Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Ευρωεκλογές 2009



ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:55 μ.μ. - 9/5/2009.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ



Οριστικά παραγράφονται όλα τα σκάνδαλατης Νέας Δημοκρατίας μετά την χθεσινή κοινοβουλευτική εκτροπή που προκάλεσε ο Καραμανλής!  Η Βουλή έκλεισε σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, μόνο και μόνο για να μην έρθει στην Βουλή το σκάδαλο της "Γερμανός" και για  να αποτρέψει τον Μανώλη από την ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Αλογοσκούφη! 


Λίγη ώρα πριν από την πρωτοφανή και θρασύτατη πράξη, του Καραμανλή, ο ίδιος, σε συζήτηση για την ... Παιδεία, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο του ... Χρηματιστηρίου με επιχειρήματα καφενείου! 

Η κυβέρνηση των αθλίων μας έχει οδηγήσει πολλές φορές σε ...απόγνωση αλλά τους τελευταίους μήνες, το θράσος τους, η αλαζονεία τους και η περιφρόνηση τους προς τους θεσμούς της δημοκρατίας, αποκαλύπτει το αποτρόπαιο πρόσωπο της δεξιάς! Οι φασίστες δεν νιώθουν άνετα μέσα στο κοινοβούλιο...
από ιδεοδοχείο
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:09 μ.μ. - 9/5/2009.   

Ποιός του΄πε να κάνει τον Καραγκιόζη?...

Έλα ντε...
Αλλά κι αυτό δεν ξέρει να το κάνει καλά. Επιπλέον ο πρωθυπουργός έδειξε ότι δεν σέβεται το λαό. Του λέει ψέμματα χοντρά και προσβάλει κατάφωρα την νοημοσύνη του. Τόλμησε να πει, λες και μιλάει σε κάφρους , πως τα σκάνδαλα διερευνήθηκαν σε βάθος.
Ποια? Το Βατοπέδι για το οποίο παραιτήθηκαν δυο εισαγγελείς , αλλά όχι η Κυβέρνηση?
Για το ίδιο σκάνδαλο που δεν πήγε η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή? Για το σκάνδαλο που νοιώθουν ντροπή ακόμα και τα μέλη του ίδιου του κόμματος του, που αναγκάζονται να 
συνυπάρξουν με τους Βατοπεδινούς?
Η μήπως διερευνήθει σε βάθος το σκάνδαλο "Παυλίδη", που εξανάγκασε τους βουλευτές του να ψηφίσει κατά, ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια της "κατά συνείδηση ψήφου"?
Πιστεύει έστω κι ένας Έλληνας ότι το Βατοπέδι κι ο "Παυλίδης" ερευνήθηκαν σε βάθος?
Πως λοιπόν μας το πετάει κατάμουτρα, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας ο Καραμανλής?...

από nonews-NEWS

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:27 μ.μ. - 9/5/2009.


'Eρχεται στην Κρήτη!!!



Την Κρήτη αναμένεται να επισκεφτεί το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, κ. Ούγκο Τσάβες, μετά από πρόσκληση της νομάρχη Ηρακλείου.Ο κ. Τσάβες θα βρεθεί στη χώρα μας για να εγκαινιάσει το άγαλμα του Φραγκίσκου Ντε Μιράντα που στήνεται στην Πάτρα.
από anarxas zante
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:07 μ.μ. - 9/5/2009.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ !...


Και οι Λαμπρακιδοκαψήδες στο κόλπο !...
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:43 μ.μ. - 9/5/2009.

Βουλή τέλος


Θα δώσει εξηγήσεις ο Καρ. Παπούλιας...

...από τη Λαμία, για τη θεσμική εκτροπή 

με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής;
Ας μην ξεχνά στα "Διάκεια" ότι και σήμερα 
σουβλίζεται η πολιτική ομαλότητα στη χώρα
..
Από τον 
Οδυσσέα Σκλάβο.
Στη Λαμία πηγαίνει σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιαςγια να παραστεί στα “Διάκεια 2009”, εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, τον Δήμο Λαμιέων, Υπάτης και Γοργοποτάμου.
Η παρουσία του εκεί αποκτά όμως πρόσθετο ενδιαφέρον ύστερα από την υπογραφή που έθεσε στο Προεδρικό Διατάγμα το οποίο αιφνιδιαστικά προώθησε η κυβέρνηση για την λήξη των εργασιών αυτής της Συνόδου της Βουλής.
Γι' αυτό και πολλοί ήδη περιμένουν με ενδιαφέρον αν και τι θα πει ο κ. Παπούλιας για την εξέλιξη αυτή την οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως θεσμική εκτροπή. Δεν πρέπει να πει;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται στα 
"Διάκεια" αλλά ας έχει υπόψη του ότι και σήμερα σουβλίζεται η πολιτική ομαλότητα στη χώρα...

