Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1989 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...

























ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:20 μ.μ. - 15/4/2009

Ο Ταχυδρόμος ...

χτυπάει πάντα δύο φορές













ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:53 μ.μ. - 15/4/2009

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ


Βρισκόμαστε στο μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας.
Το γεγονός που έρχεται η Εκκλησία να μας θυμίσει, λαμβάνει χώρα δύο ημέρες πριν οδηγηθεί ο Ιησούς Χριστός στο Σταυρό. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι αυτός που εξιστορεί τι έγινε εκείνη την ημέρα:
Ο Ιησούς βρισκόταν στο σπίτι του Σίμωνα του λεπρού.
Εκεί εμφανίστηκε μια γυναίκα κρατώντας ένα μπουκαλάκι με ακριβό μύρο. Ζήτησε συγχώρεση από τον Υιό του Θεού, επειδή ήταν πόρνη, και έριξε αυτό το μύρο στα μαλλιά Του.
Οι μαθητές του Ιησού, θεώρησαν την πράξη αυτή μεγάλη σπατάλη, αφού θα μπορούσαν να πουλήσουν το μύρο και με τα χρήματα που θα έπαιρναν να βοηθούσαν τους φτωχούς.

Ο Ιησούς παίρνοντας το μέρος της γυναίκας, επίπληξε τους μαθητές του, λέγοντας τους ότι η γυναίκα αυτή του έκανε καλό, αφού με αυτό το μύρο τον ετοίμασε για την ταφή.
Τους θύμισε ότι τους φτωχούς θα μπορούν να τους βοηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους, ενώ Εκείνον θα τον έχουν για λίγο ακόμα.
Την συγχώρησε για τις αμαρτίες της και, προφητικά μιλώντας, είπε ότι η πράξη της αυτή ........

θα αναφέρεται στο Ευαγγέλιο που θα κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας, αυτή η αναφορά, ένα μνημόσυνο γι’ αυτήν.
Τότε ο Ιούδας έφυγε και πήγε να συναντήσει τους Αρχιερείς.
Τους ρώτησε τι θα του δώσουν για να τους παραδώσει τον Χριστό, και αυτοί του υποσχέθηκαν τριάντα αργύρια.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις εκκλησίες μας, τελείται το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου. Κατά την διάρκεια του, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Ευλογείται έτσι το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.
Το Μυστήριο του Ευχελαίου, μπορεί να τελεστεί και εκτός ναού, όποτε το ζητήσει ένας πιστός από τον ιερέα της ενορίας του.
Και τότε, όταν τελείται δηλαδή σε κάποιο σπίτι, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές.
Το λάδι του Ευχελαίου θεωρείται θεραπευτικό. Κατά την διάρκεια του μυστηρίου ο ιερέας ανάβει ένα κερί για κάθε Ευαγγέλιο που διαβάζει.
Αυτό κάνουν και μερικοί πιστοί κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ευχελαίου, στην εκκλησία, την Μεγάλη Τετάρτη.

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, οι γυναίκες πηγαίνουν στο Μεγάλο Ευχέλαιο, έχοντας μαζί τους μια σουπιέρα με αλεύρι. Σε αυτό στερεώνουν τρία κεριά, τα οποία καίνε κατά την τέλεση του Μυστηρίου. Το αλεύρι αυτό, το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα πασχαλινά κουλούρια την επόμενη ημέρα.

ο κύκλος της ζωής

















από troktiko
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:03 μ.μ. - 15/4/2009

Το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΕΡΓΑΣΙΑ...συν" που εκδίδεται κάθε Πέμπτη στη Δράμα

Καντε κλικ να γελάσει κάθε πικαμένος μαζί με τα... τσιμέντα...


από troktiko
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:55 μ.μ. - 15/4/2009

Σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, ζημιώνει την ίδια την Τράπεζα και το δημόσιο!!

 

Δήλωση του Μάρκου Μπόλαρη

 «Χειροπιαστή απόδειξη για το πώς εννοεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή τον ρόλο του κράτους στο τραπεζικό σύστημα αποτελεί η πολιτεία της διορισμένης από αυτήν Διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας. Ενώ ανά τον κόσμο ο δημόσιος έλεγχος τραπεζικών ιδρυμάτων, ακόμα και με εξαγορά τους, γίνεται για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, στην Ελλάδα η μόνη τράπεζα που απέμεινε υπό κρατικό έλεγχο, η Αγροτική Τράπεζα, υπό την διοίκηση του εκλεκτού της Κυβέρνησης κ. Μηλιάκου, ενεργεί σε βάρος των ίδιων της των συμφερόντων, αγοράζοντας μεθοδευμένα «τοξικά» δομημένα ομόλογα, προς όφελος ιδιωτών! Χαμένοι οι Έλληνες πολίτες,, ιδίως οι Έλληνες αγρότες, για την χρηματοδοτική στήριξη των οποίων ιδρύθηκε η Αγροτική! Για μία ακόμη φορά οι ταξικοί φίλοι της Κυβέρνησης, τα μεγάλα συμφέροντα, κάνουν γλέντι με έξοδα του Ελληνικού Λαού!»

