Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Στα πιτς οι αγρότες...

από dr Seeng

το μποστάνι

Νικήτας ο κηπουρός...

Όταν είδα την υπόθεση κοπής των πεύκων στην Κυψέλη, με εντολή του Νικήτα Κακλαμάνη, η πρώτη μου σκέψη ήταν ίδια μ’αυτή της πλειοψηφίας του κόσμου. Ο δήμαρχος που έβαλε ΜΑΤ να προστατέψουν ένα ψεύτικο δέντρο από φιλόδοξους εμπρηστές, έδωσε εντολή να φύγουν πολλά αιωνόβια δέντρα από τηνκαρκινογόνα Αθήνα. Και τον θεωρούσα έναν από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς… Δεν σκέφτεται πως με τέτοια πράγματα, κινδυνεύει να χάσει ο Νικοπολίδης τη δουλειά του;
ΥΓ. Εκπληξούλα για τους αναγνώστες και τους ασθενείς του dr.Seeng εν όψει…!

από dr.Seeng

το μποστάνι

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

1.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δια του προέδρου τους, ζήτησαν και χθες, την επαναφορά του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ που καταργήθηκε με προσωπική απόφαση, όπως ο ίδιος υποστήριξε στη ΔΕΘ, του σημερινού πρωθυπουργού.

2. Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με το «μέτρο» αυτό και ξεκαθάρισε ότι, ως κυβέρνηση, θα το καταργήσει. Είναι ένα μέτρο άδικο, ένα μέτρο που φτάνει στο σημείο να φορολογεί ακόμη και εισοδήματα κοντά στο όριο της φτώχειας.

3. Απαιτούμε μαζί με τους επαγγελματίες, εδώ και τώρα, την επαναφορά του αφορολόγητου που κατήργησε η αποχωρούσα κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. 

ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ. 

ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.

1.O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες με τον κ. Νίκο Αναλυτή, τον Πρόεδρο του λεγομένου Ταμείου Κατά της Φτώχειας. Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε στην αρχή να συναντήσει τον κ. Αναλυτή στα γραφεία του Ταμείου για να για να ενημερωθεί επιτόπου.

Όμως ούτε γραφεία υπάρχουν, ούτε Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε υπάλληλοι, ούτε επιστημονικοί συνεργάτες, όπως προέβλεπε ο νόμος. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

2. Υποτίθεται ότι το Ταμείο αυτό ήταν η απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης η απόδειξη της πρόθεσης της να ενισχύσει τους ασθενέστερους, η αιχμή του δόρατος της κοινωνικής της πολιτικής. Τελικά είναι η απόδειξη της αναξιοπιστίας της.

3. Το 2007 ο σημερινός πρωθυπουργός, με το γνωστό θεατρικό τρόπο, ανακοίνωνε ότι σε βάθος τετραετίας τοΤαμείο Κατά της Φτώχειας θα έχει 2 δις ευρώ. Το 2008, άρχισε τις εκπτώσεις. Μίλησε για 500 εκατ. ευρώ στο 2008. Ο προϋπολογισμός του 2008 τελικά ενέγραψε 100 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2008, δεν είχε δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ.

4. Πριν από ένα μήνα, η Βουλή ψήφισε έναν προϋπολογισμό, στον οποίο για το 2009 προβλέπονται 350 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Κατά της Φτώχειας. Πριν από μερικές μέρες, στη Βουλή, πέρασε μία τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης. Ανακαλύπτουμε ότι το περίφημο επίδομα θέρμανσης μετονομάστηκε σε έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής, με κόστος 260 εκατ. ευρώ, τα οποία – ω του θαύματος – αφαιρούνται από τα χρήματα του Ταμείου. Με άλλα λόγια, το Ταμείο αυτή τη στιγμή, αφότου δοθεί, όταν δοθεί το επίδομα θέρμανσης, θαέχει 90 εκατ. ευρώ υπόλοιπο.

