Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

«Έχουμε τη βούληση να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»


Η σημερινή κυβέρνηση έχει τη βούληση να κάνει ό,τι χρειαστεί για να ανακτήσουμε ως Έλληνες την αξιοπιστία και την ισχύ της χώρας, τόνισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η βούληση αυτή της Ελλάδας εκφράστηκε από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τα επιπλέον μέτρα που ελήφθησαν μόλις πρόσφατα. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να επιτύχει το στόχο μείωσης του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες για το 2010.
Ο κ. Παπανδρέου ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας, η Ελλάδα είναι πρόθυμη και δεσμεύεται να λάβει όλα τα αναγκαία επιπλέον μέτρα -υπό τη «σκληρή», όπως αναφέρθηκε, τριπλή επιτήρηση (εμπειρογνώμονες της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός ήταν οξύς όταν αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο η Ελλάδα έφτασε στο σημείο αυτό, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος» και «αποτελέσματα μίας ανεύθυνης πολιτικής» που ήταν να χάσει η χώρα μας την αξιοπιστία της ακόμα και στα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων της.
Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια. Χαρακτήρισε καθαρό το μήνυμα της Συνόδου Κορυφής προς τις αγορές και τους κερδοσκόπους και τόνισε ότι είναι σημαντική η απόφαση για συντονισμένη δράση, εάν χρειαστεί, για να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα στο σύνολο της Ευρωζώνης.
Εξηγώντας περαιτέρω, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στη Σύνοδο Κορυφής εκφράστηκε η πολιτική βούληση για στήριξη από πλευράς Ευρωζώνης και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η πολιτική βούληση να είναι αρκετή «για να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την Ευρωζώνη».
Ως προς τη μορφή αυτής της στήριξης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν έχουν συζητηθεί ακόμη λεπτομέρειες μηχανισμών. Συμπλήρωσε όμως ότι θα είναι σημαντικό να έχει η Ευρωζώνη και στο μέλον ένα μηχανισμό αντιμετώπισης παρόμοιων περιπτώσεων, να πρόκειται δηλαδή για ένα πάγιο μηχανισμό.
Ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα είναι σε τεχνικό καθαρά επίπεδο, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από καιρό τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε ζητήματα τεχνικά (π.χ. τις διοικητικές αλλαγές). Σε παρόμοιες κρίσεις εκτός Ευρωζώνης, το ΔΝΤ έχει τεχνογνωσία που δεν έχει η Ευρωζώνη, πρόσθεσε.

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:27 μ.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

Η επιχείρηση του ΚΚΕ, η “τυποεκδοτική” δεν απεργεί ΠΟΤΕ!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:33 μ.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

Aχ Κωστα, Κωστα….

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:28 μ.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

ΕΜΠΕΔΩΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ !

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:21 μ.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ, ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ...

Αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από την προηγούμενηΕξεταστική Επιτροπή (ή ακόμα και νωρίτερα με εισαγγελική παραγγελία) έγινε τώρα. Ευτυχώς το κατάλαβαν έστω και αργά. Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, των δανειακών συμβάσεων και των χρηματιστηριακών συναλλαγών της Μονής Βατοπαιδίου, του τότε ηγούμενου Εφραίμ, καθώς και των μοναχών Αρσενίου, Αναστασίου και Ευδοκίμου για το χρονικό διάστημα 1998 - 2008 αποφάσισε την Πέμπτη η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση. Στον ίδιο έλεγχο θα υποβληθούν και οι εταιρείες του Ομίλου Πάπιστα -που ανέλαβε την αξιοποίηση των οικοπέδων που παραχωρήθηκαν στη Μονή αντί της λίμνης Βιστωνίδας-, καθώς και έξι off shore εταιρειών, με τις οποίες η μονή διατηρούσε συναλλακτικές σχέσεις.

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:27 μ.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

Καβάλα-Πανιώνιος 0-0

...
Μετά από 24 ώρες, Καβάλα και Πανιώνιος έπαιξαν για παραπάνω από 20 λεπτά ποδόσφαιρο ολοκληρώνοντας τον... μαραθώνιο αγώνα για τους "8" του Κυπέλλου hellas online, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες θα... λύσουν τις διαφορές τους στην Νέα Σμύρνη.

