Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Καλά ρε φιλαράκια, με τα μπλέ τα σημαιάκια, τρείς βουλευτάδες εδωσε ο Νομος Καβάλας στον "μεγάλο Μακεδόνα" αρχηγό σας, έναν δεν έκρινε ικανό να βάλει έστω υφυπουργό, σ΄αυτό το συνοθύλευμα που λέγεται Κυβέρνηση ;
Μάλλον θα το έκανε για να τους προστατέψει ......
Χωρίς λόγια .......





Αποκάλυψη! Γιατί δεν πήγε στα Κύθηρα...

.
... ο Κ. Καραμανλής.Φοβήθηκε τις αποδοκιμασίες για δύο καυτά θέματα!
.
Με πρόσχημα την κακοκαιρίαδεν πήγε την ημέρα των Θεοφανείων στα Κύθηρα, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, ο Κώστας Καραμανλής. Δεν είναι όμως αυτή πραγματικότητα. Δεν πήγε υπό τον φόβο αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την τοπική κοινωνία για δύο κυρίως θέματα:
Το ένα είναι ότι από τις αρχές Νοεμβρίου έχει διακοπεί το δρομολόγιο του πλοίου που συνέδεε τα Κύθηρα απευθείας με τον Πειραιά και μόνο μέσω Νεάπολης Λακωνίας μπορεί κανείς (κάτοικοι και εμπορεύματα) να πάει στο νησί!!! Είναι ένα θέμα για το οποίο έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες από τους τοπικούς φορείς όπως και από τον δραστήριο επικεφαλής του Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη, αλλά η απαράδεκτη αυτή κατάσταση συνεχίζεται ακόμη...
Το δεύτερο θέμα είναι ότι, ενώ αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τα Κύθηρα, στο χωριό Μιτάτα που έγιναν οι πιο πολλές ζημιές δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Καμία από τις υποσχέσεις δεν έχει εκπληρωθεί και οι κάτοικοι είναι πάρα πολύ θυμωμένοι για την κοροϊδία.
Γι' αυτούς τους δύο λόγους, ο πρωθυπουργός πήγε τελικά στην ...ασφαλή Ραφήνα για την τελετή του αγιασμού των υδάτων και όχι στα "επικίνδυνα" Κύθηρα!

Αλογοσκούφη διαβαζεις ... ακούς;;;
ή με το σκούφο κάλυψες μάτια και αυτιά ;;;
... για να μή βλεπεις κι ακούς τα κατορθωματά σου
με την κ. Δίκα σου ;;;
τώρα που κι ο Κουρής σου σ΄εγκατέλειψε
" πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς .... 

[Untitled-2.jpg]

κι εσύ πνευματικό τέκνο του 
Ευφραίμ, αγαπητε αδελφέ
εν Χριστό Θεόδωρε  κοίταξε 
να σώσεις τα ακίνητά σου,
μια και η πολιτική σου 
καρριέρα δεν σώζεται,
για νάχεις κάπου να μονάζεις
σαν κοσμοκαλόγερος .... άντε με
τη Μάρα σου μαζί...
Τέράστιοι της Δημοσικαφρίλας !!!..

το Μποστάνι

Ρε τί είναι τούτοι οι ..... δημοσιοκάφροι και τ΄αφεντικά τους ... ;;;;















το Μποστανι

Totale voice...

Η στάχτη της στο Αιγαίο...
Της ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ από την Ελευθεροτυπία.







Εσβησε στα 58 της χρόνια η τραγουδίστρια Μαρία Δημητριάδη, μια μεγάλη φωνή της Μεταπολίτευσης, ταυτισμένη με τον Θάνο Μικρούτσικο, αλλά και άλλους συνθέτες (Ξαρχάκος, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Χατζιδάκις, Σταυριανός)

