Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ...ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ !...



από ΛΟΓΟΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:32 μ.μ. - 4/5/2009.

ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ...

1. H προεκλογική περιοδεία του κ. Καραμανλή στην Αργολίδα επιβεβαίωσε την αδυναμία του να χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Επιβεβαίωσε ότι η χώρα διαθέτει ένα πρωθυπουργό που δέχεται να τον περιφέρουν ως κομματάρχη παλαιάς κοπής.  Έναν πρωθυπουργό που επιμένει να ζει στο παρελθόν και να μιλά για το παρελθόν, αφού δεν έχει τίποτα να πει και να προτείνει για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Ο κ. Καραμανλής κυβερνά την Ελλάδα πέντε χρόνια τώρα και προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Για την κατάρρευση της οικονομίας, την προβληματική κατάσταση στην παιδεία και την υγεία, για την διάλυση του κοινωνικού κράτους, για την γενικευμένη ανασφάλεια που επικρατεί στην κοινωνία.   

2. Οι πολίτες σήμερα αισθάνονται  πως δεν ζουν σε ένα ευνοούμενο κράτος, ένα κράτος που προωθεί την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ζητούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα τους. Αλλά αντί για λύσεις, άκουσαν και πάλι τον σημερινό, κουρασμένο πρωθυπουργό, να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου. Για αυτό κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολλοί πολίτες γυρίζουν την πλάτη στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του. Την κυβέρνηση που με τις επιλογές της, οδηγεί την Ελλάδα σε οπισθοδρόμηση σε όλους τους τομείς.

3. Οι άνθρωποι που διέσυραν την Ελλάδα με την απογραφή, με την καταστροφική οικονομική πολιτική που μας οδήγησε δύο φορές σε επιτήρηση σε πέντε χρόνια (ευρωπαϊκό ρεκόρ), με την πρωτοφανή αδυναμία τους να προστατεύσουν την δημόσια ειρήνη τον περασμένο Δεκέμβριο, με την πρωτοφανή γελοιοποίηση των δύο αποδράσεων Παλαιοκώστα κ.ο.κ, αντί να απολογηθούν καθυβρίζουν τον Γ. Παπανδρέου ότι διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό! Και όλα αυτά από τα χείλη ενός πρωθυπουργού, ο οποίος μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ζητούσε, υποκριτικά, συναίνεση...

4. Οι επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ και οι προσωπικές επιθέσεις στον Γ. Παπανδρέου, δεν μας εκπλήσσουν. Ξέρουμε ότι κάθε μέρα που περνάει, ο κ. Καραμανλής θα κλιμακώνει όλο και περισσότερο τις μετωπικές επιθέσεις του εναντίον του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, κάθε μέρα που περνάει, πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα που ο Ελληνικός λαός θα μιλήσει με την ψήφο του, για να κάνει η Ελλάδα μια νέα αρχή, με μια νέα κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης. Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:13 μ.μ. - 4/5/2009.

Γελοιογραφίες


Πηγή: ΤουΚώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:57 π.μ. - 4/5/2009.

Δεν μηδενίζει το κοντέρ


Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 

gpapachristos@dolnet.gr


ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑέχουν περάσει από τον Μάρτιο του 2004, όταν ο Καραμανλής έγινε Πρωθυπουργός της χώρας. Πέντε χρόνια και δύο μήνες για την ακρίβεια. Κι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω ο χρόνος, είναι σίγουρο ότι πολλοί από εκείνους που παγιδεύτηκαν στα ωραία του λόγια και τον ψήφισαν τότε, όχι ψήφο δεν θα του έδιναν τώρα, αλλά ούτε τον... πυρετό τους! Ο Κ. Καραμανλής πάλι, ο άνθρωπος που αγωνίστηκε σκληρά να γίνει πρωθυπουργός και θα φύγει- θα φύγει σίγουρα και σύντομα...- ως ο πρωθυπουργός του απόλυτου τίποτα, θεωρεί για κάποιον λόγο ότι μπορεί να μηδενίσει το κοντέρ. Να μας γυρίσει στο 2004. Και να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι στη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης, αυτά τα πέντε χρόνια δηλαδή, θεοποιήθηκε η διαφθορά και η λεηλασία του κρατικού κορβανά από κουμπάρους, κολλητούς και φίλους, δικούς του και των υπουργών του. Ε, δεν γίνονται αυτά. Κι όσοι τον πείθουν ότι με βαθιές βουτιές στο παρελθόν θα παραπλανήσει και πάλι τους Έλληνες να τον εμπιστευθούν για τρίτη φορά, του προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία. Γιατί εκτός των άλλων τον βυθίζουν ακόμη πιο βαθιά στο έλος στο οποίο εδώ και καιρό τσαλαβουτάει. 

