Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Γιατί ενοχλούν τα blogs

Όταν η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το 2004, τα blogs παγκοσμίως ήταν κάτω από 2 εκατομμύρια. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά,ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια, με αριθμό αναγνωστών πάνω από μισό δισεκατομμύριο άτομα σε όλον τον κόσμο.

green blogsΟ χρόνος σε ψηφιακό περιβάλλον μετράει διαφορετικά. Είναι κάτι που οι κυβερνώντες δεν αντιλήφθηκαν ποτέ. Ίσως διότι στον κλειστό πυρήνα της διακυβέρνησης, η εξειδίκευση και τα πτυχία ήταν προσόντα που απαντά κανείς σπάνια.

Τα πρώτα χρόνια, όταν ο Πρωθυπουργός μιλούσε για νταβατζήδες στου Μπαϊρακτάρη, η ψηφιακή επικοινωνία της κυβέρνησης ήταν στο μηδέν. Ακόμη και στο κόμμα της ΝΔ, όπου θα έπρεπε να γίνονται διαρκώς ασκήσεις επί χάρτου, η ψηφιακή κουλτούρα ήταν ανύπαρκτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο απελπιστικά στατικός και απηρχαιωμένος ιστότοπος του Πρωθυπουργού, όπου, φυσικά, αντανακλάται η φιλοσοφία του κυβερνητικού μάνατζμεντ.

Πέντε χρόνια μετά, η ψηφιακή κοινωνία βρίσκεται σε έκρηξη. Ο διάλογος, η αρθρογραφία, η ειδησεογραφία, τα μηνύματα των πολιτών, το ξεμπρόστιασμα των κακών συμπτωμάτων της καθημερινότητας, όλα αυτά είναι υγιή στοιχεία ενός κόσμου που αλλάζει.

Όμως, οι άνθρωποι του χθες αντιστέκονται. Ή τουλάχιστον νομίζουν ότι μπορούν κάτι να κάνουν. Τα μεγέθη, βέβαια είναι συντριπτικά εις βάρος τους. Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Η ανάπτυξη του παγκόσμιου ιστού και φυσικά της ψηφιακής κοινωνίας των πολιτών είναι εκρηκτική. Και δεν έχει πισωγυρίσματα. Ιδιαίτερα ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία.

Το διαδίκτυο εξελίσσεται σε είδος πρώτης ανάγκης, η τηλεόραση χάνει το νόημά της, οι σημερινοί μαθητές του δημοτικού δεν θα πιάσουν ποτέ εφημερίδα στα χέρια τους. Θα είναι γι΄αυτούς μια παλιά συνήθεια, σαν το …κάπνισμα, που η εξέλιξη την κατήργησε, γιατί έπαψε να είναι χρήσιμη.

Τα blogs είναι η ψηφιακή κοινωνία των πολιτών. Και όσες κυβερνήσεις δεν τα αντέχουν είναι διότι είναι στραμμένες στο παρελθόν και όχι στο μέλλον.

[ papagalomegalo ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:40 μ.μ. - 30/06/2009

Καταργείται η δεξίωση για τη Γιορτή της Δημοκρατίας

Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να καταργήσει την μέχρι σήμερα καθιερωμένη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας που πραγματοποιείτο κάθε χρόνο στον κήπο του προεδρικού μεγάρου.

Όπως έγινε γνωστό ο Κάρολος Παπούλιας πήρε την απόφαση να προσδώσει καθαρά θεσμικό χαρακτήρα στην συγκεκριμένη ημέρα και να την απαλλάξει από οποιοδήποτε κοσμικό χαρακτηριστικό. Επιπλέον, η προεδρία της Δημοκρατίας προχωρά σε περιστολή των δαπανών που σχετίζονται με όλες τις εκδηλώσεις που διεξάγονται υπό την επίβλεψή της.

