Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Η ΗΤΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ...

(κλικ για μεγένθυση)

Πολύ ενδιαφέρουσα η έρευνα με τα δυο βασικά χαρακτηριστικά την οποία παρουσίασε σήμερα ο ΣΚΑΪ και η εταιρεία Public Issue. Από μια προσεκτική ανάγνωση των δυο καρτών είναι προφανές...
ότι το εκλογικό σώμα έχει κουραστεί από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή. Τα αποτελέσματα της έρευνας διαψεύδουν όσους υποστηρίζουν ότι η διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα άνοιξε τις τελευταίες ημέρες.

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα σκάνδαλα, η λάθος πολιτική, αλλά και η έλλειψη κυβερνητικού έργου θεωρούνται από τους πολίτες ως οι σημαντικότεροι λόγοι που οδήγησαν τη ΝΔ στην ήττα, στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.Ειδικότερα, όπως καταγράφεται στην πρώτη έρευνα της Public Issue για το ΣΚΑΪ μετά τις ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 10 Ιουνίου σε δείγμα 1.052 ατόμων, το 32% απάντησε ότι ο λόγος που η ΝΔ έχασε τις ευρωεκλογές ήταν τα σκάνδαλα και διαφθορά. Ποσοστό 28% απάντησε ότι έφταιξαν η κακή διακυβέρνηση και η λάθος πολιτική, ενώ 21% απέδωσε την ήττα σε έλλειψη κυβερνητικού έργου και ανικανότητα διακυβέρνησης. Ακολουθούν η αντιλαϊκή πολιτική (9%), η οικονομική πολιτική, η ακρίβεια και η ανεργία (9%), η γενική δυσαρέσκεια (6%), ενώ μόλις το 2% απαντά ότι η ήττα οφείλεται στην παγκόσμια οικονομική κρίση.Επιπλέον, 58% δηλώνει δυσαρεστημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα, 45% απαντά ότι αισθάνεται αδιαφορία απέναντι στην ήττα της ΝΔ.Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των ποσοστών του ΛΑΟΣ, το 47% τη θεωρεί θετική και το 44% αρνητική. Κατά ψήφο, το 64% από όσους ψήφισαν ΝΔ στις ευρωεκλογές πιστεύει πως είναι θετική η άνοδος του ΛΑΟΣ και το 26% αρνητική, ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ 37 στους εκατό απαντούν πως είναι θετική η άνοδος του ΛΑΟΣ και 53 στους εκατό πως είναι αρνητική.Για το 55% των ερωτηθέντων η αποχή δεν είναι τρόπος για να εκφράσει πολιτικά κάποιος αυτό που πιστεύει σε αντίθεση με το 43%.Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνώμη των ψηφοφόρων για τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα. Στις θετικές γνώμες προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου, στη δεύτερη θέση είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στην τρίτη ο Κώστας Καραμανλής, στην τέταρτη η Αλέκα Παπαρήγα και στην πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας. Στις θετικές γνώμες για τα κόμματα προηγείται το ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη θέση ο ΛΑΟΣ, στη τρίτη το ΚΚΕ στην τέταρτη ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πέμπτη θέση η ΝΔ.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:56 μ.μ. - 11/06/2009

ΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«ΟΚΤΩ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό για την δημοκρατική παράταξη. Ασφάλεια για μας σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Της ζωής του, της ελευθερίας του, της περιουσίας του, του δημόσιου και ιδιωτικού του χώρου, της υποστήριξής του από την πολιτεία όταν έχει ανάγκη.

Στο παρελθόν καταφέραμε, ένα κράτος κομματικού αυταρχισμού, να το μετατρέψουμε σε κράτος που εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη, της γειτονιάς, της πόλης και της επαρχίας.

Καταφέραμε να συμφιλιώσουμε τα σώματα ασφαλείας με τον πολίτη και να αποκαταστήσουμε το κύρος τους στην κοινωνία.

Υπενθυμίζουμε την εικόνα αλλά και την πραγματικότητα της Αθήνας και της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα πήρε διεθνώς συγχαρητήρια.

Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την ανομία, την ατιμωρησία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία.

Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την έλλειψη πολιτικής και την κυριαρχία της πελατειακής μικροπολιτικής.

συνέχεια : http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/f0334e83-cd75-4221-a381-8703fcba05ce

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:43 μ.μ. - 11/06/2009

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες.


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:09 μ.μ. - 11/06/2009

Πρωτοφανής απάτη με κάρτες-κλώνους.

Πρωτοφανής απάτη με εκατοντάδες πιστωτικές κάρτες-κλώνους αποκαλύφθηκε σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όπου συνελήφθησαν 14 άτομα, μεταξύ των οποίων Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Έλληνες.

