Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Και το στόλισμα το κατάλληλο κατά ....Λουκα



Χωρίς λόγια

Μαζεύτε τη Δραγώνα, γιατί η υπομονή μας εξαντλήθηκε!

Από το "πρώτο θέμα" διαβάσαμε:
Η Θάλεια Δραγώνα απειλεί να διώξει την ηρωική δασκάλα του Έβρου!
Την ώρα που η υπουργός Παιδείας βράβευε τη θυγατέρα του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Χαρά Νικοπούλου, η ειδική γραμματέας του υπουργείου εξαπέλυε αδιανόητη επίθεση εναντίον της, ζητώντας της να «μαζευτεί».
Στο στόχαστρο της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κυρίας Θάλειας Δραγώνα βρίσκεται η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου Έβρου κυρία Χαρά Νικοπούλου, επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι.
Η κυρία Δραγώνα επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας τη με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Έβρο...
Και ρωτάμε εμείς αν αληθεύουν τα παραπάνω:
Κυρία Δραγώνα μήπως είστε από άλλη εποχή που ο Ελληνικός λαός έχει περάσει αντιστρεπτή ;
Μήπως κάποιοι πρέπει να σας μαζέψουν γιατί υποτίθετε ότι είστε μέλος μιας παράταξης που έχει συνδέσει την ιστορία της με αγώνες για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό;

Πολίτες σε δράση

Επειδή θεωρούμε ότι οι πολίτες έχουμε υποχρέωση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα κατά της βίας που έκοψε το νήμα της ζωής από ένα παιδί 15 μόλις χρονών.
Επειδή για μια σειρά χρόνων έχουμε γίνει μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών παράλογης βίας που είτε σκότωσε είτε τραυμάτισε συμπολίτες μας.
Επειδή πιστεύουμε ότι η βία δεν είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση.
Επειδή πιστεύουμε ότι τα γκαζάκια είναι για καφέ και όχι για αποστολή μηνυμάτων.
Επειδή η καθολική και απερίφραστη καταδίκη οδηγεί στην απομόνωση και την απαξίωση την φιλοσοφία της δύναμης και της βίας:
Σας καλούμε όλους σε μιαν αλλιώτικη διαμαρτυρία.
Χωρίς πανό, και μεγάφωνα. Πάρτε ένα κεράκι και σταθείτε όλοι στο μπαλκόνι του σπιτιού σας προς το δρόμο την Μ Τετάρτη το βράδυ στις 9 μμ για ένα λεπτό κι ελάτε να απαιτήσουμε να μην υπάρξει άλλος νεκρός.
Ελάτε να στείλουμε τη δική μας προκήρυξη.