Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Δήλωση Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την τροπολογία για την διαχείριση του 2% των ακαθάριστων εσόδων των ΜΜΕ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί και θα καταψηφίσει την τροπολογία η οποία προβλέπει την επέκταση επί τριετία της δυνατότητας διαχείρισης, χωρίς έλεγχο και παραστατικά, του 2% των ακαθάριστων εσόδων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης.

Η ισχύς της συγκεκριμένης ρύθμισης παρατάθηκε το 2007, για ένα χρόνο και «για τελευταία φορά».

Για μας, είναι θέμα διαφάνειας και ισονομίας. Τυχόν θέματα του κλάδου, που απορρέουν από την οικονομική κρίση, πρέπει να αντιμετωπίζονται με άλλες διαφανείς ρυθμίσεις και μέσα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:49 μ.μ. - 5/5/2009.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ...


Ο σημερινός ευρωβουλευτής Θανάσης Παφίλης είναι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ που ανακοινώθηκε σήμερα από την Αλέκα Παπαρήγα. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο επίσης ευρωβουλευτής Γιώργος Τούσσας και την τρίτη θέση ο Μπάμπης Αγγουράκης.Το πλήρες ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ έχει ως εξής:
1. Θανάσης Παφίλης
2. Γιώργος Τούσσας
3. Μπάμπης Αγγουράκης
4. Μανώλης Συντυχάκης
5. Λέττα Μεθωνιού
6. Παναγιώτης Απέργης
7. Γιώργος Γκικόπουλος
8. Αννα Γρηγοριάδου
9. Αντώνης Κατσάς
10. Ρίζος Μαρούδας
11. Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης
12. Πασχάλης Αδάμ Μολυβδάς
13. Αλεξάνδρα Μπαλού
14. Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου
15. Μάκης Παπαδόπουλος
16. Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος
17. Γιώργος Πέρρος
18. Γιάννης Τασιούλας
19. Αγγελος Τζέκης
20. Φανή Τρέλλη
21. Γιώργος Μαργαρίτης
22. Κώστας Δρούτσας
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:41 μ.μ. - 5/5/2009.

Η κυβέρνση έπεσε από την Ακρόπολη...

Υποστηρίζει ο Ιησουίτης Ντερμπεντέρης... 
Ο Πρετεντέρης πολύ εύκολα, με την κλασσική μέθοδο των μελών του τάγματος των Ιησουιτών, βάφτισε το ψάρι κρέας, για να στηρίξει για άλλη μια φορά τον Καραμανλή. 
"Η κυβέρνηση έπεσε από την Ακρόπολη και στάθηκε όρθια. Πέρασε ανώδυνα αυτήν την ψηφοφορία" . 
Αλήθεια;
Κύριε Ντερμπεντέρη, πότε άλλοτε έχει συμβεί η πλειοψηφία της Βουλής, σε μια σημαντική ψηφοφορία, να είναι μειοψηφία και η μειοψηφία να είναι πλειοψηφία; 
146 ήταν οι ψήφοι υπέρ της παραπομπής και 144 ήταν οι κατά. Αυτή η ηθική ήττα ήταν μια ανώδυνη διαδικασία για την κυβέρνηση; ...
από nonews-NEWS
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:32 μ.μ. - 5/5/2009.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑΣ.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

 Από τη χθεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ «Η Ευρώπη που θέλουμε»

 Η κρίση και στην Ευρώπη έχει ξεκάθαρο νεοφιλελεύθερο και νεοσυντηρητικό πρόσωπο

-    Η άνοδος των νεοσυντηρητικών κυβερνήσεων στις 22 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενίσχυσε τις νεοφιλελεύθερες προβλέψεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια συντηρητική ελίτ τεχνοκρατών, μακριά από τους πολίτες.