5. Η κυβέρνηση λοιπόν θα κάνει κοινωνική πολιτική με τα 90 εκ ευρώ που απομένουν. Με αυτά, θα στηριχθούν οι αδύναμες ομάδες. Το ερώτημα είναι ποιον κοροϊδεύουν. Και φυσικά, με ποια αξιοπιστία θα σταθούν μπροστά στους Έλληνες πολίτες, στις επερχόμενες εκλογές και θα ζητήσουν την ψήφο τους.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ;

1.Η κυβέρνηση έχοντας χάσει και τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας της στον αγροτικό κόσμο, παίζει και σε αυτόν τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα, ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Ήξερε η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής τα προβλήματα των αγροτών. Τα είχαν επισημάνει και οι ίδιοι του οι βουλευτές. Αλλά, όπως πάντα δεν έκανε τίποτα.

2. Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους η κυβέρνηση άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις για κονδύλια χωρίς να ξέρει κανείς τα βασικά: Ποια είναι τα πραγματικά ποσά; Είναι αυτοτελή ή συμψηφίζονται με αποζημιώσεις; Σε ποιους θα δοθούν; Με ποια κριτήρια; Με ποιες διαδικασίες;

3. Εννοείται ότι εκτός από τις άμεσες ενισχύσεις, η κυβέρνηση δεν παρουσίασε κανένα απολύτως σχέδιο για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία τα επόμενα χρόνια. Διότι απλά δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για το μέλλον. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η διαχείριση του προβληματικού παρόντος της. Πώς, με κάθε τρόπο θα παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

4. Σε αντίθεση με την αποχωρούσα κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, παρουσίασαν και έθεσαν σε διαβούλευση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αγροτική πολιτική, παρουσίασαν τις 10 ξεκάθαρες προτεραιότητες της αυριανής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου.

5. Ακούμε και διαβάζουμε διάφορα για την στάση του ΠΑΣΟΚ. Πατάμε, λέει σε δύο βάρκες. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα. Στηρίζουμε τους αγώνες των αγροτών, σεβόμαστε τις αποφάσεις τους, δεν έχουμε καμία διάθεση να τους κηδεμονεύσουμε.

6. Δεν είναι ο ρόλος μας αυτή τη στιγμή να βγούμε και να ζητήσουμε να συνεχίσουν ή να σταματήσουν τα μπλόκα στους δρόμους. Όλοι αντιλαμβάνονται, οι αγρότες πρώτοι, ότι κάθε κοινωνική ομάδα, πάντα πρέπει να έχει στο μυαλό της και τις επιπτώσεις στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομία της χώρας. Και μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

7. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα μπλόκα δημιουργούν πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Δεν μπορεί να συνεχίσουν επ’ αόριστο. Όλοι όμως αντιλαμβανόμαστε ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς δίνει στους αγρότες δεν πρέπει να αδικηθεί ο αγώνας τους.

8. Είναι όμως σαφές – και οι αγρότες το αντιλαμβάνονται πολύ καλά- ότι από αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορούν να περιμένουν ούτε λύσεις για τα άμεσα προβλήματά τους, ούτε προτάσεις για μία βιώσιμη και ανταγωνιστική ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

1.Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η χώρα μας βρίσκεται σε αναταραχή. Τα προβλήματα των πολιτών, τα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων, γίνονται ολοένα και εντονότερα, ζητούν επιτακτικά λύσεις. Η κυβέρνηση, αντί για λύσεις, αντί για πολιτικές, ρίχνει λάδι στη φωτιά. Έτσι την ώρα που χρειαζόμαστε όσο ποτέ ως κοινωνία συλλογικότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπίσουμε την ύφεση, βυθιζόμαστε για δεύτερο μήνα στη σύγκρουση, στην αναταραχή, στο διχασμό.
2. Την ώρα αυτή είναι φανερό ότι 
η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια κυβέρνηση που να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση που την μαστίζει. Αλλά την ώρα αυτή στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση που δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για τη χώρα. Πορεύεται χωρίς πυξίδα και ανάλογα με τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων. Το τιμόνι της χώρας βρίσκεται στα χέρια μιας κυβέρνησης που βουλιάζει στο βυθό της αναξιοπιστίας των προεκλογικών της υποσχέσεων. Δεν την εμπιστεύεται πια κανείς.
3. Την ώρα αυτή είναι φανερό ότι η χώρα χρειάζεται μια ηγεσία που θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του τόπου για το κοινό καλό.
 Την ώρα αυτή, η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους που επενδύουν στη σύγκρουση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Νομίζουν ότι έτσι θα καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες για το που φτάσαμε.

