Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Δημοσκόπηση Alco για το Alter


Εθνικές εκλογές: 
4,3 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ


Ευρωεκλογές:
3,5 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Παράσταση νίκης

Κάντε κλικ στα γραφήματα για μεγέθυνση

Σαλιγκάρια....




Σάν τά σαλιγκάρια άρχισαν
νά βγαίνουν πάλι.
Μά τόσο πολύ θέλουν νά προσφέρουν
αυτοί οί άνθρωποι,στό κοινωνικό σύνολο;
Δέν χόρτασαν;

Πουλάμε,άρα υπάρχουμε.(ώς πότε;)


Ο Ζορμπάς για την κουκούλα


zormpass.bmpΌχι μόνο η κουκούλα, αλλά και το κράνος και το μαντήλι θα εμπίπτουν στις διατάξεις του προς ψήφιση νόμου, δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο REAL FM ο υπουργός της Δικαιοσύνης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιβαρυντική την περίπτωση στη διάπραξη αξιόποινης πράξης, όταν κάποιος φέρει κουκούλα, ή οτιδήποτε συντελεί στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών του. 
Σε ερώτηση σχετικά με τη θέσπιση του αξιοποίνου της κουκούλας, όπως εξαγγέλθηκε από τον υπουργό της Δικαιοσύνης, ο πρώην Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τ. πρόεδρος της Αρχής για το μαύρο χρήμα απάντησε ως εξής: 
«Oι εν θερμώ επιχειρούντες να νομοθετήσουν ελησμόνησαν, εν προκειμένω, την έννοια και τον ορισμό του εγκλήματος. 
Στοιχείο της λογικής δομής της έννοιας εγκλήματος είναι η πράξη, δηλαδή, όπως διδάσκουν οι θεωρητικοί του Ποινικού Δικαίου, η εκούσια εξωτερική συμπεριφορά του ανθρώπου, που συνιστά εξωτερικώς εκδηλούμενη συγκεκριμένη δράση προς έτερον. 
Είναι προφανές, ότι δεν συνιστά τέτοια δράση, έχουσα κοινωνική σημασία, η κάθε μορφής ενδυματολογική εμφάνιση του ατόμου. Δεν είναι καν πράξη αποτελούσα αντικείμενο νομικής εκτιμήσεως και, συνεπώς κείται εκτός της δομής της εννοίας του εγκλήματος. 
Περισσότερη προσοχή σε τέτοιου είδους νομοπαρασκευαστικές πρωτοβουλίες δε θα έβλαπτε το κύρος του θερμόαιμου νομοθέτη των άτυχων ημερών μας»
.

από Κεντρί

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ !...


ΑΠΌ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Συρίας


Ο Σύριος υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες, για τις θέσεις της χώρας του.Έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση, που διήρκεσε 2 ώρες περίπου. Ο Σύριος υπουργός άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον.
Το απόγευμα η ελληνική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με οργανώσεις-κόμματα της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Σχετικά θέματα >>>εδώ<<<
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

φωτορεπορτάζ

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στη Δαμασκό

με θέμα: Ενημέρωση και ανταλλαγή Απόψεων για το Παλαιστινιακό και τη Μέση Ανατολή.
Συζητήσεις και αποκλειστική ενημέρωση για τις συνομιλίες που διεξάγονται για την εισβολή στη Γάζα, το Ολοκαύτωμα του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, που συνεχίζεται, τις ενδοπαλαιστινιακές και διεθνείς συνομιλίες, που γίνονται και μέχρις στιγμή υπάρχουν μόνο «δημοσιογραφικές» συνομιλίες, είχε ελληνική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τη Δαμασκό (Συρία) 16 – 20 Μαρτίου 2009.
Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Δαμασκό με πρωτοβουλία της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας» (ελληνικό Τμήμα) και του «Συνδέσμου Ελληνό-Παλαιστινιακής Φιλίας». Σ’ αυτή συμμετείχαν, πέραν των διοργανωτών, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, και είχαν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν από «πρώτο χέρι» αναλυτική και εξ απορρήτων ενημέρωση από ΟΛΕΣ τις πλευρές των Παλαιστινιακών οργανώσεων, αλλά και από την κυβέρνηση της Συρίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ», η ενημέρωση που είχε την ευκαιρία να λάβει η ελληνική αντιπροσωπεία, ανατρέπει όσα λέγονται και γράφονται από δημοσιογράφους και ΜΜΕ.
Η κατάσταση στη Μ. Ανατολή είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτή που πλασάρουν έντεχνα τα ΜΜΕ και ελπίζουμε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση με Συνέντευξη Τύπου, ή αναλυτικό Δελτίο Τύπου.

