Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας

Διαβάστε στο σημερινό 
Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας: (πατήστε κλικ)

1. Παιδεία.
Γ. Παπανδρέου: «Κάθε ευρώ που δίνουμε στην Παιδεία, επιστρέφει στο έθνος μας με τόκο». Οι δεσμεύσεις του Κινήματος μας για δημόσια δωρεάν Παιδεία, υψηλής ποιότητας, για όλους.
2. Υπόθεση Παυλίδη. Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την λεγόμενη προανακριτική.
- Κ. Καραμανλής: "Στόχος και καθήκον είναι να μην υπάρχει, να μη μένει ποτέ καμία σκιά στην τιμή και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου, δημοσίου προσώπου". Γιατί όμως δεν υπήρξε αντίστοιχο...καθήκον και κατά ψήφος συνείδηση των βουλευτών της Ν.Δ. π.χ. στο σκάνδαλο της Μ. Βατοπεδίου (δύο φορές διετάχθη η αποχώρηση των βουλευτών της Ν.Δ. από τη Βουλή). Γιατί στα σκάνδαλα των υποκλοπών, των δομημένων  ομολόγων και της SIEMENS, η κυβέρνηση απέρριψε όλες τις προτάσεις μας για Εξεταστικές Επιτροπές; Η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος των δικών της αντιφάσεων, των δικών της αδιεξόδων...

3. Σύνοδος ΝΑΤΟ.
Καλές οι φωτογραφίες, αλλά δεν αρκούν για να κρύψουν την πραγματικότητα: το συρρικνωμένο διεθνές κύρος της χώρας, την ώρα που η Τουρκία αναβαθμίζεται.   

ΜΠΟΣΤΑΝΙ  9:50 μμ - 6/4/2009

Η τραγωδία στην Ιταλία: όταν η πολιτική είναι όμηρος των δήθεν ειδικών και «τεχνοκρατών», των γνωστών καραγκιόζηδων

Στις 30 Μάρτη 2009, ο σεισμολόγοςGiampaolo Giuliani (τον βλέπουμε στο βίντεο ν’ αναγγέλλει πριν μια βδομάδα τον σημερινό σεισμό ) βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο!
Αν ειδοποιήσει για τους κινδύνους ενός σεισμού με επίκεντρο εκεί που συνέβη σήμερα, κατηγορείται για διάδοση φημών που διαταράσσουν το κοινό αίσθημα, δηλαδή τους «επιστήμονες» που έχουν τα χέρια βουτηγμένα στα προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ, που διαχειρίζεται και νέμεται το γνωστό κύκλωμα των «ειδικών τεχνοκρατών» (
μοιάζει με ανάλογες συνθήκες σ’ ολόκληρο τον πλανήτη και χωρίς να είμαστε ειδικοί και στο Ελλαδιστάν).
Αν κρατήσει το «μυστικό» για τον εαυτό του και την οικογένειά του, όλοι τα βάζουν εναντίον του.
Ο «Σεισμικός Πρόδρομος» δεν αναγνωρίζεται από την επίσημη επιστήμη, αλλά είναι μια πραγματικότητα, ένα επιπρόσθετο μέσο, μια ευρεσιτεχνία στην 
L'Aquila… (μας θυμίζει κάτι;).
Οι βαρόνοι της επιστήμης και των κονδυλίων θέλουν να κονομήσουν, ή απλώς τον αγνοούν;
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:08 μμ - 6/4/2009

Τσιιιιζ



Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 

gpapachristos@dolnet.gr


ΠΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣιθαγενείς έδιναν καθρεφτάκια και χάντρες, προκειμένου να τους εξευμενίσουν και να τους ηρεμήσουν (ή να ημερώσουν!). Στις μέρες μας, τα καθρεφτάκια και οι χάντρες έχουν αντικατα-σταθεί από τις φωτογραφίες. 

Κάθεται ο Ηγεμών, απλώνει το χέρι στην πλάτη του ιθαγενή, του λέει «κάνε τσιιιζ», ήτοι χαμογέλα, χαμογελάει ο άλλος, αστράφτουν τα φλας, κι αυτό είναι! Ο σκοπός επετεύχθη. Και για τους δύο. Πρόκειται για απλές σκέψεις, με αφορμή αυτό το πανηγύρι που στήθηκε στο Στρασβούργο για τη δήθεν «αναβαθμισμένη» συνάντηση Ομπάμα- Καραμανλή, που μας έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούμε για άλλη μια φορά ότι για την κυβέρνηση αυτή σημασία έχει το φαίνεσθαι και όχι το γίγνεσθαι. Αρκέστηκε στις φωτογραφίες και τα χαμόγελα μπροστά στις κάμερες, και όχι στην ουσία. Που είναι, όσο κι αν μας κακοφαίνεται, η υποβάθμιση της Ελλάδας στο γεωστρατηγικό παιχνίδι σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της Τουρκίας σε χωροφύλακα των Αμερικανών στην περιοχή. Και με ό,τι αυτή η αναβάθμιση συνεπάγεται για τα εθνικά μας συμφέροντα, την ανοιχτή πληγή του Κυπριακού και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο. Ούτε καν από τον μπάρμπα του, τον αυθεντικό Καραμανλή, δεν παραδειγματίζεται ο σημερινός πρωθυπουργός. Εκείνος τουλάχιστον είχε το σθένος να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΝΑΤΟ. Ετούτος έτρεξε να βγάλει μια φωτογραφία με τον Ηγεμόνα, για να μας πείσει... 

