Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Έτοιμο το Σχέδιο Αντιμετώπισης Επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας !!!


Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών, το Σχέδιο Αντιμετώπισης Επεισοδίων με το οποίο θα λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και θα αποφευχθούν σκληρές και εκρηκτικές καταστάσεις για τα περιστατικά εγκληματικότητας στο κέντρο των Αθηνών!!!

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση
 από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α.

1. Ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, στις 12 Μαρτίου, απευθύνθηκε στον σημερινό πρωθυπουργό: «Προχθές, μας είπατε ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε εκτός πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σας αντέτεινα ότι το πλαίσιο διευρύνεται ή συρρικνώνεται, ανάλογα με τη διαπραγματευτική προσπάθεια και ικανότητα. Δηλαδή, σας είπα, μην είστε μοιρολάτρης, αποδεχόμενος το κατεστημένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν με καταλάβατε. Καταλάβατε μήπως ότι, προχθές, το ECOFIN στις Βρυξέλλες έλαβε μια απόφαση για τον ΦΠΑ, δίνοντας τη δυνατότητα στις χώρες να μειώσουν το συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων; Και πήρε αυτές τις αποφάσεις, γιατί το διεκδίκησαν ορισμένες μικρές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος.Εσείς τι κάνατε; Καταθέτω αυτήν την απόφαση στα πρακτικά. Η Ελλάδα τι έκανε; Πού είναι η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα, που υπόσχεστε από το 2004;»

2. Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν απάντησε τίποτα. Χθες το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Πάλι καμία αντίδραση από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης. Η ουσία είναι ότι χώρες όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος διεκδίκησαν και πήραν τη δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ. σε προϊόντα και υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δε διεκδίκησε τίποτα, όπως π.χ. μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα; Ή, ακόμα χειρότερα, το διεκδίκησε και δεν το έλαβε;

3. Το ΠΑΣΟΚ, και πρόσφατα στη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους στο χώρο του τουρισμού, τοποθετήθηκε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στα τουριστικά προϊόντα. Βλέπουμε πολύ θετικά μια παρόμοια μείωση. Περιμένουμε να δούμε πότε θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση.

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ:

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ Ή ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ;

Από την ομιλία του Προέδρου του Κινήματος χθες στη Βέροια

 Η ανασφάλεια γίνεται θηλειά στο λαιμό του κάθε πολίτη. Σήμερα υπάρχει ανομία. Ανομία σημαίνει κράτος ανίκανο να προστατεύσει τον πολίτη.

1. «Σήμερα, η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας. Θρηνούμε νεκρούς, μέσα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις, διεθνές ανέκδοτο».

2. «Γιατί, όμως καταρρέει το κράτος; Διότι σήμερα δεσπόζει μια αντίληψη: Η αντίληψη είναι ότι δίκιο έχει ο ισχυρός, ο μεγαλοπαράγοντας του κόμματος, τα media, ο κολλητός. Αυτή ακριβώς η αντίληψη οδήγησε παντού στη διάλυση. Διέλυσαν την Αστυνομία με τον κομματισμό και την αναξιοκρατία. Το κοινό έγκλημα αλωνίζει στις πόλεις και τα χωριά μας, ενώ οι ισχυροί, για τα δικά τους εγκλήματα, έχουν ασυλία».

3. «Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται τη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα ως πολύπλευρη. Γι' αυτό και πολύπλευρο είναι το σχέδιο της δικής μας, αντεγκληματικής πολιτικής. Θα απαντήσουμε με αποτελεσματικότητα στο φαινόμενο εγκληματικότητας, με σύγχρονο τρόπο και μέσα:

-    Με μια Αστυνομία φιλική προς τον πολίτη, παρούσα στις γειτονιές και σε όλους τους χώρους, χωρίς αυταρχισμό, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι, θα ξαναδώσουμε αυτοπεποίθηση και αξία και στον ίδιο τον αστυνομικό. Θα ξανασυμφιλιώσουμε Αστυνομία και πολίτη.

-    Θα εφαρμόσουμε πολιτικές που απαντούν και στα κοινωνικά και στα οικονομικά προβλήματα του πολίτη, στις πόλεις και στην Περιφέρεια. Προβλήματα, όπως της φτώχειας, των ναρκωτικών, της γκετοποίησης πληθυσμών, της ανεργίας. Προβλήματα, που προκαλούν όξυνση και κοινωνική πόλωση.

-    Θα απαντήσουμε δυναμικά, για να υπάρξει επιτέλους ευνομούμενο κράτος. Ευνομούμενο κράτος, ώστε να μην υπάρχει ανομία, διότι η ανομία φέρνει τη ζούγκλα, η ζούγκλα φέρνει τη βία, φέρνει την αυθαιρεσία, και η αυθαιρεσία είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη. Είναι η έλλειψη προστασίας του πολίτη, από τη ζωή του, την περιουσία του, μέχρι και τα δικαιώματά του».


