Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΕΚ!

1. Η συνεχιζόμενη πενταετής επιδρομή της κυβέρνησης, στον κόσμο της εργασίας έφθασε στο ακραίο όριο της ωμής αρπαγής των πόρων των εργαζομένων και των εργοδοτών του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ).

2. Η πρωτοφανής και απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ έχει προφανή στόχο την «αξιοποίηση» των πόρων αυτών για την εκλογική πελατεία της κυβέρνησης, δηλαδή το χωρίς κριτήρια μοίρασμα χιλιάρικων σε ανέργους και τις ευκαιριακές ολιγόμηνες προσλήψεις στο Δημόσιο.

3. Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση και απαιτούμε την παρέμβαση της υπουργού Απασχόλησης, ώστε να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση αυτή.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  5:54 μ.μ. - 29/4/2009

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΒΑΝΑΥΣΗ ΑΤΙΜΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

1. Το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε χθες πρόταση Σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με την διαδικασία ανάθεσης δρομολογίων άγονων γραμμών. Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, προανήγγειλε ότι για τρίτη φορά (!) η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα προσέλθει στη Βουλή για την ψηφοφορία της Προανακριτικής Επιτροπής.

2. Οι μάσκες έπεσαν. Χάθηκε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας της κυβέρνησης. Πήγαν περίπατο όσα έλεγαν για «ψήφο κατά συνείδηση»Πρόκειται για μία πράξη που ευτελίζει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα και τους θεσμούς. Που παίζει με την αξιοπρέπεια των βουλευτών της Ν.Δ., και των εκατοντάδων χιλιάδων έντιμων ψηφοφόρων της, που δεν θέλουν η συνείδηση τους να εξαρτάται από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  5:49 μ.μ. - 29/4/2009

Τα λόγια είναι περιττά....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  1:44 μ.μ. - 29/4/2009

Χωρίς λόγια...


από epikairo.gr

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  1:09 μ.μ. - 29/4/2009

Με τον Κωστάκη παρέα τα σκεφτήκατε αυτά;;;....

Ο Ιωάννης έχει ξεφύγει.
Προσέξτε λογική: αφού, σου λέει, ο Κωστάκης δεν θα κάνει εκλογές και δεν θα ξεκουμπιστεί στις 7 Ιουνίου, ε, εσύ Έλληνα μην τον μαυρίσεις πολύ στις ευρωεκλογές γιατί πρέπει να αισθάνεται ισχυρός να πάρει τα μέτρα που χρειάζεται η οικονομία!!
Και αυτό ο Ιωάννης το παρουσιάζει ως το βασικό διακύβευμα των ευρωεκλογών!! Πάλι καλά που ο Τσίμας τον έβαλε στη θέση του και είπε ότι σοβαρά οικονομικά μετρά μπορεί να πάρει μόνο μια σοβαρή, νέα, κυβέρνηση.

Συμπέρασμα: Ακόμη ένας λόγος γιατί το μαύρισμα των ΚαραμανλοΠρετεντέρηδων πρέπει να είναι το μεγαλύτερο δυνατό στις ευρωεκλογές: γιατί τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης μας δεν έχει ξαναγίνει.
..


ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  1:00 μ.μ. - 29/4/2009

Έχει πάθει παράκρουση

Έχει πάθει παράκρουση; Δεν εξηγείται διαφορετικά. Μέχρι και τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν διάφοροι για την Νατάσα Καραμανλή έφερε στο press room. Χωρίς να ερωτηθεί. Από μόνος του. Πήρε πρωτοβουλία για κάτι το οποίο ουδέποτε έχει γραφτεί αλλά κυκλοφορεί ως φήμη δεξιά και αριστερά. Ο μόνος που άφησε υπονοούμενα για την σύζυγο του πρωθυπουργού ήταν ο Μάκης Τριαναταφυλλόπουλος στη zougla. Ο πρώην Μητσοτακικός, πρώην Παπανδρεϊκός, πρώην Σημιτικός και νυν Καραμανλικός Ευάγγελος Αντώναρος έχει μετατρέψει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ένα πραγματικό πανηγύρι. Παιδική χαρά, καλύτερα.... 
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  12:31 μ.μ. - 29/4/2009

Ε, ΟΧΙ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


Μα καλά έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα ; Είναι δυνατόν η αντιπολίτευση, ειδικά το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα ο Πρόεδρός του, ο Γ. Παπαν-δρέου, να μην αφήνουν την λαοπρόβλητη κυβέρνηση, να επιτελέσει το έργο της και να επιλύσει τα προβλήματα, του λαού και της χώρας ;
Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, υψώνουν κραυγή διαμαρτυρίας και απόγνωσης : «…τα σκάνδα-λα μονοπωλούν τη δημόσια ζωή και αποτρέπουν την ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα !...». Ιδού η ανεύθυνη και επιβλαβής πολιτική του ΠΑΣΟΚ !...

