Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Το τελευταίο δώρο του Γιώργου Σουφλιά.



Μερικά 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Γιώργος Σουφλιάς απέδειξε ότι δεν ξεχνά τους φίλους του. Με την "τσουχτερή" αύξηση που θα πληρώσουμε όλοι στη Νέα Οδό για τη διαδρομή Αθήνα-Λαμία (μετ' επιστροφής), που φθάνει το 45%, οι κατασκευαστικές εταιρείες-μέτοχοι της κοινοπραξίας θα έχουν μερικά... ψιλά να πορεύονται για έργα που ΘΑ κατασκευάσουν στο μέλλον. Ποιες είναι, όμως, οι κερδισμένες εταιρείες και ποια η σχέση τους με μεγάλο εκδοτικό Συγκρότημα;
Μέτοχοι της κοινοπραξίας Νέα Οδός είναι οι εξής εταιρείες:
- CINTRA CONCESIONES DE INFRAESTRUCTURAS DE TRANSPORTE S.A.
-
ΓΕΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
- IRIDIUM CONCESIONES DE INFRAESTRUCTURAS S.A.
- ACS SERVICIOS Y CONCESIONES, SΑ
- DRAGADOS S.A
Μοναδική ελληνική εταιρεία της κοινοπραξίας, λοιπόν, είναι η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Για την εν λόγω κατασκευαστική γράφεται συχνά ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Στ. Ψυχάρη. Και αυτό φαίνεται ότι έχει βάση: η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ελέγχει το 23,97% της εταιρείας ΚΕΚΡΟΨ, στην οποία ένας εκ των βασικών μετόχων είναι ο κ. Παναγιώτης Στ. Ψυχάρης (καλά μαντέψατε, ο γιος του εκδότη του "Βήματος"). Συνεπώς, το δώρο του Γ. Σουφλιά, με έξοδα όλων ημών των άτυχων οδηγών, πήγε σε... καλή μεριά.
από [ Πράσινη Γάτα ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9.22 μ.μ. - 28/09/2009

Γ. Παπαθανασίου: Μοίρασε 1 εκατ. ευρώ σε 54 γαλάζια παιδιά!


Το αφεντικό (του υπουργείου Οικονομίας) τρελάθηκε και μοιράζει λεφτά στα "γαλάζια παιδιά"! Διαβάστε στην Πράσινη Γάτα τη μεγάλη αποκάλυψη της Λούκας Κατσέλη: πώς 54 ημέτεροι μοιράσθηκαν στο παρά πέντε των εκλογών σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, με αποφάσεις του Γιάννη Παπαθανασίου, του "αρχιτέκτονα" της "υπεύθυνης" οικονομικής πολιτικής Καραμανλή.
συνέχεια : Γ. Παπαθανασίου: Μοίρασε 1 εκατ. ευρώ σε 54 γαλάζια παιδιά!
από [ Πράσινη Γάτα ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9.15 μ.μ. - 28/09/2009

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8.14 μ.μ. - 28/09/2009

Κριτική στο Γιώργο, λίγο πριν τη συνέντευξη με τον Κώστα...


Κατά τη γνώμη του Χατζηνικολάου (που απόψε στις 8 παίρνει συνέντευξη από τον "Κουρασμένο" ) , κακώς ο Παπανδρέου αποφάσισε να μη δώσει προσωπικές συνεντεύξεις σε κάποια από τα μεγάλα κανάλια. "Είναι προπονημένος" , είπε, "και κακώς κάποιοι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν απ' αυτές τις συνεντεύξεις" . Δεν έχουμε την ίδια γνώμη με τον κύριο Χατζηνικολάου.
Κέρδισε ο Καραμανλής με τις μέχρι τώρα συνεντεύξεις του στους Πρετεντέρη, Λιαρέλλη, Λιάτσο; Υποπτευόμεθα πως όχι. Άλλωστε, δεν καταντάει κουραστικό, αν όχι γελοίο, κάθε λίγο και λιγάκι ένας πολιτικός αρχηγός να λέει τα ίδια και τα ίδια και να αναμασάει τις θέσεις του σε επαναλαμβανόμενες τηλεοπτικές εμφανίσεις;
Καλά έκανε ο Παπανδρέου και τους έκοψε όλους τους "Χατζηντερμπεντέρηδες" . Όπως σωστά αποφάσισε να αποσυρθεί από τον επίσης γελοίο πόλεμο της γιγαντοαφίσας...
από [ nonews-NEWS ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8.04 μ.μ. - 28/09/2009

Οταν κοιτας απο ψηλα Νο 102

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4.14 μ.μ. - 28/09/2009

Καταγγελία της ΠΑΣΠ για τα Επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά


Έξι μέρες πριν από τις κρισιμότερες βουλευτικές εκλογές των τελευταίων χρονών,
που θα γίνουν στη χωρά μας στις4 Οκτώβρη , όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Πειραιά
έγιναν μάρτυρες των αποτρόπαιων πράξεων βίας και φασισμού των
εκπρόσωπων της κυβερνητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και υποστηρικτών του υποψηφίου βουλευτή Α’ Πειραιά και νήσων, Κώστα Κατσαφάδου.
Τα πρωτοπαλίκαρα του Κώστα Κατσαφάδου δε δίστασαν για μια ακόμα φορά να προβάλλουν το καθεστώς αυθαιρεσίας που τους διέπει και με πρωτοφανή βιαιότητα κατέστρεψαν το κεντρικό γραφείο της ΠΑΣΠ και υλικό της παράταξης.
Δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική που προωθείται στα πανεπιστήμια το 2010 από τους
απογόνους των κενταύρων, το οποίοπαραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές.
Αυτή είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και των εκφραστών της, αποδεικνύοντας ότιείναι πιστοί ακόλουθοι της σεμνής και ταπεινής πολίτικης του κ. Καραμανλή.
Ρωτάμε τον υποψήφιο βουλευτή κ. Κατσαφάδο: "Eσείς δεν είστε που στο προεκλογικό σας φυλλάδιο δηλώνετε ότι έχετε παλέψει για ένα δημόσιο και ελεύθερο πανεπιστήμιο;;;"?
την πάλη την είδαμε!! Το ελεύθερο πανεπιστήμιο όχι…
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αντικρίζει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Όλοι θυμούνται τις πρυτανικές εκλογές που διεξήχθησαν υπό την προστασία μπράβων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ οι οποίοι δε δίστασαν να χτυπήσουν φοιτητές που είχανε αντίθετες ιδεολογικές αντιλήψεις με αυτούς.
Επίσης οι ‘κύριοι’ της ΔΑΠ του πανεπιστήμιου Πειραιά πολλές φόρες δεν έχουν διστάσει να επιτεθούν σε συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Να θυμίσουμε και πάλι τις καταγγελίες μας, και στις πρυτανικές αρχές, για ξυλοδαρμούς και σωματικές βλάβες.
Αλλά, φανταζόμαστε, όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της ανανέωσης που προβάλλουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Καραμανλής για ένα καλύτερο αύριο στην πολιτική ζωή του τόπου.
ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ
---------------------------------
Σχετικά:

Θύμα μιας ομάδας νεαρών έπεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Βασίλης Πένος, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή...

Καταγγελία της ΚΝΕ για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

«
Πεδία μάχης» τα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Πειραιά

από [ stoxasmos-politikh ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3.27 μ.μ. - 28/09/2009

Βγαίνουν από τα αζήτητα τα πορίσματα Ζορμπά για τα ομόλογα


Zorbas5

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Τα πορίσματα Ζορμπά για τα ομόλογα, που με εντολή του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, είχαν μπεί στα αζήτητα, βγαίνουν και πάλι στην επιφάνεια..
Υπενθυμίζουμε, ότι η έκδοση του πορίσματος Ζορμπά για το ΤΕΑΔΥ στις 10 Αυγούστου 2007, προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση και ανάγκασε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει εσπευσμένα από τις διακοπές του και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Με γνωμοδότησή του στις 24/9/2007, ο κ. Σανιδάς είχε χαρακτηρίσει το πόρισμα Ζορμπά παράνομο και με εγκύκλιό του ζητούσε να μη ληφθεί υπ΄όψιν.Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις τα πορίσματα Ζορμπά έρχονται και πάλι στην επιφάνεια. Ανασύρονται από τα συρτάρια που τα είχε καταχωνιάσει ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς και ενσωματώνονται στη δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια του Εφέτη Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση κ. Γεώργιου Λέκκα.Ήδη το πόρισμα που αφορά στο ΤΕΑΔΥ, μετά από αίτημα διαδίκου, αναζητήθηκε και από σήμερα αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας.

από [ kentri.gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2.04 μ.μ. - 28/09/2009

Ανακοίνωση της Λούκας Κατσέλη.

Βγήκε πριν από λίγο στο προσωπικό site της Λούκας Κατσέλη ανακοίνωση από την ίδια, που διευκρινίζει τι είχε συμβεί με την υποτιθέμενη δήλωσή της...
( κλικ )
[ Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση που αποδίδεται σήμερα το πρωί στηΛ. Κατσέλη (σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς") είναι προιόν παρέμβασης hackersστο site της www.loukakatseli.gr. Ερωτηματικά προκαλει πως λίγες ωρες μετά η Απογευματινη είχε προλάβει να το βάλει στην εφημερίδα. Ας μη ξεχνάμε πως αυτά τα άτομα συνελήφθησαν αφού έβαλαν βόμβα στο σπίτι της κ. Κατσέλη. Eίναι ντροπή για μια εφημερίδα (Απογευματινή) να δημοσιεύει δήλωση χωρίς να αναζητά την πηγή της είδησης... ]
από [ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1.42 μ.μ. - 28/09/2009

Επιτελους, τελος!!!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1.36 μ.μ. - 28/09/2009

Κανένας πανικός γιά τη γρίπη



το ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ


από [ makakasgr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1.24 μ.μ. - 28/09/2009

Εκ βαθέων..



από [ makakasgr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1.20 μ.μ. - 28/09/2009

Μην του μιλάτε του παιδιού....