4.Την ώρα αυτή η χώρα χρειάζεται ηγεσία, που να έχει το πολιτικό θάρρος να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Η εικόνα του σημερινού πρωθυπουργού, σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ, να υποστηρίζει, μετά από 5 χρόνια στην εξουσία ότι για τα χάλια της οικονομίας φταίει το ΠΑΣΟΚ και η διεθνής κρίση, είναι αποκαρδιωτική και θλιβερή. Ειδικά όταν αμέσως μετά κάνει λόγο για υπευθυνότητα. Οι πολίτες ξέρουν ότι η άδικη οικονομική πολιτική των τελευταίων χρόνων έχει την υπογραφή του σημερινού πρωθυπουργού. Οι πολίτες ξέρουν ακόμη ότι πολύ πριν την διεθνή κρίση, τα έσοδα του κράτους έπιασαν πάτο. Οι πολίτες ξέρουν ότι ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός που ψήφιζε με τυμπανοκρουσίες ένα προϋπολογισμό που πριν περάσουν 20 μέρες, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων.

5. Κάθε μέρα που περνά με την αποχωρούσα κυβέρνηση της ΝΔ γαντζωμένη στην καρέκλα της εξουσίας, είναι μια ακόμη χαμένη μέρα για τον τόπο. Για τον αγρότη, για το μικρομεσαίο, τον επαγγελματία, το νέο, το μισθωτό, τη γυναίκα, το συνταξιούχο.

6. Η Ελλάδα, αξίζει καλύτερα. Όλοι μας, κάθε πολίτης, αξίζουμε κάτι καλύτερο από τον παραλογισμό, την μιζέρια, την εγκατάλειψη που ζούμε σήμερα. Αξίζουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Αξίζουμε μια Πολιτεία που ενώνει και δεν διχάζει. Που συνθέτει και δεν διαιρεί. Γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Αυτό εγγυάται το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο DJ της Μυκόνου που έπιασαν για πορνογραφία τον είχαν αφήσει ελεύθερο πριν λίγες ημέρες για Ναρκωτικά!

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΥΡΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ...ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Ο dj που συνελήφθη για την πορνογραφία και το εμετικό υλικό με βρέφη 6 μηνών είναι ο ΑΡΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΑΝ που ήταν σε κέντρο στην ΜΥΚΟΝΟ. Ο άνθρωπος αυτός είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα με ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και ο εισαγγελέας Σύρου τον άφησε ελεύθερο!!!Τον χειμώνα ήταν μηχανικός και το καλοκαίρι dj. Και παρότι είχε συλληφθεί τον άφησαν ελεύθερο! Τον εισαγγελέα ποιος...

θα τον ελέγξει που τον άφησαν ελεύθερο και αποδείχθηκε ότι έπεσε έξω αφού λίγες ημέρες μετά συνελλήφθη και πάλι για άλλο κακούργημα! Ο Αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης τέθηκε εκτός ενεργού υπηρεσίας αφού η δικαιολογία ότι εξομολογούσε τα παιδάκια δεν πείθει μιας και τον έπιασαν να αγοράζει πορνογραφικό υλικό!.
Στο κύκλωμα είναι και ο μηχανικός Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Σπύρος Συμεωνίδης, επίσης μηχανικός, ο γιατρός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης και ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης.
(Η φωτογραφία είναι από Μύκονο αλλά άσχετη)

Αυτός είναι ο dj που εμπλέκεται στο σκληρό κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

Αυτός είναι ο ένας εκ των ανθρώπων που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε ένα από τα σκληρότερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο. Είναι ο Άρης Μπαχαριάν που είναι dj στην Μύκονο και συνελλήφθη από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο Μπαχαριάν είχε απασχολήσει πριν λίγες ημέρες την δικαιοσύνη για ναρκωτικά αλλά ο εισαγγελέας Σύρου τον άφησε ελεύθερο! Και τώρα έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Ξέρετε ποιος άμοιρος είναι υποστηριχτής του στο facebook, χωρίς να ξέρει τι κουμάσι είναι ο λεβέντης; Ο... 
Οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μοτοσυκλέτας Βαλεντίνο Ρόσι. Ε, και εσύ ρε Ρόσι να προσέχεις που βάζεις την...υπογραφή σου. Πάλι καλά που τον άρπαξε τον Μπαχαριάν η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος γιατί θα κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Να και κείμενο του ιερέα που πιάστηκε για παιδική πορνογραφία