ΥΓ: Εκείνο το «είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού μας», τι το ΄θελε; Να μας θυμίσει πόσο... κουρασμένος είναι; 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:48 π.μ. - 4/5/2009.

Οκτώ στους 10 ζητούν παραπομπή

Γκάλοπ της Μetron Αnalysis για «ΤΑ ΝΕΑ»: «Όχι» στο κουκούλωμα των σκανδάλων

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών λέει όχι στο κουκούλωμα των σκανδάλων και πιστεύει πως όλες οι σκανδαλώδεις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα πρέπει να πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα για την υπόθεση Παυλίδη, 8 στους 10 ερωτηθέντες ζητούν την παραπομπή του πρώην υπουργού κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή. 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:38 Π.Μ. - 4/5/2009.

Τους παίρνει στο λαιμό του ο Παυλόπουλος...


Αυτός εισηγήθηκε το "λευκό", 
για την υπόθεση Παυλίδη, που 
οδηγεί τη ΝΔ σε μεγαλύτερο 
διασυρμό και αδιέξοδα!
.Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Στο "λευκό" θα προσπάθήσει να βρει διέξοδο από τα αδιέξοδά της απόψε τα μεσάνυχτα στη Βουλή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη. Ιθύνων νους της λύσης του "λευκού" θεωρείται ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί έτσι να διασωθεί η κατάσταση για τη ΝΔ και την κυβέρνησή της. Με τον πρωθυπουργό σε κατάσταση αδυναμίας και υπό αποχώρηση, ο κ. Παυλόπουλος επιλέγει μια μεθόδευση που εμφανίζεται ως βαλβίδα εκτόνωσης για τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Όμως δεν αντιλαμβάνεται (;) ότι κατ' αυτόν τον τρόπο βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο διασυρμό ολόκληρη η παράταξη της ΝΔ. Γελοιοποιούνται όλοι τους γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει τι συμβαίνει με την υπόθεση αυτή, καταλαβαίνει και την επιχείρηση δυσκάλυψης.
Ταυτόχρονα όμως, οι πολιτικές παρενέργειες για τη ΝΔ θα είναι μεσοπρόθεσμα ακόμη πιο οδυνηρές αφού 
θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα -και αριθμητικά- ότι έχει χαθεί ο έλεγχος και ότι η περίφημη πλειοψηφία των 151 είναι κατ΄ουσίαν στον "αέρα".
Αν η ηγεσία της ΝΔ ήθελε πραγματικά καθαρή στάση, θα έπρεπε να αφήσει τους βουλευτές της να ψηφίσουν ελεύθεροι. Όμως ο κ. Παυλόπουλος έπαιξε καταλυτικό ρόλο προς την αντίθεση κατεύθυνση. Άραγε από αδυναμία να αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις της συγκυρίας ή μήπως είχε κι αυτός λόγους να "κουκουλωθούν" τα πράγματα; Σε κάθε περίπτωση, με τη γραμμή που εισηγήθηκε τους παίρνει όλους στο λαιμό του...

Παναθηναϊκός «Πρωταθλητής Ευρώπης για 5η φορά»


Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
από ΤΟ ΓΡΕΚΙ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:33 π.μ. - 4/5/2009.