Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

μας προφύλαξε διά της απουσίας του ...

Η διακυβέρνηση Καραμανλή κινδυνεύει να καταγραφεί στα ιστορικά αρχεία σαν μια μεγάλη παραδοξολογία. 
Ποτέ άλλοτε στην πολιτικήιστορία της χώρας ένας πρωθυπουργός δεν υπήρξε τόσο δραματικάαπών. 
Και ποτέ άλλοτε
η χώρα δεν κυβερνήθηκε τόσο κραυγαλέα ερήμην του πρωθυπουργού της. 
Την περίοδο 2004-2007, ο Καραμανλής είχε εκχωρήσει την εξουσία του οικειοθελώς στον Θόδωρο Ρουσόπουλο, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Σήμερα το σκήπτρο της αντιβασιλείας το παραδίδει στον Σουφλιά.
Και μολονότι Ρουσόπουλος
και Σουφλιάς δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη, αναρωτιέται κανείς πότε θα κυβερνήσει ο Καραμανλής. 
Πολύ περισσότερο τώρα, όταν όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει και τρίτη τετραετία «Καραμανλή»!
Εκτός και αν υποθέσουμε ότι λόγω αυτογνωσίας, μας προφύλαξε διά της απουσίας του από τα χειρότερα…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ...

Την ώρα που δάγκωνε το προτελευταίο κομμάτι από το σουβλάκι, ένοιωσε κάτι να τον γαργαλάει στο στήθος. Προς στιγμή το αίμα του πάγωσε, νομίζοντας πως ήταν η καρδιά του…
Ο ήχος από την "καραγκούνα", που ακολούθησε το γαργαλητό, τον καθησύ-χασε : το κινητό του ήταν, στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν…
- Ακούω, φώναξε, για να καλύψει την οχλαγωγία που επικρατούσε…
Κάτι έρχονταν από την άλλη πλευρά, πλην όμως δεν καταλάβαινε ποιος ήταν και τι έλεγε…
- Μίλα πιο δυνατά, δεν σ΄ ακούω, ξαναφώναξε…
- Που είσαι ορέ, Μήτσο !... Ρώτησε, σχεδόν ουρλιάζοντας, η πολύ γνωστή φωνής της Κατίνας, της γυναίκας του…
- Εδώ, Κατίνα μ΄, στο μπλόκο…
- Και τι κάνεις στο μπλόκο, μωρέ Μήτσο ;
- Τι να κάνω, αγωνίζουμαι κι εγώ, όπως όλοι…
- Εναντίον τίνος αγωνίζεσαι, ρε συ άντρα, εναντίον της Κυβέρνησης ;
- Εμ, βέβαια, εναντίον αυτηνής… Αφού δεν μας προσέχει…
- Μα εμείς ορέ Μήτσο, είμαστε δεξιοί, τι αγώνα κάνουμε κατά του Καραμανλή ;

- ΄Αστα Κατίνα μ΄, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, μπερδέψαμε τα μπούτια μας !...
- Να τ΄ αφήσεις αυτά και να μαζευτείς στο σπίτι, λέω εγώ… ΄Αστον για τους άλλους τον αγώνα…
- ΄Ελα τώρα, ρε γυναίκα, τι ΄ναι αυτά που λες…
- Αυτά π΄ ακούς !... Πήρε τηλέφωνο ο Παρδάλης απ΄ το γραφείο του Υπουργού…
- Μπα, και τι ήθελε ;
- Εσένα ζήτησε, αλλά μούπε εμένα… Ρώτησε αν ενδιαφέρεται, ακόμα, το παιδί για να πάει μόνιμος στο Στρατό…
- Ε, δεν τούπες πως ναι ;
- Μωρ΄ εγώ του τόπα το ναι, αλλά θέλει να τον πάρεις κι εσύ… Με ρώτησε και που είσαι…
- Και τι του απάντησες ;
- Πως έχεις πάει στο κυνήγι !... Τούπα πως θα ΄ρθεις το απόγευμα…
- Καλά ρε Κατίνα μ΄ , παίρνω το τρακτέρ κι έρχομαι…


Πέταξε στο δρόμο το υπόλοιπο σουβλάκι και προχώρησε προς το μηχάνημα, στο τέλος της ουράς… Στη σκέψη του προσπαθούσε να βρει μια δικαιολογία για τους άλλους…
από /logoplokies.blogspot.com/
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κοκκινούλης: Δεν υπάρχει λόγος τώρα να πουλήσει κανείς...


