Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Η ανατροπη…..

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:20 μ.μ. - 26/05/2009

ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ....


Δύο τρελοί βλέπουν σ’ ένα δέντρο δύο παπαγάλους. Ο ένας είναι κόκκινος κι ο άλλος πράσινος.
Πάει ο ένας από αυτούς να τους πιάσει και κατεβαίνει κρατώντας τον κόκκινο παπαγάλο.
- Μα γιατί δεν έπιασες και τον πράσινο; τον ρωτάει ο άλλος τρελός.
Κι ο άλλος , με τον κόκκινο παπαγάλο στο χέρι, του λέει πονηρά:
- Τον άφησα να ωριμάσει!
από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:15 μ.μ. - 26/05/2009

Ο πρωτος διδαξας…….

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:10 μ.μ. - 26/05/2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 25/05/09

1. Συνεχίζουμε να ξεδιπλώνουμε το σχέδιό μας για τη χώρα, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα


Την προηγούμενη Παρασκευή, ο Πρόεδρος του Κινήματος παρουσίασε τις προτάσεις μας για ακόμη έναν από τους 5 εθνικούς μας στόχους: πολιτικό σύστημα και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

Συνοπτική καταγραφή όλων των προγραμματικών πρωτοβουλιών μας από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.
Περισσότερα...

2. Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη. Από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου

Αυτονομία της πολιτικής: "Στόχος που ταυτίζεται με όλη την πολιτική μου διαδρομή".

Αποκέντρωση: "Να φέρουμε την εξουσία κοντά στον πολίτη".

Εξυπηρέτηση του πολίτη: "Αυτό σημαίνει να πετύχουμε και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη".

Προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη: "Το κράτος για το οποίο μιλά το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που προστατεύει τον πολίτη, προστατεύει τα δικαιώματά του, τις ελευθερίες και την ασφάλειά του, δίνει τη σιγουριά στον πολίτη ότι βρίσκει το δίκιο του".
Περισσότερα...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:14 μ.μ. - 26/05/2009

Θανάσης Γκαϊφύλλιας - Σταβέντο


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:52 μ.μ. - 26/05/2009

Τί κάνουν οι εισαγγελείς μας.....



"Όποιος τα βάζει μαζί μου εξαφανίζεται"...
Τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ Κουκουλομάτη, έχει βάλει στο στόχαστρο ο Κουρής. Είναι ο υπάλληλος που του΄χει τραβήξει το πρόστιμο για τις αλχημείες με τα τιμολόγια. Ο Κουρής δεν το αφήνει σε χλωρό κλαρί. Του έχει αλλάξει τα φώτα του ανθρώπου και σε μια εποχή μάλιστα που έχει χάσει την γυναίκα του από ανίατη ασθένεια. "Δεν πρόκειται να καθαρίσει εύκολα μαζί μου. 'Όποιος τα βάζει με τον Κουρή εξαφανίζεται , λέει προκλητικά και του διοχετεύει καθημερινά με διάφορους τρόπους την αισχρή απειλή του.
Καλά δεν υπάρχουν εισαγγελείς σ' αυτό τον τόπο?...


από nonews-news
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:37 μ.μ. - 26/05/2009

Παραλλαγές ... στο ίδιο θέμα!



από @ρ@τε πύλ@ς
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:41 μ.μ. - 26/05/2009

Γκαλοπατζήδες: ό,τι του φανεί του τρελοστεφανή!



Διαβάζω στο πολύ καλό μπλογκ "Το Γρέκι", και δανείζομαι και τα γραφικά του, για την "αξιολόγηση" των μηνυμάτων του Πασόκ και της ΝΔ, δηλ. του "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" και των "παπαγάλων", και ειλικρινά δεν ξέρω τί να πρωτοσχολιάσω από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της "Μέτρον Ανάλυσις" για τον "Αντέννα"... 

Πρέπει κάποτε να μάθουμε στις εταιρίες δημοσκοπήσεων 5 βασικά και απλά πράγματα, τα οποία επίτηδες "παραβλέπουν" για να βγάζουν ό,τι αποτέλεσμα θέλουν οι ίδιες!