Ένα από τα κείμενα που δημοσίευσε στο geocities ο π.Φώτιος Μακρυστάθης που συνελλήφθη για εμπλοκή του κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.
Ο ιερέας που τέθηκε σε αργία από τον Μητροπολίτη Σπάρτης γράφει για την εκκλησία! Κρίμα. Ντροπή και δεν φοβήθηκε ούτε τα ιερά ούτε τα όσια; 



"Ο ανεκδιήγητος Δήμαρχος"...


Έγραψε το πρωί η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Λυριτζή-Οικονόμου στη ΝΕΤ.
"Πρόκειται για ανεκδιήγητο δήμαρχο. Τα 
Χριστούγεννα είχε τα ΜΑΤ στη πλατεία Συντάγματος και φύλαγαν το ψεύτικο δένδρο. Τώρα έχει τα ΜΑΤ στην Πατησίων να απωθούν τούς κατοίκους που προσπαθούν να σώσουν τα υπεραιωνόβια δένδρα που πάει να κόψει για να κάνει υπόγειο πάρκινγκ".
Σωστός...

από nonews-news

το μποστάνι

Αρχιμανδρίτης σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Συνεληφθησαν 25...

Απίστευτο.
Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Σπάρτης, συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Από την δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν ακόμα 25 άτομα.

ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ...


 Δεσπότης και αστυνομία συνεργάζονται για να εντοπίσουν την δράση του...
αρχιμανδρίτη στην περιοχή. Κάνουν έρευνες στα κατηχητικά σχολεία στα οποία δίδασκε, και εξετάζουν μάρτυρες που γνώριζαν τον κύκλο των επαφών του. Όπως μας πληροφορούν με e-mail κάτοικοι της Σπάρτης, ολόκληρη η πόλη έχει σηκωθεί στο πόδι, για τα έργα και τις ημέρες του Αρχιμανδρίτη.
Είναι να μην ανησυχούν οι άνθρωποι...

από nonews-news

το μποστάνι

Τι να τους κάνουν τους συμβούλους ;;;....


Πρετεντέρης με άποψη και θάρρος.
Υπέδειξε τρόπο κάμψης των αγροτών στον Χατζηγάκη.
Απίθανο πού κατάντησε ο δημόσιος διάλογος!!!  Γιατί τους δώσατε 500 εκατομμύρια από την αρχή; Αν τους δίνατε πρώτα 100 και μετά τα υπόλοιπα δεν θα υπήρχε τώρα αυτή η κατάσταση, είπε ο μεγαλοδημοσιογράφος κ. Πρετεντέρης στον υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης. Εσκισε... Αλλά μην παρεξηγηθούμε, ο κ. Πρετεντέρης προφανώς ανήκει στο κλαμπ εκείνων που ασκούν κριτική στον υπουργό ότι κακώς έδωσε όλα τα λεφτά από την αρχή. Για αυτούς, μίλησε η «9ήμερη μάνα»,κ. Σπυράκη, η οποία συνόψισε, με δική της ανάλυση... χα, χαχα, .....

από Go report...

το μποστάνι

Και τωρα, Κωστα;


Το «Γράψε, Κώστα» δεν πέρασε
Θα στείλουν τανκς και στρατό ή ΜΑΤ;
Θα κατέβουν στο Σύνταγμα οι παραγωγοί;
Τι θα κάνει τώρα η κυβέρνηση, η οποία πιέζει μέσω άλλων κοινωνικών ομάδων, μπροστά στη νέα κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, μετά το ναυάγιο στο υπουργείο που δέχεται και καταγγελίες;

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ πρωτοστατούσαν τα στελέχια της...
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, γιατί έφτασε την αγροτιά στο απροχώρητο; Τώρα θα κοιτάξει για δαύτους; Αλλωστε, το είχαμε ξεχάσει. Είχε ρίξει το βάρος της στον τουρισμό. Αυτή είναι η βαρια βιομηχανία της χώρας. Οι αγρότες ήταν προφανώς η ελαφριά.

