Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Γκρίζα διαφήμιση



[ πιτσιρίκος ]

Θα κάνουμε κάτι για την «ταμπακέρα»;

Το κακό με την υπόθεση της Siemens και τον κ. Χριστοφοράκο έχει παραγίνει. Αποτελεί τη μεγαλύτερη υπονόμευση του πολιτικού μας συστήματος από τη μεταπολίτευση και μετά. Αφορά, προφανώς, και συγκεκριμένα πρόσωπα. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ο συνολικός του χαρακτήρας που αφορά όλα τα κόμματα εξουσίας, βουλευτές και αξιωματούχους όλων των χρωμάτων και ένα εκτεταμένο δίκτυο των προσώπων επιρροής, μέσω δημοσίων σχέσεων, διευκολύνσεων κ.λπ. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ένα σκάνδαλο του τύπου κάποιο στέλεχος «τ άρπαξε» ή «δωροδοκήθηκε» ένας υπουργός του τάδε κόμματος κ.ο.κ. Πρόκειται για εκτεταμένο σκάνδαλο -ας το πούμε- συστημικού χαρακτήρα.

Αποκαλύπτει την ευρύτερη παθογένεια της λειτουργίας των θεσμών μας και αποτελεί απτό και καθολικό δείγμα διαπλοκής, επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων.

Ο κίνδυνος στο τέλος να μη γίνει τίποτα και να υπάρξει επί της ουσίας συγκάλυψη είναι ορατός. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, με τον ενοχικό και μικροκομματικό τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση, από τότε που σκασε μέχρι σήμερα, είναι χαρακτηριστικές σε όλα τα επίπεδα (επιλεκτικές ενέργειες, χρονικός περιορισμός έρευνας, ανύπαρκτες υποδομές υποστήριξης της ανάκρισης, αποδράσεις κατηγορουμένων κ.λπ.).

Αν νομίζει το πολιτικό σύστημα που προέκυψε από τη μεταπολίτευση ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι, χωρίς σε βάθος αυτοκάθαρση πλανάται οικτρά. Η αποχή των ευρωεκλογών αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ένα σαφές σήμα. Είναι θέμα ύπαρξης του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο τιμής να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για την υπόθεση της Siemens. Προφανώς θα «υπάρξουν αίματα» και ενδεχομένως διακεκριμένων προσώπων και οικογενειών. Αλλά δεν γίνεται διαφορετικά.

Οι προτάσεις Παπανδρέου είναι εύστοχες. Ιδιαίτερα εκείνη περί ευνοϊκής μεταχείρισης όσων δίνουν στοιχεία που οδηγούν στην αποκάλυψη ευθυνών επίορκων πολιτικών. Αφορά την «ταμπακέρα» και πρέπει να υιοθετηθεί «εδώ και τώρα» για να μάθουμε επιτέλους όλη την αλήθεια. Ιδού η Ρόδος. Ολα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και, βέβαια, διευκολύνει την αποκάλυψη της αλήθειας και για τα άλλα πολιτικά σκάνδαλα (Βατοπέδι, ομόλογα, Γερμανός κ.λπ.).

Να υιοθετηθούν επίσης και όλες οι άλλες εξυγιαντικές του συστήματος προτάσεις θεσμικών αλλαγών, που προτείνουν τα κόμματα. Αλλά αυτήν τη στιγμή η «ταμπακέρα» είναι να βγει η αλήθεια στο φως. Δεν τα λέμε αυτά από ηθικολογική πλευρά. Κάθε άλλο. Η αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συγκρότηση μιας νέας «κοινωνικοπολιτικής εμπιστοσύνης». Αυτό επιβάλλει να «ματώσουμε»...

Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου
panpan@pegasus.gr

[ ΕΘΝΟΣ ]

Χωρίς διδακτήριο οι Έλληνες μαθητές δημοτικού στο Ντίσελντορφ!

Αδιαφορία και ανικανότητα της Κυβέρνησης βάζει σε νέες περιπέτειες τους μαθητές, τις οικογένειες των ομογενών και τους δασκάλους!


Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη

Απτή απόδειξη του τί εννοεί η Νέα Δημοκρατία, όταν ο Πρωθυπουργός και οι κατά καιρούς υπουργοί Παιδείας των Κυβερνήσεών της δηλώνουν ότι η παιδεία είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, αποτελεί η περίπτωση των Ελλήνων μαθητών δημοτικού στο Ντίσελντορφ: Ενώ επίκειται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν γνωρίζουν πού θα στεγασθεί το σχολείο τους! Το κτίριο στο οποίο θα μετακόμιζαν δεν είναι διαθέσιμο, αλλά και τα κτίρια στα οποία λειτουργούσε το σχολείο τους δεν θα τους παραχωρηθούν ξανά!

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση κατέθεσε χθες Ερώτηση ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών του ΠΑΣΟΚ, την οποία παραθέτουμε: (δείτε την εδώ)

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:57 μ.μ. - 4/07/2009


"Δώσε οπωσδήποτε και τα CDs!..."

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Κι άλλες αποκλειστικές πληροφορίες του Press-grαπό την Γερμανία για τον Μιχ. Χριστοφοράκο στον οποίο, όπως αποκαλύψαμε, ασκήθηκε η πρώτη δίωξη ενώ ο ίδιος "έδωσε" ονόματα σημαντικών αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και αξιωματούχων του ΟΤΕ για τις μίζες.
Η εισαγγελία του Μονάχου πιέζει τον Μιχ. Χριστοφοράκο
να δώσει και τα περίφημα CDs με τα στοιχεία και ονόματα που έχει στην κατοχή του. Αποκαλύπτουμε εδώ ότι τα CDs αυτά είναι περισσότερα από δύο.
Οι γερμανικές αρχές ουσιαστικά πιέζουν τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens να τους...

παραδώσει τα CDs για να του δώσουν ως
"αντάλλαγμα" και την άσκηση δίωξης για απάτη, ώστε να μην κινδυνεύει με έκδοση στην Ελλάδα. Πρόκειται δηλαδή για σκληρό παζάρι. Γι' αυτό και αναμένεται να μείνει κρατούμενος για περίπου δύο μήνες ακόμη.
Και όπως λέγεται χαρακτηριστικά, από τις δύο αρμόδιες εισαγγελικές υπηρεσίες του Μονάχου εφαρμόζεται απέναντι στον Μιχ. Χριστοφοράκο η τακτική
"καρότο και μαστίγιο". Το "καρότο" είναι η άσκηση της πρώτης δίωξης και το "μαστίγιο" η απόρριψη του αιτήματός του να αποφυλακιστεί. Μέχρι να τα πει όλα...
[ press.gr ]

Ανασχηματισμός ;;;


ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ !!!.....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:19 μ.μ. - 4/07/2009

ΟΤΑΝ Η ΝΤΟΡΑ ΕΞΥΜΝΟΥΣΕ ΤΗ SIEMENS...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:12 μ.μ. - 4/07/2009

Το Ψήφισμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το πραξικόπημα στην Ονδούρα.


Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνεδριάζει σήμερα στην Μπούντβα, Μαυροβουνίου, καταδικάζει με την σκληρότερη γλώσσα το πραξικόπημα ενάντια στην κυβέρνηση του Προέδρου Χοσέ Μανουέλ Ζελάγια Ροσάλες στην Ονδούρα, όπως επίσης και την κράτηση του και καταναγκαστική εξορία από την χώρα, απαιτώντας την άμεση επανεγκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής ομαλότητας στο συγκεκριμένο έθνος της Κεντρικής Αμερικής.
Το συμβούλιο επίσης απαιτεί την άμεση επαναφορά του Προέδρου Ζελάγια, ενώνοντας την φωνή του με όλους τους δημοκρατικούς οργανισμούς και τα διεθνή σώματα όπως ο Οργανισμός των Αμερικανικών Κρατών, ΟΑΚ, και δηλώνει πως δεν θα αποδεχθεί την αναγνώριση καμίας κυβέρνησης που θα υποκριθεί την αντικατάσταση την νομίμου εκλεγμένης.
Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο αποκηρύσσει κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης της απαράδεχτης ρίξης στην δημοκρατική ζωή στην Ονδούρα κάτω από οποιοδήποτε, πρόσχημα ή επιχείρημα.
Το Συμβούλιο εμφατικά καταδικάζει την βία, συμπεριλαμβανομένης και της αυθαίρετης κράτησης του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος εξορίστηκε στο Μεξικό, όπως επίσης και την κράτηση άλλων προσώπων, απαιτώντας το σεβασμό της ελευθερίας τους και της φυσικής τους ακεραιότητας.
Η Δημοκρατία είναι ο μοναδικός εφικτός τρόπος για τους ελεύθερους ανθρώπους να διευθύνουν τις κρατικές υποθέσεις τους και να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες των πολιτών για καλύτερη διαβίωση, πρόοδο και ασφάλεια.
Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αποφασίζει να παραμείνει αφοσιωμένο και σε επιφυλακή για τις εξελίξεις στην Ονδούρα, περιμένοντας την ικανοποίηση αυτού του επείγοντος δημοκρατικού αιτήματος από την διεθνή κοινότητα. (29-30 Ιουνίου 2009)
Από choricos
* Το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα έγινε 27 Ιούνη 2009
[ sibilla-gr-sibilla ]

ΚΑΥΓΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !...

[ ΛΟΓΟΠ[ΛΟΚΙΕΣ ]

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ!!!...

Την εξάρθρωση σπείρας εγκληματιών αποτελούμενης από 16 άτομα -δέκα εκ των οποίων συνελήφθησαν την Παρασκευή, πέντε ήδη κρατούνται στις φυλακές και εκτίουν τις ποινές τους, και ένα που αναζητείται- ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής Γιάννης Δικόπουλος.

Η επικίνδυνη συμμορία αναλάμβανε την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις με απώτερο στόχο τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό, λαμβάνοντας εντολές από τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος κρατείται στη φυλακή και είναι βαρυποινίτης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, που προέρχονται από ομολογίες μελών της οργάνωσης, αλλά και πληροφορίες από , ο εγκέφαλος αυτός φέρεται να είναι ο Παναγιώτης

Βλαστός. Η σπείρα ευθύνεται για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, και αναζητείται ακόμη το κρησφύγετο των απαγωγέων και το σημείο που βρίσκονται τα λύτρα.

Τα προσαχθέντα και ήδη έγκλειστα (κάποια απ’αυτά ) μέλη της σπείρας:

1)Απόστολος Πετράκης του Ιωάννη (ιδιοκτήτης χαρτοπαικτικής λέσχης)*

2)Γιώργος Τρομπούκης (τοκογλυφίες)*

3)Μανώλης Σκαρλάτος (”προστασίες” νυχτερινών κέντρων-πρώην ξενοδόχος)*

4)Αριστομένης Κλεφτογιάννης συμμετείχε*

5)Γιώργος Κατσαγάνης*

6)Ιωάννης Θεοδωράκης (διαπραγματευτής με την κρητική διάλεκτο)*

7)Χαράλαμπος Μουστάκας*

8)Ιωάννα Χήρα (σύζυγος Παναγιώτη Βλαστού έγκλειστος εγκέφαλος)

9)Παναγιώτης Σοιλέδης

10)Ιωάννης Θώδης

11)Πολυτίμη Γεώργα (σύζυγος Γιάννη Σκαχτούρου ο οποίος δεν θεωρείται εμπλεκόμενος)

12)Κωνσταντίνος Ανδρέου και ο Σέρβος Boban Ivanof μαζί με τον Βασίλη Στεφανάκο (εμπλέκονται όχι ενεργά)

Με * σημειώνονται οι φερόμενοι ως συμμετέχοντες επιχειρησιακά στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.