Πώς μπορεί η εταιρία και συγκρίνει 2 ανόμοια πράγματα (βλ. τους τίτλους της έρευνας: "χαρακτηρισμός διαφήμισης ΝΔ" και "χαρακτηρισμός διαφήμισης Πασόκ")?

Τα "παπαγαλάκια" είναι μία αρνητική διαφήμιση της ΝΔ. Το "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ διαφημιστικό του Πασόκ, ώστε να συγκρίνουμε τις "αποδόσεις" των 2 μηνυμάτων! Είναι ιστορική φράση την οποία αναπαρήγαγε ο Παπανδρέου. Η γαλάζια προπαγάνδα και το "σύστημα Ρουσσόπουλου" ή η ιστορική αμάθεια του Καραμανλή παραποίησαν το νόημά της και ουσιαστικά η ίδια η ΝΔ μετέτρεψε τη φράση σε "αρνητικό" χαρακτηρισμό κατά των οπαδών της!

Με την αυτή "λογική", το "Καραμανλής ή τανκς" του 1974 θα σήμαινε ότι όσοι δεν ψήφισαν τότε Καραμανλή, ήταν υπέρ της ... Χούντας!
από @ρ@τε πύλ@ς
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:34 μ.μ. - 26/05/2009

Μάπα το καρπούζι Πατριώτηηηηηηηηηηηη .....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:17 μ.μ. - 26/05/2009

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:08 μ.μ. - 26/05/2009

Αχ Φεβρωνία η κατάστασή σου..... Στη ...μισή τιμή οι κάδοι της Φεβρωνίας!


...πωλούνται ακόμη και σήμερα σε σχέση με την προ διετίας συμφωνία της εταιρείας του συζύγου της με το δήμο Αθηναίων. Σούσουρο στο δημοτικό συμβούλιο. "Να φύγει" ζητούν βουλευτές της ΝΔ.

.
Από τον Κώστα Νικολάου
.
Το θέμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Φεβρωνίας Πατριανάκου, πριν γίνει βουλευτής, αρχίζει να φουντώνει ενώ η πολιτική της ανεπάρκεια κάνει βουλευτές της ΝΔ να ζητούν την απόσυρσή της από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.
Αντικείμενο συζήτησης έγινε χθες και στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας η προ διετίας προμήθεια, κατόπιν διαγωνισμού, των περίφημων κάδων απορριμάτων από την εταιρεία του συζύγου της. Ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα και ότι όποιος θεωρεί ότι έγινε κάτι παράνομο μπορεί να πάει στον εισαγγελέα. Ακούστηκε όμως από μέλη της δημοτικής αντιπολίτευσης ότι την ίδια περίοδο άλλοι δήμοι της χώρας προημεθεύονταν τους κάδους από την ίδια εταιρείαστη μισή σχεδόν τιμή,γύρω στα 230 ευρώ ο καθένας. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι δημοσιογράφος που επικοινώνησε με την εταιρεία έμαθε ότι και σήμερα οι κάδοι πωλούνται σε αυτήν σχεδόν τη -μισή- τιμή όταν στον δήμο της Αθήνας είχαν πουληθεί γύρω στα 450-480 ευρώ ο καθένας. Το μυστήριο και η βαβούρα συνεχίζονται...
από press-gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:35 μ.μ. - 26/05/2009

Απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης


Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης (19 Αυγούστου 1941 - 26 Μαίου 2009) γεννήθηκε στην Καλαμάτα και σπούδασε Νομικά, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες σε ΑθήναΜονπελιέ και Παρίσι. Εργάστηκε ως καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2, στοΙνστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ορσαί και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μονπελλιέ. Έκανε έρευνες και μελέτες πάνω στη μεσογειακή οικονομία, την ΕΟΚ, την Κινεζική αγροβιομηχανία, την αλιεία στην Ελλάδα και άλλες, για λογαριασμό της ΕΟΚ, της ΓΚΑΤΤ και του ΟΗΕ, από το 1967 ως το 1987. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο και έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει στο Βήμα, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Αντί, την Αυγή και τον Πολίτη. Μιλά ΑγγλικάΓαλλικάΙσπανικά και Ιταλικά.