Στην ανωτέρω δήλωση προέβη σήμερα ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Νομού Σερρών του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την τετρασέλιδη και ιδιαίτερα τεκμηριωμένη τετρασέλιδη επιστολή που απέστειλε στις 8 Απριλίου 2009 προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο πρώην Υπουργός και γνωστό παλαιό στέλεχος της Τράπεζας κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Ο πρώην Υπουργός με την επιστολή του προς τον υπουργό Γιάννη Παπαθανασίου ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης της ΑΤΕ λόγω των «καταστροφικών οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας» για το 2008, τα οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Ανωμερίτης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΑΤΕ για το 2008, σχολιάζει το γεγονός πως η κερδοφορία της ΑΤΕ μειώθηκε κατά 95% (από 268,4 εκατ. ευρώ το 2007 σε 13,8 εκατ. προ φόρων το 2008) και τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας μειώθηκαν κατά 560 εκατ. ευρώ. Τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα είναι, κατά τον πρώην υπουργό, «απόρροια της μεθοδευμένης αγοράς δομημένων ομολόγων και άλλων υψηλού κινδύνου προϊόντων, τα οποία αγόρασε η τράπεζα το 2005 και -πριν από την οικονομική κρίση- πέντε εξ αυτών έχουν καταστεί από το 2007 μηδενικά», πραγματοποιώντας ιδιαιτέρως επικίνδυνα χρηματοδοτικά ανοίγματα προς μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που οι αγρότες ταλαιπωρούνται από την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:33 μ.μ. - 15/4/2009

ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ.....

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:43 μ.μ. - 15/4/2009

Το Ράδιο Αρβύλα για το χλιδάτο ταξίδι του ζεύγους Στυλιανίδη εις Παρισίους

Απολαύστε το βίντεο και γελάστε με την ψυχή σας!


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:37 μ.μ. - 15/4/2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ.....














από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:19 μ.μ. - 15/4/2009

Σκίτσο του Ηλία Μακρή ...

από την Καθημερινή
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:06 μ.μ. - 15/4/2009

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ























































από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:01 μ.μ. - 15/4/2009

Το κρησφύγετο ήταν μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας.


Το κρησφύγετο ήταν μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας. Περνούσαν όλη την ημέρα από μπροστά, το βράδυ το ανακάλυψαν. Το σπίτι το είχε νοικιάσει η γυναίκα που...

έμενε μαζί με τον Παλαιοκώστα και το Ριτζάι, πριν από δυο μήνες. Είχε δηλώσει στην ιδιοκτήτρια (Καστάνη, σύζυγο του πρώην δημάρχου Μεγάρων) πως είναι έγκυος και θα μείνει μαζί με τον άντρα της. Οι ιδιοκτήτες σε όλο αυτό το διάστημα την είχαν δει δυο φορές...

Η βενζίνη στους Εθνικούς Δρόμους......


Από ΤΑ ΝΕΑ...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:42 μ.μ. - 15/4/2009

Η αγορά έχει γεμίσει ακάλυπτες επιταγές.


Σε 263,7 εκατ ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Μάρτιο του 2009 σημειώνοντας αύξηση 18,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ. Σε τεμάχια ανήλθαν σε 26.769 σημειώνοντας αύξηση 19,6%. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2008 οι ακάλυπτες επιταγές σε αξία αυξήθηκαν κατά 242,2% και σε τεμάχια σε 346,5%. Το πρώτο τρίμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές έφθασαν σε τεμάχια τα 70.505 και σε αξία τα 712,6 εκατ.ευρώ. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές τον Μάρτιο του 2009 ανήλθαν σε 11.854 και σε αξία τα 18,3 εκατ.ευρώ σημειώνοντας αύξηση 35,7% και 16,6% αντίστοιχα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2008 σημείωσαν αύξηση 71,5% και 101,1% αντίστοιχα.
από ΤΡΩΚΤΙΚΟ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:37 μ.μ. - 15/4/2009

Ψάχνοντας όλο και κάτι μπορεί να βρεις ....