Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΒΑΡΥ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΑΚΗ !...

Ένα …κωλόσπιτο, ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ άνω – κάτω, είκοσι, σχεδόν, χρόνια, μετά ! Αυτή τη φορά η καμπάνα βαράει για τον ΄Ακη κι αφορά τον τρόπο που αποκτήθηκε το σπίτι επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Δημοσιεύτηκαν στοιχεία για ύποπτες συναλλαγές και διαδικασίες, υπήρξε απάντηση από τον πρώην Υπουργό, πλην όμως, δεν φαίνεται να έπεισε.
΄Ετσι το ζήτημα παραπέμπεται στην τριμελή επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του γραμματέα του κόμματος, Σωκράτη Ξυνίδη, Στην Επιτροπή μετέχουν ακόμη, ο γραμματέας Επιτροπής Καταστατικού, Γ. Ανωμερίτης και η γραμματέας του "συνήγορου του μέλους", Μαρία Αρσένη.
Η επιτροπή, εντός των επόμενων ημερών, θα ερευνήσει όλα τα σχετικά δημοσιεύματα , καθώς και τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει κλήση του ιδίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.
Πέρα, όμως, απ΄ αυτό, υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση, με εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Η Ελένη Ράικου ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα Παρασκευά Αδάμη.

Σε πρώτη φάση, ο Π. Αδάμης έχει εντολή να μελετήσει τα στοιχεία και να διακριβώσει εάν στην υπόθεση προκύπτουν φορολογικές παραβάσεις.
Ακολούθως, καλείται να διαπιστώσει εάν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

Στο μεταξύ, σε πολιτικό επίπεδο, δίνουν και παίρνουν οι ερμηνείες για τη συμπεριφορά, τόσο του ΠΑΣΟΚ, (και ιδιαίτερα του Γ। Παπανδρέου), όσο και της Ν.Δ., η οποία επιχειρεί να δώσει προεκτάσεις στην υπόθεση και να την συνδέσει με το Βατοπέδι, σε μια προσπάθεια να βάλει στο κάδρο αυτού του σκανδάλου κι ένα μεγαλοστέλεχος του κυβερνητικού κόμματος, το οποίο, όμως, την κρίσιμη εποχή, ήταν εκτός κυβερνητικών καθηκόντων...
Απο logoploko