Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Τίποτα δεν πάει χαμένο....


... με δυό παιδιά φοιτητές, που μετά από 30..35 χρόνια (από όταν ήμουν φοιτητής) αγωνίζονται για αξίες και δικαιώματα στις σημερινές φοιτητικές εκλογές.
από  ΜΠΟΣΤΑΝΙ.....

¨Ησυχα βράδια....


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:44 μ.μ. - 13/05/2009

Να δώσουμε φωνή στον Ευρωπαίο πολίτη

Απόσπασμα απο την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Συμπόσιο των Αθηνών με θέμα: «Η Σοσιαλδημοκρατία και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Ποιο θα είναι το προοδευτικό μοντέλο για την Ευρώπη;»
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:21 μ.μ. - 13/05/2009

ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΗΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004...

1. Κ. Καραμανλής, ομιλία σε νέους στο κλειστό γυμναστήριο «Έσπερος» της Καλλιθέας, 2 Φεβρουαρίου 2004: «Στη Νέα Διακυβέρνηση, θα εγγυηθούμε σε όλα τα παιδιά, από τις τάξεις του Γυμνασίου κιόλας, την ευκαιρία να δουλέψουν και να μορφωθούν χρησιμοποιώντας τον δικό τους, τον ατομικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή...Έναν υπολογιστή με modem, που να τους επιτρέπει να αντλήσουν τις άπειρες πληροφορίες του Διαδικτύου...Θα ξεκινήσουμε τον πρώτο χρόνο με την απόκτηση 150,000 υπολογιστών, για τη Β" Γυμνασίου και για όσους φοιτητές και σπουδαστές θελήσουν να συμμετάσχουν».

2. Ήταν τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός περιδιάβαινε ανέμελα την Ελλάδα μοιράζοντας χιλιάδες υπολογιστές στους μαθητές, μειώνοντας το Φ.Π.Α. στους αγρότες, επανιδρύοντας το κράτος, τακτοποιώντας 250.000 συμβασιούχους, εξαφανίζοντας ράντζα και φακελάκια από τα νοσοκομεία και υποσχόμενος σεμνοταπεινή διακυβέρνηση.

3. Και μετά κυβέρνησαν. Οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν. Χάθηκαν μέσα στη σκόνη μίας ολόκληρης πενταετίας στην οποία τα πάντα καταρρακώθηκαν: η οικονομία, η διαφάνεια, το περιβάλλον, η νοημοσύνη μας.

4. Και μετά τους ήρθε η φαεινή ιδέα: «Μέσα σε αυτόν τον πανικό, κανένας δεν θα θυμάται τις υποσχέσεις μας. Ας τις επαναλάβουμε λοιπόν!».

-    Οι ίδιοι λοιπόν άνθρωποι που το 2004 είχαν υποσχεθεί 150.000 υπολογιστές για τη Β' Γυμνασίου από τον πρώτο, μάλιστα, χρόνο της Νέας Διακυβέρνησης και ποτέ δεν το έκαναν, ανακοίνωσαν χθες ότι θα μοιράσουν, από τον επόμενο Οκτώβριο 120.000 φορητούς υπολογιστές στους μαθητές της Α' Γυμνασίου!

5. Δύο παρατηρήσεις:

-    Πρώτον: Εμείς τις θυμόμαστε όλες τις υποσχέσεις τους από το 2004 και μπορούμε, αν θέλουνε, να τους βοηθήσουμε εντοπίζοντας και άλλες για να τις επαναλάβουν. Γιατί να κουράζονται; Από τη στιγμή μάλιστα που είναι ήδη εξαντλημένοι από την κούραση;

-    Και δεύτερον: Υπολογιστές όντως θα μοιραστούν. Θα μοιραστούν και ηλεκτρονικά βιβλία για να έχει κάθε νέος τη δυνατότητα να παίρνει γνώση από ένα τεράστιο πλούτο βιβλίων. Αλλά θα μοιραστούν από άλλη κυβέρνηση. Όπως έχει δεσμευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου.    

