Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Η ξεφτίλα... Του δίνουν 6 φρουρούς για να τον πηγαίνουν στη χαρτοπαιχτική λέσχη...




Μα καλά είναι κράτος αυτό?
Ο κύριος Γιώργος Βαρδινογιάννης με τά δισεκατομμύρια του να έχει 6 αστυφύλακες που πληρώνονται από τη τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου?
Και τι δουλειά κάνουν αυτοί οι φρουροί? Τον συνοδεύουν καθημερινά στις 
επισκέψεις που κάνει στην χαρτοπαιχτική λέσχη του Μαζοκοπάκη στην Εκάλη. Το κράτος πληρώνει 6 φρουρούς για να κάθονται έξω από την χαρτοπαιχτική λέσχη και να φυλάνε τον Βαρδινογιάννη
Η ξεφτίλα...

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

1. Αν και έχουμε ως αρχή να μη σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το εξής: ότι ακόμα και οι πολίτες που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, εμπιστεύθηκαν τη Ν.Δ. και τον κ. Καραμανλή, αναγνωρίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση, διέλυσε μέσα σε πέντε χρόνια, τα πάντα. Οδήγησε και οδηγεί τη χώρα στο δρόμο της οπισθοδρόμησης. Αναγνωρίζουν ότι η καθημερινότητα τους, σε όλους του τομείς, έχει γίνει χειρότερη. Αναγνωρίζουν ότι η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, το πρόβλημα της ακρίβειας έγινε κατά πολύ μεγαλύτερο, η ασφάλεια στην καθημερινή τους ζωή έγινε από κανόνας ζητούμενο, ότι στα πέντε χρόνια που κυβερνά η ΝΔ, χειροτέρεψε η κατάσταση στην Υγεία την Παιδεία, στην Πρόνοια, ότι η διαφθορά γιγαντώθηκε.

2. Με λίγα λόγια αναγνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση αντί να λύσει δημιούργησε και άλλα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Και σε απλά ελληνικά λένε ότι δεν εμπιστεύονται αυτή την κυβέρνηση.   

3. Ενδεικτικά, παραθέτουμε μερικά στοιχεία από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής:

-          Οικονομία: το 68,9% μιλάει για επιδείνωση της κατάστασης. Συμφωνεί το 48% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

-          Ακρίβεια: το 82,6% των πολιτών μιλάει για επιδείνωση της κατάστασης. Σε αυτό συμφωνεί και το 69% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

-          Ασφάλεια: Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 72,9% (σύνολο) και 55,5% (ψηφοφόροι ΝΔ).

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΥΑΛΑ» ΕΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

1. Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το μέλλον τους και το αύριο της χώρας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ασχολείται με το αν ο πρωθυπουργός είναι κουρασμένος ή ξεκούραστος, με το αν ο πρωθυπουργός θα μείνει ή θα φύγει μετά τις εκλογές, με το τι έφαγαν και τι ήπιαν στο γεύμα τους, ο κ. Σουφλιάς και η κ. Μπακογιάννη.

2. Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το μέλλον τους και το αύριο της χώρας, ακούν τον πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα στο ..εσωτερικό του κόμματος του!

3. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια και οι πολίτες δεν έχουν την υπομονή να ασχολούνται με το αν ο πρωθυπουργός είναι ή δεν είναι κουρασμένος, αν είναι ή δεν είναι κολλημένος σε καρέκλες και αξιώματα. Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει μία κυβέρνηση που να λύνει προβλήματα. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να ενδιαφέρεται για τον απλό Έλληνα πολίτη. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να υπερασπίζεται την Ελλάδα στο εξωτερικό με αξιοπιστία. Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αλλαγή πορείας.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΛΗ:

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, ΜΠΡΑΟΥΝ, ΘΑΠΑΤΕΡΟ, ΛΟΥΛΑ, ΜΠΑΣΕΛΕΤ. ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ STIGLITZ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

1. «Χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μετά την συνάντηση ηγετών των σοσιαλιστικών και προοδευτικών κομμάτων του κόσμου στη Χιλή, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις που απαιτούνται για την έξοδο της παγκόσμιας οικονομίας από την κρίση. Προοδευτική αλλαγή με τέσσερεις βασικούς άξονες:

-          «Πρώτον, την άμεση στήριξη των οικονομιών μας, με παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στήριξη της εργασίας και με σημαντικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα.

-          Δεύτερον, την κοινωνική προστασία των πολιτών μας, κάτι στο οποίο έδωσα ιδιαίτερη έμφαση. Εν μέσω κρίσης, οι πολίτες χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα υγείας, παιδείας, πρόνοιας.

-          Τρίτον, τα μέτρα, τα οποία παίρνουμε, να ανοίξουν το δρόμο για το αύριο, την μελλοντική οικονομία, μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», που συμβαδίζει με το περιβάλλον.

