Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Αυτή κι αν είναι σφαλιάρα...



Κωστής Στεφανόπουλος , πρώην Πρόεδρος Δημοκρατίας:

"Διόρισε το κράτος αγροφύλακες. Χρειαζόμαστε αγροφύλακες όταν τα νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό?"
Ο Παυλόπουλος και ο Πολύδωρας , αν και χοντρόπετσοι πρέπει να κατάλαβαν τη σφαλιάρα...


από Πελασγια
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:39 μ.μ. - 12/05/2009

Το ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων...

Κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι είναι:
1. 
ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 1998, δημοσιογράφος, συγγραφέας, νομικός, στέλεχος του οικολογικού κινήματος από το 1975
2. 
ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, Προεδρεύουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πράσινων στη Βουλή της Βιέννης και Αναπληρωματική Πρόεδρος των Πράσινων της Αυστρίας. Με μάστερ Γλωσσολογίας και επιλεγμένων θεμάτων Ψυχολογίας
3. 
ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, Xημικός-Περιβαλλοντολόγος, από τα ιδρυτικά στελέχη του οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε θέματα ανακύκλωσης, προστασίας των ακτών και της θάλασσας, εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα, πράσινης πολιτικής.
4. 
ΔΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Δικηγόρος, νομικός Περιβάλλοντος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Ένωσης Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων» (Β.Ι.Ο.Ζ.Ω.), Ιδρυτής της ΜΚΟ «Αττική-Περιβάλλον S.O.S.», Ιδρυτικό στέλεχος της Ομοσπονδίας Καταναλωτικών Οργανώσεων Ελλάδας.
5. 
ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΤΑΣΟΣ, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, κλίματος. με μεταπτυχιακό δίπλωμα MSc στα Οικονομικά και την Πολιτική της Ενέργειας. Έχει εργαστεί στο χώρο των ΑΠΕ και σε θέματα προστασίας του κλίματος
6. 
ΜΥΡΙΒΗΛΗ ΛΕΝΙΩ, Λέκτορας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Columbia, της Νέας Υόρκης, στην Κοινωνική Ανθρωπολογία.
7. 
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΝΟΤΗΣ, Μουσικοσυνθέτης-κιθαριστής.
8. 
DALY ROSS, Ιρλανδικής καταγωγής Μουσικοσυνθέτης, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος».
9.
 ΖΩΤΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ, Οικονομολόγος, έχει επαναπατριστεί από την Αλβανία, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μεταναστριών Β. Ελλάδας. Έχει βοηθήσει και συνεργαστεί με την Ομόνοια και το Κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
10. 
ΣΤΑΜΕΛΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Οικονομολόγος, με έντονη οικολογική δραστηριότητα στην Φθιώτιδα και την Ευρυτανία, δραστήριος στο Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων.
11. 
ΤΣΙΡΩΝΗ ΝΑΤΑΣΑ, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Κοινωνιολογία του Αστικού Χώρου.
12.
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Νομικός-Ιδιωτικός υπάλληλος, στέλεχος του οικολογικού κινήματος, δραστηριοποιείται σε θέματα βιώσιμων μεταφορών, δικαιωμάτων πεζών και ποδηλατιστών
13. 
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, τακτικός καθηγητής Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης-ΤΕΠΑΕ, πρόεδρος Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.
14. 
ΟΛΓΑ ΚΗΚΟΥ, Κοινωνιολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ σε θέματα κοινωνικής αλλαγής και στα κοινωνικά κινήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα κινήματα της δεκαετίας του ʼ60. Στέλεχος ΜΚΟ σε Ελλάδα και Αμερική.
15. 
ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗΣ, Dr Χημικός Μηχανικός του ΑΠΘ, αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, πρόεδρος Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, 3 φορές Δημοτικός Σύμβουλος (τις δύο με την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης).
16. 
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Οικονομολόγος, μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, στέλεχος του καταναλωτικού κινήματος
17. 
ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Στέλεχος περιβαλλοντικών οργανώσεων (Μέλος του Συμβουλίου της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και πρώην πρόεδρός της. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων).
18. 
ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑΝΝΑ, Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη». Συμμετέχει ενεργά σε κινήσεις πολιτών (για τη διάσωση της Βίλας Ζωγράφου, για τον Υμηττό κα).
19. 
ΚΑΤΣΑΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Δρ Οικολογίας-Βιολόγος, ειδικός σε θέματα διαχείρισης υγροτόπων και προστατευόμενων περιοχών. Του απονεμήθηκε το περιβαλλοντικό βραβείο Goldman για τη συνεισφορά του στην προστασία της Πρέσπας. Στέλεχος περιβαλλοντικών οργανώσεων.
20. 
ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΥΔΙΑ, βραβευμένη ηθοποιός, σκηνοθέτης, καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στο Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους «ΔΕΣΜΟΥΣ» της Ασπασίας Παπαθανασίου, το Εθνικό Θέατρο, το «Θέατρο Τέχνης» του Κάρολου Κουν, το «Θέατρο Πολιτεία» και τη «Νέα Σκηνή» του Λευτέρη Βογιατζή.
21. 
ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος τα τελευταία 30 χρόνια. Πολιτεύεται ως ενεργός πολίτης.
22. 
ΝΙΕΡΑΤ ΣΟΥΧΑΝΤ, Φιλόλογος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της παλαιστινιακής παροικίας της Ελλάδας και υπεύθυνη μορφωτικών υποθέσεων της παροικίας.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:27 μ.μ. - 12/05/2009