Για να δούμε τι θα κάνει με την ελαφριά βιομηχανία; Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλα αυτά τα χρόνια που η ΝΔ κυβερνά, απλώς έπιανε χώρο στο υπουργείο Γεωργίας που του άλλαξε και όνομα. Διαφορετικά δεν θα υποσχόταν διαλογο για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
Καλά, και αυτό το μητρώο αγροτών ακόμη δεν το έφτιαξαν;
από goreport.blogspot.com
το μποστάνι
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά :


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

[ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ] Υπουργείο Μπλόκων Εθνικών Οδών

Της Ματίνας Ηρειώτου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 27 Ιανουαρίου 2009
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης; Να παριστάνει τον τροχονόμο κάθε φορά που τα τρακτέρ κλείνουν τις εθνικές οδούς μοιράζοντας επιδοτήσεις; 

Και τι θα γίνει αν αύριο κλείσουν οι δρόμοι με τα Ι.Χ. κάθε τάξης που θα πλήττεται από την οικονομική κρίση; Είναι σαφές πως η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να χαράσσεται υπό την πίεση κοινωνικών τάξεων, όσο κι αν μια κυβέρνηση έχει σχέση δούναι και λαβείν μαζί τους. 

Και ωραία, ας πούμε ότι το «πακέτο Χατζηγάκη» είναι πραγματικό και θα βρεθούν χρήματα για αναπλήρωση του πραγματικά χαμένου εισοδήματος. Και ότι το ίδιο θα συμβεί και του χρόνου και θα συμβαίνει για δύο-τρία χρόνια ακόμη. Μετά το 2013, όμως, τι θα συμβεί στους Έλληνες αγρότες που εδώ και τρεις δεκαετίες έχουν αποκτήσει την «κουλτούρα των επιδοτήσεων»; 

Αυτό το ερώτημα βάζουν με αγωνία οι νεώτεροι αγρότες που δίνουν έντονο «παρών» στις εθνικές οδούς. «Δώστε κατεύθυνση για να μη ρίχνουμε τριακόσια κιλά λίπασμα το στρέμμα, να μην ποτίζουμε με το νερό που αύριο δεν θα έχουμε να πιούμε», λένε αυτοί που δεν έχουν συνδικαλιστικά ένσημα, που έχουν απογοητευθεί από τους συνεταιρισμούς-σφραγίδες, που ξέρουν καλά ότι το εγγυημένο εισόδημά τους από τις Βρυξέλλες αποτελεί ήδη παρελθόν και που έως τώρα πορεύονται μόνοι τους. 

Εφόσον απαντηθεί το ερώτημα, τότε θα έχει προσδιορισθεί και ο πραγματικός ρόλος ενός υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: να κατευθύνει τους παραγωγούς σε ανταγωνιστικά προϊόντα, να λειτουργεί ως γέφυρά τους με την παγκόσμια αγορά, να προωθεί την παραγωγή σύμφωνα με τους κανόνες του μάρκετινγκ. 

Μπορεί, όμως, το υπουργείο Γεωργίας να ακούσει τους αγρότες αν δεν υπάρχουν μπλόκα; Δύσκολο. 

Αρκεί να σκεφθεί κανείς το απλό: οι κατά νομό υπηρεσίες Γεωργίας που έρχονται σε επαφή με τον αγροτικό κόσμο, δεν υπάγονται καν στο υπουργείο παρά στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και λογοδοτούν στους νομάρχες που εκλέγονται βάσει του δικού τους προγράμματος. Και από κει και πέρα «λαλούν πολλά κοκόρια»- με τα συνήθη αποτελέσματα: περιφερειακές διευθύνσεις, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και γύρευε ποιος ακόμη. 

Όταν όμως και τα αυτονόητα δεν ισχύουν, τότε στην επόμενη μετονομασία του το υπουργείο Γεωργίας μπορεί να γίνει «υπουργείο Τροχαίας Εθνικών Οδών και Μπλόκων». 

ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

[ ΓΝΩΜΗ ] Η διπλή κρίση της Ελλάδας

Του Γιάννη Καλογήρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 27 Ιανουαρίου 2009
Tην ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει ουσιαστικά την ελληνική οικονομία στο καθεστώς της επιτήρησης, η κυβέρνηση δικαιολογείται πως δεν φταίει αυτή, φταίνε οι άλλοι. Η διεθνής κρίση, λέει, είναι αυτή που άλλαξε τα δεδομένα και έχει διαψεύσει όλες τις προβλέψεις, επικαλούμενη προς τούτο και τις επιδόσεις άλλων χωρών. Η πραγματικότητα όμως είναι απολύτως διαφορετική. 

Η διεθνής κρίση συνέπεσε με την εκδήλωση μιας ενδογενούς κρίσης, που οφείλεται στην ηχηρή αποτυχία της νεοδημοκρατικής οικονομικής πολιτικής, που αν και παρέλαβε την ελληνική οικονομία σε πολύ καλύτερη κατάσταση από οποιαδήποτε άλλη ελληνική κυβέρνηση, αποπροσανατόλισε με την πρακτική της την οικονομική πορεία της χώρας για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών και συναφών επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων. Διαβρώθηκε, έτσι, η απαραίτητη αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής και δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή στο κεντρικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, που είναι η στρατηγική θέση του ελληνικού παραγωγικού και επιχειρηματικού συστήματος στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. 

Το χαρακτηριστικό σήμα κινδύνου ήταν η ραγδαία επιδείνωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο στα τέλη του 2007 ήταν στο (έως τότε) ιστορικό του μέγιστο. Αν σήμερα δεν γίνει αντιληπτή αυτή η πραγματικότητα, τότε στη μετά κρίση εποχή και στο νέο διεθνές τοπίο, η Ελλάδα κινδυνεύει να βιώσει στασιμότητα μακράς διαρκείας. 

Η κρίση που εγκαθίσταται στη χώρα μας είναι, επομένως, διπλή και το κεντρικό διακύβευμα είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας, του τεχνολογικού επιπέδου και του γνωσιακού υποβάθρου της ελληνικής οικονομίας υπό συνθήκες μακροχρόνιας βιωσιμότητας και σε κοινωνικώς αποδεκτό επίπεδο. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση πρέπει να συνθέσει μια δίκαιη και εύστοχη δημοσιονομική διαχείριση, παράλληλα με μια συστηματική προσπάθεια για την αναζωογόνηση του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας, που θα είναι εστιασμένο στην αξιοποίηση της γνώσης και της τεχνολογίας παντού και για όλους. 

Η ζωή έδειξε πως η υποκατάσταση της προγραμματικής πολιτικής από την επικοινωνιακή διαχείριση υπήρξε καταστροφική. Η μετακύλιση των ευθυνών και το πιτσίλισμα των άλλων είναι ένα τέχνασμα με κοντά ποδάρια. Η Ελλάδα με τη νεοδημοκρατική διαχείριση έξυσε τον πάτο του βαρελιού και τώρα πρέπει να αρχίσει μια αναγεννητική προσπάθεια. 

Ο Γιάννης Καλογήρου είναι αναπληρωτής καθηγητής Τεχνολογικής, Οικονομικής και Βιομηχανικής Στρατηγικής στο ΕΜΠ
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ



Γράφ΄ τα Κώστα

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 27 Ιανουαρίου 2009
ΓΙΑΤΙ κατηγορεί για αδιαλλαξία τους αγρότες η κυβέρνηση; Οι αγρότες φταίνε που επιμένουν στα μπλόκα, ή η τακτική της; Γιατί δηλαδή πρέπει να ξεχάσουν οι άνθρω- ποι ότι προκειμέ- νου να τους πάρουν την ψήφο, το 2004 τους έταζαν ξεδιάντροπα «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», ή τον Πρωθυπουργό που τους υποσχόταν ότι «κάθε εβδομάδα θα είναι (γι΄ αυτούς) στις Βρυξέλλες»; Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι επικαλούνται την οικονομική κρίση, τα άδεια ταμεία (γιατί ρε παιδιά, αφού ο Αλογοσκούφης άφησε μια εύρωστη οικονομία, έτσι δεν έλεγε;), τα δήθεν υπερβολικά αιτήματα, δηλαδή οτιδήποτε για να μην υλοποιήσουν τίποτε από όσα υποσχέθηκαν. Θα μου πεις, πρώτη φορά το κάνουν; Όχι φυσικά, πάγια τακτική τους είναι αυτή. Αντί άλλης απάντησης για το τι έκαναν και τι δεν κάνουν τώρα στην κυβέρνηση για τους αγρότες, αρκεί να αναφερθεί τι είπε ένας αγρότης μιλώντας προχθές το βράδυ στο Μega: ένα χρόνο πηγαινοερχόμασταν, λέει, στο υπουργείο και τους αναφέραμε τα αιτήματά μας και πόσο δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα. Και ο υπουργός ήταν όλο «γράφ΄ τα Κώστα» και «γράφ΄τα Κώστα». Και ο Κώστας έκανε αυτό που του έλεγαν, μας έγραψε!!! 
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Όχι για μένα για την καημένη την τσεπούλα μου...