Για να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους έχουν δίκιο : δεν είναι δυνατόν το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης να βάζει τα στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού της Ν.Δ. (διοικητές, γραμματείς, φαρισαίους, υπουργούς, υφυπουργούς, κουμπάρους, ξαδέρφια, κλπ), να επιδίδονται σε κάθε είδους σκάνδαλα, (να κλέβουν, να λαδώνονται, να απιστούν, να εκβιάζουν…), μόνο και μόνο για νάρχεται το ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια και να …σκανδαλολογεί, εμποδίζοντας, έτσι, τον Καραμανλή να εφαρμόσει τις θεόπνευστες μεταρρυθμίσεις του !... Όχι, δεν είναι δυνατόν !...

Δεν μπορείτε κύριε Παπανδρέου, να απασχολείτε συνέχεια την Κυβέρνηση με τις προτάσεις σας και να μην την αφήνετε ν΄ ασκήσει την πετυχημένη οικονομική της πολιτική, τώρα μάλιστα, που υπάρχει και η κρίση. Είναι απαράδεκτο να βάζετε τους διεθνείς οργανισμούς, τα διεθνή ΜΜΕ, να συκοφαντούν την εύρωστη ελληνική οικονομία, που αναμόρφωσε η Νέα Δημοκρατία, να βάζετε τις αγορές να ζητάνε παράλογα υψηλά επιτόκια για τα δάνεια και, άκουσον – άκουσον, να καθοδηγείτε την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, που ελέγχετε, να θέτει τη χώρα υπό επιτήρηση !... Ντροπή, κ. Παπανδρέου !...

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά οδηγήσατε το κυβερνητικό επιτελείο σε λάθος υπολογισμούς – για πολλοστή φορά – κι ενώ έλεγε, πριν πέντε μήνες, πως χρειάζονται δάνεια 40 δις. €, τάκανε, πριν δύο μήνες 43 δις € και τώρα τα πήγε στα …50 δις € !...
Μπορεί να γίνει έτσι, χωριό ; Μπορεί να επιτελέσει το έργο της μια κυβέρνηση, όταν συνέχεια η αντιπολίτευση της κάνει κριτική, αποκαλύπτει τα σκάνδαλά της, ξεσκεπάζει την ανικανότητά της και – κυρίως – υποβάλλει εποικοδομητικές προτάσεις, που αποπροσανατολίζουν το λαό και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του προς αυτήν ;

Επιτέλους, κ. Παπανδρέου, συναισθανθείτε τις ευθύνες, τις δικές σας και του κόμματός σας : μην απασχολείτε τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του, με επουσιώδη πράγματα. Προς Θεού !...
Αφήστε τους ήσυχους να ολοκληρώσουν το έργο τους, επιτρέψτε τους να γκρεμίσουν τα πάντα !…
Αν, στο τέλος, είσαστε, εσείς και το επιτελείο σας, μεταξύ των επιζώντων, θα σας δοθεί η ευκαιρία να δουλέψετε, να μαζέψετε τα συντρίμμια, να θάψετε τους νεκρούς και εφαρμόζοντας την πολιτική σας, ν΄ αποδείξετε πως είσαστε καλύτεροι !...
Τι ; Δεν είσαστε διασώστες και νεκροθάφτες ; Να γίνεται ! Σε λίγο η Ελλάδα, μόνο τέτοιους θα χρειάζεται !…

από ΛΟΓΟΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:40 π.μ. - 29/4/2009

Δραματική μετάλλαξη του ιού!!!



... μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αβραμό ότι 
τα σύνορα της χώρας είναι θωρακισμένα απέναντι στην πιθανότητα επέκτασης της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα... Τα γουρούνια έβγαλαν φτερά, μπας και καταφέρουν να περάσουν τα απόρθητα σύνορά μας και τους άγρυπνους ελεγκτές του υπουργείου!!!
Πάντως, εγώ θυμάμαι και κάποιον κύριο Αλογοσκούφη που μιλούσε για μια
"θωρακισμένη" οικονομία, απρόσβλητη από την διεθνή κρίση και τώρα έχουμε χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια!!!
Σοβαρευτείτε και δείτε το θέμα σοβαρά...