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:23 μ.μ. - 13/05/2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μεταβαίνει αύριο, Τετάρτη 13 Μαΐου, στο Πεκίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί, συνάντηση κορυφής μεταξύ των ηγεσιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πεκίνο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο.Επίσης, θα προεδρεύσει σε συνάντηση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία, παρουσία των συντονιστών της Επιτροπής, Γιόραν Πέρσον, τέως πρωθυπουργού της Σουηδίας, και Ρικάρντο Λάγκος, τέως Προέδρου της Χιλής.Στις συναντήσεις του με τα ηγετικά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συζητήσει θέματα που αφορούν την σχέση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, τις διμερείς σχέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Κίνας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά έχει μία στενή σχέση συνεργασίας και δραστηριοποιείται στις Επιτροπές που αφορούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και τα θέματα Διεθνούς Αφοπλισμού.Η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες έναν εποικοδομητικό διάλογο με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, για την συμμετοχή της Κίνας στην διαμόρφωση των προτάσεων που προωθούν οι σοσιαλιστές σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.  Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις με οικολογικό ενδιαφέρον όπως, το Πράσινο Κτίριο Tsing Hua και το εργοστάσιο σκυροδέματος Jinyu, που λειτουργεί με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος. Το  Πράσινο Κτίριο Τsing Hua, κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι ένα πρότυπο κτίριο σε διεθνές επίπεδο για την έξυπνη χρήση κατασκευαστικών τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον και ενεργειακά αυτόνομο.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:23 μ.μ. - 13/05/2009

Για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην καί οι επόμενες


 ΑΠΌ MAKAKASGR

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:56 μ.μ. - 13/05/2009

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται....

Μπρρρρρρρρρρρ!
 ΑΠΌ MAKAKASGR

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:51 μ.μ. - 13/05/2009

ΗΞΕΡΕ Η ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Της ξέφυγε ή το είπε επίτηδες; Τι είπε η ΝτόραΜπακογιάννη το πρωί; Είπε ότι ήξερε για την απόφαση τουπρωθυπουργού να κλείσει τηΒουλή! Δεν ήξερε ο πρόεδρος του Σώματος και ήξερε η υπουργός Εξωτερικών! Πως γίνεται αυτό; Γίνεται. Με τονΚαραμανλή όλα γίνονται. Προφανώς έχει παραδώσει τα κλειδιά της Ν.Δ. στην "Ψηλή" και παίρνει την άδειά της για τα πάντα. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:47 μ.μ. - 13/05/2009

Δεν είναι να " βάζεις το χέρι σου στη φωτιά " για κανέναν.


Αυτή είναι πραγματιικά η είδηση βόμβα της ημέρας. Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΝΕΤ, ένταλμα σύλληψης για τον  Παναγιώτη Φούρλα, πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής εκκρεμεί από χθες το βράδυ, καθώς στην κατοικία του βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα αμύθητης αξίας! Ο Π. Φούρλας διαφεύγει της σύλληψης! Δεν είναι να " βάζεις το χέρι σου στη φωτιά " για κανέναν. 

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:44 π.μ. - 13/05/2009

Οι αστυνομικοί έβλεπαν τους τρομοκράτες να περνούν

Δεν έμεινε   τίποτα όρθιο στα  γραφεία της  Εurobank  από την ισχυρότατη   έκρηξη που  προκλήθηκε  από τα 20  κιλά ζελατοδυναμίτιδας   που τοποθέτησαν οι  τρομοκράτες. Γειτονικά κτίρια  αλλά και έξι  σταθμευμένα οχήματα  υπέστησαν  σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ  δέντρα καθώς και μια  κολόνα που  βρίσκονταν  μπροστά από το κτίριο  κόπηκαν  στη μέση
Με τη μέθοδο τού «όπου φύγει φύγει» αντιμετώπισε για μία ακόμη φορά η ΕΛ.ΑΣ. τους τρομοκράτες. Χθες τα ξημερώματα έξω από το υποκατάστημα της Εurobank στην Αργυρούπολη 3 αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης- μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές......


όλο το ρεπορτάζ του Στέλιου Βραδέλη :
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4516422&ct=1ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:32 π.μ. - 13/05/2009