«Δεν έκανα ποτέ μισή υποχώρηση στη δουλειά μου», έλεγε η Μαρία Δημητριάδη. Κι αλήθεια...
«Totale voice» την έχουν χαρακτηρίσει. Δηλαδή «ολοκληρωτική φωνή», τεράστιου εύρους, ταυτισμένη με τα μεγάλα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και της Μεταπολίτευσης, τα τραγούδια των ποιητών και των συνθετών. Συνεπής και...
ιδεολόγος μέχρι τέλους, η Μαρία Δημητριάδη είχε επιλέξει να ζει με μακρά διαστήματα απουσίας από την ελληνική μουσική σκηνή. Αυτή τη φορά, όμως, η απουσία της είναι οριστική. Μόλις στα 58 της χρόνια, πάσχοντας εδώ και ενάμιση χρόνο από ανίατη πνευμονική νόσο, υπέκυψε χθες το πρωί στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Η ύστατη επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί και η τέφρα της να σκορπιστεί στο Αιγαίο. Ετσι, μια που η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει αυτή την περίπτωση, αποφασίστηκε από τους οικείους της η μεταφορά της σορού της στη Βουλγαρία, μια περίπλοκη, χρονοβόρος διαδικασία - γι' αυτό και δεν έγινε άμεσα γνωστή η ακριβής μέρα της καύσης της.

Αδελφή της Αφροδίτης Μάνου, η Μαρία Δημητριάδη είχε γεννηθεί στην Αθήνα, στον Ταύρο. Ξεκίνησε να τραγουδάει από παιδί. Στα 16 της πρωτοεμφανίζεται στη δισκογραφία με τα «Κορίτσια στον Ηλιο» του Σταύρου Ξαρχάκου και ακολουθεί η συνεργασία της με τον Γιάννη Μαρκόπουλο για τον «Ηλιο τον πρώτο», σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, και για το «Χρονικό», σε ποίηση Κ.Χ. Μύρη. Ενδιαμέσως γνώρισε τον Μίκη Θεοδωράκη και τον ακολούθησε σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Συνέχισε τη συνεργασία της και με τον Ξαρχάκο, καθώς και με τους Γιάννη Γλέζο και Νίκο Μαμαγκάκη.

Τον Θάνο Μικρούτσικο τον γνώρισε στην μπουάτ «Δον Κιχώτες», όπου εκείνος έπαιζε πιάνο. Η γνωριμία θα είναι καθοριστική για τη ζωή και των δύο. Οχι μόνο γιατί θα γίνουν και συγγενείς, όταν η Δημητριάδη θα παντρευτεί τον αδελφό του Ανδρέα, φέρνοντας στον κόσμο έναν γιο, τον Στέργιο, αλλά και γιατί η φωνή της θα σηματοδοτήσει την έναρξη της συνθετικής καριέρας του Θάνου Μικρούτσικου. Ολόκληρη η δεκαετία του '70 και η μεταπολιτευτική πορεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη φωνή της, αρχής γενομένης από τα «Πολιτικά τραγούδια». Ακολουθούν τα έργα «Καντάτα για τη Μακρόνησο», «Φουέντε Οβεχούνα», «Τροπάρια για φονιάδες», «Τα τραγούδια της λευτεριάς»...

Παράλληλα με τη δισκογραφία, η Δημητριάδη συνεχίζει να δίνει συναυλίες με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Με τον πρώτο θα συνεργαστεί και δισκογραφικά για την τρίτη επανέκδοση των «Λιανοτράγουδων» το '74. Ακολουθεί ο πρώτος δίσκος («Ερημη Πόλη») του Γιώργου Σταυριανού, η «Ελένη» του Μάνου Χατζιδάκι, το «Εμπάργκο» του Μικρούτσικου, το «Μαγικό κλειδί» του Στέφανου Κορκολή κ.ά.

Τη δεκαετία του '90 αρχίζει σταδιακά να απομακρύνεται, αν και συνεχίζει να κάνει σποραδικές εμφανίσεις εκτός Αθηνών. Αντίστοιχα απέχει και από τη δισκογραφία. Επειτα από 18 χρόνια απουσίας, η τελευταία της δουλειά έρχεται το 2001: είναι ο δίσκος «Δον Κιχώτες» των Θ. Οικονόμου - Π. Καρασούλου.

