Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Γιώργος Παπανδρέου στον Αcebillo>Χοσέ, έλα να κάνουμε την Αθήνα, μια πόλη για ανθρώπους

JOSEP A. ACEBILLO.
Αυτός είναι ο αρχιτέκτονας που αναμόρφωσε τηνΒαρκελώνη απο το 1981 και μετά. Μ αυτόν επικοινώνησε ο Γιώργος Παπανδρέου (όπως απεκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου) και του ζήτησε να οργανώσει μια ομάδα κρούσης για την μετατροπή της Αθήνας σε μια υποδειγματική πόλη. Μια πόλη για τους ανθρώπους.
Με κάτι τέτοιες
πρόχω ιδέες, αφήνει με ανοιχτό το στόμα ακόμη και τους δημοσιογράφους.

Ο Χοσέ Ατσεμπίγιο, είναι διευθυντής Πολεοδομίας, Υποδομών και Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βαρκελώνης. Είναι επίσης διευθυντής της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής στο Μεντρίζιο-Λουγκάνο, του Πανεπιστημίου της Ιταλικής Ελβετίας.

Είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος της αστικής μεταμόρφωσης της Βαρκελώνης από το 1981 και μετά, ενώ συντόνισε το εγχείρημα πολεοδομικού και αστικού σχεδιασμού για την υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βαρκελώνη το 1992. Για τα επιτεύγματα σε αυτό το πεδίο η πόλη της Βαρκελώνης έχει βραβευθεί πολλές φορές: Βραβείο του Πρίγκηπα της Ουαλίας για τον

Αστικό Σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (1990), Ειδικό Βραβείο Πολεοδομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (1998),

Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο του 1999 για την Αρχιτεκτονική από το RIBA (Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων),

Ειδικό Βραβείο για την 8η Διεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής από την Μπιενάλε Βενετίας (2002).

Ο Χοσέ Ατσεμπίγιο δίδαξε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων της Βαρκελώνης από το 1974, καθώς και στην GSD (Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ) και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Γιέιλ.

Σήμερα διευθύνει την Ακαδημία Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Ιταλικής Ελβετίας στο Μεντρίζιο.

από το kourdistoportocali

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:34 μ.μ. - 13/09/2009

Υπο τα όμματα των νταβατζήδων

"Εργαλεία", συχνά ακριβοπληρωμένα, με τις άκρες σε γραφεία τύπου και αργομισθίες.
Δεν είναι όλοι οι (δημοσιογράφοι) το ίδιο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν πληρώσει την ανεξαρτησία τους και την ελευθερία γνώμης, με απολύσεις και περιθωριοποίηση.
Οταν ο Παπανδρέου έκανε λόγο για ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας και κανόνες στο παιγνίδι, αυτό εννοούσε. Γιατί πόση ανεξαρτησία μπορεί να επιτρέψει ένας νταβατζής στον δημοσιογράφο του;
Πόσοι απο τους δημοσιογράφους που έκαναν ερωτήσεις τόσο στον Καραμανλή, όσο και στον Παπανδρέου, δεν είχαν στο βάθος του μυαλού τους τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του μέσου η τις "ανοχές" της κρατικής τηλεόρασης, εαν μισθοδοτούνται απ αυτή;

Η Δημοσιογραφία; Ψιλά γράμματα...

Αυτός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος.

Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ), απ’ όπου πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα στα Οικονομικά. Από το 1975 μέχρι το 1984 διετέλεσε καθηγητής Οικονομικών στο ΠανεπιστήμιοColumbia στη Νέα Υόρκη. Έχει επίσης εργαστεί ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve Bank) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το 1984-1985 ήταν επισκέπτης καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Από το 1985 μέχρι το 1993 κατείχε τη θέση του Οικονομικού Συμβούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος και διετέλεσε επίσης Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της ιδίας Τράπεζας (1988-1992). Διορίστηκε Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τον Δεκέμβριο του 1993 και Διοικητής τον Οκτώβριο του 1994. Εξελέγη καθηγητής οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1988.

