Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

MegaMarket.gr: To πρώτο μεγάλο διαδικτυακό κανόνι την Ελλάδα...


Εκατοντάδες τα θύματα...
Κυκλοφορούσε στην αγορά, πουλούσε κυρίως ηλεκτρικά -ηλεκτρονικά και άλλα είδη, και πάνω που άρχιζε να κάνει καλό όνομα στην αγορά, βάρεσε κανόνι.
Μάζεψε όλα τα λεφτά από τις προκαταβολές των αγοραστών των διαφόρων προιόντων, κατήργησε την ηλεκτρονική διεύθυνση(www.megamarket.gr), και εξαφανίστηκε Εκτός από τους
καταναλωτές ανάμεσα στα θύματα είναι και οι προμηθευτές που ως γνωστόν συνήθως δουλεύουν με 6μηνη πίστωση.
Αυτή την στιγμή οι καταγγελίες και οι μηνύσεις των θυμάτων ξεπερνούν τους χίλιους
Υπολογίζεται πως μάζεψε πάνω από 500.000 ευρώ. Λειτουργούσε τα τελευταία 2-3 χρόνια , και η Αστυνομία πιστεύει ότι στην αρχή δούλευε σωστά για να φτιάξει καλό 'όνομα, και στην συνέχεια να βαρέσει κανόνι.
Δηλαδή ήταν προσχεδιασμένο το πράγμα...
[ nonews ]

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες. ( Ημ. Δημοσίευσης : 22/07/2009 20:21 ).


Ο Δένδιας κλείνει το μάτι στα blogs!

Μη μας κλείνεις το μάτι, ρε…Δεν τσιμπάμε!

[ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ]

Oι μπλογκανίβαλοι κυνηγούν τον πειρατή της ανωνυμίας!!!...

[ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ]

σχολιασμός της επικαιρότητας | 22/07/09

...

1. Γρίπη: Χρέος του ΠΑΣΟΚ να συμβάλλει αποφασιστικά στη θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας

Η σημερινή σύσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με στελέχη και επιστήμονες δεν είναι η πρώτη και θα ακολουθήσουν και άλλες. Διαβάζουμε και ακούμε σενάρια επί σεναρίων για τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά επίσημη ενημέρωση εξακολουθεί να μην υπάρχει. Περισσότερα...

2. Με επικοινωνιακές παραστάσεις και πολιτικά κόλπα προσπαθούν να παραμείνουν γαντζωμένοι στη εξουσία.

Ανακάλυψαν τώρα, στην προ χρόνου ξεκάθαρα διατυπωμένη πρόταση και θέση του ΠΑΣΟΚ, ασέβεια προς τους θεσμούς και μας κατηγορούν για εκλογολογία. Ξεχνούν ότι εκτός από την επιβολή φόρων και την δυνατότητα να κάνουν ρουσφέτια η τελευταία νομοθετική τους πρωτοβουλία ήταν για τις .... δημοσκοπήσεις! Περισσότερα...

3. Πέντε χρόνια τώρα κατεδαφίζουν κοινωνία και οικονομία.

Ιδού, με στοιχεία, το έργο που θέλουν να ολοκληρώσουν! Περισσότερα...
..

ΔΕΝΔΙΑΣ-Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ ΤΗΣ BLOG TOWN ( Ο NTOK Σκιτσάρει για το καφενείο )

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ....

Ιστορία και προπαγάνδα...


Το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Η 24η ΙΟΥΛΙΟΥ, ημέρα που αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία, μετά την κατάρρευση της χούντας, ανήκει στις χιλιάδες των αγωνιστών, προπαντός των ανωνύμων και αφανών, οι οποίοι αντιστάθηκαν στη δικτατορία, αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν υπέκυψαν στην τυραννία, αρνούμενοι να της προσφέρουν λαϊκό έρεισμα.

ΑΥΤΟΥΣ οφείλει να τιμά με
μια σεμνή γιορτή η δημοκρατική Πολιτεία. Πολύ σωστά, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποφάσισε φέτος να καταργήσει την κοσμική βραδινή σύναξη με τους πλούσιους μπουφέδες, τις λαμπερές παρουσίες και την ορχήστρα στους κήπους του προεδρικού μεγάρου. Ολα αυτά δεν συνέθεταν εκδήλωση για μέρα εθνικής μνήμης.