Πολιτική

Ως το 1963 ήταν μέλος της ΕΔΑ. Κατά τη στρατιωτική χούντα (1967-1973) εντάχθηκε στη Δημοκρατική 'Aμυνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος τηςΕΑΡ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εθνικής Γραμμματείας της. Όταν το κόμμα του εντάχθηκε στο Συνασπισμό, ο Παπαγιαννάκης έγινε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και εν συνεχεία της Πολιτικής Γραμματείας του, υπεύθυνος του ΤμήματοςΟικολογία και Ποιότητα της Ζωής. Το 1993 ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, όμως ηττήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία και στήριξε το Νίκο Κωνσταντόπουλο που τελικά εξελέγη.

Ο Παπαγιαννάκης είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του 1989, του 1994 και του 1999. Το 2004 δε είχε διεκδικήσει επανεκλογή στο ευρωκοινοβούλιο, επιθυμώντας να δραστηριοποιηθεί στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΝ (Δεκέμβριος 2004) είχε υπάρξει ξανά υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, αλλά ηττήθηκε από τον Αλέκο Αλαβάνο. Στις εθνικές εκλογές του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής στη Β' Αθηνών, τρίτος σε σταυρούς μέσα στο κόμμα του.

Άνήκε στην τάση Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:24 μ.μ. - 26/05/2009

"Έφυγε" ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης...

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης πρώην ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, όπως μάθαμε πριν από λίγο, απεβίωσε...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:04 μ.μ. - 26/05/2009

ΜΕ .....ΤΡΕΙΣ (μετα συγχωρήσεως) ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ....


Ο Πρετεντεράκος δεν κρατήθηκε. 
Για πρώτη φορά είπε τις εκτιμήσεις του. Τις είπε στην συζήτηση που είχε με τον Τσίπρα. 
Τί είπε ; "οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εάν σήμερα είχαμε εκλογές η διαφορά θα ήταν στο 3% και το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε με 35% έναντι 32% της Ν.Δ.". 
Θα τις κρατήσουμε τις εκτιμήσεις, γιατί ο ίδιος έλεγε προχθές στο δελτίο του Mega ότι το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα πέσει κάτω από τα ποσοστά που είχε πάρει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2007. Δηλαδή κάτω από το 38%-39%. Προφανώς αυτό που είπε σήμερα είναι αυτό που θα ήθελε να δει...
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:50 π.μ. - 26/05/2009

ΠΟΛΥ ΒΑΡΒΑΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ..... (ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ !!!...)


από ΤΑ ΝΕΑ...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:38 π.μ. - 26/05/2009

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ) ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ MRB


Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του Έθνους σήμερα για την γαλάζια εταιρεία δημοσκοπήσεων που παίρνει με απευθείας αναθέσεις κρατικές δουλειές για να επεξεργάζεται προφανώς δημοσκοπήσεις στα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου. Η εφημερίδα φωτογραφίζει την MRB του Δ. Μαύρου.

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:33 π.μ. - 26/05/2009

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ!!!...


Συνεχίζεται το γαϊτανάκι λαθών και παραλείψεων στην υπόθεση του Μ. Χριστοφοράκου, καθώς η Γερμανική Δικαιοσύνηεπιστρέφει το διεθνές ένταλμα σύλληψης επειδή βρέθηκαν λάθη και κρίσιμες παραλείψεις!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, το ένταλμα σύλληψης πάσχει σε δύο σημεία: 
Δεν περιγράφει αναλυτικά το κατηγορητήριο και δεν αναφέρει τίποτε για την ποινή, κάτι που -σύμφωνα με αρκετά δικαστήρια- αποτελεί λόγους ώστε οι γερμανικές αρχές να αρνηθούν στην έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. 
Επιπλέον, σύμφωνα με άλλη νομική εκδοχή, στο ένταλμα σύλληψης δεν παρέχεται η εγγύηση ότι σε περίπτωση έκδοσης του Χριστοφοράκου στην Αθήνα, θα επιστρέψει (ως Γερμανός υπήκοος) στη Γερμανία, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:28 π.μ. - 26/05/2009

Η Ελλάδα πρωτοπόρα σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:58 π.μ. - 26/05/2009