Τα πλοκάμια του κυκλώματος απλώνονται σε όλο τον κόσμο, καθώς θεωρείται το μεγαλύτερο που έχει δράσει σε όλη την Ευρώπη.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έκαναν αγορές και αναλήψεις στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, η αξία των οποίων ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς που έγιναν.

από e-tipos
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:57 μ.μ. - 11/06/2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 11/06/09

1. Φορολογία. Πώς το ΠΑΣΟΚ θα ανακουφίσει φορολογικά τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα

Τα μεγάλα εισοδήματα και η μεγάλη ακίνητη περιουσία (και η εκκλησιαστική που αξιοποιείται οικονομικά) θα σηκώσουν επιτέλους το φορολογικό βάρος που τους αναλο
γεί. Περισσότερα...

2. Ασφάλεια του πολίτη και λαθρομετανάστευση

Η κυβέρνηση που διέλυσε την ΕΛ.ΑΣ. και είναι υπαίτια για την αύξηση του αριθμού κλοπών και διαρρήξεων κατά 60% (!) σε 5 χρόνια, ανακάλυψε τώρα τη λαθρομετανάστευση. Όχι γιατί νοιάζεται για το πρόβλημα αλλά λόγω... ΛΑ.Ο.Σ. κινείται μεταξύ απόλυτης φαιδρότητας και άθλιου κομματικού καιροσκοπισμού...

Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι σημαντικό. Δεν χωρά μικροκομματικά παιχνίδια και δεν αντιμετωπίζεται με κραυγές στα τηλεοπτικά παράθυρα, όταν καθημερινές ιστορίες ντροπής, με θύματα και Έλληνες και μετανάστες, αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας. Ποιος επέτρεψε τη δημιουργία του γκέτο στον Άγιο Παντελεήμονα και σε τουλάχιστον ακόμη 5 σημεία στο κέντρο της Αθήνας; Ποιος δεν εφάρμοσε τις συμφωνίες επαναπροώθησης λαθρομεταναστών που είχαμε συμφωνήσει με την Τουρκία; Ποιος ανακάλυψε το πρόβλημα μόνο γιατί έτσι ελπίζει να ανακόψει τις διαρροές του προς το ΛΑΟΣ;

Οι δικές μας υπεύθυνες προτάσεις και για την ασφάλεια του πολίτη και για την λαθρομετανάστευση.
Περισσότερα...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:45 μ.μ. - 11/06/2009

Δεν θελουν να ακουνε για συνεργασιες στην Ν.Δ. Ομως……..

κλικ για μεγένθυση

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:13 μ.μ. - 11/06/2009

Ψαρευει υποψηφιους απο την Ν.Δ. ο Καρατζαφερης.Πιανει τιποτα ομως;;;

κλικ για μεγένθυση

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:09 μ.μ. - 11/06/2009

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ

Του Πάνου Μαραγκού

κλικ για μεγένθυση

από www.ethnos.gr

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:15 μ.μ. - 11/06/2009

Η επόμενη μέρα.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

Δεν ξέρω ποιον προσπαθούν να πείσουν ο Καραμανλής και η παρέα του όταν διατείνονται ότι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές απέτυχε, αλλά όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς ελληνικά αποκλείεται να τους πείθει. Κι αυτό γιατί το μόνο που είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ από το εκλογικό σώμα ήταν ν αποδοκιμάσει τη «Νέα Δημοκρατία». Αυτό και τίποτα άλλο. Και αυτό έγινε. Κάτι λιγότερο από το 68% των ψηφισάντων καταψήφισαν την κυβέρνηση. Κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Οπως επίσης αδιαμφισβήτητο είναι ότι το εκλογικό σώμα δεν προέβη με την ψήφο του σε καμιά έμμεση διακήρυξη της απόφασής του να εμπιστευτεί τις τύχες της χώρας στον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά το μόνο που έκανε ήταν να τους χαμογελάσει ενθαρρυντικά και να τους δείξει πως θεωρεί ότι έχουν ξαναμπεί για τα καλά στο παιχνίδι της εξουσίας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Για να το πούμε πιο απλά, εκείνο που καταγράφηκε την Κυριακή είναι ότι το παιχνίδι της εξουσίας είναι ανοιχτό και για τους δύο, αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι σε ελαφρά πλεονεκτικότερη θέση για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους: Πρώτον, διαθέτει τη δυναμική και την εσωκομματική ενότητα του ανερχόμενου, δεύτερον, δεν έχει λόγους να καταφεύγει σε ανόητες μεγαλοστομίες και να εκτίθεται, τρίτον, δεν είναι παγιδευμένο σε δοκιμασμένα αδιέξοδες πολιτικές και τέταρτο, έχει μεγαλύτερη άνεση κινήσεων, μια και είναι στην αντιπολίτευση.