Με μοναδικό αξιοσημείωτο μια κεφαλιά του Ντουγκλάο στο 86', ολοκληρώθηκε μια μέρα μετά το ματς ανάμεσα στην Καβάλα και τον Πανιώνιο.
Τόσο οι "αργοναύτες", όσο και οι "κυανέρυθροι" δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου hellas online, θα κριθεί στην έδρα του Πανιωνίου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά την βροχή που έκανε και πάλι την εμφάνισή της υπήρχε αρκετός κόσμος στο γήπεδο (περίπου 3-4.000) και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός, πως η ΠΑΕ Καβάλα αποφάσισε να αφήσει ελεύθερη την είσοδο στους θεατές.
Οι συνθέσεις:
Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Σιόντης (52' Παβίσεβιτς), Ντουγκλάο, Μουρ, Ντιέ, Ντικρόκ, Ονουάτσι, Μεντί, Ορούμα (46' Σόσιν), Σουλτανίδης (25' Ρινκόν).
Πανιώνιος (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης (63' Νικολάου), Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Σκούφαλης, Ριέρα, Κουμορτζί. Γουνδουλάκης (46' Μπουβάλ), Σιόβας, Κοντοές.
Διαιτητής: Μιχάλης Ντάρκος (Ξάνθης)
Νέο ραντεβού για Καβάλα-Πανιώνιο

Ο αγώνας
Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος των ποδοσφαιριστών, αφού η συνεχής βροχόπτωση έκανε βαρύ τον αγωνιστικό χώρο και κατα συνέπεια πιο δύσκολο το έργο των 22 παικτών.
Έτσι, τα πρώτα λεπτά κύλησαν δίχως να συμβεί κάτι το... τρομερό και την Καβάλα να έχει την υπεροχή. Στο 11' μάλιστα ο Ντικρόκ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ανδριόλα, ενώ ακολούθησε ο Σουλτανίδης με κεφαλιά στο 23ο λεπτό.
Οι "Αργοναύτες" ήταν οι κυριάρχοι της αναμέτρησης και πριν το τέλος του ημιχρόνου θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες. Η πρώτη έγινε στο 35', με τον Ονουάτσι να βγαίνει απέναντι από τον Ανδριόλα αλλά να μην καταφέρνει να τον κερδίσει, ενώ η δεύτερη και πιο καλή έγινε στο 42' με τον Μεντί να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Πανιωνίου.
Και ενώ η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Πανιώνιος λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο 45', όταν ο Γιόνσον έκανε το σουτ όμως ο Ιτάνζ έδιωξε εντυπωσιακά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.
Στην επανάληψη, η βροχή δυνάμωσε, ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε... θάλασσα και οι ποδοσφαιριστές πάλευαν μες στα νερά.
Κι όμως στο 50' ο Πανιώνιος είχε μια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως το δυνατό σουτ του Σκούφαλη χτύπησε στο δοκάρι. Όλα αυτά την Τετάρτη όπου οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν μέχρι το 69ο λεπτό.
Από κει και πέρα, στα 20 λεπτά της Πέμπτης δεν άλλαξε κάτι, αν και η Καβάλα δημιούργησε μια ευκαιρία με τον Ντουγκλάο. Στο 86' ο Ντιέ έκανε την σέντρα, ο αμυντικός των γηπεδούχων πήρε την κεφαλιά, όμως η κεφαλιά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

από [ SPORT 24 ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:45 μ.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

Νεκρή γυναίκα στο Δ.Δ. Κηπιών του Δ. Ελευθερουπολης - Καβάλας.

.
Μία γυναίκα είναι νεκρή στην περιοχή της Ελευθερούπολης - Καβάλας, μετά από κατάρρευση τοίχου.
Η άτυχη γυναίκα, μαζί με μία ακόμη βρισκόταν κάτω από υπόστεγο, τοίχος του οποίου όμως κατέρρευσε από την ορμή των νερών και τις καταπλάκωσε με το τραγικό αυτό αποτέλεσμα.
Μοιραστείτε

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΝΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.