Ορκισμένη αριστερή, η Δημητριάδη παρέμεινε ιδεολόγος στη ζωή και στις επιλογές της. «Οι συνεργασίες μου είχαν πάντα και κάποιον άλλο λόγο, εκτός από τον καλλιτεχνικό. Υπήρχε ταύτιση, έστω σε κάποιο βαθμό, ιδεολογική, αισθητική. Και χωρίς να υπερηφανεύομαι, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει ποτέ ούτε μισή υποχώρηση στη δουλειά μου. Και αυτό το πληρώνω. Υπήρξαν φορές που δεν είχα ούτε τσιγάρο. Αλλά υποχώρηση δεν έκανα», έλεγε η ίδια στη Ρουμπίνη Σούλη και στον «Ριζοσπάστη».

«Η Μαρία Δημητριάδη συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, δεν άλλαξε στρατόπεδο, ούτε εξαργύρωσε την προσφορά της στο λαϊκό κίνημα. Δεν υπέκυψε στην αποσιώπησή της από την πλειοψηφία των ΜΜΕ και τις εταιρείες που ελέγχουν τον χώρο της δισκογραφίας», ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Συλλυπητήρια δήλωση έκανε και η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Δαμανάκη. 

Ευέλικτος με ισχυρά αντανακλαστικά...


Είπε, ότι λέει πάντα...
Μα καλά, ούτε την σειρά των λέξεων δεν του άλλαξαν;

Βγάλαν ένα λόγο από το συρτάρι, και του δώσανε να τον πει. 

Μα ακριβώς τα ίδια, με καρμπόν.
- Πάμε για μετωπική σύγκρουση με τα καθημερινά προβλήματα.
- Έχουμε μπροστά μας ανηφορικό δρόμο.
-Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε , και θα πετύχουμε.
-Προχωράμε σε... 
δυναμική ανάπτυξη της περιφέρειας.
-Μπαίνουμε σε νέους ρυθμούς με σιγουριά και ασφάλεια.
-Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις
Θέλετε κι άλλα?...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Για να γελάει ο κάθε πικραμένος...

Μα ήταν πράγμα αυτό?
Μπας και είναι μαζοχιστές η Μακρή κι ο Χουταλάκης στο Real?
Είναι δυνατόν την ώρα που γίνεται η ορκωμοσία των νέων υπουργών και η παράδοση παραλαβή των υπουργείων, να έχουν στο τηλέφωνο τον πικραμένο βουλευτή (πρώην Μακεδονίας και Θράκης Γιάννη Καλατζή) και να... 
ζητάνε την γνώμη του για το νέο σχήμα? Τι να πει ο άνθρωπος?
"Υπάρχουν πολλοί άξιοι που μείναν απέξω, αλλά πρέπει να αφήσουν κι οι απέξω τις προσωπικές τους πικρίες".
Κυρία Μακρή, γιατί του το κάνετε αυτό?...

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

 ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟ ΒΙΟΣ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

1. O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, Διαμαντής Ματζούνης, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στη δολοφονική επίθεση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ενημερώθηκε για τη πορεία της υγείας του, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους γονείς του. Ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • «Θέλω να εκφράσω όχι μόνο τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια, όχι μόνο την καταδίκη της πράξης βίας απέναντι σε έναν νέο αστυνομικό που έκανε το καθήκον του, αλλά και την αγανάκτησή μουκαι ως αρχηγός της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, την αγανάκτησή μου ως απλός πολίτης».
  • «Τι να πούμε στην μητέρα αυτού του παιδιού, αυτού του αστυνομικού; Τι να πούμε στην μάνα του Αλέξη; Τι να πούμε σε κάθε μάνα που βλέπει σήμερα την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας στην πατρίδα μας; Να της πούμε ότι βασιλεύει η ανομία; Ότι βασιλεύει η ασυδοσία κάθε εξουσίας; Η αυτοδικία; Και ποιος ευθύνεται για αυτό»;
  • «Είναι βαριές οι ευθύνες μιας κυβέρνησης που όχι μόνο ανέχτηκε, αλλά καλλιέργησε μια αντίληψη αυθαιρεσίας, ατιμωρησίας του καθενός που έχει εξουσία, ευνοιοκρατίας και κομματισμού. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Απροστάτευτος είναι ο πολίτης στη χώρα μας. Και αισθάνεται ότι υπάρχει μόνο το δίκαιο του ισχυρού, το δίκαιο του χρήματος, το δίκαιο του πιστολιού, το δίκαιο της μιντιοκρατίας, το δίκαιο του κράτους του κομματισμού και του ρουσφετιού».
  • «Αυτά πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα την οποία θέλουμε να εκπροσωπούμε. Μπορούμε μια διαφορετική Ελλάδα. Μια ευνομούμενη Πολιτεία που προστατεύει τη ζωή, το βιος, το δίκιο του απλού πολίτη. Για αυτή την Πολιτεία, εμείς παλεύουμε. Για αυτή την Πολιτεία και την Δημοκρατία που εμείς δεσμευόμαστε. Αυτή τη Δημοκρατία εγγυόμαστε».