Ευρωεκλογές: χρειάζεται να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς υπέρ των προοδευτικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων.

«Η κρίση ανέδειξε και τα προβλήματα της σημερινής Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνο μια Ευρώπη της αγοράς και του ενιαίου νομίσματος. Χρειάζεται να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στην Ε.Ε. υπέρ των προοδευτικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων. Εμείς παλεύουμε για μια διαφορετική Ευρώπη:

-    Παλεύουμε για μια Ευρώπη με στόχους και πολιτικές, που προωθούν ένα ανθρώπινο μοντέλο, ένα αναπτυξιακό πρότυπο που επενδύει στη γνώση, στην καινοτομία. Μια Ευρώπη, που δίνει λόγο στους πολίτες, σε εσάς.

-    Προτάσσουμε ένα νέο Σύμφωνο για την Ενέργεια και την Κοινωνική Προστασία και ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης. Απαιτούμε ουσιαστική σύγκλιση των φτωχότερων περιοχών της Ευρώπης με τις πλουσιότερες. Με στροφή στην «Πράσινη Ανάπτυξη».

-    Εκπροσωπούμε την Ελλάδα που έχει φωνή στην Ε.Ε. και παλεύει για τα Βαλκάνια. Τώρα που οι γειτονικές οικονομίες μπαίνουν σε ύφεση, τώρα χρειάζεται η Ε.Ε. να αυξήσει τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τις βαλκανικές οικονομίες».

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η Ελλάδα δεν έχει πλέον χρόνο για χάσιμο.

Απευθύνομαι ξανά στην κυβέρνηση και τους λέω: «κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα».

1. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Έχουμε μείνει ήδη πίσω κι έχουμε μπει σε μια διεθνή κρίση ανοχύρωτοι, λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

2. «Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι υπάρχουν μόνο μονόδρομοι, αδιέξοδα. Υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει λύση. Φτάνει να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να δουλέψουμε όλοι μαζί».

3.  «Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο σχέδιο. Σχέδιο για την έξοδο από τη κρίση, για μια νέα πορεία της χώρας. Είναι μια διπλή προσπάθεια: Πρώτον, να απαλύνουμε άμεσα, να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Και δεύτερον, το τέλος της κρίσης, θα πρέπει να βρει την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό έτοιμο, για μια νέα πορεία».

4. «Τώρα είναι ώρα να αλλάξουμε πορεία, να αλλάξουμε πολιτική. Διότι βρισκόμαστε σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

-    Θα συνεχίσουμε τον ίδιο καταστροφικό κατήφορο, καταρρακώνοντας την οικονομία μας, υπονομεύοντας το μέλλον των παιδιών μας ή θα αλλάξουμε πορεία για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια, να δημιουργήσουμε επιτέλους ένα κράτος που λειτουργεί υπέρ του πολίτη, υπέρ του Ελληνικού λαού;»

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΣΚΛΗΡΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ:

 «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ».

1. Ο κ. Καραμανλής ακόμα μία φορά απέδειξε ότι προτιμά την ευκολία του «ΟΝΝΕΔίτη» από την ευθύνη του πρωθυπουργού. «Επισκέφτηκε» το Αγρίνιο και αντί να συνομιλήσει με την κοινωνία που του έχει γυρίσει την πλάτη, επέλεξε την ασφάλεια ενός κομματικού ακροατηρίου.

2. Έκανε όμως σκληρή αυτοκριτική! Σε μία αποστροφή του λόγου του, είπε επί λέξει: «Ξέρουμε όλοι μας ότι η χώρα μας, όπως όλη η Ευρώπη και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, είναι σε μια δύσκολη καμπή της πορείας της. Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, κανένας δεν μπορεί να προσποιείται άγνοια. Κανένας δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν ξένος παρατηρητής. Κανένας δεν μπορεί εκούσια να βλάπτει το συλλογικό συμφέρον».

3. Μπορεί ο ίδιος να μιλούσε για άλλους, όλοι όμως αντιλήφθηκαν ότι περιαυτολογούσε...

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τα πρωτοσέλιδα...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωϊνών, Οικονομικών, Αθλητικών και Ξένος Τύπος

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η είδηση που θα ταράξει συθέμελα την ελληνική κοινωνία και ίσως ρίξει την κυβέρνηση! ΕΔΩ!

Ο Παλαιοκώστας θέλει να παραδοθεί!