-    Η σημερινή κρίση που βιώνουμε διεθνώς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, έχει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο. Αυτές οι επιλογές ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου, του Ευρωπαίου πολίτη, με συγκεκριμένα πρόσωπα. Γι' αυτό, εμείς στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε πει όχι στην επανεκλογή του σημερινού Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο. Είναι ένα από αυτά τα πρόσωπα, που σηματοδότησαν το νεοφιλελευθερισμό, τον νεοσυντηρητισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζητάμε σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις εκλογές της 7ης Ιουνίου γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε σοσιαλιστή Πρόεδρο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Οι εκλογές να σηματοδοτήσουν την προοδευτική στροφή απέναντι στα νεοσυντηρητικά δόγματα

Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου πρέπει να σημάνουν ακριβώς αυτή την στροφή, την προοδευτική στροφή της Ευρώπης. Είναι μια κρίσιμη μάχη, και ιδεολογική, και πολιτική. Μάχη του σοσιαλισμού, μάχη της σοσιαλδημοκρατίας, μάχη απέναντι στους μύθους και στα δόγματα του νεοσυντηρητισμού. Η νίκη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας θα είναι νίκη πρώτα απ' όλα για την κοινωνική Ευρώπη.


Εμείς θέλουμε μία Ευρώπη των πολιτών, με «πράσινη ανάπτυξη» και κοινωνική προστασία

-    Ζητάμε την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, ώστε να εξαιρούνται οι δημόσιες παραγωγικές κοινωνικές δαπάνες από τον υπολογισμό του ελλείμματος.

-    Ζητάμε κοινές προδιαγραφές στην κοινωνική πολιτική, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και ασφάλιση.

-    Ζητάμε μια ευρωπαϊκή στρατηγική για «πράσινη ανάπτυξη» και απασχόληση. Εμείς μιλάμε για τηδημιουργία δέκα εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

Για όλα τα παραπάνω, προτείνουμε ένα Σύμφωνο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, παράλληλο με το Σύμφωνο Σταθερότητας, για να μπορέσουμε να μιλάμε για μια Ευρώπη αλληλεγγύης, μια Πράσινη Ευρώπη, μια Ευρώπη των πολιτών.

-    Ζητάμε την ενίσχυση της πρόσβασης των μικρομεσαίων εταιρειών στις κεφαλαιαγορές μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. 

-    Ζητάμε τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Χάρτας ένταξης των μεταναστών και προσφύγων, για τη διασφάλιση και των συνόρων μας.


Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

-    Πρώτο, το Πανευρωπαϊκό Δημοψήφισμα, ως ένα μέσο δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών, πέραν των συνόρων του κάθε κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-    Δεύτερο, την εκλογή του Προέδρου της Επιτροπής άμεσα από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-    Τρίτο, τη συστηματική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στις διαβουλεύσεις για σημαντικές αποφάσεις που παίρνει η Ένωση.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:21 μ.μ. - 5/5/2009.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ -ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ-

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

1. Τα λόγια πλέον περιττεύουν όταν αναφέρεται κανείς στο πόσο καταστροφική για τον τόπο είναι η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης στη θέση της. Οι χθεσινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελληνική οικονομία τα λένε όλα:

-          Ανάπτυξη. Η ανυπαρξία σχεδίου για την αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης έχει οδηγήσει την Ελληνική οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση, όμοια με εκείνη της οδυνηρής για τον τόπο περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη...Πιο συγκεκριμένα, για το 2009 προβλέπεται ότι η οικονομία της Ελλάδας θα συρρικνωθεί (-0,9%), για πρώτη φορά από το 1993!

-          Δημοσιονομικό Έλλειμμα. Από το 2,8% του ΑΕΠ το 2006 και 3,6% το 2007 ανέβηκε στο 5% το 2008 (χωρίς να θεωρείται οριστικό) και τώρα εκτιμάται ότι θα είναι 5,1% του ΑΕΠ το 2009 για να εκτοξευτεί στο 5,7% του ΑΕΠ το 2010!

-          Δημόσιο χρέος. Προβλέπεται να εκτιναχθεί στο 103,4% του ΑΕΠ το 2009 και στο 108% το 2010. Καμιά άλλη χρονιά δεν είχαμε τόσο υψηλό χρέος σαν αυτό που προβλέπεται για το 2010!

2. Τι άλλο να πει κανείς; Κατόρθωσαν μέσα σε 5 χρόνια να βάλουν την χώρα δύο φορές υπό επιτήρηση. Κατάφεραν να αυξήσουν το δημόσιο χρέος κατά 80 δις ευρώ. Είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη, που έχει αναθεωρήσει το στόχο των ελλειμμάτων 4 φορές τους τελευταίους τέσσερεις μήνες. Και είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που δεν διαθέτει προϋπολογισμό. Ο «αξιόπιστος» προϋπολογισμός που ψήφισαν τον Δεκέμβριο είναι ένα απλό κουρελόχαρτο. Είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που δεν διαθέτει σχέδιο για την κρίση, κάτι που ομολογούν ακόμα και υπουργοί της.