ΦΕΤΟΣ η ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας θα τιμηθεί με μια απλή εκδήλωση στις 11 το πρωί της 24ης Ιουλίου. Θα παραστούν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων και αντιστασιακοί και ο Πρόεδρος θα εκφωνήσει σύντομη ομιλία.

ΕΙΝΑΙ λάθος του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», που οργανώνει στις 23 Ιουλίου παράλληλη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Θα εγκαινιαστεί πανηγυρικά έκθεση με τίτλο «Τέχνη και Δημοκρατία», στην οποία μετέχουν τριάντα πέντε σύγχρονοι Ελληνες δημιουργοί. Πρόκειται για μάλλον κομματική εκδήλωση, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κώστας Καραμανλής.

ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ακόμη εκδήλωση, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας, αποκορύφωμα της οποίας ήταν σειρά εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης -με τίτλο «Η Μεγάλη Αλλαγή»- με στόχο να παρουσιαστεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως ο μοναδικός δημιουργός της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ακόμη και στην προδικτατορική περίοδο, όταν ο ελέω Ανακτόρων πρωθυπουργός έγινε το σύμβολο του παρακράτους της Δεξιάς, που κέρδιζε τις εκλογές με νόμους στα μέτρα του ή με βία και νοθεία και ετράπη εις φυγήν με ψευδώνυμο, όταν ηττήθηκε από τον συντονισμένο αγώνα των δημοκρατικών δυνάμεων.

ΘΕΟΠΟΙΗΘΗΚΕ όχι μόνον από συνεργάτες και φίλους του, αλλά και από καθηγητές της Ιστορίας ο Κων. Καραμανλής και σ' αυτόν, με παραποίηση των γεγονότων, αποδόθηκε η αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Δεν την έφερε ο Κων. Καραμανλής τη Δημοκρατία, αλλά η κατάρρευση της χούντας μετά την κυπριακή τραγωδία, που η ίδια προκάλεσε, όπως οι πάντες γνωρίζουν.

ΠΡΟΣ ΤΙ οι εκπομπές αγιογραφίας και θεοποίησης ενός πολιτικού ηγέτη με διαστρέβλωση της Ιστορίας και υποτίμηση της τεράστιας προσφοράς όλων των πολιτικών ηγετών που κυβέρνησαν μεταπολεμικά και ώς τις μέρες μας τη χώρα; Με αυτήν τη λογική φτάσαμε στον παραλογισμό, να αναδείξει μια «τηλεψηφοφορία» τον Κων. Καραμανλή ως τον μεγαλύτερο Ελληνα πολιτικό όλων των εποχών. Μεγαλύτερο όχι μόνο του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και του Περικλή. Τόσο πολύ έχουν χαθεί το μέτρο και η σοβαρότητα; ...

Ο παράς για την αποπληρωμή μας λείπει αδέρφια.... Δάνεια χωρίς αποπληρωμή υπάρχουν ;;;...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:48 μ.μ. - 22/07/2009

Λέτε να φταίει ο ιός των γουρουνιών για το χάλι της οικονομίας....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:44 μ.μ. - 22/07/2009

ο ιός των ....γουρουνιών μας έλειπε....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:34 μ.μ. - 22/07/2009

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ..... Του Πάνου Μαραγκού (2)

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ..... Του Πάνου Μαραγκού

[ ΕΘΝΟΣ ]

Επαναλαμβανόμενες ανοησίες

Σας το έχω ξαναπεί, νομίζω, ότι εκείνο που με διασκεδάζει αφάνταστα είναι να ακούω δημόσιους παράγοντες, κατά προτίμηση πολιτικούς, να ξεστομίζουν με σοβαρότητα αυταπόδεικτες ανοησίες. Γι αυτό και τα τελευταία 24ωρα μονοπωλούν σχεδόν την ψυχαγωγία μου ο Αντώναρος και ο Χατζηδάκης, που μονότονα καλούν το ΠΑΣΟΚ να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τον λόγο για τον οποίο θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Είχα την εντύπωση, κακώς φαίνεται, ότι ο λόγος είναι προφανής για όσους και όσες παρακολουθούν στοιχειωδώς τηλεόραση σ' αυτήν τη χώρα ή ρίχνουν, αργά και πού έστω, καμιά ματιά σε εφημερίδα. Τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις φορές τη μέρα τους τελευταίους πέντε μήνες υποστηρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο τη σημερινή κυβέρνηση και την ανικανότητά της και όσο λιγότερο μείνει στην εξουσία τόσο το καλύτερο.