από press-gr

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:03 μ.μ. - 9/5/2009.

Ο Παράδεισος είναι, εδώ και 5 χρόνια, στα μέρη μας και ο Γιώργος δεν το... καταλαβαίνει! Γι΄ αυτό προσπαθούν να τον πείσουν να σταματήσει.

Αλλά εκείνος είναι αγύριστο κεφάλι και επιμένει...

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ Κυβέρνηση, καράβι στην άγονη γραμμή.
Τoυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ 
gpapachristos@dolnet.gr
Αισθάνομαι κι εγώ την ανάγκη να ενώσω τη φωνή μου με όλους αυτούς που ζητούν να σταματήσει η σκανδαλολογία και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Θεωρώ ότι ήρθε πλέον η ώρα να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι λειτουργεί σαν βαρίδι και δεν μας αφήνει να λειτουργήσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας. Είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα μεγάλα και να αφήσουμε κατά μέρος τα μικρά. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αλλάξει επιτέλους η ατζέντα στη χώρα. Χρέος του καθενός χωριστά και όλων μαζί. Ο τόπος δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πορεύεται σήμερα. Είναι όρος επιβίωσης. Πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει, αν επιτέλους δούμε ποιο είναι το συμφέρον του και κατ΄ επέκταση το δικό μας: ότι με τη σκανδαλολογία δεν θα πάμε όχι μπροστά, δεν θα πάμε πουθενά. Τελεία και παύλα. Και απορώ, με τη σειρά μου, πώς αυτές τις αυτονόητες αλήθειες δεν τις βλέπουν μερικοί μερικοί που επιμένουν στα σκάνδαλα, ενώ όπως είπαμε και προηγουμένως στην πρώτη σειρά της συζήτησης θα έπρεπε να είναι τα μεγάλα προβλήματα του τόπου... 


καταπληκτικό !!!...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:18 μ.μ. - 9/5/2009.

Η χώρα μας και το κράτος τους.


Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ 

ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΙΔΗ,μη μου κουνάτε το δάχτυλο μπρος στη μούρη μου, πολύ θα με υποχρεώσετε! Εμένα δάχτυλο στη μούρη δεν μου κούνησε ούτε η μάνα μου η ίδια που, όσο να πεις, θα είχε και τα χίλια δίκια! Επειδή λοιπόν δεν κάναμε μαζί φαντάροι... Επειδή δεν σας θυμάμαι να παίζαμε μαζί κλέφτες κι αστυνόμους... Επειδή δεν απλώναμε τα ρούχα στην ίδια ταράτσα... Κάντε μου τη χάρη και μη μου κουνάτε το δάχτυλο. Γιατί έχω κι εγώ δάχτυλο. Και ξέρω κι εγώ να το κουνάω! Και πέντε δάχτυλα έχω επίσης. Και μπορώ να τα χειρίζομαι αναλόγως. Συνεννοηθήκαμε νομίζω!
Δεν ξέρω, αλλά όταν είδα αυτή τη μνημειώδη χειρονομία σας, στο βήμα της Βουλής, το πήρα πολύ προσωπικά το όλο πακέτο. Θες που έχω το βίτσιο να θεωρώ τον εαυτό μου πολίτη αυτής της χώρας. .....



ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:31 μ.μ. - 9/5/2009.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ!


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ!

Έφτασε πριν από λίγο τοΠροεδρικό Διάταγμα με το οποίο κλείνει η Βουλήενόψει των ευρωεκλογών! Πρόκειται για πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή συγκάλυψης των σκανδάλων. Έτσι παραγράφονται όλα τα αδικήματα που αφορούν υπουργούς και όχι μόνο της πρώτης τετραετία της Νέας Δημοκρατίας (2004-2007)! Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Ακόμα και οι πρόωρες εκλογές. Το σίγουρο είναι ότι τα σκάνδαλα της πρώτης τετραετίας Καραμανλή παραγράφονται οριστικά (ομόλογαΒατοπαίδιπρώτη υπόθεση Παυλίδη). Το προεδρικό διάταγμα που έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας στο Δημήτρη Σιούφα έφτασε 25 ημέρες νωρίτερα(!), καθώς κάτω από φυσιολογικές συνθήκες η Βουλή θα έκλεινε πέντε ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. Απο εδώ και πέρα η Βουλή θα ανοίξει και πάλι το καλοκαίρι για την λειτουργία των θερινών τμημάτων.Την Πέμπτη πάντως ο πρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής της ερχόμενης εβδομάδας. Απίστευτα πράγματα...
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:56 π.μ. - 9/5/2009.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα  η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής  συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή. 

Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007. 

Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό. 

Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική  αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης.  

Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. 

Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:50 π.μ. - 9/5/2009.

ΚΑΡΦΙ


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:42 π.μ. - 9/5/2009.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2009!

1. Μετά την πάροδο τριών μηνών απόλυτης σιωπής, η πολιτική «υπευθυνότητας» και «σοβαρότητας» της κυβέρνησης Καραμανλή αρχίζει πλέον να αποκαλύπτεται. Τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο του 2009 είναι ατράνταχτα και αδιαμφισβήτητα:

-         Οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν κατά 25% έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου στο πρόγραμμα σταθερότητας 9,8%! Η κυβέρνηση μπορεί να νιώθει ικανοποιημένη ότι «πράγματι βάζει μαχαίρι στις σπατάλες του δημοσίου»...!!

-         Τα καθαρά έσοδα κατέγραψαν αρνητικό ρυθμό μεταβολής, -0,2%, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου στο πρόγραμμα σταθερότητας 14,8%! Η κυβέρνηση μπορεί πράγματι να νιώθει ικανοποιημένη τόσο για τα «μέτρα τόνωσης της αγοράς», όσο και για την «αποφασιστικότητά της να πατάξει την φοροδιαφυγή»...!!

2. Οι μόνοι που τρομοκρατούνται από το μέγεθος της κρίσης και το ύψος του λογαριασμού που πρόκειται να πληρώσουν με νέα σκληρά μέτρα, είναι οι πολίτες. Η επίκληση από την κυβέρνηση της «υπευθυνότητας» αποτελεί  πλέον το νέο άλλοθι για τη διαχρονική αποτυχία της πολιτικής της.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:33 π.μ. - 9/5/2009.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.   

1. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε χθες τη διεξαγωγή στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία. Στην σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της κατάφερε:

-    Ρυθμοί ανάπτυξης: «Να εισερχόμαστε πια σε ύφεση, για πρώτη φορά από το 1993».

-    Αγορά: «Τα τεράστια ποσά - των 28 δις ευρώ - να συμβάλουν ελάχιστα στην ρευστότητα. Πολλές επιχειρήσεις ασφυκτιούν, κρίσιμοι κλάδοι της οικονομίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

-    Ανεργία: «Να εκτινάσσεται στα ύψη. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας αναμένεται να εκτοξευθεί στο 9,1% φέτος και στο 9,7% το 2010 από 7,7% πέρυσι».

-    Δημόσιο Χρέος - δανεισμός: «Ο ελληνικός λαός να αναρωτιέται που πήγαν τα 80 δις ευρώ επιπλέον χρέους των τελευταίων χρόνων. Το δημόσιο χρέος να προβλέπεται να εκτιναχθεί στο 103,4% του ΑΕΠ το 2009 και στο 108% το 2010 και το δανεισμό, στο πρώτο τετράμηνο του 2009 να έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο για όλο το χρόνο».

-    Έλλειμμα: «Να προκαλέσει  δημοσιονομική εκτροπή που καταγράφεται επίσημα ήδη από το 2007, δηλαδή πολύ πριν από την διεθνή κρίση. Το πρόβλημα να γίνεται εντονότερο το 2008,  με το έλλειμμα στο 5% του ΑΕΠ».

2. Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης που επηρεάζουν όλο τον κόσμο, έρχονται τώρα να προστεθούν και να χειροτερεύσουν ακόμα πιο πολύ την ιδιαίτερα επιβαρημένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» και καταλήγει λέγοντας:

-    «Η  κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό την κατάσταση και να απαντήσει γιατί η Ελλάδα κυβερνάται χωρίς ΠροϋπολογισμόΑξιόπιστες λύσεις υπάρχουν. Υλοποιούνται μέσα από ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις με μοναδικό γνώμονα την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων του ελληνικού λαού. Μακριά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και αδιαφανή συμφέροντα. Με την εφαρμογή  κοινών αρχών χρηστής και διαφανούς διαχείρισης του πλούτου».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:30 π.μ. - 9/5/2009.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ:

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ  

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Νεολαία, υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση αποχωρεί αφήνοντας τεράστια βάρη στη νέα γενιά της πατρίδας μας: τεράστια οικονομικά βάρη με μία οικονομία σε ύφεση και ασύλληπτα χρέη, τεράστια περιβαλλοντικά βάρη με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα λιγότερα και ένα χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό που υπακούει στη λογική «τσιμέντο παντού», ένα ασφαλιστικό σύστημα σε κατάρρευση, μία αγορά εργασίας πραγματική ζούγκλα, μία παιδεία σε εγκατάλειψη.

2. Το χειρότερο όμως «βάρος» που θα κληρονομήσει η νέα γενιά από τη σημερινή κυβέρνηση είναι «το βάρος της διαφθοράς, που αφήνει στους νέους μας το συμπέρασμα ότι ο νόμος είναι το δίκαιο του ισχυρού. Ότι οι μεγάλοι και οι υποτακτικοί τους, μένουν πάντα ατιμώρητοι. Το πρότυπο της διαφθοράς και της πελατειακής αντίληψης, που τους μαθαίνει ότι για να πετύχεις, δεν έχει σημασία η σκληρή, συστηματική, μεθοδική δουλειά, αλλά η σχέση με την εξουσία, η καλή γνώση των τεχνικών τής απάτης, η δήθεν μαγκιά της εξουσίας».

3. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση,  ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε τους βασικούς άξονες των δεσμεύσεών μας απέναντι στη νέα γενιά της Ελλάδας:

Πράσινη Ανάπτυξη για ποιότητα ζωής και δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας  

-    «Πράσινη Ανάπτυξη σημαίνει ποιότητα. Ποιότητα ζωής, ποιότητα προϊόντων, αξία. Ποιότητα ζωής για τη νέα γενιά. Εμείς θα φέρουμε ένα νέο χωροταξικό, που θα ενισχύει την τουριστική επιχειρηματικότητα, αλλά θα συνδυάζει και την προστασία του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, με τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής».

-    «Πράσινη Ανάπτυξη σημαίνει δημιουργία χιλιάδων νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας, για τους νέους. Πρώτο βήμα η επένδυση στα, αποδοτικά ενεργειακά, υφιστάμενα αλλά και νέα κτίρια, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών, που πλήττεται τώρα με την ύφεση. Η Ελλάδα της ποιότητας και της διαχρονικής αξίας, είναι για μας η Ελλάδα του μέλλοντος, της νέας γενιάς, που πρέπει να κληρονομήσει αυτό το μέλλον».

Αξιοπρέπεια στην εργασία και διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους

-    «Εμείς δεσμευόμαστε να φτιάξουμε κοινωνικό δίκτυο, που διασφαλίζει το δικαίωμα σε όλους για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

-    Δέσμευσή μας, ο έλεγχος της αγοράς εργασίας.

-    Δέσμευσή μας, να προσανατολίσουμε τα STAGE αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, με την εξαίρεση μόνο ενός περιορισμένου αριθμού δημοσίων φορέων, που πραγματικά μπορούν να προσφέρουν πρακτική εκπαίδευση, και όχι κομματική διευθέτηση για το μέλλον των νέων.

-    Δέσμευσή μας να επεκτείνουμε τις θεμελιώδεις εγγυήσεις της εργατικής νομοθεσίας σε κάθε μορφή απασχόλησης. Και αυτό αφορά ιδιαίτερα την οικονομικά εξαρτημένη αυτοαπασχόληση, τα περίφημα «μπλοκάκια». Τέρμα στο σημερινό αίσχος της ομηρίας, το αίσχος μιας προσωρινής δουλειάς, που δίνεται με αντιπαροχή τη συνείδηση του νέου.

-    Δέσμευσή μας, να δώσουμε κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κάνουν προσλήψεις με το ειδικό τετραετές πρόγραμμα για τους νέους έως και 30 ετών, για τους οποίους το κράτος θα αναλαμβάνει να καταβάλει για τέσσερα χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη. Πάντα με την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των νέων ανέργων και των οικονομικά εξαρτημένων αυτοαπασχολούμενων».

