Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Ο Καραμανλής διάβασε

 τις νέες δημοσκοπήσεις

Μπαίνουν στου Χατζηγάκη...

Έξω από την πόρτα του υπουργού βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι εκπρόσωποι των αγροτών της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.
Το ραντεβού είναι από τις 6:30 μέχρι τις 7:30.

Ο Αντρος Κυπριανού νέος γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ

Με 57 ψήφους
Ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού εξελέγη νέος γενικός γραμματέας του κόμματος από την Κεντρική Επιτροπή, σε διαδοχή του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει, καθώς ανέλαβε την προεδρία της Δημοκρατίας.

Η εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα έγινε με μυστική ψηφοφορία από τα 105 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία. Ανθυποψήφιος του Άντρου Κυπριανού ήταν ο Νίκος Κατσουρίδης.


Ο Άντρος Κυπριανού έλαβε 57 ψήφους (ποσοστό 54,29%) έναντι 48 (ποσοστό 45,71%) του Νίκου Κατσουρίδη.

Περισσότερα : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=978242

το μποστάνι

ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στην Ελλάδα βιώνουμε πλήρες κενό εξουσίας. Βιώνουμε την πλήρη εγκατάλειψη του πολίτη και της μικρομεσαίας επιχείρησης από το κράτος…

1. Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων: Η κρατική βοήθεια, παρά τα 28 δις στις τράπεζες, περνάει σε ελάχιστες επιχειρήσεις.

  • Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2009, είχαν κατατεθεί στις Τράπεζες 53.000 αιτήσεις για δάνεια με εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ. Από τις 16 Δεκεμβρίου και μετά εγκρίθηκαν μόλις 739 αιτήματα ικανοποιήθηκε μόλις το 1,4% των αιτημάτων! Είναι θλιβερή η αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει τις τράπεζες να αποδεχθούν τα αυτονόητα. Ότι δεν μπορούν να ενισχύονται με 28 δις ευρώ και να αρνούνται επί της ουσίας να χορηγούν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αποδεχτεί τη θέση του ΠΑΣΟΚ και να φέρει νέα διάταξη που θα συνδέει ρητά το πακέτο στήριξης των τραπεζών με το πρόγραμμα εγγυοδοσίας των ΜΜΕ. Διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές.

2. Ο πληθωρισμός πέφτει – η ακρίβεια μένει…

  • Υπάρχουν εξωφρενικές ανατιμήσεις σε μια σειρά από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σε 32 κατηγορίες προϊόντων, και σε περίπου 1.000 προϊόντα βασικής κατανάλωσης οι αυξήσεις φτάνουν μέχρι 17%. Για παράδειγμα, στα γαλακτοκομικά, έχουμε αύξηση 3,6% τη στιγμή που τα γαλακτοκομικά έχουν πέσει παγκοσμίως 28%.

3. Καύσιμα: οι τιμές διεθνώς πέφτουν, στην Ελλάδα ανεβαίνουν.

  • Ενώ η τιμή του Brent του αργού πετρελαίου κατρακυλάει, οι τιμές στην Ελλάδα όχι μόνο δεν αποκλιμακώνονται με την ίδια ταχύτητα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αντιθέτως και παρά τη διεθνή τάση, σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη μια αύξηση 5 λεπτά (συνολικά 2,65%)!

4. Μετά από όλα αυτά δεν είναι να απορεί κανείς που αυτή η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, έκανε τους Έλληνες πρωταθλητές απαισιοδοξίας στην Ευρώπη. Και το χειρότερο όλων: Αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει μόνο δύσκολο και αβίωτο το παρόν. Στερεί την ελπίδα για το μέλλον. Φτάσαμε στο σημείο το 83% να πιστεύει ότι τα παιδιά του θα ζήσουν χειρότερα.

ΠΑΣΟΚ

TΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

1. Είναι γεγονός ότι το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες τείνει να γενικευτεί, καθώς εκτός των όσων παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα με απαγωγές και δολοφονίες, έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κλοπών και των διαρρήξεων.

2. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε χθες το βράδυ, αιφνιδιαστικά, χωρίς κάμερες, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και στη συνέχεια το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης για να ενημερωθεί για τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό μιας σημαντικότατης υπηρεσίας, όπως η Άμεση Δράση, αλλά και ενός αστυνομικού τμήματος που έχει την ευθύνη μιας από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

3. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνομιλίες που είχε με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ υπογράμμισε ότι, απαιτείται να τεθεί ένα τέλος στον κομματισμό και να επικρατήσουν αξιοκρατικά κριτήρια στην επιλογή των αξιωματικών της Αστυνομίας. Επεσήμανε την αναγκαιότητα να προωθηθούν άμεσα μέτρα και δράσεις που θα συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και στην αντιμετώπιση και των σύγχρονων μορφών εγκληματικότητας.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ.

1. Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσουν οι αγρότες είναι να βγει ο υπεύθυνος πρωθυπουργός και να τους πει τα εξής:

  • «Το τελευταίο που θα ήθελα να νομίζετε είναι ότι ελαφρά την καρδία, με τρόπο επιπόλαιο, μοιράζω υποσχέσεις. Δεν μου πάει…Θέλω να κοιταζόμαστε στα μάτια και μετά τις εκλογές». Όπως είχε πει σε αγρότες στη Στυλίδα, στις 29/1/2004 και από τότε δεν τους ξανακοίταξε ποτέ.
  • «Θα με ξαναδείτε βεβαίως στο χωράφι». Όπως είχε πει στη συνέντευξη τύπου της 70ης Δ.Ε.Θ. στις 11/9/2005 αλλά δεν τον ξαναείδαν ποτέ.
  • «Δεσμεύομαι να είμαι προσωπικά παρών στις μεγάλες διαπραγματεύσεις (στις Βρυξέλλες) για τα προϊόντα μας». Όπως είχε πει στη Λάρισα, στις 3/3/2004, αλλά μετά έχασε το δρόμο για το Βέλγιο.
  • «Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα, αλλά και στα άλλα προϊόντα και υλικά που χρησιμοποιεί ο αγρότης (λιπάσματα, φάρμακα κτλ) από το 18% στο 8%». Όπως είχε πει στη Στυλίδα στις 29/1/2004 και μετά αύξησε τον ΦΠΑ από το 18% στο 19%.
  • «Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει να μειωθεί κι άλλο η τιμή των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος». Όπως είχε πει στη Στυλίδα στις 29/1/2004 και μετά τσάκισε και τους αγρότες με πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και επιτρέποντας την απίστευτη αισχροκέρδεια στα καύσιμα.

2. Ο αγρότης, όπως και κάθε πολίτης, δεν περιμένει τίποτα από τη σημερινή κυβέρνηση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Με καθαρές δεσμεύσεις. Εφαρμόσιμες προτάσεις. Και αποφασισμένοι να τις κάνουμε πράξη.

3. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το Κίνημα που αναγνώρισε το ζωτικό ρόλο της αγροτιάς στην ανάπτυξη της χώρας. Πιστέψαμε στον αγρότη, τον στηρίξαμε με ενίσχυση του εισοδήματός του, με ενίσχυση της ασφαλιστικής τους κάλυψης. Κάποιες φορές τον πικράναμε. Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Να δώσουμε και πάλι την χαμένη προοπτική στον αγρότη, χωρίς να εξωραΐζουμε την πραγματικότηταΠολλά πρέπει να αλλάξουν στην αγροτική μας παραγωγή. Νοοτροπίες, δομές, προϊόντα. Δεν θα είναι εύκολο. Κάθε αλλαγή όμως θα μας βρίσκει δίπλα στον αγρότη, να τον βοηθήσουμε στην μετάβαση, να τον κάνουμε να αισθάνεται σιγουριά. Να μην αισθανθεί ποτέ ξανά εγκαταλελειμμένος.

4. Είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με τον αγώνα των αγροτών. Χρεώνουμε απολύτως την κατάστασή τους στη σημερινή κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, όμως υποστηρίζουμε ότι αυτοί οι αγώνες πρέπει να διασφαλίζουν ότι δεν είναι σε βάρος του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου.

5. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση, έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τον αγροτικό τομέα. Προτείνουμε μία νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας–Αγροτών με δέκα συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Προτείνουμε επίσης και δέκα άμεσα μέτρα, οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του εισοδήματος των γεωργών και των κτηνοτρόφων (βλ. http://vasikos-sxoliasmos.pasok.gr/?p=227).

