Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Κρατάνε σε αχρηστία 2 πανάκριβα κέντρα Συντονισμού, γιατί δεν ξέρουν να τα χειριστούν!...


Ο Έλληνας φορολογούμενος τα ακριβοπλήρωσε. 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Τ' αγοράσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Siemens κι εδώ).
Δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που ήξεραν να τα χειριστούν, αποστρατεύτηκαν. Μιλάμε για δύο κινητά κέντρα που μοιάζουν σαν διαστημικά λεωφορεία. Μπαίνουν στη φωτιά χωρίς κανένα πρόβλημα λόγω της πυρίμαχης κατασκευής τους. Έχουν όργανα με απίστευτες δυνατότητες και μέσα απ' αυτά και από τον τόπο της πυρκαγιάς μπορεί να γίνει ένας τέλειος από πλευράς τεχνολογίας συντονισμός.

Αυτά τα πανάκριβα "διαστημικά λεωφορεία" είναι αραγμένα κι άχρηστα στο προαύλιο του Συντονιστικού της Πυροσβεστικής...

[ irakliowebradio2 ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:58 μ.μ. - 25/08/2009

23 δήμαρχοι είχαν προειδοποιήσει το Μαρκογιαννάκη...


Θάνος Πασχάλης. Ξαναχτύπησε, με έγγραφα. Από το Μάρτη είχαν προειδοποιήσει το Μαρκογιαννάκη και τους λοιπούς αρμοδίους για τους κινδύνους που ζώνουν το Πεντελικό Όρος και τους άλλους πνεύμονες πρασίνου στο Λεκανοπέδιο. 23 δήμαρχοι προανήγγειλαν το θάνατο που ερχόταν. Δεν τους άκουσε, όμως, κανείς. "Δε θέλουμε να σβήνουμε τις φωτιές. Θέλουμε να τις προλαμβάνουμε" . Ο Μαρκογιαννάκης τους έγραψε κανονικά...

[ nonews ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:55 μ.μ. - 25/08/2009

Αχ, βρε Αντώναρε...

Πάνω που πήρες τα πάνω σου κι εσύ καημένε..
.

(ΚΛΙΚ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:41 μ.μ. - 25/08/2009

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για τις πυρκαγιές στην Αττική

(ΚΛΙΚ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:28 μ.μ. - 25/08/2009

Ο Καραμανλής σε συνεδρία με τον drseeng

(ΚΛΙΚ)
[ drseeng ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:22 μ.μ. - 25/08/2009

Προπαγάνδα για αρχάριους (ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ)

.
ΤΑ ΟΡΙΑ
της πρόκλησης άγγιξε η χθεσινή απαράδεκτη και φθηνή προσπάθεια της κυβέρνησης να εξηγήσει ότι όλα πήγαν καλά, ότι ο μηχανισμός λειτούργησε και τελικώς για όλα φταίνε τα... ΜΜΕ που έδιναν διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ τον «στρατηγό άνεμο» η κυβέρνηση, την οποία οι 78 νεκροί του 2007 θα έπρεπε τουλάχιστον να την έχουν συνετίσει, ανακάλυψε την αιτία όλου του κακού. Φταίνε τα ΜΜΕ που διόγκωσαν την καταστροφή.

ΑΝΤΙ με σεμνότητα και σοβαρότητα να δώσει τη μάχη της πλήρους κατάσβεσης, να συντονίσει το έργο αρωγής των πυροπλήκτων, να σχεδιάσει αμέσως την προσπάθεια παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές ώστε να μην αντιμετωπίσουμε και άλλες καταστροφές με τις πρώτες βροχές, η κυβέρνηση έβγαλε τον εκπρόσωπό της να εξηγήσει ότι όλα έγιναν καλά...

Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι κάποια σπίτια, λίγα στον αριθμό, υπέστησαν ζημιές, τη στιγμή μάλιστα που η φωτιά ακόμη έκαιγε σε προάστια των Αθηνών, δείχνει κυρίως έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες.

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ αυτούς που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Αλλά και προς τα εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν στην Αττική και η ζωή τους γίνεται πια αβίωτη. Γιατί όση μυωπία κι αν έχει κανείς δεν θα μπορέσει να δει τη σχεδόν εξωραϊσμένη εικόνα που παρουσίαζε για την Αττική ο εκπρόσωπος του κ. Καραμανλή...