Έτσι, φέτος, στις 24 Ιουλίου θα προσκληθούν στις 11:00 το πρωί στο προεδρικό μέγαρο, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων, οι βουλευτές, οι αρχηγοί του στρατού και της αστυνομίας, καθώς και στελέχη της Αντίστασης, χωρίς τις συζύγους τους και χωρίς η εκδήλωση να περιλαμβάνει κάποιο δείπνο μετά μουσικής αργότερα. Η συνάντηση θα είναι λιτή και σύντομη.

Η βραδινή δεξίωση καταργείται. Η πρωινή συγκέντρωση θα έχει καθαρά πολιτικό «χρώμα», ενώ από τους δημοσιογράφους παρόντες θα είναι μόνον όσοι καλύψουν δημοσιογραφικά το γεγονός.

[ Cosmo.gr ]

EE: Προς ανανέωση της άδειας καλλιέργειας γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού...


Πράσινο φως για την ανανέωση της άδειας για την καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto έδωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA).
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της υπηρεσίας, το καλαμπόκι ΜΟΝ 810 που είναι ανθεκτικό στα έντομα, είναι «όσο ασφαλές είναι και
το συμβατικό αναφορικά με τις δυνητικές του συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων». Όπως επισήμαναν, «είναι απίθανο να έχει αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον στο πλαίσιο της χρήσης για την οποία προορίζεται».
Η γνώμη της ΕFSA είναι καθοριστική για τη απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών κατά πόσο θα ανανεώσουν τη 10χρονη άδεια για την καλλιέργεια του γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού, που έχει απαγορευθεί σε έξι χώρες της ΕΕ.
Η Γαλλία απαγόρευσε την καλλιέργεια του καλαμποκιού MON 810 τον Φεβρουάριο του 2008. Ωστόσο εάν η ΕΕ ανανεώσει την άδεια καλλιέργειας, η απαγόρευση στη Γαλλία θα πάψει να ισχύει.
Η Monsanto, μέσω της ιστοσελίδας της, χαρακτήρισε την απόφαση «συναρπαστικό ορόσημο για τους Ευρωπαίους αγρότες», πριν ακόμα ανακοινωθεί επισήμως.
Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν περιβαλλοντικές οργανώσεις.
«Το να επιτρέπεται στην EFSA να εκφράζει απόψεις για τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες τη στιγμή που δεν μπορεί να εκτιμήσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες στο περιβάλλον είναι σαν να επιτρέπεται σε κάποιον να συμμετάσχει στη Φόρμουλα 1 μόνο και μόνο επειδή έχει άδεια οδήγησης», όπως είπε ο Μάρκο Κόντιερ από τη Greenpeace
«Δεν πρέπει να δοθεί το πράσινο φως για να συνεχίσει να καλλιεργείται αυτό το καλαμπόκι στη ΕΕ», δήλωσε η Έλεν Χόλντερ από την οργάνωση Friends of the Earth. «Είναι καιρός να απολυθούν οι επιστήμονες της EFSA, να διαλυθεί η επιτροπή της για να γενετικά τροποποιημένα και να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες της σε έναν πραγματικά ανεξάρτητο και αποτελεσματικό φορέα».
[ nonews ]

Δεν κάνει διακρατικές συμφωνίες. Δεν δίνει ηλεκτρονικά ίχνη. Εκτός αν...


Εκτός αν, πρόκειται για αδικήματα που αφορούν:
- τρομοκρατία
- ναρκωτικά
- ανθρωποκτονία
- εκβιασμό
- παιδική πορνογραφία

Η Google, για να
προστατεύσει το κύρος της φυσικά δεν κάνει διακρατικές συμφωνίες, όπως ίσως επιθυμεί ο κύριος Πάκης.

Συνεπώς και η γνωμοδότηση του κ. Σανιδά πέφτει στο κενό. Πώς λοιπόν η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θ' απευθυνθεί στη Google και θα ζητήσει άρση απορρήτου για υποτιθέμενα ή και για πραγματικά αδικήματα που δεν εντάσσονται σε μια από τις 5 κατηγορίες που
προαναφέραμε;
[ nonews ]

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες 30/6. - (2)


Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες 30/6.


Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ.


1. Απίθανα πράγματα καταγράφει για μία ακόμη χρονιά η έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Οι πολεοδομίες, οι εφορίες, ο χώρος της υγείας και πολλοί δήμοι πρωταγωνιστούν πάλι στην κακοδιοίκηση και στη διαφθορά. Ενώ, για ακόμη μία χρονιά, το περιβάλλον και η τσέπη των απλών πολιτών είναι τα βασικά θύματα αυτής της κατάστασης.
Μαθαίνουμε λ.χ. ότι γιατροί είχαν ιδρύσει off-shore εταιρεία όπου έβαζαν τα έσοδα από τα φακελάκια. Φαίνεται ότι τα τηλεοπτικά μαθήματα φοροδιαφυγής στελεχών της κυβέρνησης μέσω off-shore έπιασαν τόπο.
2. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2003, ο κ. Καραμανλής κουνώντας επιδεικτικά τις εκθέσεις του οργανισμού «Διεθνής Διαφάνεια» έλεγε: «Η Ελλάδα κατρακυλά ασταμάτητα στη λίστα της διεθνούς κατάταξης για τη διαφθορά. Από την 25η το 1997, έφτασε στην 44η φέτος». Το 2008 η Ελλάδα κατρακύλησε στην 57η θέση αλλά ο κ. Καραμανλής έχει σταματήσει να διαβάζει τις εκθέσεις.
3. Η λειτουργία του κράτους δεν αφορά μόνο ένα κόμμα ή μία κυβέρνηση. Μας αφορά όλους:
Αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Και όταν η κυβερνητική μηχανή λειτουργεί στην εντέλεια μόνο για να ανταλλάξει το Δημόσιο οικόπεδα-φιλέτα με νεράκι λίμνης, όταν κυβερνητικά στελέχη παραδίδουν τηλεοπτικά μαθήματα φοροδιαφυγής μέσω off-shore, όταν από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη ακούγεται το «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», όταν το μήνυμα της ρεμούλας και της ατιμωρησίας έρχεται από ψηλά, μην περιμένουμε η Δημόσια Διοίκηση να αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας.
Αφορά όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι πλήττονται, πλήττεται η αξιοπρέπεια και η λειτουργία τους, από τη λογική της ατιμωρησίας και της προστασίας επίορκων λειτουργών.

Αφορά κάθε πολίτη ξεχωριστά και όλους μαζί. Γιατί το «φακελάκι» και το «λάδι» κάποιος το παίρνει αλλά και κάποιος το δίνει. Όλοι μας λοιπόν μπορούμε να συμβάλλουμε στο να περιοριστεί η διαφθορά στη χώρα μας. Χρειαζόμαστε όμως πολιτική ηγεσία που θα δίνει το καλό παράδειγμα υιοθετώντας τη διαφάνεια στη λειτουργία της και τιμωρώντας παραδειγματικά εκείνους που βάζουν, σε οποιοδήποτε επίπεδο, το χέρι στο μέλι.

4. Αυτό θα είναι και το πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως έχει δεσμευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος μέσα από μία σειρά μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών, με την Πολιτεία να κάνει το πρώτο βήμα. Αυτά τα βήματα περιλαμβάνονται στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας για το Πολιτικό Σύστημα και το Κράτος, όπως παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Κινήματος στις 22 Μαΐου.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:20 μ.μ. - 30/06/2009

ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

Η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΑΣ.
1. Για ακόμη μία φορά επί κυβέρνησης Ν.Δ., διαπιστώνουμε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη μάχη παρασκηνίου για τη νέα ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Η Ν.Δ. επιδιώκει και απεργάζεται για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, δεσμούς εξάρτησης και καθεστώς ιδιότυπης συνεργασίας. Πιστεύει ότι έτσι θα συνεχίσει να ελέγχει την πορεία των μεγάλων υποθέσεων που είναι σε εξέλιξη, ακόμη κι όταν σε λίγο πάψει να είναι κυβέρνηση.
2. Η χώρα, η Δικαιοσύνη και η λειτουργία της ίδιας της Βουλής, κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια βαρύ τίμημα, στο βωμό ανάλογων ακραίων κομματικών επιλογών της Ν.Δ.. Τέτοιες επιλογές, η αποχωρούσα κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να επαναλάβει. Τα παιχνίδια με τους θεσμούς με σκοπό το κομματικό όφελος, μόνο δεινά επιφέρουν στον τόπο.
3. Το ΠΑΣΟΚ ζητά το αυτονόητο: σοβαρότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία. Ζητάμε επιλογές προσώπων με επιστημονική κατάρτιση και κύρος, που να υπηρετούν μόνο τη Δικαιοσύνη και να αφουγκράζονται το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ζητάμε η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης να επιλεγεί με κριτήρια αξιοκρατικά και όχι κομματικά.
4. Η αποδέσμευση της δικαστικής εξουσίας από τις όποιες παρεμβάσεις της εκτελεστικής, είναι επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ. Ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης χρειάζεται αλλαγή. Η αλλαγή αυτή συναρτάται βέβαια με τροποποιήσεις στο Σύνταγμα. Όμως, ακόμη και υπό τις διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος, η κυβέρνηση θα έπρεπε και θα μπορούσε να έχει πάρει θετικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, εάν διέθετε πολιτική ευαισθησία και βούληση. Θα μπορούσε για παράδειγμα, να μεριμνήσει τουλάχιστον για την ακρόαση από τη Βουλή των υποψηφίων για την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Δεν το κάνει, γιατί θέλει να λειτουργήσει ανεξέλεγκτα. Αναλαμβάνει έτσι ακέραια την πολιτική ευθύνη των επιλογών της.

ΑΠΟ ΤΑ DVD ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ CD ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

1. Είναι πραγματικά εξοργιστικά αυτά που ζούμε στο σκάνδαλο της SIEMENS:
Ο βασικός μάρτυρας-κλειδί της υπόθεσης, ο οποίος αφέθηκε από την σημερινή κυβέρνηση να κυκλοφορεί δύο χρόνια ελεύθερος χωρίς να τρέχει τίποτα (όταν η κ. Τσέκου στην υπόθεση Ζαχόπουλου προφυλακίστηκε για μήνες με συνοπτικές διαδικασίες) δραπετεύει ανενόχλητος στο εξωτερικό και τώρα απειλεί συλλήβδην όλο τον πολιτικό κόσμο με ντοκουμέντα τα οποία έχει λέει καταχωρημένα σε CD.
Ταυτόχρονα, από την Ελλάδα, εκδίδονται εντάλματα σύλληψης εναντίον του για υποθέσεις που σταματούν το 2003 και είναι πιθανότατο να σκοντάφτουν στην πενταετία της παραγραφής που προβλέπει ο γερμανικός νόμος.
2. Εδώ και καιρό λέγαμε ότι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί και στο σκάνδαλο της SIEMENS είναι αυτή η διαρροή πληροφοριών, αυτή η θολούρα, η οποία έρχεται και επικρέμεται επί δικαίων και αδίκων.
Αυτή η θολούρα είναι και ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο για να απαξιωθεί συλλήβδην το πολιτικό σύστημα, όπως επιθυμούν πολλά εξωθεσμικά κέντρα στη χώρα μας, αλλά και, τελικά να μην την πληρώσει κανένας πραγματικά υπεύθυνος.
3. Η κυβέρνηση φαίνεται να προτιμά αυτή την καταστροφική για τη Δημοκρατία μας θολούρα από το να αποδειχτεί ότι φύτρωσαν και στη δική της αυλή «μπουμπούκια» που πρέπει να ξεριζωθούν άμεσα. Για αυτό απέρριψε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που προτείναμε τρεις φορές από το Φεβρουάριο του 2008. Για αυτό και ο κ. Χριστοφοράκος αφέθηκε να κάνει ελεύθερος τις βόλτες του για χρόνια, αν και το σκάνδαλο συντάρασσε την ελληνική κοινή γνώμη.
Αν η Νέα Δημοκρατία φοβάται την αλήθεια και δεν ενοχλείται από το να είναι όμηρος του κάθε Χριστοφοράκου, εμείς εξοργιζόμαστε. Δεν γίνεται η πολιτική ζωή της χώρας να κινείται τα τελευταία δύο χρόνια σαν εκκρεμές μεταξύ των DVD’s της υπόθεσης Ζαχόπουλου και των CD’s του Χριστοφοράκου. Απαιτούμε, τώρα, όλη την αλήθεια.

ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ…

1. Όσοι ανησυχούσαν για το αν ο πρόσφατος φορολογικός μποναμάς της κυβέρνησης είχε αποτελέσματα, τα νέα είναι ενθαρρυντικά: Η αμόλυβδη βενζίνη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα έσπασε σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμη και το φράγμα των 1,20 ευρώ ανά λίτρο. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχο ρεκόρ είχαμε πέρσι όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 140 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα είναι στα 70 δολάρια.
2. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η σημερινή κυβέρνηση παραμένει η χαρά των κερδοσκόπων. Τα μέτρα της έπληξαν αυτούς ακριβώς που στόχευε η σημερινή κυβέρνηση: τους πολλούς, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ :

ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς βρίσκεται στο Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο της συνάντησης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
. Στη χθεσινή ομιλία του, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προτάσεις των Σοσιαλιστών για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, και στα θέματα κλιματικής αλλαγής και μετανάστευσης, που θα απασχολήσουν τη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

2. Με στόχο την οριστική εμπέδωση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στα Βαλκάνια, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε την «ιστορική ανάγκη να γίνει αυτή η περιοχή μέρος του ευρύτερου ειρηνικού οργανισμού που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση». Και έκανε μία συγκεκριμένη πρόταση:«Να οριστεί ένας οδικός χάρτης, ο οποίος θα καταλήξει στην προσχώρηση όλων των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014». Μια συμβολική ημερομηνία, 100 χρόνια μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ξεκίνησε ακριβώς σε αυτά τα εδάφη, ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική, να ξεπεραστούν πληγές και αντιπαραθέσεις στην περιοχή, να γυρίσουμε σελίδα και να δώσουμε μια προοπτική για τους λαούς όχι μόνο των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:41 μ.μ. - 30/06/2009

Πάντα πρωτοπόρος …

…. ξεπέρασε Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου ενώ τον καμαρώνει και περιμένει στη γωνία ο Παπαντωνίου !!!

Ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην εξουσία και ο “ένας” δίνει πολιτικό σωσίβιο και άλλοθι στον Αλογοσκούφη, ο “άλλος” δίνει συγχωροχάρτια σε Τσουκάτο, επικροτεί την απόφαση του Σανιδά για φίμωση, λογοκρισία και περιορισμό της ελεύθερης γνώμης, έχει μεταφέρει χρήματα από φίλους του επιχειρηματίες στα ταμεία του κόμματος και ακόμα δεν τους έχουν στείλει και τους δύο για «μπάνια» από την Ιπποκράτους.
Αν κερδίσουν τις εκλογές και τοποθετήσουν τον πρώτο Υπουργό Οικονομικών και τον άλλο Υπουργό Δικαιοσύνης τότε θα επιτελέσουν πραγματική αλλαγή.
Μένει να ξαναπάρουν πίσω και τον Παπαντωνίου για να μη μείνει κανένας δυσαρεστημένος και έτσι θα έχουν εκπληρώσει όλες τις ανάγκες και τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον.
Εμείς τι θέση θα πάρουμε και πως θα αντιδράσουμε, να πάει ο Πάγκαλος να ρωτήσει την Google
.
[ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

Το γ@μημένο τηλεκοντρόλ...