Πρωτοτύπησες πάλι Λάκη..


από trelokouneli
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:15 π.μ. - 29/4/2009

Αυτό το Κολοσσαίο είναι δικό τους και δικό μας.


από atsarantos
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:06 π.μ. - 29/4/2009

Βρέθηκαν νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους...


...που προσέκρουσε στην κορυφή του Αίνου, νωρίς χθες το βράδυ. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν από εθελοντές και αστυνομικές δυνάμεις στις 4 τα ξημερώματα αλλά μόνο η ΕΜΑΚ κατάφερε να πλησιάσει στο σημείο, που καλυπτόταν από πυκνή ομίχλη, και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το αεροσκάφος που αναζητούσαν. Νωρίς το πρωί νοσοκόμοι περισυνέλλεξαν τις σωρούς των δύο νεκρών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα τις μεταφέρουν στην Αθήνα. Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία ο πιλότος προσπάθησε να περάσει τον Αίνο από την ψηλότερη κορυφή του, στην περιοχή Μέγας Σωρός και για λίγα μέτρα δεν τα κατάφερε.
από atsarantos
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:00 π.μ. - 29/4/2009

Χωρίς λόγια...

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  10:01 π.μ. - 29/4/2009

Κοιλιακοί

Δημήτρης Δανίκας 

ddanikas@dolnet.gr

ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΝΕ για άδεια ταμεία και για ιδιωτικοποιήσεις που θα μας απαλλάξουν από δυσβάστακτες κρατικοποιήσεις. Ωραία. Τότε γιατί στο απυρόβλητο η κρατική ραδιοτηλεοπτική Σακηρουβία; Δύο φορές παραπάνω φορτωμένη από άχρηστη κομματική πελατεία. Και τα περισσότερα προγράμματα σε κανονική αχρηστία. Έτσι και βγουν στην επιφάνεια οι συμβάσεις ημέτερων παραγωγών αδιάφορων εκπομπών θα φύγει το τσερβέλο και του πιο φανατικού της Νέας Δημοπρασίας. Το χαράτσι που πληρώνουμε καταλήγει στην κομματική προπαγάνδα και την τσέπη της δεξιάς και τάχα μου κουλτουριάρικης δημιουργίας. Θέλουν κοιλιακούς; Με γεια τους και χαρά τους. Τον Σάκη να τον πληρώσουν τα σόγια, τα τζάκια και οι γόνοι της δεξιάς Δυναστείας. Αχ και τι δεν θα ΄δινα να ΄βλεπα όλους τους καταναλωτές ν΄ ακολουθούν το παράδειγμα της Μελίνας. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ πληρωμένος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αν τους βαστάει να κατεβάσουν τους διακόπτες, να έρθει νύχτα. Αυτενέργεια ρεεεε. Μοναδική ελπίδα! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  9:54 π.μ. - 29/4/2009

Υποκρισία

ΕΝΑ ακόμα αρνητικό ρεκόρ κατέρριψε χθες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την προσφυγή της σε δανεισμό 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2009. 