Επανάσταση στην Παιδεία

-    «Μιλάμε για δωρεάν παιδεία, δημόσια παιδεία, τεχνολογία, σωστές υποδομές για όλους, που πρέπει να αφορούν όλους χωρίς εξαίρεση, είτε ζουν στο Βοτανικό, είτε στην Εκάλη, είτε στο Ψυχικό, είτε στην Αγία Βαρβάρα, είτε στο Καστελόριζο, είτε στην Πίνδο».

-    «Με Εθνικό Απολυτήριο, για να απαλλάξουμε την οικογένεια από το φροντιστηριακό κόστος και από την ψυχοφθόρα βαρβαρότητα των εξετάσεων. Με εγγυημένο ποσό από το κράτος, το οποίο θα κατευθύνεται στο δημόσιο Ίδρυμα που θα τον δέχεται. Ο φοιτητής δεν θα υποχρεώνεται να αποφασίζει το επαγγελματικό του μέλλον στα 15 του, αλλά αργότερα, μέσα στο ίδιο το Ίδρυμα».

-    «Ξέρουμε ότι θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Παρόλα αυτά, οι δεσμεύσεις μας απέναντι στη νέα γενιά ισχύουν και θα ισχύσουν μέχρι κεραίας, μέχρι τελευταίας λέξης, μέχρι το τελευταίο ευρώ. Έχω πει πολλές φορές, θα δώσουμε το 5% του ΑΕΠ στην παιδεία. Με 1 δις ευρώ επιπλέον για την παιδεία, στον πρώτο μας προϋπολογισμό. Θα τα βρούμε διότι εκεί πρέπει να επενδύσουμε, στην παιδεία. Διότι είναι διαφορετικές οι προτεραιότητές μας. Διότι θα κάνουμε σοβαρή αναδιανομή,θα κόψουμε σπατάλες».

Κράτος που σέβεται και υπηρετεί τον πολίτη

-    «Εμείς, απέναντι στην ανομία, απέναντι στην κατάρρευση αρχών και αξιών, απέναντι σε ένα κράτος σπάταλο, πελατειακό, χτίζουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, παραγωγικό, επιτελικό και αποκεντρωμένο κράτος. Ένα κράτος που σέβεται, που προστατεύει, που στηρίζει, που εμπιστεύεται τον πολίτη».

-    «Ένα πολιτικό σύστημα διαφάνειας, εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας, λογοδοσίας, που υπερασπίζεται την αυτονομία της πολιτικής. Που δεν επιτρέπει σε λίγους ή ισχυρούς ή ολιγάρχες του πλούτου να κυβερνούν από το παρασκήνιο. Με καθαρούς κανόνες για όλους. Από το Δημόσιο στον επιχειρηματία, στα κόμματα, στα media, καθαροί κανόνες για μια δημοκρατική αναγέννηση στη χώρα μας».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:26 π.μ. - 9/5/2009.

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.  

1. Δεν υπάρχει τελικά κανένα όριο στο τι μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση για να μη χάσει την καρέκλα. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν προηγούμενο. Και δεν θα έχουν επόμενο.

-    Ποτέ άλλοτε στην διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν επιχειρήθηκε νοθεία. Αυτοί το έκαναν, δύο φορές μάλιστα, για να μην καταδειχθούν διαφοροποιήσεις βουλευτών τους...

-    Ποτέ άλλοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είχε αποχωρήσει από τη Βουλή. Αυτοί το έκαναν, τρεις φορές μάλιστα, για να προστατεύσουν από τη...συνείδηση των βουλευτών, τούς κ.κ. Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Παυλίδη και τους υπόλοιπους.

-    Και σήμερα προσέθεσαν το «κερασάκι στην τούρτα». Ανακοίνωσαν την απόφαση του πρωθυπουργού της συγκάλυψης να κλείσει η σύνοδος της Βουλής. Τι σημαίνει αυτό; Παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών για την περίοδο 2004-2007!

2. Σήμερα λοιπόν, Παρασκευή βράδυ, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής το απόγευμα ανακοινώνοντας την επόμενη συνεδρίαση για τη Δευτέρα απόγευμα, ανακοινώθηκε η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής... 

3. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε:

«Η απόφαση αυτή συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή.

-          Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.

-          Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό.

-          Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική  αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης. 

-          Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:15 π.μ. - 9/5/2009.