Η ΣΠΟΥΔΗ του κυβερνητικού εκπροσώπου να πει λίγο πολύ ότι η καταστροφή δεν ήταν και πολύ μεγάλη μαρτυρά την αγωνία της απερχόμενης κυβέρνησης να προλάβει να εκδώσει «πόρισμα», ώστε να αποποιηθεί τις βαρύτατες ευθύνες της για τη νέα αυτή καταστροφή.

ΟΣΟ ΓΙΑ τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, δυσκολευόμαστε πραγματικά να φανταστούμε τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, για να ζητηθεί έστω μια συγνώμη από τους πολίτες, να αισθανθεί κάποιος την ανάγκη να παραιτηθεί...

ΑΝ ΑΥΤΟ που ζήσαμε στην Αττική είναι το καλύτερο που μπορεί να πετύχει αυτή η κυβέρνηση, τότε είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε επειγόντως την αντικατάστασή της...

[ ΕΟΝΟΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:28 μ.μ. - 25/08/2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ;

Τι είναι η πατρίδα μας ; Μήπως οι πέρα κάμποι ;

Μήπως εκείνο το βουνό που καίεται και λάμπει;


Ο ήλιος π’ αχνοφαίνεται απ’ το μισό καλύβι ;

Τα άστρα που δε φέγγουνε γιατί καπνός τα κρύβει ;


Μήπως το μαύρο τσι Μαριές, το μαύρο σ’ Εξωχώρα ;

Ή μήπως στα Τριλάγκαδα ή όπου καίει τώρα ;


Όλα αυτά πατρίδα μας κι ο πόνος τση καρδιάς μας,

είκοσι χρόνια αργότερα θα κλαίνε τα παιδιά μας.



Δύ-στιχος

Από το ΡΑΠΟΡΤΟ

[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:18 μ.μ. - 25/08/2009

ΤΑ ΖΩΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ...




(ΚΛΙΚ)
[ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:23 μ.μ. - 25/08/2009

Κάψανε το δάσος - Θωμάς Μπακαλάκος 1979

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΤΡΙΧΙΛΙΑΡΑ!

ΟΚουρασμένος θα προεδρεύσει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου της κυβερνητικής επιτροπής και αμέσως μετά μπροστά από το μεγάλο τζάκι στοΜέγαρο Μαξίμου θα απευθύνει ένα ακόμα διάγγελμα για τις καταστροφές. Θα μοιράσει... τριχίλιαρα και θα συνεχίσει να ελπίζει ότι θα κυβερνήσει για άλλα τέσσερα χρόνια! Δεν έχει αντιληφθεί το μαύρο που θα πέσει στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Θα το διαπιστώσει σύντομα και θα καταλάβει πολλά...

[ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:57 μ.μ. - 25/08/2009

Ποιο μυστικό έκρυβε ο Κοροβέσης όταν βασανιζόταν από τη xούντα;

Του Γιώργου Γλυνού

Όσοι έχουν ακουστά τον Περικλή Κοροβέση ή έχουν διαβάσει το βιβλίο του «Οι Ανθρωποφύλακες» γνωρίζουν ότι βασανίστηκε πολύ άγρια από τη xούντα. Κανείς, όμως, δεν γνωρίζει το «φοβερό μυστικό» που έκρυβε και το οποίο ήταν η αιτία του άγριου βασανισμού. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Κοροβέσης έκρυβε «πληροφορίες και υλικό», ότι γνώριζε πού ήταν η γιάφκα, ότι ήταν το κλειδί στη διαδικασία της ανάκρισης για την εξάρθρωση όλης της οργάνωσης. Λάθος τεράστιο! Ο Κοροβέσης δεν ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Το μόνο που είχε κάνει ήταν δύο- τρία ραντεβού και επαφές με κάποιους οργανωμένους, εκ των οποίων κάποιος βασανίστηκε και ομολόγησε ότι συνάντησε και τον Κοροβέση. Γιατί, λοιπόν, βασανίστηκε τόσο άγρια; Ιδού η εξήγηση:

Ο Κοροβέσης στην Ασφάλεια τους είπε όσο πιο ευγενικά μπορούσε- γιατί είναι και ιδιαίτερα ευγενής- ότι πρώτον το ποιον βλέπει και τι λέει μαζί του είναι προσωπική του υπόθεση και δεν τους αφορά και δεύτερον ότι κατά την άποψή του όχι μόνο δεν έχει κάνει κάτι παράνομο, αλλά αντίθετα αυτοί είναι παράνομοι, ότι αυτοί έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι αυτοί έπρεπε να βρίσκονται στη θέση του κατηγορουμένου και όχι αυτός. Στην αρχή οι ασφαλίτες έβαλαν τα γέλια και σκέφτηκαν ότι έχουν να κάνουν με έναν γραφικό γελοίο τύπο, ο οποίος με τις πρώτες σφαλιάρες θα αρχίσει να «κελαηδάει» και θα ζητήσει συγγνώμη γι΄ αυτά που είπε. Δεν έγινε όμως αυτό. Ο Κοροβέσης, παρά τον άγριο βασανισμό, επέμενε στις απόψεις του. Η Ασφάλεια, αλλά και οι άνθρωποι της χούντας είχαν αγριέψει με το φαινόμενο και τη στάση Κοροβέση γιατί τους ξεφτίλιζε όλο τον μηχανισμό. Στο κάτω κάτω δεν του γύρευαν και τίποτα το ιδιαίτερα δύσκολο. Τα δύοτρία ραντεβού δεν τους ενδιέφεραν πια. Τους είχαν πιάσει όλους. Δύο πράγματα του γύρευαν. Πρώτον «να σκέφτεται πριν μιλήσει» και δεύτερον «να ανακαλέσει αυτά που είχε πει».

Ο Γιώργος Γλυνός είναι σύντροφος του Κοροβέση από την εποχή της χούντας και σήμερα είναι ευρωσυνταξιούχος, πρώην σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

[ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:30 μ.μ. - 25/08/2009

Χρεοκοπία [ΡΙΠΕΣ]

  • ΑΚΟΜΑ δεν είχαν σβήσει καλά καλά οι φωτιές όταν η κυβέρνηση άρχισε ξανά τα γνωστά της επικοινωνιακά παιχνίδια φορτώνοντας σε υπερβολές των μέσων τις δυσμενείς εντυπώσεις από την ολιγωρία που επιδείχθηκε κατά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
  • ΚΑΤΑΦΕΡΕ έτσι να δείξει πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι, γιατί βέβαια την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριζε ότι δεν κάηκαν τόσο πολλά σπίτια το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέβαζε τον αριθμό σε 150 και μάλιστα σε μια πρώτη καταγραφή.
  • Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βέβαια που τα έβαλε με τα... πεύκα δεν βρήκε τίποτα να πει για τον κατακλυσμό επικριτικών σχολίων από τα ξένα μέσα ενημέρωσης που συνοψίζονται στο ότι η Ελλάδα- δηλαδή η κυβέρνηση- δεν διδάχθηκε από την καταστροφή του 2007.
  • ΟΠΩΣ δεν είπε τίποτα για τα αλλεπάλληλα προβλήματα στον συντονισμό αλλά και τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν σε μέσα και ανθρώπους.
  • ΔΕΝ είπε τίποτα για τη σύλληψη του Ρώσου πιλότου ή για το πώς οι υλοτόμοι εμποδίστηκαν από το δασαρχείο την ώρα που άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες.
  • ΔΕΝ είπε τίποτα για τους λόγους που μας οδήγησαν να απορρίψουμε προσφορές βοήθειας την ώρα που σε μια σειρά από μεγάλες περιφερειακές φωτιές δεν υπήρχε ούτε ένα αεροπλάνο ή ελικόπτερο για να πετάξει.
  • ΔΕΝ είπε τίποτα για τις προφανείς ελλείψεις σε μέσα και τους λόγους που σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας δεν έχουν προχωρήσει οι διαγωνισμοί για την προμήθεια νέου υλικού- το τελευταίο αεροπλάνο αποκτήθηκε το 1998!
  • ΚΑΙ βέβαια δεν είπε τίποτα για τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.
  • Η χρεοκοπία της πολιτικής της βλέπετε δεν είναι μια αφηρημένη έννοια- έχει πραγματικό κόστος για την Ελλάδα και στο πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές!

[ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:21 μ.μ. - 25/08/2009

Τον εβαλε στο …βρακι της!!!