Έχουν περάσει σχεδόν 10 μέρες από την άνανδρη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα εν ώρα υπηρεσίας...
Χάθηκε μια ζωή και χάθηκε με έναν τρόπο ατιμωτικό....
Με 25 σφαίρες στο στήθος...
Σαν να ήταν ο πιο στυγερός δολοφόνος ή ο πιο αιμοδιψής δικτάτορας...
Οφείλω να ομολογήσω ότι η αντίδραση της κοινωνίας με σόκαρε . Οι αντιδράσεις ήταν ιδιαίτερα χλιαρές .
Σαν να είναι κάτι σύνηθες ή κάτι φυσιολογικό .
Χάθηκε ένας οικογενειάρχης , έκλεισε ένα σπίτι και δεν συγκινήθηκε κανείς...
Ο Έλληνας σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια αναίσθητη
μηχανή παραγωγής χρήματος , σε ένα άβουλο ον που χαζεύει τα κανάλια και όταν αυτό που βλέπει απαιτεί σκέψη , πατάει το κουμπί και βάζει τη Μενεγάκη ή τη Λαμπίρη...
Και ηρεμεί...Ξενοιάζει...
Το Mega δείχνει τη δολοφονία του αστυνομικού και το Star το γάμο του Μπουμπούκου. Διαλέγεις το δεύτερο . Παραδέξου το . Μεταξύ μας είμαστε . Δεν θες να βασανίσεις και πολύ το μυαλό σου .
Ίσως νιώθεις και τύψεις . Δεν πήγες να ψηφίσεις . Δεν τόλμησες να πεις στον μπαμπά σου να μην σε διορίσει από το "παράθυρο στο Δημόσιο . Δεν αντέδρασες στις αυθαιρεσίες της εξουσίας . Δεν διαμαρτυρήθηκες για τα 700 ευρώ που παίρνεις το μήνα . Δεν διαμαρτυρήθηκες για την ελαστικοποίηση του ωραρίου . Για την άδεια που σου έκοψαν . Για το επίδομα που σου χρωστάνε . Για τη βενζίνη που ακρίβυνε...
Δυσκολεύεσαι .
Μαγκώνεις . Χρειάζεται να σκεφτείς . Να πάρεις αποφάσεις . Να αντιδράσεις . Φοβάσαι όμως . Δεν το έχεις κάνει ποτέ . Αλλιώς μεγάλωσες . Θεός σου είναι το χρήμα και η εφήμερη δόξα . Η δολοφονία του αστυνομικού σε προβληματίζει . Μπερδεύεσαι . Κάτι κακό γίνεται στην κοινωνία . Αναρωτιέσαι . Πρέπει να σκεφτείς . Αλλά πώς ; Έχεις αφήσει τους άλλους να σκέφτονται για σένα . Έχεις αφήσεις τους άλλους να αποφασίζουν για σένα . Στις Ευρωεκλογές πήγες για μπάνιο . Η συνείδηση σου πάει για μπάνιο . Τρελαίνεσαι .Αναπνέεις δύσκολα...
Πάτησε το Έλληνα...
Πάτησε το...

Βάλε το άλλο κανάλι...
Βάλε τη Στεφανίδου...

Πάτησε το...

Το τηλεκοντρόλ θα σε σώσει...

Πάτησε το γαμημένο το κουμπί...

Αυτή τη λύση σου πλασάρουν...
Πάτησε το....

[ παραπολιτική ]

ΠΑΓΚΑΛΟΦΟΥΣΚΕΣ !...