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΑΝΕΞΟΔΑ ΛΟΓΙΑ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ο ΑΠΟΧΩΡΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

1. Και χθες, η κυβέρνηση, όπως φάνηκε με τις δηλώσεις του υπουργού οικονομίας και πρώην υφυπουργού του κ. Αλογοσκούφη, εξακολουθεί να παριστάνει την παρθενογεννημένη. Λες και μόλις χθες ανέλαβαν την εξουσίαΟ δε κ. Παπαθανασίου δεν θέλει να θυμάται τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Οικονομίας, ως υφυπουργόςΑλλά ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεχάσει. Γιατί απλά βιώνει όλο και εντονότερα στην καθημερινότητα του, τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε αυτή η κυβέρνηση όσα χρόνια κυβερνά. Μια πολιτική που σπατάλησε σε μία πενταετία όλο το αναπτυξιακό απόθεμα που είχαμε δημιουργήσει με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μία πολιτική που μας αναγκάζει σήμερα να δανειζόμαστε ως χώρα πανάκριβα, ακριβότερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης, επειδή η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία διεθνή αξιοπιστία. Χθες, το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε με επιτόκιο 5,6%, περίπου 2,5% παραπάνω από τον αντιπροσωπευτικό ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πληρώνουμε εκατοντάδες εκ. ευρώ σε «καπέλα» ακριβού δανεισμού.

2. Η Ελλάδα βρέθηκε απροετοίμαστη και ανοχύρωτη στη δίνη της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή. Η κυβέρνηση αυτή, ψήφισε πριν από ένα μήνα ένα προϋπολογισμό με προβλέψεις εκτός τόπου και χρόνου. Όταν το επισημαίναμε μας έλεγαν λαϊκιστές και καταστροφολόγους. Πριν περάσουν τριάντα μέρες, κατάπιαν την γλώσσα τους. Και τώρα, η κυβέρνηση που αδυνατεί να σχεδιάσει για τον επόμενο μήνα, προσπαθεί να μας πείσει ότι θα υλοποιήσει τριετές πλάνο εξόδου από τη χώρα…

3. Ο κ. Καραμανλής ζήτησε συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Είμαστε βέβαιοι για το περιεχόμενο της νέας παράστασης που θα δώσει. Ξέρουμε τι θα πει. Ότι για την κατάσταση που υπάρχει φταίει κάποιος άλλος. Θα του φταίει το ΠΑΣΟΚ, η διεθνής κρίση, μπορεί και ο κ. Αλογοσκούφης που αποφάσιζε…μόνος του. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που προτιμά να είναι «χρήσιμος και όχι πρόσκαιρα ευχάριστος», δεν γνώριζε τίποτα…

4. Επειδή οι περιστάσεις δεν σηκώνουν άλλα αστεία, καλό θα είναι ο πρωθυπουργός να γνωρίζει ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα ανέξοδα λόγια. Δεν σηκώνουν άλλες ανέξοδες παραστάσεις. Τον περιμένουμε στη συζήτηση στη Βουλή να παραδεχθεί την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα και να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες να λυτρωθούν από την κυβέρνησή του.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τα μικρά... του Μικρού Φωκίωνα (70)