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:07 μ.μ. - 25/08/2009

Τοτε, τα δεντρα ψηφιζαν, σημερα φταινε για τις φωτιες!

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:56 μ.μ. - 25/08/2009

Οι αριστούχοι απογειώνουν τις βάσεις. Ρεκόρ με 20.000 κενές θέσεις...

...................................................................................
Η φετινή «κατασκευή» 11.000 αριστούχων, του μεγαλύτερου αριθμού τα τελευταία 9 χρόνια, σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσφορά θέσεων εισακτέων στις περιζήτητες σχολές αφενός, απογειώνει τις βάσεις εισαγωγής του συνόλου των περιζήτητων σχολών (εκτός των νομικών), αφετέρου στερεί σε μερικές χιλιάδες αριστούχων τη δυνατότητα να εισαχθούν σε τμήματα της πρώτης τους προτίμησης.

Πιο συγκεκριμένα, τα περιζήτητα τμήματα των...

παιδαγωγικών (δάσκαλοι) αλλά και των νηπιαγωγών του 1ου επιστημονικού πεδίου ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τις ήδη υψηλές βάσεις τους, τα μαθηματικά, φυσικά, χημικά και τα πολυτεχνικά τμήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου απογειώνονται, οι ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές κλπ «χτυπάνε κόκκινο» ανόδου ενώ άνοδος υπάρχει και στις «ναυαρχίδες» των οικονομικών τμημάτων του 5ου επιστημονικού πεδίου.

Στην αντίθετη κατεύθυνση, με πτώση των βάσεών τους βρίσκονται δεκάδες χαμηλόβαθμα τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ, πολλά εκ των οποίων (κυρίως ΤΕΙ) θα δεχθούν φέτος υποψήφιους με λιγότερα από 10.000 μόρια.

Φέτος καταγράφεται ρεκόρ κενών θέσεων σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, που ανέρχονται περίπου στις 20.000.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

[ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:34 μ.μ. - 25/08/2009

Με τα λεφτά της Ηλείας που έχει ο Μολυβιάτης θα κάνουν την πολιτική τους.

Σύμφωναμε πληροφορίες μας οι ανάγκες αναμένεται να καλυφθούν από το Ταμείο για τους Πυρόπληκτους του 2007 , το οποίο διαχειρίζεται ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης.
Δηλαδή τα χρήματα που έστειλαν οι απανταχού Ελληνες για να στηρίξουν τους πυρόπληκτους του 2007 και από τα οποία οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πάρει τίποτα θα υποσχεθούν ότι θα δώσουν στην Αττική.
Δηλαδή με ξένα κόλυβα θα κάνουν μικροπολιτική!

Τώρα αν είναι σε μορφή τριχίλιαρων λόγω εκλογών θα σας γελάσουμε
......

[ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:38 μ.μ. - 25/08/2009

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ Γ. ΡΑΛΛΗ (ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΪΙΑ) ΠΡΙΝ 28 ΧΡΟΝΙΑ

(κλικ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:20 μ.μ. - 25/08/2009

ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΛΗΑ ΕΠΙ ... ΘΕΙΟΥ.

(κλικ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:13 μ.μ. - 25/08/2009

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ (1)

(κλικ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:04 μ.μ. - 25/08/2009

ΑΡΑΙΑ - ΑΡΑΙΑ !...

[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:20 π.μ. - 25/08/2009

Άρπαξε το κτήμα αλλά οι στρατιώτες έσωσαν το σπίτι του Έβερτ



"Σχετικά με το κτήμα του Έβερτ: Το εν λόγω κτήμα είναι πρώην μοναστήρι το οποίο πλέον είναι το εξοχικό του κυρίου. Όταν οι φλόγες έφτασαν στην είσοδο του εξοχικού, ως δια μαγείας εμφανίστηκαν 3 πυροσβεστικά καθώς και 3-4 στρατιωτικά οχήματα με ....
στρατιώτες και ρυμουλκούμενες δεξαμενές, τα οποία του έσωσαν το σπίτι και σταμάτησαν την εστία σε μια ώρα μόλις. Τελικά, και για να σωθούμε από τη φωτιά, πρέπει να έχουμε το ...βύσμα μας..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

[ troktiko ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:58 π.μ. - 25/08/2009