[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΝΕΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ


Πολύ άσχημη η σημερινή εξέλιξη για τον Γ. Σανιδά, μια ημέρα πριν αποχωρήσει για να συνταξιοδοτηθεί. Το Συμβούλιο Εφετών αγνόησε πλήρως τις οδηγίες του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκδίδοντας βούλευμα με το οποίο επιτρέπει στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Siemens να λάβουν γνώση όλων των στοιχείων της δικογραφίας. Το δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο...
ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός υποχρεούτο να δώσει τα αντίγραφα της δικογραφίας στους κατηγορούμενους και η άρνησή του να τα χορηγήσει προσκρούει σε άρθρο του Συντάγματος, του κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την έφεση, που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέαςΠαναγιώτης Καραγιάννης μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά.
Επικαλείται σειρά αποφάσεων της διεθνούς νομολογίας, τονίζοντας ότι η λήψη αντιγράφων είναι απολύτως απαραίτητη για την προετοιμασία της απολογίας των κατηγορουμένων, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η μη χορήγηση των αντιγράφων απειλεί την προδικασία με απόλυτη ακυρότητα.
[ pressmme ]

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - TA ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ THΣ SIEMENS...











(ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ)
[ pressmme ]

Θεριακλήδες οι Θεσσαλονικείς

Χώροι για καπνιστές θα εξακολουθούν να είναι τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο δήμο Θεσσαλονίκης, με μικτό εμβαδόν έως 70 τ.μ., και μετά την 1η Ιουλίου, οπότε και ξεκινά το μέτρο απαγόρευσης του τσιγάρου στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης,Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, από τις 330 αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των καφέ - μπαρ, ψησταριών, κυλικείων κ.α. στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, οι 327, δηλαδή σχεδόν το 100%, θέλουν να χαρακτηριστούν τα καταστήματα τους ως χώροι για καπνιστές.

"Μόνο οι 3 από τις 330 αιτήσεις ζητούν να δοθεί άδεια χώρου για μη καπνίζοντες. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα ρύθμιση στο μέτρο του υπουργείου Υγείας. Το τσιγάρο δεν κάνει κακό μόνο σε αυτούς που καπνίζουν, αλλά και σε αυτούς που εισπνέουν τον καπνό", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

Σημειώνεται πως τα καταστήματα άνω των 70 τ.μ. θα πρέπει να διαχωρίζουν ένα τμήμα για τους καπνίζοντες, που δεν θα ξεπερνά το 30%, το οποίο οι ιδιοκτήτες υποχρεώνονται να κλείσουν με γυαλί και να διαθέτει ανεξάρτητο σύστημα εξαερισμού.

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:46 μ.μ. - 30/06/2009

Σκληρή μάχη στην Αλβανία στήθος με στήθος!

Με καταμετρημένο το 75% περίπου των ψήφων στην Αλβανία, το Σοσιαλιστικό κόμμα προηγείται οριακά,αλλά το Δημοκρατικό του Σαλί Μπερίσα καταφέρνει να κερδίσει μια παραπάνω έδρα. Μέχρι αργά το βράδυ σήμερα αναμένεται να παρακολουθούμε ένα σκληρό αγώνα με τα δύο κόμματα να εναλλάσσονται στην πρωτιά των εδρών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ένα κόμμα αναμένεται να εξασφαλίσει 71 έδρες και το άλλο 69! Στην περίπτωση βέβαια του Έντι Ράμα, ο μαγικός αριθμός 71 συμπληρώνεται με την συνεργασία του Ιλίρ Μέτα. Στο κόμμα της Ελληνικής μειονότητας ΚΕΑΔ, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία και όλοι πιστεύουν πως αν εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, μέχρι αργά το βράδυ ο συνασπισμός του Σοσιαλιστικού κόμματος στον οποίο συμμετέχει και το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι ο νικητής.
[ epirusgate ]

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ Του Γιάννη Ιωάννου

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:19 μ.μ. - 30/06/2009

Μια σοβαρή «λεπτομέρεια»... & «Μαύρο» πραξικόπημα στην Ονδούρα

Μια σοβαρή «λεπτομέρεια»...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι αν οι εκλογές γίνουν δύο - τρεις μήνες νωρίτερα ή αργότερα. Αλλά η αδυναμία της να ανακτήσει και να δώσει μια νέα «προωθητική δυναμική»... «E» 30/6...»

