις... 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Όλοι εναντίον όλων στην κυβέρνηση

Εικόνα διάλυσης στην κυβέρνηση, με τον Δ. Αβραμόπουλο να αφήνει αιχμές, βουλευτές να «καρφώνουν» Μαρκογιαννάκη και τον Ν. Καραχάλιο να φλερτάρει με ΛΑΟΣ.

Συνέχεα στα ΝΕΑ : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4500495

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Εμπρησμός στο πολιτικό γραφείο του Χρ.Μαρκογιαννάκη στο Κολωνάκι

Επίθεση με γκαζάκια
Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Κολωνάκι.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

5.2.09

Έκκληση στον Πρωθυπουργό...

Από το arpaxta.blogspot.com
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μέσα σε ένα μήνα απο τήν ανάληψη τών καθηκόντων του κ. Μαρκογιαννάκη έχουν συμβει τα κάτωθι
1.Επίθεση καί συλλήψεις Δικηγόρων που τελικά κρίθηκαν αθώοι και αφέθησαν ελεύθεροι.
2.Σοβαρότατος τραυματισμός σε δη
μοσιογράφο τήν ώρα άσκησης των καθηκόντων του απο αστυνομικό κατά την ρίψη δακρυγόνων .
3.Σοβαρά επεισόδια στο Λιμάνι του Πειραιά καί επίθεση των ΜΑΤ σε άοπλους αγρότες της Κρήτης
4.Ρήψη δακρυγόνων κατά την επίσκεψη του Αρχηγού τής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Λιμάνι του Πειραιά
5. Επίθεση με χειροβομβίδα καί πυροβόλα όπλα στο ΑΤ Κορυδαλλού.
6. Αναίτιος πυροβολισμός υπαλλήλου Εταιρείας SECURITY από τον φρουρό της οικίας του Αμερικανού Πρέσβη.
καί δεκάδες άλλα περιστατικά που δεν έχουν πάρει το φως της δημοσιότητας η που υποβαθμίσθηκαν .
Καί ερωτώ κ. Πρωθυπουργέ
Με ποιά κρητήρια θα θεωρήσετε οτί η ηγεσία του Υπουργείου και της Αστυνομίας δεν λειτουργεί σωστά η αν μη τι άλλο επαρκως???
Περιμένετε καί άλλα αντίστοιχα επεισόδια για να στείλετε τους υπεύθυνους στο σπίτι τους ???
Δεν βλέπετε πουθενά Πολιτικές ευθύνες??? Όλα λειτουργούν καλώς ????
Με ποιά κρητήρια μπορείτε να ξαναανέβετε στο μπαλκόνι καί να ζητήσετε την ψήφο του Ελληνικού Λαού καί να τον πείσετε οτί κατά τήν διαρκεια της Διακυβέρνησης σας εξασφαλίσατε αν μη τι αλλο την Ασφάλεια καί την Τάξη ???
Βλέπετε οτί μπορείτε να πείσετε κανέναν ??? Είστε ευχαριστημένος απο αυτά που συμβαίνουν επί ημερών σας ????
Σημ. Arpaxta : Παρακαλούνται όλοι οι Blogers να αναρτήσουν το παρών με τήν έλπίδα να διαβαστεί απο κάποιον αρμόδιο μήπως καί αλλάξει κάτι .

TO ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ από ΑΣΗΜΩΝΗΣ...

Ο σύζυγος γυρίζει σπίτι αγριεμένος.
- “Τι έχεις;”, τον ρωτάει η σύζυγος.
- “Άσε με!”, της λέει αυτός “τσακώθηκα με το θυρωρό!”
- “Για ποιο λόγο;”
- “Λέει πως έχει πηδήξει… όλες τις γυναίκες της πολυκατοικίας, εκτός από μια!”
- “Μμμ… Θα είναι εκείνη η ψηλομύτα του τρίτου!”

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ από ΑΣΗΜΩΝΗΣ...

Ένα ζευγάρι αποφάσισε να κάνουν διακοπές ξεχωριστά, αλλού ο άνδρας και αλλού η γυναίκα. Ορκιστήκανε ότι θα ήταν πιστός ο ένας στον άλλον. Τελειώνουν οι διακοπές και γυρίζουν. Λέει ο άνδρας στην γυναίκα: 
- “Αχ! μωρό μου, τι να σου που, βρήκα εκεί που ήμουν μια κοπέλα, γλύκα, και με γούσταρε πολύ, με κάλεσε στο δωμάτιο της, για μια στιγμή έχασα τα μυαλά μου, ξεντυθήκαμε, ξάπλωσε αυτή, μόλις έπεσα πάνω της σε σκέφτηκα εσένα και σηκώθηκα, ντύθηκα και έφυγα. Εσύ πως τα πέρασες;”
 
- “Τι να σου πω”, λέει η γυναίκα, “τα ίδια περίπου κι εγώ με την διαφορά ότι όταν σε σκέφτηκα εσένα και ήθελα να σηκωθώ, ήμουνα από κάτω και δεν μπορούσα να σηκωθώ.”

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Από freemeteo.com

Ωριαία Πρόβλεψη Καιρού για Καβάλα, Ελλάδα
Lat:40.93 Lon: 24.4 Μέσο Υψόμ..: 0m.  (Χάρτης) 
Τοπική ώραΘερμ
°C
Διεύθυνση ΑνέμουΤαχύτητα Ανέμου 
Km/h
Υγρ%Καιρός
05:0011.3 °CΒΔ10 Km/h 
(2Bf)
88Αίθριος καιρός
08:0011.2 °CΒΔ10 Km/h 
(2Bf)
86Αίθριος καιρός
11:0015.8 °CΔ8 Km/h 
(2Bf)
68Αίθριος καιρός
14:0017.3 °CΝΔ12 Km/h 
(3Bf)
64Αίθριος καιρός
17:0015.6 °CΝΔ9 Km/h 
(2Bf)
76Αίθριος καιρός
20:0012.5 °CΔ7 Km/h 
(2Bf)
90Αίθριος καιρός
23:0011.1 °CΔΒΔ5 Km/h 
(2Bf)
90Αίθριος καιρός
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