η γελοιογραφία της ημέρας

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:22 π.μ. - 13/05/2009

Γάλα

Δημήτρης Δανίκας 

ddanikas@dolnet.gr


ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΛΑΘΟΣ. Διαφημιστής μεγαλοεισαγωγέων και εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου. Απόδειξη; Μα το ξεπούλημα των οχημάτων μεγάλου κυβισμού, των τριαξονικών και πολυτελών τζιπ. Στα παλαιότερα των υποδημάτων το περιβάλλον και ο φτωχός. Όλοι- από τον μεροκαματιάρη μέχρι την ατμόσφαιρα- στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν. Αρκεί οι δικοί μας να μοσχοπουλάνε και να κυκλοφορούν με σαλονάτα τανκς στο Κολωνάκι. Αν η Νέα Δημοπρασία επιθυμούσε να αναθερμάνει την αγορά του αυτοκινήτου και να διευκολύνει τον απλό καταναλωτή θα έκανε το αυτονόητο. Απόσυρση του παλιού στόλου μικρών κυβικών με παράλληλη ελάφρυνση των τελών και των δασμών. Φτηνότερο αυτοκίνητο για τον εργαζόμενο τον καθημερινό. Λιγότερη μόλυνση για τον λαό. Θα μου πείτε, μα τι περίμενες; Κοινωνική ευαισθησία και περιβάλλον καθαρό; Όχι. Περιμένω από κάθε πολίτη να ρίξει τόσο φούμο που μπροστά τους οι μαύροι θα φαντάζουν άσπροι σαν γάλα αγελαδινό! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:17 π.μ. - 13/05/2009

Αθροιτιδα

Ένας τύπος, ελεεινός και μεθυσμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, ανεβαίνει σ’ ένα λεωφορείο. Κάθεται δίπλα σ’ έναν παπά, τραβάει μια ρουφηξιά από ένα φλασκί, βγάζει μια τσαλακωμένη εφημερίδα απ’ την κωλότσεπη, σκουπίζει μ’ αυτήν το λερωμένο από κραγιόν και ποτό πρόσωπό του και αρχίζει να τη διαβάζει. Σε κάποια στιγμή, γυρνάει στον παπά και του λέει:

- Πάτερ, συγγνώμη για την ενόχληση, αλλά μήπως ξέρετε τί προκαλεί την αρθρίτιδα;

- Η έκλυτη ζωή, η επαφή με φτηνές και διεστραμμένες γυναίκες, το αλκοόλ και η αυτοπεριφρόνηση τέκνο μου, του λέει με στόμφο και περιφρόνηση ο παπάς.

- Να με πάρει και να με σηκώσει! μουρμουρίζει ο μέθυσος και ξαναβυθίζεται στην εφημερίδα του.

Ο παπάς ξανασκέφτεται το τί είπε, μετανιώνει για τον τρόπο του και λέει απολογητικά:

- Συγγνώμη τέκνο μου, δεν έπρεπε να σου μιλήσω έτσι απότομα. Για πες μου όμως, πόσο καιρό έχεις αρθρίτιδα;

- Δεν έχω πάτερ, αλλά μόλις διάβασα πως έχει ο Πάπας!

από ΑΣΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:05 π.μ. - 13/05/2009

Αναμνηστικη φωτογραφια…..

Λίγο πριν τελειώσει το σχολείο όλη η τάξη έχει βγει φωτογραφία και η δασκάλα προσπαθεί να πείσει τα παιδάκια να αγοράσουν την ομαδική φωτογραφία:
“Σκεφτείτε πόσο ωραίο θα είναι όταν θα έχετε μεγαλώσει και θα βλέπετε την φωτογραφία και θα λέτε: αυτή είναι η Ελένη, είναι γιατρός, αυτός είναι ο Μιχάλης είναι δικηγόρος.”
Πετάγεται ο Τοτός:
“Kαι αυτή είναι η συγχωρεμένη η δασκάλα μας.”
από ΑΣΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:02 π.μ. - 13/05/2009

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ...

"...Διορίσαμε καινούργιους αγροφύλακες, την ώρα που έχουμε κενά στα νοσοκομεία, σαν να ήταν οι αγροφύλακες αναγκαίοι στον τόπο. Τι σπατάλη! Την ώρα που τα νοσοκομεία μας έχουν ανάγκη νοσηλευτικού προσωπικού και είναι κλεισμένες κλινικές και δεν εργάζονται γιατί δεν έχουν προσωπικό, εμείς διορίζουμε αγροφύλα-κες...".

ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,
 πρ. Πρόεδρος Δημοκρατίας

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΊΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:55 π.μ. - 13/05/2009

Στην Πάτρα την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου...

Στην Πάτρα πρόκειται να μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση την Κυριακή, μετά την επιστροφή του από την Κίνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Είναι πολύ πιθανό την ημέρα εκείνη να ανακοινώσει και τα ονόματα του ευρωψηδελτίου.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:49 π.μ. - 13/05/2009