Nέες τιμές για το Λόττο, το Τζόκερ, το ΠΡΟΤΟ, το ΠΡΟΠΟ και το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, από σήμερα.

Η μεγαλύτερη αύξηση (+233%) αφορά το Λότο, όπου η τιμή ανά στήλη αυξάνεται στα 0,50 λεπτά από 0,15 λεπτά. Αντίστοιχα, στα υπόλοιπα παιχνίδια (ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ)οι τιμές θα αυξηθούν κατά 66%. Στο Τζόκερ και το ΠΡΟΤΟ η ελάχιστη τιμή ανά στήλη ανεβαίνει στα 0,50 ευρώ από 0,30 ευρώ σήμερα, ενώ για το ΠΡΟΠΟ και το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ θα διαμορφωθεί στα 0,25 ευρώ από 0,15 ευρώ σήμερα.
Αμετάβλητη μένει η στήλη του "Στοιχήματος" στα 30 λεπτά και των ΚΙΝΟ, ΕXTRA 5 και SUPER 3 στα 50 λεπτά.

Τα κέρδη των...
 παικτών για το Τζόκερ, το ΠΡΟΤΟ, το Λόττο θα είναι προκαθορισμένα για τις κατώτερες κατηγορίες κερδών, για τις ανώτερες κατηγορίες θα καθορίζονται σε σχέση με το ποσό που στοιχηματίστηκε, ενώ στο Lotto θα προστεθεί μία ακόμα κατηγορία κερδών.

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, σε εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Οι «ασκήσεις θάρρους» του κυρίου Καραμανλή στην ομιλία του, σε εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, δεν πείθουν πλέον ούτε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Η συνεχής επίκληση του ενεστώτα διαρκείας, με την παράλληλη προσπάθεια να μηδενιστεί το κοντέρ για την κυβέρνηση, απωθεί πλέον την κοινωνία. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εμφανίζονται παρωχημένοι, αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη σήμερα. Στη μέση ελληνική οικογένεια, στους γονείς, στους μαθητές και στους φοιτητές, στους αγρότες, δεν έχουν να προσφέρουν καμία λύση, δεν έχουν να πουν τίποτα το καινούριο.

Πέντε χρόνια τώρα έσπειραν ανέμους. Σήμερα θερίζουν θύελλες. Η αναξιοπιστία τους φαίνεται από το πώς αθετούν τις υποσχέσεις τους για το Ταμείο κατά της Φτώχειας, φαίνεται στη στάση τους απέναντι στα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, και βέβαια απέναντι στα τεράστια προβλήματα στον αγροτικό τομέα και στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Η σημερινή «εξειδίκευση» των μέτρων από τον κ. Χατζηγάκη έπεισε και τον πιο δύσπιστο ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία. Δεν μπορεί ούτε να λύσει τα σημερινά προβλήματα επιβίωσης των αγροτών, εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών και της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής, αλλά ούτε βέβαια και να βάλει τις βάσεις για μια ανταγωνιστική, σύγχρονη, ποιοτική γεωργία και κτηνοτροφία.

Οι αγρότες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχει καμία προοπτική στο επάγγελμα τους με αυτή την κυβέρνηση. Λύση είναι οι προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μια νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας –Αγροτών και τα άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματός τους. Λύση είναι η αλλαγή πορείας για τη χώρα με μία νέα κυβέρνηση. Αυτό απαιτούν οι πολίτες. Αυτό σημαίνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα σήμερα.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