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !...


Σε μετωπική επίθεση εναντίον της χρεοκοπη-μένης νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, τόσο της Ν.Δ. και του Καραμανλή, όσο και της ευρωπαϊκής Δεξιάς της Μέρκελ, του Σαρκοζί και του Μπερλουσκόνι, θα πρέπει να περάσει ΑΜΕΣΑ το ΠΑΣΟΚ.
Οι υπεύθυνοι, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για την οικονομική κρίση, επιχειρούν να την ξεπεράσουν με παραπέρα ξεζούμισμα των λαών, εφαρμόζοντας και παραγγέλνοντας πολιτικές και μέτρα σκληρής λιτότητας, κάτι το οποίο, για περιπτώσεις σαν της Ελλάδας, θα λειτουργήσει ως χαριστική βολή, τόσο για την εθνική Οικονομία, όσο – κυρίως – για τον καταταλαιπωρημένο έλληνα πολίτη.

Η καταρρέουσα καραμανλική πολιτική συμμορία, ετοιμάζεται – παραπλανώντας τον ψηφοφόρο – να πάρει μέτρα σφαγιαστικά, για τα, ήδη πενιχρά, εισοδήματα των εργαζομένων και των άλλων μη προνομιούχων τάξεων. Η επιχείρηση παραπλάνησης έγκειται στο γεγονός, πως φυλάνε τα μέτρα για μετά τις ευρωεκλογές, επιχειρώντας να υφαρπάξουν, πρώτα, τη ψήφο του ελληνικού λαού και μετά να του καταφέρουν το χτύπημα !
Το σχέδιο αυτό είναι, που πρέπει να καταγγελθεί και ν΄ αποκαλυφθεί, με όλα τα μέσα και σ΄ όλους τους τόνους !...

Η σιωπή, ισοδυναμεί με έγκλημα εκ προθέσεως… Η ολιγωρία στη σωστή και κατανοητή ενημέρωση του λαού, είναι απόδειξη ανικανότητας…

Η "άλλη πολιτική" για την αντιμετώπιση της κρίσης στη ελληνική οικονομία, πρέπει, άμεσα, με σαφήνεια και απλότητα να δημοσιοποιηθεί, να επικοινωνηθεί στο λαό, έτσι ώστε να προλάβει να «πάρει τα μέτρα του» και να μη πέσει θύμα του καταχθόνιου σχεδίου της Δεξιάς…
Τα μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από την αύξηση (κι όχι τη μείωση) του διαθέσιμου εισοδήματός τους , (σε εισοδηματικό και φορολογικό επίπεδο), πρέπει να ξεκαθαριστούν, πρέπει ν΄ αναλυθούν, πρέπει ν΄ αντιπαρατεθούν προς τα μέτρα λιτότητας του Καραμανλή και του Παπαθανασίου.

Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές, η πολιτική αυτή χρειάζεται να τοποθετηθεί απέναντι σε κείνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να γίνει κατανοητός ο στόχος για αλλαγές των πολιτικών συσχετισμών και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου η Δεξιά κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια…

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:16 μ.μ. - 12/05/2009

O ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Η DREAM TEAM ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

από ΔΗΜΟΛΟΓΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:12 μ.μ. - 12/05/2009

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ...

από ΔΗΜΟΛΟΓΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:08 μ.μ. - 12/05/2009

ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ Η ΒΟΥΛΗ!!!...

από ΔΗΜΟΛΟΓΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:04 μ.μ. - 12/05/2009

Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης

Η Π.Α.Σ.Π. Ξάνθης έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση του πανεπιστημίου μέσω της συνδικαλιστικής δράσης και της πολιτικοποίησης του συλλόγου φοιτητών στον οποίο δρα. Θεωρούμε απαραίτητη τη μαζική προσέλευση των φοιτητών στις εκλογές προκειμένου να επιβραβεύσουν το έργο και να αναδείξουν τις ιδέες που τους αντιπροσωπεύουν. Θα πρέπει να προσέρχονται αθρόα και να στηρίζουν την παράταξη με βάση τις πολιτικές θέσεις, τιςπροτάσεις και την ιδεολογία της. Στο δικό μας αξιακό σύστημα αυτή η διαδικασία είναιαμιγώς πολιτική και επιτυγχάνεται μέσω της διενέργειας εκλογών με κλειστό ψηφοδέλτιο. Είναι μακριά από λογικές παρέας και προσωπολαγνείας, λογικές που προάγει το ανοικτό ψηφοδέλτιο.

Η εμπειρία των τριών τελευταίων ετών στην Ξάνθη επιβεβαίωσε τη στάση μας απέναντι σταανοικτά ψηφοδέλτια. Οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν:
  • Ψηφοδέλτια-σεντόνια
  • Ακατάσχετη ονοματολογία
  • Συνεχής μείωση της συμμετοχής των φοιτητών στις εκλογές
  • Εκφυλισμός πολιτικών διαδικασιών
  • Απαξίωση της συνδικαλιστικής δράσης
Πρωτοπόρος στον ξεπεσμό ήταν η «δημοκρατική» παράταξη (ΔΑΠ), η οποία βρήκε το καλύτερο πάτημα για να προάγει την αποπολιτικοποίηση του συλλόγου. Με την προώθηση της «αξίας» της εκδούλευσης και του κεράσματος, ζητούν επιτακτικά ανοικτά ψηφοδέλτια, ώστε οι «φιλικές» ψήφοι να υπερκαλύψουν τη μηδενική συνδικαλιστική δράση. Επιδιώκουν συστηματικά την απαξίωση της πολιτικής στο σύλλογο και τη μειωμένη συμμετοχή στις εκλογές, χρήσιμα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων τους.

Δυστυχώς, σε αυτό το παιχνίδι βρήκαν για συμμάχους τους «ριζοσπαστικούς» (ΕΑΑΚ), οι οποίοι αποδεικνύονται η αριστερά της συντήρησης. Ενώ υποτίθεται παλεύουν για μαζικοποίηση του συλλόγου, «η συγκυρία είναι αυτή που επιτάσσει» να βρεθούν στο πλάι της δεξιάς για ακόμα μια φορά, αποσκοπώντας σε μικροκομματικά οφέλη και αδιαφορώντας για τον εκφυλισμό της εκλογικής διαδικασίας, την έκπτωση των αξιών και τηνπολιτική απογύμνωση του συλλόγου

Φέτος ο σύλλογος αλλάζει σελίδα. Πετύχαμε την επάνοδο του κλειστού ψηφοδελτίου. Θέλουμε τη πολιτική στο προσκήνιο και μαχόμαστε γι’ αυτό, με γνώμονα τις ιδέες τις αξίες και τα πιστεύω μας.

      ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ 
        ΨΗΦΙΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΑΣΠ ΞΑΝΘΗΣ

Πρώτη Δύναμη

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:37 μ.μ. - 12/5/2009. 


Οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ.

Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων είναι:

- Νίκη Τζαβέλλα, Οικονομολόγος, πρώην βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ.
- Θανάσης Πλεύρης, δικηγόρος, Βουλευτής.
- Νίκος Σαλαβράκος, δικηγόρος.
- Άγγελος Κολοκοτρώνης, δημοσιογράφος
- Χαράλαμπος Καραθάνος, φαρμακοποιός.
- Άρτεμις Τσικνιά, γιατρός.
- Ανέστης Χαριτάντης, δικηγόρος.
- Παύλος Αλπίνης, δικηγόρος.
- Ελένη Αξιόγλου, δικηγόρος.
- Γιάννης Παναγιωτακόπουλος,στέλεχος επιχειρήσεων και πρόεδρος της Νεολαίας του ΛΑ.ΟΣ.
- Γεώργιος Ρούσσος, οικονομολόγος.
- Ευαγγελία Δέσκα, δικηγόρος.
- Ιωάννα-Βασιλική Μπαζντιάρα, βιολόγος.
- Ιωάννης Φαλκονάκης, επικοινωνιολόγος.
- Σουλτάνα Κυριακίδου, αθλήτρια στίβου.
- Παναγιώτης Καράμπελας, πολιτικός επιστήμονας.
- Σπυρίδων Ελευθερίου, αγρότης.
- Βασίλειος Τσάτσαρης, οικονομολόγος.
- Παναγιώτης Αρώνης, πιλότος Ολυμπιακής Αεροπορίας.
- Αθηνά Κρεμμύδα, φυσιοθεραπεύτρια.
- Δημοσθένης Ευσταθίου, φαρμακοποιός.
- Γεώργιος Γεωργίου, πρέσβης επί τιμή (νυν ευρωβουλευτής ΛΑ.ΟΣ).

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε τον πήχυ στο 4,2%, ποσοστό που είχε συγκεντρώσει το κόμμα στος προηγούμενες ευρωεκλογές.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:24 μ.μ. - 12/5/2009.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες από την τελευταία πρόβα του «ΚαραμαΣάκη».

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

από το γρέκι

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:06 μ.μ. - 12/5/2009.

ΤΖΙΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ......

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:57 μ.μ. - 12/5/2009.

Ευρωεκλογές 2009


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:44 μ.μ. - 12/5/2009.

Γελοιογραφίες


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:08 μ.μ. - 12/5/2009.

πρωτοσέλιδα


κλικ για μεγένθυση












ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:16 π.μ. - 12/5/2009.

Καίνε Αλογοσκούφη κατόπιν...παραγραφής


Κατάθεση - φωτιά από βουλευτή της Ν.Δ.

Κατόπιν... παραγραφής, ο Γ. Αλογοσκούφης μπαίνει στο στόχαστρο για τη Γερμανός. Τον πρώην υπουργό «κάρφωσε» με κατάθεση- φωτιά ο βουλευτής Γ. Μανώλης.


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:49 π.μ. - 12/5/2009.

Ράδιο Αρβύλα : Αφιέρωμα στον Καραμανλή...

από krogias.blogspot.com
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:11 π.μ. - 12/5/2009.

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών


Και ενώ αυτές οι εξελίξεις αποτελούν νέα και μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν ακόμα και ευκαιρία για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά και χρόνια ζητήματα της οικονομίας μας, η σημερινή κυβέρνηση έχει ακινητοποιηθεί. Βρίσκεται σε σύγχυση.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:55 π.μ. - 12/5/2009.

Πράσινη ανάπτυξη για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Απόσπασμα απο την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στον Σ.Ε.Β

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:50 π.μ. - 12/5/2009.