3. Ο λογαριασμός της αποτυχίας τους, που υπολογίζεται σε δις ευρώ, θα φορτωθεί και πάλι στις πλάτες του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του ελεύθερου επαγγελματία, του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται μόνο ως εμπαιγμό τους ισχυρισμούς αυτών που μας φόρτωσαν με ελλείμματα και εκτόξευσαν το χρέος στα ύψη, ότι μπορούν δήθεν τώρα να τα τιθασεύσουν. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι αυτοί που τους χρέωσαν με φόρους και μελλοντικά βάρη, αυτοί που συνειδητά ευνόησαν τους λίγους και εκλεκτούς, δεν μπορούν να τους δώσουν προοπτική ασφάλειας, σιγουριάς και ελπίδας.

4. Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία, ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αλλάξουμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση, για να ξεκινήσει στη χώρα μας μια συστηματική προσπάθεια εξόδου από την οικονομική, από την πολιτική, αλλά και από την ηθική κρίση που μαστίζει τον τόπο.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:17 μ.μ. - 5/5/2009.

ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 

ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

1. Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, αποτελεί για την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ήττα. Τους δημιουργεί μείζον πολιτικό πρόβλημα γιατί η αλήθεια είναι:

-    Πρώτον, η κυβερνητική ηγεσία άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στους βουλευτές της, μετατρέποντας ουσιαστικά την δήθεν ψήφο κατά συνείδηση σε ψήφο εμπιστοσύνης.

-    Δεύτερον, παρά τις πιέσεις, οι κυβερνητικές επιλογές ηττήθηκαν. Οι περισσότεροι βουλευτές ζήτησαν την παραπομπή του κ. Παυλίδη. Η ψήφος τους, ήταν ψήφος ευθύνης και αξιοπρέπειας του πολιτικού συστήματος. Η ψήφος τους, ήταν ψήφος αποδοκιμασίας του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή.

-    Τρίτον, ποτέ άλλοτε στα μεταπολιτευτικά τουλάχιστον χρονικά δεν έχει υπάρξει ήττα της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε οποιαδήποτε ψηφοφορία στη Βουλή.

2. Η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Καραμανλής έστειλαν πάλι μήνυμα ατιμωρησίας. Ήλθαν για άλλη μια φορά σε ευθεία αντίθεση με την κοινωνία. Θα πρέπει η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής να εξηγήσουν στην κοινωνία, πώς είναι δυνατόν για μια υπόθεση που ο κάθε απλός πολίτης θα κατέληγε στα δικαστήρια, όπου εκεί και μόνο εκεί θα αποδεικνυόταν η αθωότητα ή η ενοχή του, ένας βουλευτής της να αθωώνεται εκ των προτέρων. Και μάλιστα με το εκβιαστικό δίλλημα, «ή αθωώνετε τον Παυλίδη ή πάμε σε εκλογές, οπότε βάζετε σε κίνδυνο την βουλευτική σας έδρα».

3. Ο κ. Καραμανλής και το κόμμα του στάθηκαν για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν. Η αντίληψη τους για την διακυβέρνηση, είναι πλέον ξεκάθαρη: «Δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανένα». Πλανώνται πλάνην οικτρά. Λογαριασμό θα δώσουν. Και θα πληρώσουν τον λογαριασμό που θα τους στείλουν οι πολίτες. 

4. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την προσπάθεια του για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Ο Γ. Παπανδρέου και στην χθεσινή του παρέμβαση ήταν ξεκάθαρος ως προς τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

-    «Θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, για να μην μπορεί πια μια απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία να εμποδίζει - όπως κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία - τη διερεύνηση από τους φυσικούς δικαστές, τυχόν ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων. Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συγκαλέσει όλα τα κόμματα, για μια εθνική στρατηγική καταπολέμησης της διαφθοράς στον τόπο μας. Θα προχωρήσουμε, επίσης, στις αναγκαίες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, οι οποίες θα διασφαλίσουν τη διαφάνεια, τη χρηστή αξιοποίηση των χρημάτων του Ελληνικού λαού. Αμετακίνητη απόφασή μου είναι, διαφάνεια παντού, διαφάνεια για όλους, διαφάνεια, ώστε να μπορεί να γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης και να λογοδοτεί η εκάστοτε κυβέρνηση, η εκάστοτε εξουσία».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:12 μ.μ. - 5/5/2009.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ !...