-          Και τέλος, την ανάγκη μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς, ώστε οι πολίτες και οι λαοί του κόσμου να έχουν λόγο, να σπάσουν την ανισότητα, και να μπορούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, πράγματι, να εκφράσουν τη βούληση των πολιτών μας».

2. «Αυτό το σχέδιο αφορά την παγκόσμια οικονομία, αφορά και την Ευρώπη, αφορά και την Ελλάδα.

Και η Ελλάδα με σχέδιο μπορεί. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Και αυτή είναι και η διαφορά μας με τη νεοσυντήρηση, που υιοθετεί τα συνθήματά μας, εμείς μιλάμε για πράξη. Με την πράξη μπορούμε, πράγματι, να διασφαλίσουμε μια ανθρώπινη κοινωνία».

3. Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάϊντεν. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.:

-          Ζήτησε από τον κ. Μπάϊντεν κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Κωνσταντινούπολη να επισκεφτεί και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

-          Ανέφερε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα ακολουθήσει επιθετική διπλωματική πολιτική με ανάληψη πρωτοβουλιών προς όλες τις χώρες της περιοχής στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, σε μια πολιτική με αρχές και κανόνες και όχι σε μια πολιτική με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

4. Ο Γ. Παπανδρέου είχε συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, και την Πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπασελέτ, κατά τις οποίες συζήτησε την προώθηση της ατζέντας των προοδευτικών δυνάμεων στη διάσκεψη των ηγετών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20) που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο.

5. Από την Χιλή, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Stiglitz, που πραγματοποιείται αύριο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G20. Η Επιτροπή Stiglitz, συγκροτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο 2008, με απόφαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μετά από πρόταση του Γ. Παπανδρέου. Στόχος της Επιτροπής είναι η διαμόρφωση ενός Οδικού Χάρτη εξόδου από την κρίση, ο οποίος παράλληλα θα διασφαλίσει τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών στον πλανήτη.

6. Νωρίτερα αύριο, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Stiglitz με την συμμετοχή επιφανών οικονομολόγων, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του «Συμποσίου της Σύμης». Στην ειδική αυτή συνεδρίαση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι Joe Stiglitz, Columbia University, James Galbraith, University of Texas, Gary Dimsky, California University, Stuart Holland, University of Coimbra, Richard Parker, Harvard University, Dimitri Papadimitriou, Πρόεδρος στο «The Levy Economics Institute» και Joakim Palme, Διευθυντής στο «Stockholm Institute of Future Studies».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ.


Από τοΈθνοςκαι ΤΑ ΝΕΑ. Πατήστε κλικ.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ...



Ερώτηση για την τύχη 1,5 εκ. ευρώ που αγνοείται κατέθεσαν πριν από λίγο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την ερώτηση πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, που προοριζόταν για την Αφρική και την Μέση Ανατολή και εξειδικευόταν στην παραγωγή και διάθεση ζυμαρικών στα παιδιά της Αιθιοπίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, για το οποίο εκταμιεύθηκε δημόσιο χρήμα ύψους 1.500.000 ευρώ, με ευθύνη του Υπουργείου Εξωτερικών, κατέληξε, μέσα από αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις, σε ένα ρεσιτάλ κακοδιαχείρισης, αφού η τύχη των κονδυλίων αγνοείται και η ανθρωπιστική βοήθεια ουδέποτε παρασχέθηκε παρά την παρέλευση του χρονικού περιθωρίου του σχετικού προγράμματος.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα ίδια εκτενή δημοσιεύματα, η
Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) τουΥπουργείου Εξωτερικών, εκπόνησε το φθινόπωρο του 2004 το παραπάνω επισιτιστικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ, το οποίο παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον τότεΥφυπουργό Εξωτερικών, στις 30/10/04, σε συνάντηση που είχε στην εκλογική του περιφέρεια με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, συγκεκριμένος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, θα αγόραζε από την ΕΑΣ Ροδόπης 8.500 τόνους σιτηρών, με προσδιορισμένη τιμή, το οποίο εν συνεχεία θα διατίθετο σε εταιρεία αντίστοιχου κλάδου για την μετατροπή του σε ζυμαρικά. Η συνολική δαπάνη αγοράς των σιτηρών είχε προϋπολογισθεί στα 1,1 εκ ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό του κονδυλίου, δηλαδή τα εναπομείναντα 400.000 ευρώ αντιστοιχούσαν στις διοικητικές δαπάνες του συμμετέχοντα Μη Κυβερνητικού Οργανισμού...
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Γρηγόρης Νιώτης
Μάρκος Μπόλαρης
Γιάννης Δριβελέγκας
Μιχάλης Τιμοσίδης
Δημήτρης Τσιρώνης
Χρήστος Αηδόνης
Χρύσα Αράπογλου
Θεοδώρα Τζάγκρη
Γιάννης Αμοιρίδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
Μανώλης Στρατάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