Δημοσίευμα της AGRENDA στις 5-6 Ιουλίου 2008!!!
από farmpress.blogspot.com

Να γιατί οι αγρότες υπερφαλάγγισαν τους αγροτοσυνδικαλιστές και αυτοί  τρέχουν από πίσω τους να συμμαζέψουν τη κατάσταση και να καλύψουν τα λάθη τους και τα λάθη του αποχωρήσαντος κ. Κοντού (της υπουργάρας ντέ).

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΠΟΙΟΙ ΚΡΕΜΜΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ???...


Τι έχουν να πούν σήμερα στους αγρότες μας οι
"φωστήρες" της ΠΑΣΕΓΕΣ???
Θα αναλάβουν (και πως ?) τις δικές τους ευθύνες για τους χιλιάδες τόνους απούλητων και αποθηκευμένων προϊόντων???
 Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλε και λοιποί τι έχετε να πείτε???



ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΟ ΠΟΤΑΜΟ...

Κάτω από φοβερά αντίξοες καιρικές συνθήκες αναποδογύρισαν δυο βάρκες. Από τους τέσσερις που επέβαιναν οι τρεις κατάφεραν να διασωθούν, ο τέταρτος, ένας...

άντρας 30 ετών αγνοείται. Στην αρχή προσπάθησαν να τον βγάλουν από τα ορμητικά νερά οι φίλοι του, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ειδοποίησαν αργότερα την πυροσβεστική, η οποία αυτήν την ώρα προσπαθεί να εντοπίσει σε διάφορα βατά σημεία του ποταμού τον 30χρονο άντρα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν όλο το βράδυ.
Το ατύχημα γίνεται 1,5 χρόνο μετά την τραγωδία εκείνη στο Λούσιο ποταμό, όπου έχασαν τη ζωή τους, παρασυρμένοι από τα ορμητικά νερά, 8 από τους 18 νέους που είχαν πάει για ράφτινγκ στην περιοχή...

από nonews-news

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ¨ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ¨ STOP.


ΣΥΓΧΡΟΝΗ...  ΙΑΤΡΙΚΗ....

ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;....

Την ιδέα έδωσε ο επίκαιρος φίλος Απόστολος. 

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Αποτυχημένες καλλιέργειες!

25-Ιαν-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Την έμπνευση της φωτοσύνθεσης “προκάλεσε” σχόλιο του φίλου Ασημώνη.

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Δώσ΄ τα όλα κι άιντε γεια...

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΑΝΑΚΗ tzanakis@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 24 Ιανουαρίου 2009
ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ κυβέρνηση να πάει σε εκλογές με παροχές; Αναμφίβολα και μπορεί. Το έκανε ο μακαρίτης ο Ράλλης το ΄81- μοίραζε επιταγές στην επαρχία. Το ΄πε, άσχετο αν δεν το ΄κανε, ο μακαρίτης ο Ανδρέας το ΄89- με το «Τσοβόλα, δώσ΄ τα όλα». 

Το έκανε και ο Επίτιμος το ΄93- και ενέπνευσε το σύνθημα «καλύτερα παπάκι, παρά το Μητσοτάκη». Το ΄κανε και ο κ. Κ. Σημίτης το 2003, με το- ξεχασμένο πια- ομώνυμο πακέτο των πολλών δισ. ευρώ. 

Σε όλες τις περιπτώσεις, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Οι πολίτες χόρτασαν- είτε με τα λόγια είτε με το χρήμα- και στη συνέχεια ψήφισαν τους άλλους, που δεν είχαν προλάβει να υποσχεθούν το παραμικρό. 