από [ makakasgr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1.11 μ.μ. - 28/09/2009

πούν' το,πούν'το το δαχτυλίδι......

από [ makakasgr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1.05 μ.μ. - 28/09/2009

Καλή επιτυχία..... κ. Πρόεδρε...

"Ξέρετε τι σημαίνει να σου εύχεται καλή επιτυχία ο επίτιμος; Θα το δείτε στις 4 Οκτωβρίου.."
από [ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12.50 μ.μ. - 28/09/2009

Προσοχη!!!! Κυκλοφορει επικινδυνος ιος!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12.43 μ.μ. - 28/09/2009

Χεσε ψηλα κι αγναντευε!!!!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12.17 μ.μ. - 28/09/2009

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ : Η πολιτική ανηθικότητα του Καραμανλή !


Το 2004, όταν ο κ. Κ. Καραμανλής είχε εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδος, είχαμε γράψει σ΄ αυτή τη στήλη, ότι ο χρόνος θα αποδείκνυε πως αυτός ο άνθρωπος ήταν μια πολιτική φούσκα.Αυτό νομίζω, πως το έχει αποδείξει. Εκείνο, που δεν είχε διαφανεί, μέχρι τώρα, ήταν η πολιτική ανηθικότητά του. Αυτή μας την έδειξε την περα σμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής "μονομαχίας" του με τον κ. Παπανδρέου.
Η, πολιτικά, ανέντιμη επίθεση κατά του πολιτικού αντιπάλου του, για το θέμα του δημοψηφίσματος, (στην Κύπρο), κατά την οποία δεν δίστασε να πει και ψέματα, αποκάλυψε και αυτή την αδυναμία του. Άκουσε ότι το
"όχι", πουλά ακόμη στην Κύπρο και σκέφτηκε να το πουλήσει κι αυτός και στην Αθήνα.
από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11.55 π.μ. - 28/09/2009

Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ...


Ζήτησαν την ψήφο του λαού το 2004 για να επανιδρύσουν το κράτος και το 2007 για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.
Υποσχέθηκαν τη ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα στην ιστορική σουβλασερί του Μπαϊρακτάρη. Διατράνωσαν τη βούλησή τους για αξιοκρατία, ισονομία, μείωση των δημοσίων δαπανών, καταστολή της φοροδιαφυγής, ανάπτυξη , θέσεις εργασίας και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, προβάλλοντας με πανηγυρικό τρόπο, ως εχέγγυο για την υλοποίηση των υποσχέσεών τους την υπευθυνότητα του χαρισματικού τους ηγέτη.

Ζητούν και σήμερα, μετά από 65 περίπου μήνες να εμπιστευτούμε τον ίδιο θίασο, στο ίδιο έργο, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και με ακριβότερο εισιτήριο.

Όταν ωστόσο η υποκριτική της υπευθυνότητας λειτουργεί ως φερετζές της ανικανότητας, της ατολμίας και των αντιλαϊκών επιλογών της φιλελεύθερης φιλοσοφίας, όταν ψαλιδίζεται συστηματικά η αισιοδοξία και το όνειρο , τότε η παράσταση της 4ης Οκτώβρη θα έχει πολλές κενές θέσεις…

Από τον Σπ. Κρανιώτη
από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11.50 π.μ. - 28/09/2009

H γνώμη και τα αρθρα του "Εθνους"

Κανένας εφησυχασμός

ΕΙΣΗΛΘΑΜΕ και τυπικά πια στην τελική ευθεία για τις κάλπες και το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σταθερά το προβάδισμα, μια και δεν διατυπώνεται από καμία πλευρά η αμφισβήτηση ότι ο Γ. Παπανδρέου και το κόμμα του θα είναι την Κυριακή το βράδυ οι μεγάλοι νικητές των εκλογών. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να επαναπαύεται. Και πολύ σωστά κάνει. Μία βδομάδα είναι πολιτικά πολύς χρόνος και πολλά μπορούν να συμβούν, αν επικρατήσει η νοοτροπία ότι όλα έχουν κριθεί. Αλλωστε, στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και η διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής αυτοδυναμίας. «E» 28/9 ...»

Είναι θέμα αξιοπιστίας

Γράφει ο ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακουγα προ ημερών σε μια από τις τηλεοπτικές συζητήσεις των καναλιών τον υπουργό Οικονομίας να αναπτύσσει τις απόψεις του για το χθες, το σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας και να...«E» 28/9 ...»

Ουσία και προπαγάνδα...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η «λύση» είναι «μείγμα» ευρύτερων πολιτικών και χρόνου. Ολα τ' άλλα είναι αστειότητες. Το θέμα δεν είναι από πού... ξεκινάνε τα «μεσαία» εισοδήματα! Αυτά έχουν ουσία μόνο στο πλαίσιο μιας... «E» 28/9 ...»

Εβδομάδα εκλογικών ψιθύρων

Γράφει ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Υπερβολές και αβάσιμες φήμες στην υπηρεσία κομματικών σκοπιμοτήτων χειραγώγησης της ψήφου «E» 28/9...»

από [ ΕΘΝΟΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10.28 π.μ. - 28/09/2009