Εχουν ακούσει μήπως και τίποτα άλλο ή διαφορετικό οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες, το οποίο να μας έχει διαφύγει; Εχουν ανακαλύψει μήπως κάποιο σκοτεινό μυστικό στις μεθοδεύσεις και στους σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ και προκαλούν τον Γ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του να βγουν και να αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό τα όσα μέχρι τώρα έχουν αποφύγει να του πουν; Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε και θα πρέπει να μάθουμε;

Υποθέτω ότι κάποια στιγμή ή ο ένας ή ο άλλος θα μας επαναλάβει τις άλλες γελοιότητες, εκείνες για τη βουλιμία περί την εξουσία που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ και για την επιθυμία ικανοποίησης της βουλιμίας αυτής που καθορίζει τις κινήσεις και τις πράξεις του. Είναι η άλλη μεγάλη ανοησία της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας. Προφανώς θεωρούν ότι η εξουσία είναι κάτι το οποίο μόνο οι νεοδημοκράτες και οι... κουμπάροι τους δικαιούνται να απολαμβάνουν, ενώ για τα άλλα πολιτικά κόμματα αποτελεί αθέμιτο στόχο.

Το κακό για τον Αντώναρο, τον Χατζηδάκη και τους άλλους της «γαλάζιας παρέας» είναι πως όλοι ξέρουμε ότι θα πάμε σε εκλογές όχι επειδή το θέλει το ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή η δική τους ανικανότητα το επιβάλλει.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ?...

Με δεδομένη τη πενταετή, σχεδόν, πιστοποίηση της ανικανότητάς τους, τις τραγικές για τη χώρα και το λαό επιπτώσεις των ανερμά-τιστων πολιτικών τους, την εμμονή τους να παραμένουν στην κυβερνητική εξουσία όντας καταψηφισμένοι και στηριζόμενοι σε ψήφους βουλευτών ξεπεσμένων και καταδικασμένων στη λαϊκή συνείδηση, αμφιβάλλει, κανείς, πως είναι ικανοί και για το …χειρότερο ;

Η σοβαρή απειλή για την υγεία του λαού μας, η περιβόητη «γρίπη των χοίρων», καλπάζει και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ό, τι ακούγαμε πως συνέβαινε στο άλλο άκρο της γης, συμβαίνει στην Ελλάδα. Τα θύματα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και οι προβλέψεις για το ερχόμενο Φθινόπωρο, είναι εφιαλτικές…
Μέσα στην ατυχία μας, είμαστε, ως λαός, περισσότερο εκτεθειμένος, από το γεγονός πως μια τέτοια σοβαρότατη κατάσταση πρόκειται να την διαχειριστούν οι ανίκανοι και αδέξιοι, δεξιοί κυβερνήτες μας.

΄Ηδη τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά κι όλα προμηνύουν δύσκολους τους επόμενους μήνες.
Με Υπουργό Υγείας τον κ. Τίποτα, είναι δυνατόν να μην ανησυχείς ; Μπορεί να κοιμάσαι ήσυχος, πως η χώρα θα πάρει τα εμβόλια, που πρέπει, όταν πρέπει, (δηλαδή έγκαιρα) και πως αυτά θα γίνουν ομαλά και γρήγορα σ΄ αυτούς που τάχουν ανάγκη ;
Οι εμφανίσεις του Αβραμόπουλου στα κανάλια, αντί να ησυχάσουν τον κόσμο, τον τρομοκρατούν περισσότερο ! Όπως τρόμο προκαλούν και οι διαρροές, (μπορεί ηθελημένες) των σεναρίων για τις ακραίες καταστάσεις που, πιθανά, θα δημιουργηθούν.
«Όλα τάχει η μαριορή, ο φερετζές της έλειπε…» και επί του θέματος, δεν μας έφταναν αυτά, που περνάμε και υποφέρουμε από τα μέτρα, τις αποφάσεις και τις ενέργειες της χρεοκοπημένης αυτής κυβέρνησης, είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε κορώνα – γράμματα την υγεία μας, τη δική μας και των οικογένειών μας, στηριζόμενοι σ΄ αυτούς τους, αποδεδειγμένα, ανίκανους, που είναι …ικανοί να μας πεθάνουν κιόλας ! (Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου…).
[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

[ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ] Προεδρολογία

Κύριε Διευθυντά,

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το Σύνταγμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αφήσουμε στους συνταγματολόγους.