Ο δικηγόρος του Βασίλη Παλαιοκώστα δήλωσε πως ο πελάτης του επιθυμεί να παραδοθεί στις Αρχές επειδή φοβάται για την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Βασίλης Παλαιοκώστας θέλει να παραδοθεί γιατί διαπίστωσε πως η ζωή στην ελληνική κοινωνία είναι πια πολύ επικίνδυνη και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήξερε πριν μπει στη φυλακή.

"Αλλιώς τα άφησα κι αλλιώς τα βρήκα" φέρεται να είπε στο δικηγόρο του ο διαβόητος κακοποιός.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας πιστεύει πως η εγκληματικότητα στη χώρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ και πως είναι επικίνδυνο να είναι ελεύθερος γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Παλαιοκώστας ζητάει να επιστρέψει αμέσως στην ασφάλεια της φυλακής και ο μόνος όρος που θέτει είναι η επιστροφή του στη φυλακή να γίνει με ελικόπτερο -και όχι με αυτοκίνητο- επειδή οι δρόμοι είναι γεμάτοι εγκληματίες.

Η Ελληνική Αστυνομία ετοιμάζεται να στείλει ελικόπτερο στο κρησφύγετο του Παλαιοκώστα, για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού.
by πιτσιρίκος

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ:

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΕΣ


Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη. Ο πατέρας του ήταν από τη Κρήτη, από το Μύρθιο του Ρεθύμνου και η μητέρα του από την Ανδριανούπολη. Το 1931 μετακόμισαν στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε στο Παγκράτι. Από την ηλικία των τεσσάρων ετών άρχισε να μελετάει πιάνο, ενώ από το 1940 έως το 1943 ανώτερα θεωρητικά με τον Μενέλαο Παλλάντιο, σημαντική μορφή της ελληνικής εθνικής μουσικής σχολής. 
Πέθανε το απόγευμα της 15ης Ιουνίου του 1994. Αποτελούσε αναμφίβολα έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.

Διαβάστε ακόμη αφιερώματα στη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι 

ΕΔΩΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ 

από ΛΙΓΑΠΟΛΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γελοιογραφίες

απο ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γελοιογραφίες


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
απο ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Μηδέν


ΤΑ πέντε χρόνια απραξίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας πληρώνει τώρα η ελληνική κοινωνία με την έκρηξη της εγκληματικότητας και την απόλυτη αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να την αντιμετωπίσει. 

ΤΑ γεγονότα της Παρασκευής, όταν μια ομάδα τριάντα ατόμων κατάφερε να σπάσει αυτοκίνητα και καταστήματα στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας χωρίς την παραμικρή συνέπεια, ήρθαν να αποδείξουν τη χρεοκοπία των σχεδιασμών της Αστυνομίας. 

ΤΟ εξοργιστικό είναι ότι σε μικρότερη κλίμακα ανάλογα επεισόδια είχαν γίνει κατ΄ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν- με τις «απαλλοτριώσεις» σούπερ μάρκετ ή την αιφνιδιαστική λεηλασία μαγαζιών- κανείς όμως δεν είχε συγκινηθεί. 

ΗΤΑΝ λοιπόν θέμα χρόνου να επαναληφθούν, όπως είναι θέμα χρόνου να ξαναγίνουν στο μέλλον αν η Αστυνομία δεν εκσυγχρονίσει τις μεθόδους της και αν δεν εξαρθρώσει τις ομάδες που επεκτείνουν όλο και πιο πολύ τη δράση τους. 

Η κυβέρνηση- κατόπιν εορτήςυπόσχεται συνολικό επανασχεδιασμό των μεθόδων της και ενίσχυση της αστυνόμευσης. Η εμπιστοσύνη των πολιτών ωστόσο έχει ήδη χαθεί. 

ΤΑ ίδια και χειρότερα ισχύουν και στο ζήτημα της τρομοκρατίας. Με τη σύλληψη της 17 Νοέμβρη επικράτησε εφησυχασμός και στη συνέχεια η κυβέρνηση Καραμανλή θεώρησε ότι μια βόμβα κάθε τέσσερις μήνες είναι πολιτικά... 

ανεκτή. 

ΕΤΣΙ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ουσιαστικά διαλύθηκε και σήμερα με τη συμμετοχή και πάλι της Σκότλαντ Γιάρντ επιχειρείται να ξαναστηθεί από το μηδέν! 

ΑΝ τα σχέδια αυτά θα φέρουν αποτελέσματα θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες. Αρκεί να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί προ πολλού! 
απο ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Αφήστε τους να... εκτονωθούν


Σάλος για τις εντολές της Αστυνομίας


Εντολές να μείνουν αμέτοχοι και να αφήσουν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους έπαιρναν οι αστυνομικοί από τους επιτελείς τους.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Καλη βδομαδα σε ολους….



ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ   από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΜΑΔΑΡΑ....
















ΜΠΟΣΤΑΝΙ