Ο κ. Παπαδήμος είναι μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (ΕΝΙ). Από το 1985 μέχρι το 1993 ήταν μέλος της Επιτροπής Αναπληρωτών των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΟΚ και ήταν πρόεδρος της Επιτροπής το 1989. Έχει διατελέσει επίσης μέλος της Νομισματικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1985-1988 και 1990). Την άνοιξη του 1993 εξελέγη πρόεδρος της μόνιμης Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και συνέχισε από τον Ιανουάριο του 1994 έως τον Ιανουάριο του 1995 ως Πρόεδρος της αντίστοιχης Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος. Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (1985-1988 και 1991-1994) και έχει συμμετάσχει σε διάφορα διοικητικά συμβούλια και επιτροπές, όπως στην Επιτροπή Padoa-Schioppa (1986-1987) που συνέταξε την Έκθεση Efficiency, Stability and Equity (Oxford University Press, 1987), στην Επιτροπή Αγγελοπούλου (1989-1990) η οποία συνέταξε την Έκθεση για τη Σταθεροποίηση και Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και στην Επιτροπή Schneider (1990-1991) για την Αξιολόγηση Ερευνη-τικών Προγραμμάτων Οικονομικών Επιστημών στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Η ερευνητική εργασία και το συγγραφικό του έργο έχουν επικεντρωθεί σε θέματα μακροοικονομικής θεωρίας και πολιτικής, όπως η διάρθρωση και λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών, το πρόβλημα του στασιμοπλη-θωρισμού, η αποτελεσματικότητα των μέσων άσκησης νομισματικής πολιτικής και η οικονομική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

από το kourdistoportocali

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:14 μ.μ. - 13/09/2009

ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ

από : δημολόγος

Η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online)

[16:21] Πρωθυπουργική εμφάνιση από το Γιώργο στη ΔΕΘ
Με την αυτοπεποίθηση, που του δίνει το πρβάδισμα στα γκάλοπ και η διαφαοινόμενη...

[14:14] Γ. Παπανδρέου: "θέλω να αλλάξω το νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά πρέπει πρώτα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση"

[14:12] Γ. Παπανδρέου, είπε για τη Siemens: "Θα κάνω εξεταστική επιτροπή αμέσως μόλις κερδίσω τις εκλογές"

[14:02] Γ. Παπανδρέου: "Εγώ δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βετο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ"

[13:59] Γ. Παπανδρέου: "Δεν θα μειώσουμε ούτε θα αυξήσουμε το ΦΠΑ"

[13:47] Γ. Παπανδρέου: "ισχυρός κρατικός πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα που θα μας επιτρέψει να επιβάλλουμε την πολιτική μας"

[13:44] Γ. Παπανδρέου, είπε για το Σκοπιανό: " Είχα χειριστεί το πρόβλημα με δυναμισμό και επί υπουργίας μου δεν υπήρχε αναγνώριση των Σκοπίων από μεγάλες χώρες, όπως έγινε επί Νέας Δημοκρατίας"

[13:43] Γ. Παπανδρέου: "Δεν θα φορτώσουμε νέα χρέη στον ελληνικό λαό, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία"

[13:40] Γ. Παπανδρέου: "θα διαπραγματευτούμε σκληρά με την ΕΕ για το συμφέρον της Ελλάδας κάτι που δεν έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας"

[13:33] Στην ερώτηση του συντάκτη του Πρώτου ΘΕΜΑτος ο κ. Γ. Παπανδρέου είπε: "Δεν θα κάνουμε απογραφή, θα πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό"

[13:28] Γ. Παπανδρέου: "Καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες, αυτά είναι τα τρία μέρη του προεκλογικού μας αγώνα"

[13:26] Γ. Παπανδρέου: "Δεν θα είμαι όμηρος κανενός. Δε χρωστάω σε κανένα. Ο ελληνικός λαός θέλει ένα κόμμα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον"

[13:23] Γ. Παπανδρέου: "Δεν θα απολύσουμε κανένα που προσλήφθηκε νόμιμα"

[13:22] Γ.Παπανδρέου: " Θέλω να έχω μια δυνατή ομάδα και με αυτό το γνώμωνα κατάρτίζω το ψηφοδέλτιο Επικρατείας"

[13:19] Γ. Παπανδρέου: Είπε για τον Κ. Σημίτη "Έκανα συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Σημίτη. Τον ήθελα στη Βουλή. Σέβομαι το έργο του και είναι αξιολογότατο στέλεχος και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη"

[13:18] Γ. Παπανδρέου: "Θα πληρώσουν οι πλουσιότεροι όχι η μεσαία τάξη"

[13:17] Γ. Παπανδρέου: "Θα σταματήσουμε τη σπατάλη και θα συγκρουστούμε με συμφέροντα"

[13:11] Γ. Παπανδρέου: "Θα συγκρουστούμε με αντιλήψεις του παρελθόντος. Υπάρχουν σπατάλες χρειαζόμαστε νοικοκύρεμα"

από : http://www.protothema.gr

Λιγο πριν την ομιλια…..