Το τούνελ του Βατοπεδίου

  • Για τα επόμενα δύο χρόνια θα είμαστε στο τούνελ…
  • Τριάντα χρόνια τώρα όλο στο τούνελ είμαστε…
  • Και κάθετα την γη να διασχίζαμε θα είχαμε δει φως…
  • Πρέπει να είναι το μοναδικό τούνελ που δενέχει έξοδο.
  • Αλλά μάλλον διασχίζουμε τις μαύρες τρύπες των πετυχημένων υπουργών
  • Με την συμπαράσταση των κουμπάρων, των λαμόγιων, των νταβαντζήδων
  • Ο Αλογοπετυχημένος κατάφερε να φέρει την κρίση στην οικονομία πριν φτάσει σε εμάς η διεθνής κρίση
  • Σιγά που θα αφήναμε τους κουτόφραγκους και τα αμερικανάκια να μας καταστρέψουν
  • Μπορούμε και μόνοι μας
  • Συγνώμη ζήτησε ο Βουλγαράκης από τους ψηφοφόρους της ΝΔ
  • Υπουργός όλων των Ελλήνων
  • Το λάθος του ήταν επικοινωνιακό, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ
  • Έτσι είναι…
  • Τώρα αν οι οικογενειακοί λογαριασμοί αυξήθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια είναι μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια
  • Αλλά μην είμαστε αχάριστοι
  • Ο καταλληλότερος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη
  • Τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη»;
  • Ότι αφήνουμε για λίγο το play station λέμε άργησα να το καταλάβω, sorry…
  • Και μετά πιάνουμε πάλι το play station
  • Εκτός και αν στο ενδιάμεσο παίρνει και κανένα φοντανάκι όπως κράζει και ο Τράγκας
  • Ο μέγας πολέμιος της διαφθοράς, του άπλετου φωτός, της κάθαρσης, ο θεσμικός… για άλλη μια φορά την έκανε από την βουλή στην συζήτηση για την προκαταρκτική
  • Για να μην προσβάλει βεβαίως βεβαίως τους θεσμούς
  • Διότι είναι μεγάλη προσβολή να συζητάς και να ψηφίζεις
  • Και βγήκε και ο Καρατζαφέρης και τα έβαλε με το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά που επιμένουν για την προκαταρκτική, όπως και με την ΝΔ που δεν πήγε στην βουλή
  • Την επόμενη φορά είπε θα στείλω το κασετόφωνο μου
  • Μόνο μην τραγουδάει ο Αδωνις
  • Δεν θα το αντέξω
  • Τελικά το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την μεταπολίτευση και μετά καταχωνιάστηκε στην στήλη με τα κοινωνικά
  • Διαπλεκόμενος καλόγερος ζητεί θεσμικό υπερασπιστή του δημόσιου συμφέροντος για γνωριμία και ότι ανταλλαγή προκύψει
  • Τέλος στην απαγωγή του Παναγόπουλου
  • Δεν ήξεραν τα προβλήματα της υγείας μου, είπε
  • Μπα… και τα παπαγαλάκια που έλεγαν με σιγουριά ότι ήξεραν τα πάντα, ψέματα έλεγαν;
  • Μέχρι και τον καρδιολόγο που έχει εξαφανιστεί έλεγαν ότι τον είχαν απαγάγει οι ίδιοι για να δώσει τις ιατρικές του βοήθειες
  • Το μόνο που δεν μας είπαν είναι ότι είχαν κάνει κατάληψη και σε πτέρυγα νοσοκομείου
  • Για να καταλαβαίνουμε πως μας λένε ειδήσεις και τι ακριβώς μας λένε
  • Το καταλαβαίνει κανείς βέβαια γιατί όλοι επαναλαμβάνουν τα ίδια
  • Και με την ίδια φρασεολογία
  • Στο μόνο που διαφέρουν είναι στηνθεατρικότητα
  • Άνοιξε πάλι η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • Ο πρωθυπουργός θα κάνει νέα δυναμική εμφάνιση και θα υποσχεθεί ότι θα δώσει επίδομα θέρμανσης.
  • Θα το είχε δώσει ήδη αλλά αργεί να καταλάβει ότι βρισκόμαστε στον χειμώνα
  • Μόλις το καταλάβει, κατά Ιούλιο μεριά, θα το δώσει…
  • Μην αμφιβάλεις σε παρακαλώ…
  • Υπάρχει έστω και μία υπόσχεση που δεν την υλοποίησε;
    Μετά τιμής
    Μικρός Φωκίων
  • http://mikrosfokion.blogspot.com/
αναρτήθηκε από το Μποστάνι στις  10:38 - 21/01/09

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος .. γουλί!!!...

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε "ως ουσία αβάσιμη"την αγωγή που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά της Χρύσας Αράπογλου εξαιτίας των καταγγελιών της για τα σκάνδαλα στο δήμο. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι χαρακτηρισμοί της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης δεν ξέφυγαν "των ορίων της πολιτικής κριτικής" καθώς στηρίχτηκαν σε πραγματικά γεγονότα και καταδικάζει τον κ. Παπαγεωργόπουλο να πληρώσει μάλιστα τα δικαστικά έξοδα ύψους 21.000 ευρώ.  Είναι μια δικαστική απόφαση κόλαφος για τον δήμαρχο.


το μποστάνι
"blog του Περιπτερά".