Με τιμή

Νεόκοπος

[ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.-

Πρόκληση

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


Είναι προφανές ότι η συντήρηση της προεδρολογίας στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, και μάλιστα με την κυβέρνηση να παριστάνει τον κήνσορα, κρύβει ύποπτες επιδιώξεις. Διότι δεν μπορεί η κυβέρνηση Καραμανλή, που έχει διαλύσει στα πέντε χρόνια της θητείας της κάθε θεσμό που υπήρχε στη χώρα (από το ΑΣΕΠ ώς τις Πανελλαδικές κι από τις ανεξάρτητες αρχές ώς τη Βουλή ένα αμαρτωλό οδοιπορικό είναι η πορεία της), να εμφανίζεται τώρα ως υπερασπιστής του Συντάγματος και του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι πρόκληση. Και συνιστά πραγματική ύβρι η στάση της, όταν δεν έχουν παρέλθει ούτε τρεις μήνες από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επιχείρησε κλείνοντας τη Βουλή, προκειμένου να διασώσει τα στελέχη της, μέσω της παραγραφής των σκανδάλων. Ξεχνάει κανείς ότι δεν είχαν καν την ευαισθησία να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κλείσιμο της Βουλής, και εκείνος το έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης; Αυτή η συμπεριφορά άραγε προστατεύει τον θεσμό ή τιμάει το πρόσωπο;
[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Αφιερωμένο στους διαπρεπείς;;;... Συνταγματολόγους του ΠΑΣΟΚ και στα πολύχρωμα παπαγαλάκια.-

Α Μ Ν Η Σ Ι Α...

Ο φόβος της ήττας στις εκλογές και όχι η αφοσίωση στις συνταγματικές επιταγές είναι η αιτία που η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να δημιουργήσει θεσμικό θέμα εν όψει της λήξης της θητείας του κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η προσπάθειά της να επιμηκύνει τον κυβερνητικό βίο της, απαιτώντας να συμφωνήσουν τα κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ στην επανεκλογή του σημερινού Προέδρου χωρίς προηγούμενη προσφυγή στις κάλπες, θα ήταν απλά κωμική αν δεν περιείχε και σαφή παραβίαση του Συντάγματος.

ΓΙΑΤΙ βέβαια οι δημόσιες πιέσεις ορισμένων συνταγματολόγων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να πάρει θέση» - τις οποίες η κυβέρνηση αναπαράγει και προβάλλει μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου και κορυφαίων στελεχών της- αν εισακούονταν, θα αποτελούσαν καθαρή συνταγματική εκτροπή.

ΔΙΟΤΙ οποιαδήποτε ανάμειξη του Προέδρου στην πολιτική διαμάχη θα δημιουργούσε μείζον πρόβλημα.

ΚΑΙ βεβαίως ο κ. Παπούλιας, με την προσεκτικά θεσμική στάση του, δεν δείχνει ότι υιοθετεί αυτές τις επικίνδυνες απόψεις. Ωστόσο, η τακτική της Νέας Δημοκρατίας μόνο περιπέτειες μπορεί να προκαλέσει τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΕΙΝΑΙ τόση η αγωνία της κυβέρνησης να παραμείνει στην εξουσία, που αποκρύπτει ότι και η Νέα Δημοκρατία είχε χρησιμοποιήσει, όπως είχε δικαίωμα, την προεδρική εκλογή για να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν εκλογές.

ΤΟ πώς δεν υπήρχε τότε συνταγματικό πρόβλημα και υπάρχει σήμερα που το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την ίδια πρακτική, αυτό μόνο οι εγκέφαλοι της κυβερνητικής προπαγάνδας μπορούν να εξηγήσουν.

ΑΣΦΑΛΩΣ η θέση του ΠΑΣΟΚ ότι το μείζον είναι να αλλάξει κυβέρνηση η χώρα και όχι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα κριθεί από τους πολίτες.

ΑΛΛΑ μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το Σύνταγμα και τους θεσμούς όπως βολεύει τις κομματικές επιδιώξεις της.

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Κωδικός Λουκέτο σε σχολεία και γήπεδα.

«Ασταμάτητη» χαρακτηρίζει την πανδημία της νέας γρίπης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

συνέχεια :

Κωδικός Λουκέτο σε σχολεία και γήπεδα

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Αντ. Μανιτάκης: "Ουδέν μεμπτόν"...