Εμείς απλώς σημειώνουμε…
Την άριστη συνεργασία βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και… την ταύτιση θέσεων όλων των Παλαιστινιακών οργανώσεων (ακόμη και της “Χαμάς”, που ενώ είναι νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, την θεωρούν –ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση- «τρομοκρατική» οργάνωση, σύμφωνα με τις επιταγές του Ισραήλ και των ΗΠΑ).

(κλικ για μεγένθυση των φωτογραφιών)
* Η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε πριν από λίγες ώρες…και την αποτελούσαν:
Γιώργος Αναστόπουλος, ελληνικό Τμήμα «Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας», Nadir Al Abadla, πρόεδρος «Συνδέσμου Ελληνό-Παλαιστινιακής Φιλίας», Σοφία Σακοράφα, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Τιμοσίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μπανιάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας, Έμμυ Χριστούλα, δημοσιογράφος και ο Κώστας Μπιτσάνης.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Oι εφημερίδες γράφουν


Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινων, Οικονομικών, Αθλητικών

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Μεγαλοϊδεατισμός



Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 

gpapachristos@dolnet.gr


«ΕΙΝΑΙ βέβαιο ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη διεθνή οικονομική κρίση, εφόσον όλοι δράσουμε με αλληλεγγύη, συντονισμένα και από κοινού. Και βέβαια, πάνω απ΄ όλα, προστατεύοντας και υπερασπιζόμενοι το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο». Ποιος το είπε αυτό; Ο Σαρκοζί; Η Μέρκελ; Ο Θαπατέρο; Ο Γκόρντον Μπράουν; Μην ταλαιπωρείστε, κανείς από αυτούς. Η εμπνευσμένη δήλωση ανήκει στον δικό μας, τον Κώστα Καραμανλή- οι προαναφερθέντες κοιτάζουν τώρα να σώσουν τις χώρες τους, και μετά να ασχοληθούν με την Ευρώπη. Ο Καραμανλής πάλι, που όπως είναι γνωστό τα έχει καταφέρει τόοοοσο καλά στον χειρισμό της κρίσης, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την Ευρώπη, διότι όπως είναι λογικό και φυσικό η Ευρώπη καίγεται να μάθει την άποψή του για το πώς θα αντιμετωπίσει την κρίση. Για την ακρίβεια από τα χείλη του κρέμεται- τόσο πολύ! 

Λένε πως ο μεγαλοϊδεατισμός δεν είναι κατ΄ ανάγκην κακός, γιατί κινητοποιεί πολιτικούς και κυβερνήσεις. Στην περίπτωση του Κ. Καραμανλή, δεν είναι καν κακός σύμβουλος. Είναι η λεπτή κόκκινη γραμμή που τον χωρίζει από τη φαιδρότητα. Ο άνθρωπος που έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, συμπεριφέρεται ως αμέτοχος τρίτος. Ωσάν να έχει έρθει από άλλη χώρα ή ακόμη και από άλλον πλανήτη! Μα ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει; Μήνες τώρα δεσμευόταν ότι δεν θα επιβάλει κανέναν νέο φόρο γιατί η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική. Και προχθές επιδόθηκε στην πιο άγρια φοροεπιδρομή που έχει γνωρίσει ο τόπος. Τώρα διατυπώνει προτάσεις για να να επιλύσει το πρόβλημα της... Ευρώπης. Μιλάμε για ανέκδοτο, κανονικό...
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