από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:15 μ.μ. - 5/5/2009.

Γελοιογραφίες


Πηγή: ΤουΚώστα Μητρόπουλου
από τα Νέα
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:58 μ.μ. - 5/5/2009.

H γρίπη των ... χήρων


από Ατσάραντος
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:06 μ.μ. - 5/5/2009.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

'Εξυπνο:

* Η "Καθημερινή" διαβάζεται από αυτούς που κυβερνούν τη χώρα.

* Ο "Ελεύθερος Τύπος" από αυτούς που νομίζουν ότι κυβερνούν τη χώρα.

* Το "Βήμα" και τα "Νέα" διαβάζουν αυτοί που πιστεύουν ότι θα έπρεπε κανονικά να κυβερνούν τη χώρα.

* Τον "Ριζοσπάστη" διαβάζουν εκείνοι που πιστεύουν πως τη χώρα θα έπρεπε κανονικά να την κυβερνά μια άλλη χώρα.

* Οι αναγνώστες της "Ελευθεροτυπίας" δεν ξέρουν ποιος ακριβώς κυβερνά τη χώρα, είναι όμως βέβαιοι πως την κυβερνά με λάθος τρόπο.

* Την "Απογευματινή" προτιμούν οι γυναίκες αυτών που κυβερνούν τη χώρα.

* Τη "Ναυτεμπορική" διαβάζουν αυτοί στους οποίους ανήκει η χώρα.

* Την "Εστία" διαβάζουν όσοι νομίζουν πως η χώρα είναι ακόμα δική τους.

* Και οι αναγνώστες της "Espresso" δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κυβερνά τη χώρα, αρκεί να είναι γυναίκα και να έχει μεγάλο στήθος ή άντρας αναλόγων προσόντων!!!
από @ρ@τε πύλ@ς
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:49 π.μ. - 5/5/2009.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!!!


Για σκεφτείτε το λίγο... Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έγινε σήμερα.

Ήττα της πλειοψηφίας.
Δεν έχει ξαναγίνει σε καμία ψηφοφορία στη Βουλή!


Ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι πλέον, τι θα γινόταν αν δεν αποχωρούσε η κυβέρνηση ΔΥΟ φορές από την Βουλή για το Βατοπέδι, την "ναυαρχίδα" των σκανδάλων Καραμανλή....

Τότε φώναζε σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και καμιά 30αριά βουλευτές της Ν.Δ...
Αλλά αυτό που έγινε σήμερα, είναι ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν υφίσταται κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Τελικά, ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;
Μάλλον ο Παυλίδης των άγονων, οι Ρουσόπουλος, Μπασιάκος, Δούκας, Βουλγαράκης, Κοντός του Βατοπεδίου, κλπ... κλπ...

Καληνύχτα Ελλάδα...

Edit: Με συμπληρώνει ο Γ. Παπούλιας με σχόλιό του και έχει απόλυτο δίκιο:

"και είναι μέγα λάθος η έκφραση "απορρίφθηκε το αίτημα για παραπομπή του Α. Παυλίδη σε ειδικό δικαστήριο..." (έτσι όπως άρχισε η κρατική προπαγάνδα από τα πρώτα δελτία της ΕΡΑ) γιατί η βουλή δεν απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση. την ψήφισε κατά πλειοψηφία, αλλά δεν συμπληρώθηκε η απόλυτη πλειοψηφία του 150+1 για να ισχύσει η παραπομπή. Άρα το αίτημα δεν απορρίφθηκε, υπερψηφίστηκε αλλά όχι κατά απόλυτη πλειοψηφία όπως ορίζει ο σχετικός νόμος..."


από : http://krogias.blogspot.com

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:25 π.μ. - 5/5/2009.