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ. ΓΙΑΤΙ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

1. Η προετοιμασία του ανασχηματισμού κράτησε περίπου δύο μήνες. Κόστισε στη χώρα δύο μήνες κυβερνητικής διάλυσης. Τελικά ανασχηματίστηκαν! Γιατί; Κανείς δεν ξέρει…

2. Κυριάρχησαν οι μικροκομματικοί σχεδιασμοί, η εξισορρόπηση εσωκομματικών συγκρούσεων. Τίποτε από αυτά δεν λύνει τα προβλήματα του κόσμου. Είναι ένας ανασχηματισμός εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν αφορά τους πολίτες. Καμία πολιτική της αποχωρούσας κυβέρνησης δεν αλλάζει με τον ανασχηματισμό…

  • Δεν αλλάζει η οικονομική πολιτική, που έχει ανακόψει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, έχει μεταφέρει βάρη στους πολλούς, έχει επιδεινώσει την κρίση.
  • Δεν αλλάζει η πολιτική δημόσιας διοίκησης, η πολιτική ασφάλειας. Μια πολιτική, που είναι υπεύθυνη για τη διάλυση στο κράτος, για το βαθύ αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.
  • Δεν αλλάζει η πολιτική στο χώρο της παιδείας. Μια πολιτική υποχρηματοδότησης, μια πολιτική που βγάζει τους μαθητές και τους φοιτητές στους δρόμους.
  • Δεν αλλάζει η κοινωνική πολιτική, η πολιτική στο χώρο της υγείας, με το ΕΣΥ σε διάλυση.
  • Δεν αλλάζει η πολιτική για το περιβάλλον, για τη χωροταξία. Ο πρωθυπουργός δεν είχε καν το θάρρος, το πολιτικό θάρρος, να δημιουργήσει ένα αυτόνομο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

4. Και δεν αλλάζουν για ένα πολύ απλό λόγο: ότι, δυστυχώς για τους πολίτες και τη χώρα, ο πρωθυπουργός παραμένει στη θέση του. Ένας Πρωθυπουργός, που αποδείχθηκε αδύναμος να ανακτήσει τον έλεγχο. Που περιορίζεται στο ανακάτεμα στελεχών για το κουκούλωμα ευθυνών…

5. Η χώρα χρειάζεται νέο Πρωθυπουργό. Η χώρα χρειάζεται μια καινούργια Κυβέρνηση. Μόνο έτσι θα αλλάξει πορεία, μόνο έτσι θα βγει από τα σημερινά αδιέξοδα. Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να μπορεί να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών, μια Κυβέρνηση που να μπορεί να ενώσει την κοινωνία. Μια Κυβέρνηση που να μπορεί να εφαρμόσει μια οικονομική πολιτική που προστατεύει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

6. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που μπορεί να δώσει και πάλι ένα αίσθημα ασφάλειας εμπιστοσύνης στον Έλληνα πολίτη. Αυτό μόνο μια Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να το προσφέρει στη χώρα.