«Ηλιακοί» δρόμοι θα παράγουν ενέργεια


ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια πρωτοποριακή έρευνα χρηματοδοτεί το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Η εταιρεία Solar Roadways αναπτύσσει μια νέα μορφή ηλιακών κυψελών οι οποίες θα τοποθετούνται στα οδοστρώματα και στους αυτοκινητοδρόμους. Οι πρωτοποριακές κυψέλες είναι γυάλινες και μπορούν να παράγουν ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει τις τοπικές κοινότητες στους δρόμους των οποίων είναι εγκατεστημένες. Επιπλέον οι κυψέλες θα μπορούν να επενδυθούν από μικρά λαμπάκια έτσι ώστε να φωτίζονται οι διαχωριστικές λωρίδες και τα σήματα που βρίσκονται πάνω στους δρόμους. Αλλη ενδιαφέρουσα εφαρμογή που μελετούν οι ερευνητές είναι να αναπτύξουν ηλιακές κυψέλες που, εκτός από το να παράγουν ενέργεια, να παράγουν και θερμότητα ώστε σε περίπτωση χιονόπτωσης να λιώνει ο πάγος που θα έχει πέσει πάνω στον δρόμο και να παραμένουν προσβάσιμοι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια επίστρωση ηλιακών κυψελών σε έναν δρόμο τεσσάρων λωρίδων και σε μήκος 1.700 μέτρων θα μπορούσε να ηλεκτροδοτήσει 500 κατοικίες στην περιοχή όπου βρίσκεται αυτός ο δρόμος. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την παραπάνω φωτογραφία που δείχνει πώς θα μοιάζει ένας «ηλιακός» δρόμος.
από : seatbelt-gr.blogspot.com

O diaporon Απορεί με την θέση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ <δεν έχει λεφτά η ΕΛΛΑΔΑ> ??

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός μιλάει καθημερινά θέλοντας να μας πείσει ότι είμαστε ΒΛΑΚΕΣ λέγοντας μας ότι η ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει ΧΡΗΜΑ και ότι βρισκόμαστε σε ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατάσταση!ΝΤΡΟΠΗ του!!
Ρε MEGA λε και ποονηρέ τύπε!
-Σε πληροφορώ ότι στα Β. Προάστεια αλλά και σε πολλά μέρη της υπόλοιπης ΧΩΡΑΣ σου υπάρχουν χιλιάδες ΒΙΛΛΕΣ με πισίνες των 2000τ.μ!!
-Σε πληροφορώ ότι γνωρίζουμε και μείς οι ΜΕΣΑΙΟΙ ότι οι ίδιοι τύποι έχουν γεμίσει τις Ελβετικές Τράπεζες με χρήμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!
-Σε πληροφορώ επίσης ότι τα ΓΚΟΝΤΕΝ ΜΠΟΪΣσου και υπουργοί σου είναι ΠΟΛΥ ΦΟΡTΩΜΕΝΟΙ με χρήμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!
-Σε πληροφορώ επίσης ότι το κόσμημα της γυναίκας σου -κοιτα την ΦΩΤΟ- στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑ κοστίζει 47.000!! ευρώπουλα!!
-Σε πληροφορω επίσης ότι τα παιδιά σου τα πήγες σε πανάκριβο ιδιωτικό!!
-Σε πληροφορώ επίσης ότι στελέχη σου ΝΕΟΠΛΟΥΤΑ είναι φορτωμένα με χρήμα Ελληνικό της τελευταίας 3ετίας!!
-Σε πληροφορώ ότι με έχεις ξεσκίσει στην έμμεση φορολογία και ότι μου έκοψες τηνΑΤΑ επί δυο χρονια αφαιρώντας μου 17 ευρώ επειδή δεν είχε ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ!!
Σταμάτα επιτέλους εσύ και οι ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ σου τις ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ!! Γκε Γκε????????????
από : http://diaporon-bl.blogspot.com

ον άκουσα και σημείωσα! Αυτά είπε ο Γιώργος! στην ΔΕΘ! Ήρεμος και πειστικός Ένας ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΗΓΕΤΗΣ!


by diaporon!!
Ήρεμη δύναμη, ένας Ηγέτης με αξιοπιστία και ΘΕΛΗΣΗ!
Μακάρι με την θέληση του ΛΑΟΥ για την ΕΛΛΑΔΑ! Μ α κ ά ρ ι!!
Πρόλαβα και σημείωσα!