Νέα... επιτυχία


ΤουΓιώργου Χρ. Παπαχρήστου 
gpapachristos@ dolnet.gr

Η νέα... επιτυχία της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή είναι η χθεσινή πιστοποίηση της απόλυτης αποτυχίας της στην οικονομία. Το χθεσινό τελεσίγραφο της Κομισιόν, και του κυρίου Αλμούνια προσωπικά, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι άνθρωποι αυτοί στα πέντε χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία το μόνο που κατάφεραν ήταν να βυθίσουν αύτανδρη την ελληνική οικονομία, σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατον να προβλεφθεί το πότε θα ανακάμψει. Παράλληλα δε να μας θυμίσει ότι ο κατ΄ εξοχήν υπεύθυνος γι΄ αυτά τα απερίγραπτα χάλια, που παίρνουν πλέον τον χαρακτήρα εθνικής καταστροφής, ο κύριος Αλογοσκούφης παραπλανούσε κατ΄ εξακολούθηση τον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία πάει καλά και πως όποια προβλήματα αντιμετωπίζει, αυτά οφείλονται στο ΠΑΣΟΚ! 

Η υπόθεση δεν είναι απλή, ούτε εντάσσεται στην πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων. Έχει να κάνει με το μέλλον του τόπου, το οποίο περιγράφεται πλέον εξαιρετικά δυσοίωνο και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση. Ναι, του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τον οποίο επιστήμονες (με όλη τη σημασία της λέξης) δημοσκόποι αναδεικνύουν στις έρευνές τους ότι είναι καταλληλότερος να κυβερνήσει τη χώρα! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:09 π.μ. - 5/5/2009.

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ...


Ευπρεπής όπως πάντα. Πνευματώδης με καλλιέργεια που πηγάζει από τις πιο επαναστατικές ημέρες τηςΓαλλίας, στον Μάη του '68. Περνάει δύσκολες στιγμές. Δεν ψήφισε για την παραπομπή τουΑ. Παυλίδη, γιατί έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πολύ σοβαρά. Η απουσία του ήταν ίσως η είδηση της βραδιάς. Ποιος, όμως, ασχολείται με τους αξιοπρεπείς; Τα φώτα της δημοσιότητας στον Παυλίδη και τους ομογάλακτούς του. Μεγάλη η μάχη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη.
Στο πλευρό του όλοι μας...


από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:48 π.μ. - 5/5/2009.

«Αποδόθηκε» Λευκός !!!



Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
 από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:56 π.μ. - 5/5/2009.

Ο α(να)ξιόπιστος Κατατζαφέρης !!...


Φοβερή !!!...  η ατάκα του Καρατζαφέρη πριν τη ψηφοφορία στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την παραπομπή του ΑΠαυλίδη : "οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή τα παίρνουν χοντρά"! Απίστευτες καταγγελίες. Το κλίμα στη Βουλή είναι εκρηκτικό. Η πόλωση βολεύει κυρίως την Νέα Δημοκρατία που φοβάται τις διαρροές. Ο Καρατζαφέρης ήταν πάρα πολύ σκληρός. Μίλησε για "αρπακτικά" και για "χρηματοδοτήσεις κάτω από το τραπέζι". Οι βουλευτές της Ν.Δ. κοιτούσαν ο ένας τον άλλον. Οι υπουργοί που ήταν στα υπουργικά έδρανα, κοίταζαν τον Καρατζαφέρη"......
Τελικά όμως τα κλειστά φακελάκια  έκαναν την προβοκάτσια τους ;;;... λέμε εμείς τώρα.... και δώσαν τροφή στα παπαγαλάκια που περίμεναν πώς και πώς μια οδυνηρή Κυβερνητκιή ήττα να την αντιστρέψουν σε πρόβλημα ΠΑΣΟΚ... χα χα χα... μόνο που ξέχασαν ότι δέν απευθύνονται σε ... μαμελούκους.
Οι 146 υπέρ είναι περισσότεροι από τους 144 κατά εκτός και αν έχουν αρνητικό πρόσμο..... γκαίκε .....
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:41 π.μ. - 5/5/2009.

Απερρίφθη η πρόταση παραπομπής του Παυλίδη



Ψήφισαν :298

Υπέρ: 146
Κατά: 144
Παρόν: 3
Λευκό: 5
από togreki

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:10 π.μ. - 5/5/2009.