Οι νεοδεξιοί της σύγχρονης Ελλάδας, επίγονοι του πλέον ανεπαρκή και ακατάλληλου πρωθυπουργού, που πέρασε, στην προσπάθειά τους να βγάλουν το κεφάλι τους από το βόθρο των ανομημάτων τους, καταφεύγουν σε ευτελείς μεθόδους αντιπολιτευτικής δράσης.
Ο «σκιώδης» υπουργός της σαμαρικής Ν.Δ. κ. Σαλμάς, έγινε γνωστός, πέρσι, στο πανελλήνιο, από την υπόθεση «Τρομπούκη» και φέτος, πριν δυο μέρες, βάλθηκε ν΄ αποδείξει την ασυνέπεια της κυβέρνησης, σ΄ ό, τι αφορά τον τρόπο διορισμού των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών.
Ο κ. Σαλμάς κατήγγειλε, λοιπόν, σε επιτροπή της βουλής, πως 3 από τους διορισθέντες διοικητές, έγραψαν στα βιογραφικά, που κατέθεσαν, πως είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, ο ένας, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος και συνεργάτης – παλιότερα – σημερινών υπουργών, ο τρίτος !
Λες και όποιος έβαλε υποψηφιότητα για διοικητής σε κάποια Υγειονομική Περιφέρεια, θάπρεπε να κρύψει κάθε σχέση με το …ΠΑΣΟΚ, μη, τυχόν και θεωρηθεί ως κώλυμα !
Λες και το σημαντικό στο βιογραφικό, είναι το σκέλος των «συστάσεων» κι όχι εκείνο των προσόντων, των σπουδών και της εμπειρίας !
Λες π.χ. και η Χριστίνα Παπανικολάου, πήρε τη θέση λόγω της αναφερόμενης συνεργασίας της με τον Β. Βενιζέλο κι όχι λόγω της αξίας της, που είναι για πολλά χρόνια δοκιμασμένη και πιστοποιημένη !

Που ήταν ο κριτής κ. Σαλμάς, όταν στην επάρατη πενταετία, διορίζονταν διοικητές στις αντίστοιχες υπηρεσίες κάτι ξέκωλα, χωρίς καθόλου προσόντα σπουδών και εμπειρίας, διαθέτοντας, μόνο, «άλλα προσόντα» ;

Φτάσαμε στο, απίθανο, σημείο να εγκαλείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί διορίζει, σε κάποιες θέσεις της κρατικής μηχανής, μέλη ή φίλους του …ΠΑΣΟΚ ! Και η κριτική να γίνεται απ΄ αυτούς που ο λαός, μόλις, 4 μήνες πριν, καταχέριασε, στέλνοντάς τους στο περιθώριο και την ανυποληψία.
Δυστυχώς, όμως, στην κατάσταση αυτή δεν οδηγηθήκαμε μόνο από τη θρασύτατη και ξεδιάντροπη λειτουργία των νεοδεξιών, αλλά και από την γαλαντομία των κυβερνώντων στο ζήτημα της στελέχωσης των μετακλητών θέσεων του κρατικού μηχανισμού.

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:36 μ.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.

από [ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:19 μ.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

Δύσκολα το Καβάλα-Πανιώνιος

Τα τελευταία νέα για την εξέλιξη του αγώνα Καβάλα - Πανιώνιος δεν είναι ευχάριστα καθώς στην πόλη βρέχει και πάλι έντονα και πλέον είναι πολύ δύσκολη η δειξαγωγή των τελευταίων 21 λεπτών της αναμέτρησης για την φάση των «8» του Κυπέλλου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες το απόγευμα της Τετάρτης μετέτρεψαν σε βούρκο το «Ανθή Καραγιάννη» και είχαν ως συνέπεια τη διακοπή της αναμέτρησης της Καβάλας με τον Πανιώνιο στο 68΄. Σε αυτή την περίπτωση ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί σήμερα.

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί ο αγώνας σήμερα. Οι διαιτητές τις αναμέτρησις πάντως, θα βρεθούν στις 17:00 στο γήπεδο της Καβάλας για να αποφασίσουν αν θα παιχθούν τα υπόλοιπα 22 λεπτά. Σε περίπτωση που δεν συνεχιστεί το ματς, η ΕΠΟ θα αποφασίσει νέα ημερομηνία.

από [ gazzetta ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:14 π.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

Οταν κοιτας απο ψηλα ……

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:39 π.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

Μη χασετε αυριο το καρναβαλι πολιτικων 2010

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:32 π.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε

Παγίδα έξτρα φόρων για τα μεσαία εισοδήματα

Παγίδες έξτρα φόρων, κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα, κρύβει η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ με αποδείξεις αξίας ίσης με το 30% του εισοδήματος. Το κλειδί των κρυφών επιβαρύνσεων βρίσκεται στο είδος των αποδείξεων που καλούνται να συλλέξουνοι πολίτες για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο, καθώς εξαιρούνται βασικές και μεγάλες μηνιαίες δαπάνες των νοικοκυριών.....
συνέχεια : στα ΝΕΑ

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:07 π.μ.- 11/2/2010

Μοιραστείτε