Πολλοί λένε ότι αυτός μπορεί να είναι και ο βαθύτερος λόγος της ήττας εκείνων που πάνε σε εκλογές με σημαία τις παροχές. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι πράγματι τα «δίνουν όλα». Δεν έχουν άλλωστε τίποτε να χάσουν, πέρα από την εξουσία. Οπότε, τι θα δώσουν μετά τις εκλογές; 

Το όπλο των ηττημένων
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ είναι αληθινή μία τέτοια άποψη; Όχι, δεν μπορείΌσοι μετρούν τη λαϊκή ψήφο με ευρώ κατά κεφαλήν, πάντοτε πέφτουν έξω. Ο κ. Σημίτης δεν ψηφίστηκε το ΄96 για να κάνει παροχές, όπως δεν ψηφίστηκε και ο Ανδρέας Παπανδρέου το ΄93. 

Όπως δεν ψηφίστηκε γι΄ αυτό τον λόγο ο κ. Καραμανλής το 2004. 

Ακόμα και ο κ. Μητσοτάκης το ΄90 δεν ψηφίστηκε με το σκεπτικό «δώσε και μένα, μπάρμπα». 

Στην πραγματικότητα, οι «παροχές»- ό,τι κι αν σημαίνουνείναι το όπλο των ηττημένων. Ένα κόμμα που κάνει μέσα σε μία ημέρα εξαγγελίες 5- 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, γνωρίζει προφανώς ότι άλλος θα κληθεί να τις εκπληρώσει. Η ελληνική κοινωνία μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά, αλλά πάντως όχι για έλλειψη όσφρησης. Και η ατμόσφαιρα μυρίζει. Όχι απλώς εκλογές, όπως νομίζουν πολλοί, αλλά αλλαγή κυβέρνησης. Να περάσει ο επόμενος, λοιπόν. 

Ώσπου να αρχίσει κι αυτός τις «παροχές»... 

από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γκρεμίζουν 18 γαλάζια κάστρα

Ναυάγιο της ΝΔ σε αγροτικούς νομούς καταγράφουν τα γκάλοπ, με πρωτοκλασάτα ονόματα να βλέπουν τις έδρες τους να... τρίζουν


Μεγάλη ανατροπή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στα λεγόμενα αγροτικά κάστρα της ΝΔ στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα σε σχέση με τις εκλογές του 2007 και οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών στις περιοχές αυτές αποτελούν απτή απόδειξη της μεταστροφής που έχει σημειωθεί.

Οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές, με τους οποίους η κυβέρνηση επιχείρησε να στήσει επικοινωνιακό παιχνίδι και να εμφανιστεί στη συνέχεια «γενναιόδωρη» με ένα πακέτο παροχών που θα ικανοποιούσε τον αγροτικό κόσμο, ξεπεράστηκαν ήδη από τη θυελλώδη μαζική εξέγερση των αγροτών.

Γκρεμίζουν 18 γαλάζια κάστρα

Το τοπίο πλέον αλλάζει και στη συντριπτική πλειοψηφία των νομών αυτών το χρώμα στον χάρτη βάφεται έπειτα από πολλά χρόνια πράσινο, ενώ στις λιγοστές εκλογικές περιφέρειες, όπου η ΝΔ δείχνει να διατηρεί την πρωτιά, τα ποσοστά της πέφτουν σημαντικά.......


συνέχεια : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=2256808


από ΕΘΝΟΣ ( www.ethnos.gr )


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ



"Η ΝΔ θα συρθεί σε εκλογές"


Την εκτίμησή του ότι το κυβερνών κόμμα θα αναγκαστεί από τις εξελίξεις να προκηρύξει εκλογές μέσα στο 2009 εκτιμά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Σκανδαλίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".
Μάλιστα, αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, καλεί το Γιώργο Παπανδρέου να συγκροτήσει ομάδα και σχέδιο εθνικής σωτηρίας που θα αποτελούν "ένα μείγμα συνέχειας και ανανέωσης" . Παράλληλα, δε διστάζει να προτρέψει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, "να κόψει πάραυτα το βήχα σε όσους μιλούν εξ ονόματός του, και σε όσους αποδίδουν στον πρόεδρο προθέσεις που μόνο το προσωπικό τους κοστούμι αφορούν».