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά

http://peripteraki.blogspot.com/

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Η κυβέρνηση «πληρώνει» ανεκπλήρωτες υποσχέσεις


Χιλιάδες αγρότες- όλων των κομματικών προτιμήσεων- μετέχουν στη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων στους εθνικούς δρόμους, καθώς τα προβλήματα εμφανίζονται εντονότερα από ποτέ, προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση.
ΤΑ ΝΕΑ
το μποστάνι

Πρωτοβουλία... ενοχής

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 21 Ιανουαρίου 2009
ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ότι ο Κ. Καραμανλής επιλέγει να αντιπαρατεθεί με το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή στο επίπεδο της οικονομίας. Έχει ενδιαφέρον γιατί η πρωτοβουλία του έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας κίνησης ενοχής. Κάνει ό,τι συνήθως και ο τελευταίος δολοφόνος: επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Βεβαίως περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει το τι θα υποστηρίξει, όταν έρθει η ώρα της- σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών- συζήτησης στη Βουλή. Πώς θα δικαιολογήσει δηλαδή την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας. Να τα ρίξει στο ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε ο υπουργός του Αλογοσκούφης, δεν «λέει» πια. Ο ισχυρισμός που «φορέθηκε» πολύ τα προηγούμενα χρόνια, δεν πείθει πλέον ούτε νήπιο. Να τα ρίξει σε πιο... προηγούμενους, από το ΄21 και μετά κι αυτό δεν «λέει», γιατί μόνο για γέλια είναι. Άρα; Εδώ είναι το μεγάλο κόλπο: ο Καραμανλής ζήτησε τη συζήτηση όχι για να υπάρξει μια σοβαρή, οργανωμένη και κυρίως ωφέλιμη για τη χώρα προσέγγιση στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα. Αλλά για να αποσείσει από πάνω του τις πολλές και αδιαμφισβήτητες ευθύνες που έχει γι΄ αυτή την κατάσταση. Γιατί η καταστροφική για τον τόπο και τους πολίτες οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε αυτά τα 5 χρόνια, δεν ήταν μόνο πολιτική Αλογοσκούφη, αλλά και δική του! Επιτέλους Πρωθυπουργός ήταν- και παραμένει, για όσο ακόμη...
ΤΑ ΝΕΑ
το μποστανι

Αυτοί είμαστε

Διαβάστε πως πέθαναν μερικοί πραγματικά σπουδαίοι άντρες

Πυθαγόρας: 80 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης: 65 χρονών, στη φυλακή.
Αριστείδης: 72 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Θεμιστοκλής: 66 χρονών, στην εξορία.
Αισχύλος: 69 χρονών, στην εξορία.
Περικλής: 66 χρονών, κατηγορήθηκε.
Φειδίας: 66 χρονών, στη φυλακή
Αναξαγόρας: 72 χρονών, στην εξορία.
Ηρόδοτος: 59 χρονών, στην εξορία.
Ικτίνος: 58 χρονών, στην εξορία.
Σοφοκλής: 90 χρονών, στην εξορία από πείνα.

Ευριπίδης: 74 χρονών, στην εξορία.
Αλκιβιάδης: 48 χρονών, στην εξορία.
Σωκράτης: 71 χρονών, ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης: 64 χρονών, στην εξορία.
Αριστοφάνης: 61 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Πλάτων: 80 χρονών, στην εξορία.
Ισοκράτης: 99 χρονών, στην εξορία.
Δημοσθένης: 62 χρονών, πήρε δηλητήριο.
Αριστοτέλης: πέθανε το 322 π.χ. στην Χαλκίδα, διωκόμενος

Κολοκοτρώνης, φυλακίστηκε γιά εσχάτη προδοσία, 1833

(πρόσφατα κατηγορήθηκε ως "τρομοκράτης" και "εγκληματίας πολέμου").


από: ΚΟΜΟΤΗ-ΝΕΟΙ

το μποστανι

Ποια;

 

 

Δασκάλα: Παιδιά, αν κάθονται πέντε πουλάκια πάνω σε ένα δέντρο και  ένας κακός κυνηγός περάσει και σκοτώσει τα τρία, πόσα θα μείνουν;

Ελενίτσα: Θα μείνουν μόνο δυο.