Φυσικά όλα αυτά είναι πλεονεκτήματα, υπό την προϋπόθεση ότι θ αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο και δεν θα στραβώσει κάτι στον δρόμο. Και κυρίως ότι δεν είναι απλά λόγια αλλά πραγματικά πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ ότι η συνέχεια θέλει προσπάθεια, σοβαρότητα και μεθοδικότητα, έτσι ώστε ν αξιοποιήσουν και το γεγονός ότι οι ιδιότητες αυτές λείπουν από τους αντιπάλους τους.

Αυτά είναι που μπορεί και πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα έχει αναλάβει και τα κάνει για λογαριασμό του η κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Μένει να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια να λειτουργήσουν κάποια ανακλαστικά της και να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα. Πολύ σύντομα θα δείξει.

από www.ethnos.gr

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:04 μ.μ. - 11/06/2009

Στρουθοκάμηλος

Δημήτρης Δανίκας , ddanikas@dolnet.gr


ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ με το μήνυμα της τεράστιας αποχής. Πρώτος και κύριος ένοχος αυτός. Το λέω και το εννοώ. Χωρίς κανέναν δισταγμό. Είσαι των εφτακοσίων ευρώ και την κοπάνησες για φραπέ και για δυο δυο; Καλά να πάθεις που ξεροσταλιάζεις παρέα με το ανατριχιαστικό σου παρόν. Είσαι αηδιασμένος από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά; Καλά να πάθεις. Με τη φυγή σου συνεργείς, τους ενθαρρύνεις και τους πριμοδοτείς. Είσαι συνταξιούχος των φραγκοδίφραγκων, των ράντζων και των στεναγμών; Καλά να πάθεις. Με τη λιποταξία σου σαν να τους λες «παιδιά, μαστιγώστε με, δεν θέλω προστασία καμιά». Από τη στιγμή λοιπόν που ο φυγάς, ο λιποτάκτης των εκλογών, γνωρίζει πως με την αποχή του διευκολύνει το σύστημα το πολιτικό, τότε ουδεμία σχέση με πολίτη αλλά με στρουθοκάμηλο. Στα αγγλικά idiot πα να πει ο ιδιωτεύων από τα κοινά. Στα ελληνικά ΚΔΟΑ πα να πει Κτηνώδης Δύναμη Ογκώδης Άγνοια! Όλα τ΄ άλλα περί απογοήτευσης και οργής, το άλλοθι παροιμιώδους αφασίας νεοελληνικής!
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:49 μ.μ. - 11/06/2009

Χάλασε το προξενιό

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


ΜΙΑ ΧΑΡΑ πάει η κυβέρνηση. Στην παραζάλη που της προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα- ξέρετε αυτό το μικρό... διαχειρίσιμο 4,4%- συνεχίζει να κάνει... οχτάρια. Να μη βλέπει καθαρά. Να μην αντιλαμβάνεται ότι όσο δεν κάνει μια θαρραλέα αυτοκριτική για το τι την οδήγησε στην ήττα, θα κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Παράδειγμα, το προξενιό με τον Καρατζαφέρη. Στην αρχή τον έλεγαν ακροδεξιό. Μετά άρχισαν να τον χαϊδεύουν, ύστερα τον κατέστησαν συνομιλητή τους, έπειτα τον βρήκαν ως καλή λύση στο αίνιγμα πού θα βρεθεί δεκανίκι για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση, και τώρα που άνοιξε η όρεξη και εκείνου, του επιτίθενται μαζικά. Με χαρακτηρισμούς βαρύτατους και απαξιωτικούς, που δεν συνάδουν με το προηγηθέν φλερτ. Από κοντά και το ΚΚΕ, που αν και γενικά χαρακτηρίζεται για ψύχραιμες εκτιμήσεις της πολιτικής κατάστασης, περιέργως στην περίπτωση του ΛΑΟΣ έχει χάσει την μπάλα.

Τρίβει τα χέρια του από χαρά ο Καρατζαφέρης. Από τη μια η Νέα Δημοκρατία από την άλλη το ΚΚΕ, το 7 και κάτι που πήρε την Κυριακή, θα το φτάσουν στο 15, κι εκείνος δεν θα έχει χρειαστεί να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του!

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:41 μ.μ. - 11/06/2009

O τύπος γράφει .....

κλικ για μεγένθυση
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:33 μ.μ. - 11/06/2009

O τύπος γράφει ....

κλικ για μεγένθυση
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:30 μ.μ. - 11/06/2009

O τύπος γράφει ...

κλικ για μεγένθυση
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:26 μ.μ. - 11/06/2009