από troktiko

το μποστανι

Επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΝ από Νίκο Κωνσταντόπουλο


«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Αλέκος Αλαβάνος, που ήταν πρόεδρος, έπρεπε να φύγει για να ξαναείναι στην πράξη πρόεδρος, όπως επίσης και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν ήταν πρόεδρος, έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, για να μην είναι και πάλι, ουσιαστικά πρόεδρος». Με αυτά τα λόγια ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος επιτίθεται κατά της νυν και τέως ηγεσίας του κόμματος σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα "Real News". Έτσι, ο κ. Κωνσταντόπουλος εκφράζει την ανησυχία πολλών στην Κουμουνδούρου, τόσο για τα "πεσμένα" ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις όσο και για τις απόψεις που εκφράζονται σε διάφορες ζητήματα. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, που θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κακώς αρνείται» τη συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας, υποστηρίζει επίσης ότι «οι κινητοποιήσεις των νέων δεν προσφέρονται για να επωφεληθεί από αυτές οποιοδήποτε κόμμα»

από troktiko

το μποστάνι

Απροκάλυπτα και αιφνιδιαστικά...

Κόψιμο εκπομπής στην ΕΤ3! 
Τι λέει ο κ. Γκιουλέκας;
‏..
Αγαπητό PRESS
Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο ότι η διοίκηση της ΕΤ3 αποφάσισε απροκάλυπτα και αιφνιδιαστικά να κόψει την καθημερινή ενημερωτική εκπομπήΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΗΣΗ. Δεν υπάρχει προηγούμενο κοψίματος εκπομπής στη μέση της χρονιάς και ιδιαίτερα με θεματολογία από την πολιτική επικαιρότητα και καλεσμένους πολιτικούς από όλους τους χώρους. Πρόσφατα ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ενώ συνεντεύξεις έχουν παραχωρήσει οι Παπανδρέου, Αλαβάνος Τσίπρας και Παπαρήγα. Χώρια που καθημερινά είχαν βήμα βουλευτές όλων των παρατάξεων. Ένα ακόμη δείγμα για το πώς αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και την αντικειμενικότητα. 

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν ενημερώθηκε ο νέος υφυπουργός Γκιουλέκας που και έχει φιλοξενηθεί πολλάκις στην εκπομπή αλλά και εκλογική του περιφέρεια είναι η έδρα της ΕΡΤ3. Αν και οι παπαγάλοι της Νέας Δημοκρατίας τον εμφανίζουν απολύτως σύμφωνο με την απόφαση γιατί πρέπει πλέον να ελέγχεται αυστηρά το τι ακούγεται και τι λέγεται. Και κυρίως του προσέφεραν το δώρο να μην εμφανίζονται οι ανταγωνιστές του στην Α' Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά σεμνά και ταπεινά πάντα.

από press-gr

το μποστάνι

Οι μεγάλες κουράδες της πόλης

Παρατηρώ τους καβαλιώτες. Διαμαρτύρονται για τη φρικτή κατάσταση από πλευράς κυκλοφοριακού στην πόλη και από την άλλη κατεβάζουν όλοι τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο. Και το κατεβάζουν όχι γιατί το χρειάζονται αλλά για την ευκολία τους και για την φιγούρα τους.
Βλέπω κυρίες με τεράστια τζίπ τα οποία το πιθανότερο είναι να τα χρωστάνε ακόμη στην τράπεζα, να κυκλοφορούν μ' αυτά στην πόλη γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να επιδείξουν ούτε καλλιέργεια ούτε πνεύμα ούτε παιδεία ούτε τίποτα. Είναι κάτι τεράστια μηδενικά, άχρηστες κουράδες, που μόνο μέσα από τη θέση του οδηγού ενός τέτοιου οχήματος πολυτελείας νομίζουν ότι μπορούν να επιβληθούν και να εμπνεύσουν σεβασμό στη μικρή μας κοινωνία.
Και εκτός από το γεγονός ότι είναι όλοι αυτοί το απόλυτο τίποτα, κουβαλάνε κι ένα εγωϊσμό και μια έπαρση που δεν μπορώ να καταλάβω που βασίζεται.
Και πέραν όλων των άλλων όλοι αυτοί με τις τζιπάρες τους είναι και εξαιρετικά επικίνδυνοι γιατί δεν ενδιαφέρονται για την πόλη, δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνία, δεν ενδιαφέρονται παρά μόνον για το τομάρι τους και τον εαυτούλη τους εκλέγοντας εκπροσώπους στη Βουλή όμοιούς τους.
Πως θα αλλάξει αυτό το δοβλέτι;