Η επίσημη δικαιολογία που προβάλλεται ότι δεν τα έχουμε ανάγκη αλλά θα τα χρησιμοποιήσουμε ως «μαξιλάρι» για το ενδεχόμενο να χειροτερέψει η κρίση, είναι βέβαια για μικρά παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι πήραμε- και θα χρυσοπληρώσουμε- τα νέα δάνεια για έναν και μοναδικό λόγο: ότι τα έσοδα του Δημοσίου πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι θα τα χρειαστούμε για να καλύψουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού. 
ΓΙΑ τον λόγο αυτό άλλωστε- την έκρηξη στο δημόσιο έλλειμμα- η Ελλάδα είναι από προχθές και επισήμως υπό επιτήρηση. 
ΚΑΙ ώς εδώ τα πράγματα όσο και αν είναι δυσάρεστα θα ήταν σχετικώς αθώα. Απλώς για μια ακόμα φορά αυτή η κυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της. 
ΟΜΩΣ δεν είναι έτσι. Αυτό που στην πραγματικότητα κάνει ο κ. Καραμανλής είναι ότι αγοράζει προεκλογικό χρόνο. 
ΓΙΑΤΙ όλοι γνωρίζουν και το ομολογεί σχεδόν ανοικτά ο υπουργός Οικονομικών ότι χρειάζονται πρόσθετα σκληρά μέτρα για την οικονομία. 
ΑΝΤΙ όμως να προχωρήσει στη λήψη τους η κυβέρνηση και βέβαια να επωμιστεί το σχετικό πολιτικό κόστος, προτιμά να τα αναβάλλει για το μέλλον. 
ΤΗΝ ώρα μάλιστα που ξεμένει από έσοδα προχωρά σε παροχές με δικαιολογία την κρίση αλλά βέβαια και με το βλέμμα στις εκλογές. 
ΠΑΡΟΧΕΣ που θα χρηματοδοτήσει με δανεικά αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το δημόσιο χρέος. 
ΕΙΝΑΙ η ίδια αυτή κυβέρνηση που υποκριτικά κλαίγεται τους τελευταίους μήνες για το τεράστιο χρέος που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ και δεν της επιτρέπει να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  9:25 π.μ. - 29/4/2009

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ 43 ΔΙΣ ΤΟ 2009. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 46!

1. Είναι πραγματικά ασύλληπτο αυτό που γίνεται με το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου.

-          Πρώτον, η καταρρέουσα κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να δανειστεί το ελληνικό δημόσιο περίπου 43 δις για όλο το 2009. Σήμερα, και ενώ δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μέσα του έτους, ο δανεισμός έχει ξεπεράσει τα 46 δις!

-          Δεύτερον, όχι μόνο δανειζόμαστε πολλά, αλλά δανειζόμαστε και πανάκριβα επειδή η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές. Αν συγκρίνουμε τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού με τα επιτόκια της Ιταλίας -μίας χώρας με ποσοστά χρέους όσο τα δικά μας- η χώρα μας έχει επιβαρυνθεί με πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον!

2. Φαίνεται ότι οι δανειακές ανάγκες το 2009 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 50 δις ευρώ. Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο δηλώνει την ... ικανοποίησή του για την υπερκάλυψη των εκδόσεων ομολόγων δημοσίου, αδιαφορώντας πλήρως για το επιπλέον κόστος που φορτώνεται στις πλάτες των πολιτών.

3. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει μέχρι σήμερα καν προγραμματίσει στοιχειωδώς τις δανειακές της ανάγκες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμη περισσότερο η αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές, οι οποίες μας τιμωρούν με υψηλό κόστος δανεισμού.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  9:25 π.μ. - 29/4/2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ:

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ» ΤΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ.  

1. Μετά το φοβερά αναπτυξιακό για την Ελλάδα μέτρο της μείωσης των τελών ταξινόμησης στα αυτοκίνητα που είχε ως αποτέλεσμα να ξεπουληθούν οι Cayenne και άλλα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, η κυβέρνηση προχώρησε χθες σε ανακοίνωση μέτρων για την ενίσχυση της οικοδομής και της αγοράς κατοικίας, ουσιαστικά το εξής ένα: «Όποιος πάρει τώρα δάνειο για να αγοράσει σπίτι θα έχει το προνόμιο της έκπτωσης του 40% των τόκων από το φόρο εισοδήματος».

2. Σε μία πρώτη ανάγνωση παρατηρεί κανείς τα εξής:

-    Το μέτρο αφορά μόνο αυτούς που θα αποφασίσουν τώρα να πάρουν δάνειο. Δεν προβλέπεται τίποτα για αυτούς που πήραν στεγαστικό δάνειο π.χ. πέρυσι και δυσκολεύονται να το αποπληρώσουν. Δημιουργούνται με τις ευλογίες της κυβέρνησης δύο κατηγορίες δανειοληπτών για την αγορά ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Κάποιοι θα έχουν ποσοστό έκπτωσης 20% των τόκων των δανείων από το εισόδημα τους και άλλοι 40%.

-    Το μέτρο αυτό ευνοεί όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, άρα θα έχουν οφέλη από την μείωση του φόρου στο εισόδημά τους. Το μέτρο αυτό σε τίποτα δεν ωφελεί πολίτες μέσου εισοδήματος, που δεν ωφελούνται από την μείωση του φόρου εισοδήματος. Για αυτούς δεν προβλέπεται τίποτα ούτε και ως προς τη δυνατότητά τους να πάρουν δάνειο. Ως γνωστόν οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες.