[ adiakritos ]

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (5/7/09)


Τα πρόσωπα που κάρφωσε ο Μ. Χριστοφοράκος στην Ελληνική Δικαιοσύνη αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας τρία πρόσωπα δείχνει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens. Τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη, τον πρόεδρο του ΟΤΕ. Π. Βουρλούμη και τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cosmote Ε. Μαρτιγόπουλο.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:03 μ.μ. - 4/07/2009


Δέκα στον εισαγγελέα για την απαγωγή Παναγόπουλου


Την πόρτα του εισαγγελέα περνούν δέκα άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.


Η Ασφάλεια Αττικής κάνει λόγο για εξιχνίαση της υπόθεσης. Αναλυτικές ανακοινώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη μία μετά το μεσημέρι.

[ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]

«Συμφωνία για Παπούλια, αλλά με εκλογές τον Σεπτέμβριο»

Πρόταση στον Κ. Καραμανλή για διεξαγωγή εκλογών τον Σεπτέμβριο και συμφωνία συναινετικής εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια διατύπωσε χθες από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου.

Επί της ουσίας, επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει τον περασμένο Φεβρουάριο για εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, την οποία είχε απορρίψει ο πρωθυπουργός, απλώς μετέθεσε τον χρόνο, προτείνοντας τώρα εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Πλήρες θέμα...

[ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:43 μ.μ. - 4/07/2009

Ξαφνικός έρωτας για τον Ελληνα τουρίστα

Κεριά στον ανώνυμο και «ριγμένο» Ελληνα τουρίστα ανάβουν εδώ και μερικές ημέρες οι ξενοδόχοι των μεγάλων τουριστικών περιοχών, καθώς οι τουρ οπερέιτορ τους έχουν βάλει από τώρα στην... πρέσα για ακόμη φθηνότερα δωμάτια το 2010!

Από τα μέσα Ιουνίου, που έχουν αρχίσει να κλείνονται τα συμβόλαια για την επόμενη χρονιά, οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί της Ευρώπης πιέζουν στο όνομα της κρίσης για πρόσθετες εκπτώσεις της τάξης του 10-15%, απαιτώντας ωστόσο να διατηρήσουν οι ιδιοκτήτες των μονάδων το ίδιο ή και καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών.

συνέχεια : Ξαφνικός έρωτας για τον Ελληνα τουρίστα

[ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]

Το βασίλειο της χωρο-αταξίας

Στις Πολεοδομίες η Ελλάδα (συνεχίζει να) αναστενάζει, λόγω της πολυνομίας και της υποστελέχωσης, παράγοντες που καταξιώνουν το «γρηγορόσημο». Πάνω από το 25% των καταγγελιών, που δέχονται κάθε χρόνο οι ανεξάρτητες Αρχές, αφορούν ταλαιπωρίες και κακοδιαχείριση στα πολεοδομικά γραφεία. Δεν πληρώνονται τα πρόστιμα, αποκαλύπτει στην «Ε» ο Λέανδρος Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και προτείνει κωδικοποίηση της πολεοδομικής νομοθεσίας και δημιουργία ειδικού σώματος για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.Πλήρες θέμα...

[ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]

Ερχεται καταστροφή.....

[ kafeneio-gr ]

Το θαύμα της 4ης / 7ου / 1985.....


Ελλάδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης 4 Ιουλίου 2004


Και για να μην ξεχνάμε σαν σήμερα 5 χρόνια πριν όλη η Ελλάδα είχε σηκωθεί στο πόδι από άκρη σε άκρη , όλοι μικροί μεγάλοι γυναίκες και άντρες , σε πόλεις και χωριά. Όλες οι πλατείες όλοι οι δρόμοι είχαν ντυθεί στα γαλανόλευκα για να γιορτάσουμε να πανηγυρίσουμε να ζήσουμε το όνειρο... Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Σε ένα απίστευτο ....ταξίδι στα γήπεδα της Πορτογαλίας μια ομάδα είχε καταφέρει να ξεσηκώσει τους απανταχού στον κόσμο Έλληνες στο πόδι. Ζήσαμε πραγματικά απίστευτες στιγμές , από αυτές που μένουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη και στην ιστορία....
[ kosmosnews ]

Ο Τύπος σήμερα

(κλικ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:50 π.μ. - 4/07/2009