Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Μέτρα ενίσχυσης των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων


σχολιασμός της επικαιρότητας | 23/07/09

1. Γρίπη: Υπάρχει απουσία και κυβερνητικού συντονισμού και σχεδίου δράσης

Ζητάμε από την κυβέρνηση διαφάνεια, υπεύθυνη ενημέρωση, απαντήσεις στα ερωτήματα πουν θέτει ο κάθε πολίτης. Οι τρεις άξονες που πρέπει να έχει ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Ομάδα εργασίας του Κινήματος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Περισσότερα...

2. Αντί να προστατέψουν το περιβάλλον,

το θυσιάζουν στο βωμό των άδειων (λόγω της πολιτικής τους) ταμείων. Παλιό και με προδιαγεγραμμένη εκλογική τύχη (γιατί αυτό τους ενδιαφέρει) το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ. Περισσότερα...

3. Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

Τα πρώτα σημάδια κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος. Περισσότερα...

4. Καταθέσαμε μια συγκεκριμένη πρόταση νόμου για την ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών

Η κυβέρνηση μπορεί να μας απαντήσει αν την αποδέχεται ή όχι; Περισσότερα...

Οι κουρασμένοι ξεκουράζονται…

[ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ]

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ..... Του Γιάννη Ιωάννου

[ ΕΘΝΟΣ ]

Το έργο είναι γνωστό.

Νομίζω πως το σκορ μεταξύ των συνταγματολόγων έχει ανατραπεί υπέρ εκείνων οι οποίοι δεν κρίνουν αντισυνταγματική τη στάση που έχει δηλώσει ότι πρόκειται ν ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλο τώρα αν κάποια τηλεοπτικά παπαγαλάκια των καναλιών, που υποτίθεται ότι κάνουν ρεπορτάζ διαβάζοντας το «χαρτάκι» που τους πλασάρουν από το Μαξίμου, φροντίζουν επιμελώς να καλλιεργούν την εντύπωση ότι στην Ελλάδα συνταγματολόγοι είναι μόνο εκείνοι των οποίων η άποψη εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Οπως και να ναι, πάντως, λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Ο κόσμος το έχει δει πολλές φορές το έργο, ώστε να περιμένει τι θα πει η μία ή η άλλη πλευρά για να καταλάβει τι γίνεται. Και, φυσικά, θυμάται τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στη θέση της ΝΔ και τι έλεγε η ΝΔ όταν ήταν στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Οπως, επίσης, θυμάται ότι το 1990 ο Μητσοτάκης έκανε ό,τι έχει ανακοινώσει πως θα κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ.

Κι ακόμη ξέρει και κάτι άλλο: πως εκείνος που δίνει το δικαίωμα στο ΠΑΣΟΚ να επιβάλει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν είναι άλλος από το ίδιο το Σύνταγμα. Αυτό είναι που προβλέπει ότι, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Και το προβλέπει ρητά, χωρίς επιφυλάξεις και όρους. Απόδειξη πως δεν υπάρχει διαδικασία η οποία να μπορεί να εμποδίσει το ΠΑΣΟΚ να κάνει την άνοιξη ό,τι έκανε η ΝΔ το 1990. Ολα τα άλλα είναι βυζαντινολογίες, στις οποίες καταφεύγουν οι εκάστοτε αδύναμοι, ελπίζοντας ότι ίσως αποφύγουν το μοιραίο ή μετριάσουν τις συνέπειές του.

Εχουμε ένα Σύνταγμα που επιτρέπει στον εκάστοτε πρωθυπουργό ν αξιοποιεί ένα σωρό διατάξεις του ανάλογα με το κομματικό του συμφέρον. Αυτό το Σύνταγμα μόνο μία διάταξη έχει που να επιτρέπει στην αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο. Και η διάταξη αυτή είναι η συγκεκριμένη που θ αξιοποιήσει η αντιπολίτευση για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Οσο δικαίωμα της κυβέρνησης ήταν να προκαλέσει εκλογές το 2007 με προσχηματική αιτία, άλλο τόσο δικαίωμα είναι τώρα του ΠΑΣΟΚ να κάνει το ίδιο.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ. ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Η ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ... ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ... ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ..

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:59 π.μ. - 23/07/2009

ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ...

Μερικές απλές ερωτήσεις ρε καρντάσια :
Στο ηλικίας 16 ετών αυτοκίνητό μου, άλλαξα μηχανή και τη δήλωσα φυσικά, όπως και καταλύτη. Ετσι έχω αμάξωμα 16ετίας και μηχανή 5ετίας και καινούριο καταλύτη.
Γιατί θα πρέπει να επιβαρυνθώ με επιπλέον τέλη ;
Το αμάξωμα ρυπαίνει ;
Γιατί σώνει και καλά να οδηγηθώ στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου ;
Γιατί θα πρέπει ν΄αλλάξω τον οικογενειακό προϋπολογισμό, με κίνδυνο να εκτροχιαστεί ;
Σώνει και καλά να οδηγηθώ όμηρος στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και κατ΄επέκταση στις Τράπεζες ;
Και επειδή τα γιατί μου δεν τελειώνουν και ο χρόνος του διαλείμματος από τη δουλειά μου είναι περιορισμένος αυτά τα ελάχιστα προς το παρόν.-

ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ... ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΣ.-

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Διαστρέβλωση

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


ΑΥΤΟ που κάνει σήμερα ο Καραμανλής- να μιλήσει στα εγκαίνια μιας έκθεσης εικαστικών καλλιτεχνών για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας- δεν είναι τίποτε το εξαιρετικό. Είναι απλώς μια ακόμη πράξη στη μακριά αλυσίδα της εξοργιστικής προσπάθειας της Νέας Δημοκρατίας να οικειοποιηθεί μια κορυφαία πράξη της Αντίστασης που ήταν η κατάλυση της χούντας από τη λαϊκή εξέγερση. Απόγευμα της 23ης Ιουλίου του 1974 ήταν που οι πολίτες της Αθήνας βγήκαν μαζικά στους δρόμους απαιτώντας Δημοκρατία. Τις πρωινές ώρες της επομένης έφθασε στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κάτω από αμφιλεγόμενες συνθήκες, για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Κατά συνέπεια, αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία δεν είναι παρά μια άθλια διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, για προφανείς λόγους. Αφήστε δε που η σημερινή εκδήλωση είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθεί ο καθένας πόσο ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σέβονται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: αύριο είναι η εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός σπεύδει μια ημέρα πριν να οργανώσει μια κομματική εκδήλωση αγιοποίησης του ιδρυτή της. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...
[ ΤΑ ΝΕΑ ]