Καμιά φορά η χείρα βοηθείας σου έρχεται από κει που δεν το περιμένεις, ενώ μάλιστα το μαχαίρι στο έχει καρφώσει πισώπλατα ένας (υποτίθεται...) φίλα προσκείμενος! Ετσι, ενώ το Πασόκ "προδόθηκε" από τις δηλώσεις των συνταγματολόγων που επί έτη κατείχαν θέσεις στις δικές του κυβερνήσεις (Τσάτσος, Κασιμάτης), βρήκε ικανοποιητικότατο επιστημονικό στήριγμα στην αυτόκλητη βοήθεια του συνταγματολόγου Αντώνη Μανιτάκη, από το ΑΠΘ. Τον Μανιτάκη τον είχα καθηγητή συνταγματικού δικαίου στο Α' έτος της Νομικής και μόνον "φιλο-Πασόκ" δεν τον λες. Και όμως, ο άνθρωπος αυτός λέει τα "σύκα-σύκα":
***
«Δεν βρίσκω τίποτα το αθέμιτο, ούτε το ανορθόδοξο το να χρησιμοποιείται το Σύνταγμα, οι διαδικασίες του και οι θεσμοί του ως κανόνες ενός πολιτικού παιχνιδιού μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Προφανώς οι κανόνες και οι διαδικασίες του Συντάγματος χρησιμοποιούνται ανέκαθεν για να εξυπηρετήσουν συγκυριακούς και κοντόφθαλμους πολιτικούς στόχους είτε της αντιπολίτευσης είτε της κυβέρνησης. Ετσι γίνεται και γινόταν πάντα. Και δεν είναι ελεγκτέοι συνταγματικά οι φανεροί ή ανομολόγητοι στόχοι μιας πολιτικής απόφασης. Αρκεί να μην παραβιάζονται τυπικά οι συνταγματικές διαδικασίες. Αυτό συμβαίνει κυρίως με το θεσμό της διάλυσης της Βουλής, που από το 1977 διαλύεται για λόγους προσχηματικούς που δεν υπάγονται πάντως στην έννοια του κρίσιμου εθνικού θέματος που ορίζει το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος. Δεν συνέβη το ίδιο άλλωστε και το 1985 και το 1990;» (βλ. όλο το ρεπορτάζ εδώ).

Τι συνέβη όμως εκείνες τις χρονιές; Μας το θυμίζει η "Ελευθεροτυπία":

**Το 1985 ο Ανδρέας αποφάσισε να μην υποδείξει ως πρόεδρο της Δημοκρατίας τον θείο Καραμανλή. Αντ' αυτού, πρότεινε τον Χρ. Σαρτζετάκη, ανακριτή της υπόθεσης Λαμπράκη και θρυλική μορφή στο "Ζ" του Γαβρά. Αμέσως μετά την εκλογή του, για να τονίσει το νόημα και τη σημασία της αλλαγής του, ο Ανδρέας διέλυσε τη Βουλή, προτείνοντας παράλληλα αναθεώρηση του Συντάγματος και περιορισμό των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

**Τον Μάρτιο του 1990, η Ν.Δ. του Μητσοτάκη αρνήθηκε να προτείνει υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Οι βουλευτές της ψήφισαν «παρών» και στις τρεις ψηφοφορίες που προβλέπει το Σύνταγμα για την επίτευξη των «181», με αποτέλεσμα η εκλογή Προέδρου να αποβεί άκαρπη. Ο Κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ωστόσο πριν από τις ψηφοφορίες, ότι στόχος του είναι να προκαλέσει εκλογές, να κερδίσει την αυτοδυναμία και να προτείνει μετά ως Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κ. Καραμανλή. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ.
***
Σχόλιο δικό μου (1): έχετε να πείτε κάτι κύριε Τσάτσο?
***
Σχόλιο δικό μου (2): ακόμη θυμάμαι τις δύο διαφορετικές σχολές "σκέψης" επί του συνταγματικού δικαίου, εκείνο το μακρυνό 1987, στη Νομική του ΑΠΘ. Στο ένα τμήμα παρέδιδε ο Μανιτάκης, στο άλλο ο Βενιζέλος. Με το πού άρχισαν τα μαθήματα, πολύ γρήγορα, οι μαθητές του Βενιζέλου έρχονταν και παρακολουθούσαν τον Μανιτάκη: κανείς δεν καταλάβαινε την ακατάληπτη γλώσσα του Ευάγγελου!
[ aratepylas.blogspot.com ]