Δασκάλα: “Μπράβο Ελενίτσα, Πολύ σωστή σκέψη!”.

Τοτός (τσατισμένος που δεν έβαλε αυτόν η δασκάλα να απαντήσει και που πήρε μπράβο η Ελενίτσα που τον σνομπάρει):  “Εγώ κυρία νομίζω πως δεν θα μείνει κανένα πουλάκι πάνω στο δέντρο αφού και τα υπόλοιπα δύο θα τρομάξουν και θα φύγουν”.

Δασκάλα:  “Τοτό, εδώ κάνουμε απλή αριθμητική, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσαι”.

Ο Τοτός μετά από λίγη ώρα, σκεπτικός και φανερά προσβεβλημένος, σηκώνει το χέρι του, και λέει στην δασκάλα:

_Κυρία, να σας κάνω μία ερώτηση;

_Και βέβαια Τοτό, απαντά η δασκάλα.

_Κάθονται τρεις γυναίκες σε ένα πάρκο και τρώνε παγωτό  χωνάκι. Η πρώτη το γλύφει, η δεύτερη το δαγκώνει και η τρίτη το χώνει όλο βαθιά μέσα στο στόμα, ποια από τις τρεις είναι παντρεμένη;

      Δασκάλα (Μετά από λίγη σκέψη): Υποθέτω αυτή που το χώνει όλο μέσα στο στόμα της.

     Τοτός: Λάθος,  είναι αυτή που φοράει βέρα, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεστε!!!

 

Από «ΑΣΗΜΩΝΗΣ» - ανέκδοτα.-

Αναρτήθηκε από το Μποστάνι 21-01-2009.-

 ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ !!!!!....

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ.
 Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας.

20.01.09
ΘΕΜΑ: «Γαλάζια επανίδρυση του θεσμού της στρατιωτικής θητείας: Ημέτερος Δημοτικός Σύμβουλος, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του, εμφανίζεται στις μισθοδοσίες του Υπουργείου Οικονομικών και, σύμφωνα με καταγγελίες, εμφανίζεται άπαξ μηνιαίως για να εισπράξει τα … «δεδουλευμένα» του!» 

..........................


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η φορολογική συνείδηση ...στην πράξη.


Επιτέλους γίναμε κράτος. Το έργο της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα αποδίδει. Ιδού η απόδειξη!

Post: anopetra-eleos από Ατσάραντος
το μποστανι

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ


Συμφωνα με το CNN στο δειπνο προς τιμη του νεου προεδρου της Αμερικης στο Καπιτωλιο κατερρευσε ο Γερουσιαστης της Μασσαχουσετης Έντουαρντ Κένεντι.

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»!


1. Αντιγράφουμε από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ο κ. Χατζηγάκης είπε πως συμφωνεί απόλυτα με τις διαμαρτυρίες των αγροτών που λιμοκτονούν, όπως συμφωνεί και με το να κατεβούν τα τρακτέρ στους δρόμους γιατί έτσι θα πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες να τις πετά στα ρείθρα».
2. Αντιγράφουμε επίσης από την ίδια εφημερίδα: «Της πομπής των τρακτέρ ηγούνταν ο «άρχοντας των Τρικάλων», δασοκτήμων και πρώην υπουργός Γεωργίας Σωτ. Χατζηγάκης».
3. Το ωραίο είναι ότι τα άρθρα αυτά δεν είναι από το 2009. Είναι από τις 19/11/2001 και 29/01/2002, αντίστοιχα. Τότε που ο κ. Χατζηγάκης έκανε αντιπολίτευση.
4. Ο ίδιος λέει σήμερα ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών με τα τρακτέρ είναι «ακραίες» και ότι η δική του παρουσία πάνω στα τρακτέρ στις κινητοποιήσεις του 2001-2002 ήταν «συμβολική».
5. Το ακόμη ωραιότερο είναι ότι ο άνθρωπος με αυτήν την αξιοπιστία, ορίστηκε από τον κ. Καραμανλή (4ος υπουργός σε πέντε χρόνια) για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών. Να γελάμε ή να κλαίμε;

George Tragas

Ο George Tragas, σε μια αποκαλυπτική ταινία που μας δείχνει πως μια μικρή εφημερίδα «τσεπώνει» τεράστιες κρατικές διαφημίσεις...


από drseeng
το μποστανι