 by kavalitsa at 12:17 am
συνυπογράφουμε.... 
το μποστάνι
Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά :


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Αμετακίνητοι οι αγρότες - Κλειστή η Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Τα μπλόκα των αγροτών σε Τέμπη, Νίκαια και Μικροθήβες καθιστούν αδύναμη τη μετακίνηση στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Δεν το κουνάνε με τίποτα οι αγρότεςΔεν το κουνάνε με τίποτα οι αγρότεςΤην ίδια ώρα, κλειστός παραμένει ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, όπου οι αγρότες των Σερρών επιτρέπουν τη διέλευση μονάχα των οχημάτων που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα. Κλειστά είναι επίσης τα τελωνεία της Εξοχής στη Δράμα και των Κήπων Έβρου. 
     Εξάλλου, κλειστές είναι από τις 11:30 το πρωί οι συνοριακές διαβάσεις των Ευζώνων και της Δοϊράνης, τις οποίες οι αγρότες του Κιλκίς ανοίγουν μόνο κατά διαστήματα.
    Κλειστή παραμένει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας (Εγνατία Οδός), στο κόμβο Κερδυλίων. καθώς και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Βέροιας (Εγνατία Οδός), την οποία οι αγρότες της Ημαθίας απέκλεισαν στο ύψος της Κουλούρας.
    Παράληλλα, περιστασιακούς αποκλεισμούς προγραμματίζουν οι αγρότες και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος των Μαλγάρων. Ακόμη, στις 13:30 αναμένεται να καταλάβουν και το οδόστρωμα στη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια», έξω από τη Θεσσαλονίκη.

     Τέλος, αγρότες της Τρίγλιας Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσουν πορεία με τρακτέρ προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης το μεσημέρι της Κυριακής.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
από Ηλεκτρονική Έκδοση new.enet.gr
το μποστάνι

Στην Ισπανία...

Κατάρρευση Αθλητικού Κεντρου!
4 παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο! 

.
Από το 
diaporon-bl.blogspot.com/
.

BARCELONA, Spain, Jan. 24, 2009(AP) Πριναπό λίγο καρέρρευσε ένα τμήμα Αθλητικού Κέντρου στην Βαρκελώνη όταν θυελλώδεις άνεμοι με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων ανά ώρα κτύπησαν μεγάλο τμήμα της πόλης! Με αποτέλεσμα να βρούν τραγικό θάνατο 4 παιδια και να τραυματιστούν άλλα 16 σοβαρά!




το μποστάνι

Brazilian beauty queen dies!!Η Βασίλισσα της Ομορφάς της Βραζιλίας είναι νεκρή!!!

Rio De Jane'iro (CBS)..ΣΟΚ και ΔΕΟΣ σε ΟΛΟ τον κόσμο έχει προκαλέσει ο θάνατος της 20χρονης Βραζιλιάνας καλονής που έχασε την μάχη με την ζωή αφου οι Ιατροί του Κεντρικού Νοσοκομείου του Ριο προηγουμένως της είχαν ακρωτηριάσει τα ακρά.Ο παγκόσμιος τύπος ασχολείται τώρα με το τραγικό αυτο γεγονός! Η ασθένεια της , Ιός γεννετικής συψαιμίας καθολικής μορφής ήταν ανίκητος!!

 από DIAPORON-BL
το μποστάνι