"Θα πληρώσουν οι πλουσιότεροι όχι η μεσαία τάξη"
"Σταματάμε τη σπατάλη και θα συγκρουστούμε με συμφέροντα"
"Καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες, αυτά είναι τα τρία μέρη του προεκλογικού μας αγώνα"
"Δεν θα είμαι όμηρος κανενός. Δε χρωστάω σε κανένα. Ο ελληνικός λαός θέλει ένα κόμμα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον"
"Δεν θα φορτώσουμε νέα χρέη στον ελληνικό λαό, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία"
"Κανένας νέος φόρος για τους αδύναμους από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ"
"Θέλω να αλλάξω το νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά πρέπει πρώτα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση"
Για τη Siemens: "Θα κάνω εξεταστική επιτροπή αμέσως μόλις κερδίσω τις εκλογές"
"Εγώ δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βετο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ"
"Δεν θα μειώσουμε ούτε θα αυξήσουμε το ΦΠΑ"
"Ισχυρός κρατικός πυλώνας το τραπεζικό σύστημα που θα μας επιτρέψει να επιβάλλουμε την πολιτική μας"
Για το Σκοπιανό: " Είχα χειριστεί το πρόβλημα με δυναμισμό και επί υπουργίας μου δεν υπήρχε αναγνώριση των Σκοπίων από μεγάλες χώρες, όπως έγινε επί Νέας Δημοκρατίας"
"Θα διαπραγματευτούμε σκληρά με την ΕΕ για το συμφέρον της Ελλάδας κάτι που δεν έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας"
"Δεν θα κάνουμε απογραφή, θα πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό"
Για τον Κ. Σημίτη "Έκανα συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Σημίτη. Τον ήθελα στη Βουλή. Σέβομαι το έργο του και είναι αξιολογότατο στέλεχος και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη"
"Θα συγκρουστούμε με αντιλήψεις του παρελθόντος. Υπάρχουν σπατάλες χρειαζόμαστε νοικοκύρεμα"
"Σταματάμε τον εργασιακό μεσαίωνα"
Ένα σχόλιο!
Έδωσε ελπίδα και Όραμα σε κάθε Μεσαίο σε κάθε Συνταξιούχο σε κάθε νοικοκυρα!!!! Μ α κ ά ρ ι!
από : http://diaporon-bl.blogspot.com

Ο προετοιμασμένος Γιώργος έδωσε ΟΡΑΜΑ και ΕΛΠΙΔΑ!

Ναι σήμερα είδαμε τον καλλίτερο Γιώργο! Είναι εύκολο ό έχων κοινό μυαλό να καταλάβει ότι η βλακεία του επιχειρήματος Καραμανλή <τα πράγματα είναι κρίσιμα και για τούτο θα πάρω σκληρά μέτρα > υποστηριζόμενη από το επίσης γεμάτο ηλιθιότητα υποστηρικτικό<σύστημα> των κωλόφαρδων πετυχημένων Ντερμπεντέρηδων ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί από απλά μυαλά της Αιόλου, πόσον μάλλον από τα Θινκ Τανκ τουΠΑΣΟΚ!! Καθότι κορόϊδα της φακής , στην απάντηση του Γιώργου το ζητούμενο
< ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ?? >, απλά η κάνετε MEGAλοπρεπη κωλοτούμπα!! όπως πληροφορούμε ! ή καταθέτε τα όπλα και πάτε με <ελαφρά πηδηματάκια> και στην ζούλα από κεί πούρθατε αν και αμφιβάλλω ότι θα τηνσκαπουκλάρετε με τον Γιώργο!! όσο καιρό λοιπόν το <παίζατε> απολαμβάνοντας φραπέδες στα Βόρεια ο Γιώργος δούλευε κορόϊδα!! Ακούσατε έκανε πάνω από 10 συναντήσεις με ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ Έλληνες και Ξένους τεχνοκράτες - επιστήμονες με αποδείξεις και στοιχεία, και σας έπαιρνε μέτρα!! π.χ κορόϊδα! Έχει στα χαρτιά του στοιχεία που θα σας κάψουν!! Αυξήσατε λένε αυτά τις κρατικές ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ σε 5 χρονια κατά 50% (20 δις τον χρόνο) τρώγατε! που να τα ξεράσετε!!! Και υπάρχουν ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Αν δεν το καταλάβατε αυτό πούπε σας το επαναλαμβάνω Ντερμπεντέρηδες : Το θέμα είπε που πηγαίνουν τα ΛΕΦΤΑ!!! και παρακάτω Η Ελλάδα ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ!!Το κατάλαβες ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ μου!!
από : http://diaporon-bl.blogspot.com