3. Είναι φοβερή η ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να προαναγγέλλει...παπάδες και μετά να δυσαρεστεί τους πάντεςΟι άμεσα εμπλεκόμενοι στην αγορά κατοικίας φορείς μιλάνε για ημίμετρα που θα έχουν ελάχιστη επίπτωση στη συγκεκριμένη αγορά. Το συμπέρασμα είναι ένα: η «πολιτική του άρπα κόλλα», τα ημίμετρα και οι αδικίες συνεχίζονται αφού δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Μόνο η απέλπιδα προσπάθεια τους να γλιτώσουν την αναπόφευκτη δική τους κατάρρευση...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  9:20 π.μ. - 29/4/2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. 

1. Στην ανάγκη δημιουργίας στην Ελλάδα ενός νέου μοντέλου δημοκρατικής διακυβέρνησης με στόχο «να έχει ο πολίτης δικαιώματα και ευθύνες, να απολαμβάνει τα δικαιώματά του και να μην είναι αποκομμένος από την εξουσία, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα όπου ο πολίτης είναι αποξενωμένος και απομονωμένος από ένα διεφθαρμένο κράτος», αναφέρθηκε χθες στην ομιλία του στο London School of Economics, ο Γιώργος Παπανδρέου.

2. Η αυριανή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα έχει ως πυξίδα την αναγέννηση της δημοκρατίας, την κοινωνία της αλληλεγγύης και την πράσινη οικονομία και πέντε εθνικούς στόχους:

-          να ξαναχτίσουμε μια δραστήρια εθνική πολιτική,

-          να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα,

-          να αποκτήσουμε κοινωνικό κράτος υψηλού επιπέδου,

-          να προωθήσουμε την πράσινη οικονομία από τον τουρισμό ως την αγροτική πολιτική, από την ενέργεια ως τις μεταφορές και από τις κατασκευές ως την εκπαίδευση,

-          να επιφέρουμε πολύ μεγάλες αλλαγές στην νοοτροπία και τη λειτουργία του κράτους, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από όλα τα προηγούμενα.

3. «Στόχος μου είναι να δημιουργήσω στην Ελλάδα ένα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε, αλλά να δράσουμε και μάλιστα γρήγορα». Και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι κάθε ντοκουμέντο υπουργού ή υψηλόβαθμου αξιωματούχου θα αναρτάται στο διαδίκτυο.

4. Για τις προσλήψεις στο δημόσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι για κάθε κρατική θέση, θα υπάρχουν, με τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ανοιχτές διαδικασίες μέσω προκηρύξεων και του διαδικτύου, είτε αφορά σε περιπτώσεις πολιτών της χώρας, είτε εκτός αυτής. Η επιλογή συνεργατών θα γίνεται με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια και δεν θα έχουν σχέση με υποθέσεις ανάλογες με εκείνες των «κουμπάρων».

5. Μιλώντας για την κυβέρνηση τόνισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Νέα Δημοκρατία έφερε την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ανέστειλε την πρόοδο σε όλα τα μέτωπα. Νιώθω, είπε ο Γ. Παπανδρέου λύπη και οργή για τη χώρα μου, η οποία πριν πέντε χρόνια είχε αυτοπεποίθηση και όραμα για το μέλλον της και σήμερα κατατάσσεται από την Eurostat ως ένα από τα πλέον απαισιόδοξα έθνη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  9:16 π.μ. - 29/4/2009

Χωρίς λόγια..

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΩΝ ...ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ !...

ΑΠΤΟΗΤΟΣ...

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τη δίνη των σκανδάλων, ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τον Μπαρόζο, προανήγγειλε αλλαγές στον ΟΣΕ και στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, επιχειρώντας να χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση και τη ρητορική των πολυσυζητημένων μεταρρυθμίσεων, για να φέρει την πολιτική αντιπαράθεση στα θέματα αυτά και να υποβαθμίσει τα σκάνδαλα, τα οποία έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά τόσο στη ΝΔ συνολικά όσο και στη δική του πολιτική εικόνα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Καραμανλής, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ. Μπαρόζο στη χώρα μας, επιχείρησε να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, υπενθυμίζοντας την πώληση της Ολυμπιακής και προαναγγέλλοντας ανάλογες κινήσεις και στον ΟΣΕ.
από ΛΟΓΟΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  8:57 π.μ. - 29/4/2009