«Μαύρο» πραξικόπημα στην Ονδούρα

Γράφει ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν -ίσως πρώτη φορά στην ιστορία τους!- την παράνομη ανατροπή αριστερού προέδρου «E» 30/6 ...»
[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:13 μ.μ. - 30/06/2009


Ποια «πραγματικότητα» θέλουν;

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος


Καλό είναι να θυμόμαστε -και να θυμίζουμε- ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι ένας κακός νόμος που πρέπει να αλλάξει. Αλλά ακόμη καλύτερο είναι να θυμόμαστε -και να θυμίζουμε- ότι δεν είναι μόνο αυτός ο κακός νόμος που οδήγησε στην παραγραφή των παρανομιών, οι οποίες ενδεχομένως έχουν διαπραχθεί από πολιτικούς.

Συνυπεύθυνοι είναι και οι πολιτικοί εκείνοι που με συγκεκριμένες πράξεις τους δεν επέτρεψαν να εφαρμοστεί η προβλεπόμενη από τον νόμο δικαστική διαδικασία και επέβαλαν τελικά την παραγραφή των ποινικών ευθυνών που ενδεχομένως υπήρχαν. Ο βασικός υπεύθυνος εν προκειμένω είναι ο πρωθυπουργός.

Υπεύθυνοι, όμως, είναι κι άλλοι. Και δυστυχώς υπεύθυνοι είναι και δικαστικοί όποιοι και όσοι δικαστικοί εμπόδισαν με διάφορους τρόπους να προχωρήσει η διερεύνηση των υποθέσεων και να αποκαλυφθεί η αλήθεια, έτσι ώστε να γίνει γνωστό ποιοι και ποιες παρανομίες είχαν ενδεχομένως διαπράξει...

Αυτήν την τελευταία περίπτωση τη βλέπουμε στην πιο ακραία μορφή της στην υπόθεση της Siemens. Η εντύπωση που κάθε καλόπιστος πολίτης αποκομίζει είναι ότι επιδιώκεται η χρονική περιχαράκωσή της, έτσι ώστε να αφορά μόνο σε περιόδους διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα και με το δεύτερο ένταλμα για τον Χριστοφοράκο, η υπόθεση του C4I σταματά τον Μάιο του 2003.

Αλλά τα στοιχεία, ο Χριστοφοράκος, οι άνθρωποι της Siemens, όλα όσα έχουν προκύψει άλλα λένε. Και αυτήν την πραγματικότητα, όποιες διαστάσεις κι αν έχει, είναι που πρέπει να φέρουν στο φως οι δικαστικοί που τη διερευνούν και όχι μια κατασκευασμένη «πραγματικότητα» που να υπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες και άρα όχι μόνο το σκάνδαλο να μην αγγίζει, αλλά και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης να υπονομεύει.

Κι επειδή μέσα σε αυτά που λένε οι άνθρωποι της Siemens είναι ότι κάποια χρήματα άλλαξαν χέρια ακόμη και το 2008, τότε ίσως έχουμε περιπτώσεις που δεν έχουν παραγραφεί, αν υποτεθεί ότι στις συναλλαγές αυτές είναι μπλεγμένοι και πολιτικοί. Αυτές δεν τις βλέπουν οι ασχολούμενοι με την υπόθεση, δεν τις αξιολογούν ως σοβαρές ή δεν τους ενδιαφέρουν; Γιατί ό,τι από τα τρία κι αν συμβαίνει, αποδεικνύεται ότι δεν πηγαίνουμε καθόλου καλά.

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:08 μ.μ. - 30/06/2009