από ΤΑ ΝΕΑ -

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:28 πμ -- 6/4/2009


Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων φοιτητών στη σεισμόπληκτη ιταλική πόλη Λ' Ακουϊλα


Έντονη είναι η ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων φοιτητών που διαμένουν στην πόλη Λ' Ακουϊλα της κεντρικής Ιταλίας, η οποία επλήγη από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία Ελληνίδα φοιτήτρια νοσηλεύεται τραυματισμένη, ενώ ο αδελφός της αγνοείται. Κατά τις πληροφορίες αυτές, η κοπέλα ανασύρθηκε από τα ερείπια σπιτιού που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο πανεπιστήμιο της ιστορικής πόλης φοιτούν περισσότεροι από 500 Έλληνες φοιτητές. Αρκετοί έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα, λόγω του καθολικού Πάσχα, αλλά οι περισσότεροι βρίσκονταν στην πόλη την ώρα του σεισμού και τώρα αναζητούν τρόπο διαφυγής.

Η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη Β.Μαρκάκη δήλωσε στη ΝΕΤ, πως το πρώτο μέλημα είναι να βεβαιωθεί η ελληνική πρεσβεία πως όλοι οι φοιτητές είναι καλά στην υγεία τους και εν συνεχεία θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή τους στη χώρα.

από ΤΑ ΝΕΑ -

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:13 πμ - 6/4/2009

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ χτύπησε την κεντρική Ιταλία


ταρακούνησε τη νύχτα την κεντρική Ιταλία και την πρωτεύουσα Ρώμη. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για θύματα στην ιστορική πόλη Λ' Ακουίλα, των 60.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας, ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 04.30 (ώρα Ελλάδας).

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην πόλη Λ’ Ακουίλα, στο κέντρο της οροσειράς των Αμπρούτσι, σε απόσταση 85 χλμ. βορειοανατολικά της Ρώμης. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές και κάποια άλλα κατέρρευσαν. Χιλιάδες άνθρωποι στη Λ' Ακουίλα βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι. Οι κάτοικοι διανυκτέρευσαν στους δρόμους από το φόβο μετασεισμών, όπως ανακοινώθηκε από την ιταλική αστυνομία

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Πεσκάρα, η οποία βρίσκεται στον ίδιο γεωγραφικό παράλληλο με την πρωτεύουσα, στα παράλια της Αδριατικής και σ’ όλη την οροσειρά των Αμπρούτσι.

Το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ, αν και αρχικά τον είχε υπολογίσει 6,7

από ΤΑ ΝΕΑ -

ΜΠΟΣΤΑΝΙ 6:51 πμ - 6/4/2009

ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.




Μάνος Νιφλής

Αργά το απόγευμα της Κυριακής ο εφοπλιστής Γεράσιμος 

Αγούδημος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Όπως έγινε γνωστό,

 στην προσπάθειά του να φύγει από τη ζωή πήρε μεγάλη 

ποσότητα χαπιών.

Διακομίστηκε άμεσα στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υπέστη

πλύση στομάχου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 

νοσοκομείο Metropolitan στο Νέο Φάληρο.

Ο κ. Αγούδημος δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στο 

χώρο της ακτοπλοΐας και τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα.

Η zougla.gr αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε το 

απόγευμα της Κυριακής ο Γεράσιμος Αγούδημος με τον 

ρεπόρτερ της zougla.gr Μάνο Νιφλή.

Λίγο πριν…

Ήταν νωρίς το απόγευμα, λίγο πριν ο Γεράσιμος 

Αγούδημος αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. 

Στη zougla.gr έχει έρθει η πληροφορία ότι τη Δευτέρα

 θα απολύσει 450 υπαλλήλους της εταιρίας του. 

Σηκώνω το ακουστικό και καλώ τον εφοπλιστή 

για να διασταυρώσω την πληροφορία.

συνέχεια στη http://www.zougla.gr/news.php?id=32747

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Σταθερά μπροστά,

Σταθερά μπροστά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 33,4% και 149 έδρες, ενώ μόλις 99 έδρες και ποσοστό 28,4% παίρνει το κυβερνών κόμμα.

Συγκεκριμένα, κατά 5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσιεύεται σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,4% και ακολουθούν η ΝΔ με 28,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,6%, το ΚΚΕ με 8,1%, ο ΛΑΟΣ με 4,2% και οι Οικολόγοι με 2,7%.

Το 53,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι «μάς έχει κουράσει ο Κ.Καραμανλής», αλλά το 75,8% θεωρεί ότι ακόμα και εάν η ΝΔ άλλαζε αρχηγό δεν θα πετύχαινε καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 71% των ψηφοφόρων της ΝΔ εμφανίζεται να θέλει να παραμείνει ο Κ.Καραμανλής στην ηγεσία του κόμματος, ακόμα και εάν ηττηθεί στις εκλογές.

από ΤΑ ΝΕΑ -

ΜΠΟΣΤΑΝΙ